Kde necháváte děti, ať se chovají, jak samy chtějí?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1318
6.3.17 12:57

@Bela111 když dítě učíš zdravit a děkovat, tak to přece není nutné podávat jako výčitku :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Any11
6.3.17 13:07
@Svistice píše:
@Any11 Hele, tak on nikdo není dokonalý. Mě taky ujížděj nervy a někdy vcelku fest.
A zrovna tebou uvedený příklad mi nepřijde tak hrozný, Když to podáš tak, že si toho všiml i kamarád, takže asi by možná bylo něco na tom s tím něco udělat…Moje dcera si taky cucá palec. Teď už jí říkám, že to je fuj, ať ho vyndá, že už ho má olezlej, rozpláclej, občas jí od lišeje bolí (což je fakt). Že ani já, ani táta ani bráha si palec necucáme. Ale byla tu kamarádka a ta do ní začala hustit, jak je to ošklivý, ať ho vyndá, že se jí děti budou smát… to už mi teda fair nepřijde.

Tak ona je malinka.. to asi ani nepochopila, ne? Synovi uz budou 4… takze u nej uz to bylo trochu o necem jinym. Ale to, ze se mu kamarad ze skolky bude smat, jsem pouzila. Priznam se. Ale ja jsem tak stastna, ze to preslo.. ze toho ani nelituju :oops: :oops: Protoze nejake dratovani celisti za mne muze zanechat vetsi nasledky nez citove vydirani :-)

Ale ne, ja to chapu.. vim, ze muzu byt lepsi mama.. moje mamka mne vychovavala v principech RbR. Podvedome to tak citila uz hodne let zpatky a myslim, ze to delala dobre. (Doufam, ze si to mysli i ona.) Bohuzel pro mne to tak snadne neni.

• Citovat
  • Upravit
2073
7.3.17 08:56

@vrtulka78 Jenže ono je učit a učit, když na dítě před cizími lidmi vyjedeš :pozdravilas?" „poděkovalas“.. asi to u dítěte nevyvolá nic moc pozitivního a u kamarádek, které tohle dělají jsem si teda zatím nevšimla nějakých extra výsledků. Zatímco, když to dítěti vysvětluješ doma v klidu, proč se zdraví, proč se děkuje a sama jim jdeš příkladem a ono to funguje, tak prostě mě je tenhle způsob milejší. Já nepsala, že děti neučím zdravit ani děkovat, ale nenutím je k tomu, maximálně dceři třeba potichu něco připomenu, ale ne způsobem, aby to slyšela celá tělocvična :mrgreen:
@Janina81 Vštěpovat… no. Každý to hold „vštěpuje“ jinými způsoby a on tom je podle mě i celá tahle diskuze, která je mimo jiné moc pěkná. Jde vštěpovat přirozeně, tedy u nás v rodině to zatím funguje, žádné drilování a vycvičování.. ale ony hrají roli i temperament a celková osobnost.
@Svistice Píšeš moc rozumně, nedávno jsem nad tím taky přemýšlela, je vidět, že to máš v hlavě dobře srovnané.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí