Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Trojlístek píše: Více
já jsem ho chtěla dát do chlívku po prasatech ![]()
@stinga píše: Více
Můj sen byl vždycky nějaký starší statek, který si zrekonstruujeme a budeme tam mít malou farmu
Nemám to, nevadí, ale máme aspoň slepičky ![]()
Tam by se měl lip než na balkoně.
Ale vím, že jsem s tím otravovala strašne dlouho…
Všechna štěňata z CHS od uchovněných rodičů dostanou PP. Pro další chov by se měla ta štěňata v budoucnosti uchovnit a i člověk, který za tím vidí hlavně prachy to udělá, protože na nich vydělá o mnoho víc a ještě si ušetří potencionální problémy s PČR. Nic složitého na tom není a není to ani nijak extra drahé.
Pokud se uchovnění nepodaří, je to z nějakého důvodu - třeba zrovna u těch retrieverů - pes nesplňuje standart, tzn. typický vzhled, chybí mu zuby nebo má špatný skus, vyjdou špatně rentgeny, neudělá zkoušky vloh, což není žádná složitost, jsou to vlohy, které má mít přirozeně, agresivita nebo bázlivost, dále se dělají genetické testy, protože retrieveři jsou dost promořeni genetickými mutacemi.
Pokud ten pes tímto neprojde, je na něm něco špatně a bývá to dost zásadní v ohledu k jeho zdraví i k povaze. Z chovu se vyřazují psi a feny s různými nemocemi, které jsou dědičné. Retrieveři na nemoci trpí všeobecně hodně, hlavně labradoři a zlaťáci, je to daň za jejich oblíbenost a neuvážené množení.
Schválně jsem si našla seznam, který uvádí retriever klub: epilepsie, srdeční vady, renální selhání a juvenilní renální dysplazie, ektopický ureter, snížená činnost štítné žlázy, metabolická a autoimunitní onemocnění, těžké alergie a kožní problémy, entropium, ektropium, OCD, oboustranná ruptura kolenních vazů, spondylóza, luxace patelly, karcinomy (osteosarkom, lymfom, hemangiosarkom, mastocytom, nádorová onemocění mléčných lišt a pod.), degenerativni myelopatie, muskulární dystrofie zlatých retrívrů a další onemocnění závažně ovlivňující zdraví a život psa.
My retrievera máme (ne zlaťáka ani labradora, to jsem se neodvážila kvůli nemocem ani z CHS) a docela se divím tomu, že vůbec někdo uvažuje o tom, že by si pořídil tohle bez PP, to je vyloženě hazard.
Jo tak tu by brala určitě taky a ještě koalu sem zapomněla.
@JancaS84 píše: Více
moje je skromná, jedna kapybara stačí
má 13 plyšových, ale živá je živá ![]()
@Trojlístek píše: Více
no to nevím, ten chlívek byl sice pro 2 prasata, ale beztak - no aspoň by na něho nepršelo
@ircav píše: Více
Já si to taky myslím, teda spíš asi doufám, ale já už se vlastně ani ničemu nedivím, viděla jsem toho dost…
@Catalina123 Tak vím o nejméně dvou retrívrech v panelákovém bytě…