Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Šohajek Ono staci, kdyz si ten chlap nenajde tu spravnou.. a ja si nemyslim, ze by to melo znamenat ze je divny.. ale treba 38 to uz je moc si myslim.. seznamky rada nemam i tak
![]()
@Šohajek píše:… a někdo dost dlouho nemá peníze na samostatné bydlení.
Na seznamce najdete hlavně introverty, pokud vám to nevyhovuje, tak nedoporučuju. Jinak proč myslíte, že svobodní chlapi po 30 jsou divní? Někdo se prostě chce vázat až později.
@Jura007 píše: … a někdo dost dlouho nemá peníze na samostatné bydlení.…tzn je divnej.
@Gina108 píše: …tzn je divnej.Sorry Juro, ale to se taak nabízelo
![]()
Znám pár takových. A divní nejsou. Snad jenom v tom, že ve svém životě považujou ženské (po svých předchozích zkušenostech - a po reakcích okolí takových, jak tady v diskusi…) za zbytečnou přítěž ve svém životě. (BTW: můj postoj to není, to bych tady nebyl.)
@Šohajek Single člověk nad 30 zpravidla není už tak lehce ochotný (nebo schopný) se přizpůsobit - má své zajeté zvyky, život co nejvíc nastavený tak, jak mu vyhovuje. Zpravidla se se singlovstvím nějak vyrovnal a „mít partnera/rodinu“ pro něj není priorita č. 1, takže se podle toho chová.
Nic divného na tom nevidím, akorát ta šance na úspěšné spárování je malá.
Jednak jsem nějaký čas takový single byla, jednak jsem se seznamovala na těch proklínaných internetových seznamkách, a řadu pánů tohoto typu jsem potkala - fajn, inteligentní, zajímaví chlapi, ale soužití s nimi by byl očistec. Použitelní leda ambulantně ![]()
@Šohajek píše:
Na seznamce najdete hlavně introverty, pokud vám to nevyhovuje, tak nedoporučuju. Jinak proč myslíte, že svobodní chlapi po 30 jsou divní? Někdo se prostě chce vázat až později.
ja na seznamce našla současného přítele, jsme spolu 4 roky a čekáme prvni díte. introvert neni ani jeden z nas, naopak - asi výjimka potvrzující pravidlo.jo a kdyz jsem mu prvně napsala, bylo mu 30,cíli ta kategorie, kdy uz začíná byt chlap divnej
@Knihomyš píše:
@Šohajek Single člověk nad 30 zpravidla není už tak lehce ochotný (nebo schopný) se přizpůsobit - má své zajeté zvyky, život co nejvíc nastavený tak, jak mu vyhovuje. Zpravidla se se singlovstvím nějak vyrovnal a „mít partnera/rodinu“ pro něj není priorita č. 1, takže se podle toho chová.
Jednak jsem nějaký čas takový single byla, jednak jsem se seznamovala na těch proklínaných internetových seznamkách, a řadu pánů tohoto typu jsem potkala - fajn, inteligentní, zajímaví chlapi, ale soužití s nimi by byl očistec. Použitelní leda ambulantně
Ano, přesně tohle jsem myslel také. Ale to pozná člověk až z té zkušenosti. Mladí lidé, kteří teprve hledají životní zkušenosti, se lépe „párují“, než ti starší co už si na něco zvykli a mají něco za sebou. Ono se říká, že starého psa novým kouskům nenaučíš. Ano jsou i výjimky, ale těch já moc neznám. Vím jaké se řeší pak problémy. A tvrdit, že je chlap po 30 vybouřený a zodpovědnější, je lež jako věž. Zodpovědnost je o povaze a výchově. A ať se na mne přítomní pánové nezlobí, můžou si říkat jak jsou v pohodě, jak to zvládají, ale je otázka, zda ty jejich partnerky po 2 letech na to mají také tak optimistický názor. Kdo „kalil“ do 30, má spoustu kámošů, tak nepřestane a nestane se tak z něj manželstvím „kalič“ domácí
. Bude si chtít zachovat staré sociální vazby a začnou problémy. Leda, že by k sobě našel také takovou „společenskou“ ženu. To ale zase nejde dohromady s péčí o děti. Takže začne střídání - dneska já jdu a zítra ty jdeš, ne ty jsi byl už 2× já jen 1×. Všechny páry, které jsem znal a takhle žili byli do 5 let od sebe. Rodina, to je totiž důležitý závazek ve kterém je dost omezení, ale krásných omezení. Ne každý po 30tce to však pochopí. A dívka, chlápek - to je jedno, pokud si myslí že jen láskou - manželstvím a dítětem toho druhého předělá je hodně naivní. To funguje do té doby, pokud je ve hře zamilovanost. Jak ta přejde, tak pak se někteří diví, koho že to vlastně mají doma. Ale obecně : pařiče, záletníka - nevěrníka, bordeláře, gemblera, alkoholika (ať jde o muže nebo ženu)se opravdu jen málokdy podaří předělat na vzorného otce či matku. Ale jak říkám, má životní zkušenost, můj názor, který nikomu nevnucuji. Stačí si však tady přečíst zakládající příspěvky a problémy zakladatelek, tak vím že se až tak moc nemýlím. Pokud bych se mýlil, tyto příspěvky by vůbec nevznikly a ani ty reakce na ně
.
@ElenaB píše:
@Ioda no i to je ten problém. prakticky každý se jednou spali a potom se třeba zacnou chovat jako ti co ho zradili nebo mu ublizili a tim tak muzou ublížit te další osobe, která si to vůbec nezaslouzi. Mne třeba prislo, ze moje chovani byvaly dost hodnotil podle toho, jak se k nemu chovaly ty předchozí. Proto si myslel, ze z nej delam idiota… Vysvetlovala jsem, ze na problémy upozornuji ze je chci resit, ne ze chci nekoho peskovat ci omezovat. Ja si neduveru ve vztahu představit neumim.. Bud tomu cloveku verim a jsem s nim nebo mu neverim a nemuzu s nim tudíž byt..ale mit neduveru v nekom musí mit i nejaky důvod, to prece není jen tak (pokud není clovek paranoidni a extremne zarlivy)
Pravda, někdy s tím je problém, většinou vznikne když se to s novým vztahem po rozchodu uspěchá. Já jsem si dával proto ještě čas, protože jak jsem napsal chlap, který si opravdu prošel velkým zklamáním, byť patřící třeba mezi ty normálnější
je dočasně pro vztahy právě kvůli tomu k nepotřebě. A používat nějakého vztahu se ženou, jak to napsat - použít tu ženu jako nějakou převaděčku, která mi má jen pomoci jak dál, je pěkný srabáctví. Protože, pokud někoho opravdu miluji, tak miluji bezpodmínečně a pak takové věci, jak se chovat, abych si náhodou nenechal zase ublížit je na nic a nepatří tam. To má jít od srdce a srdce je pořád stejné ![]()
@Knihomyš píše:
Jednak jsem nějaký čas takový single byla, jednak jsem se seznamovala na těch proklínaných internetových seznamkách, a řadu pánů tohoto typu jsem potkala - fajn, inteligentní, zajímaví chlapi, ale soužití s nimi by byl očistec. Použitelní leda ambulantně
s tim jsem se bohuzel setkala i ja.. kdy nejake prizpusobeni partnerovi neprichazelo v uvahu
@Ioda taky si myslim, ze nejaka prechodna nalepka neni nejlepsi reseni. Prijde mi to dost sobecke (hojit se na nekom) ale bezpodminecne nemilujes, ale milujes tu osobu i pres nejake nedostatky, ktere ti vadi… a pokud je laska oboustranna tak se snazite i na tom pracovat oba.. protoze nic neni 100% ![]()
@Ioda Gamblerstvi je hrozna nemoc a alergie na praci jeste horsi ![]()
Zdravím a prosím o radu. Bude mi 42 let, mám dobrou práci, jsem pohledná děti velké. Přesně před loni jsem po 18 letech odešla od manžela, dle psychologa schizoidní povaha, byla půl roku sama a zjistila, jak je těžké někoho najít, najednou jsem byla volná a já seděla doma. V říjnu se vrátila kvůli dceři a jen spolu bydlíme, nic se nezměnilo. Vím, že pokud někdo hledá za každou senu, tak to nejde, tak to neřeším ale chci odejít, tak se žít nedá.
Máte některá zkušenosti s mužem schizoudní povahy..život jako"studený odchov",bez citu, oslovení..
@mersi72
mám zkušenost jako dítě a jako dospělá dcera. Můj otec byl plně schizoidní osobnost. Měl období kdy byl navíc depresivní. Jinak jeho norma byl právě studený odchov - bez většího citu, bez vztahu, vlastně s ním nešel navázat kontakt. Jako dítě jsem tím hodně trpěla, přála jsem si nějak „to dát do pořádku“ - nemožné. Dnes už rozumím mojí matce jako dospělá žena ženě - je to neskutečně ubíjející. A to můj otec je velmi inteligentní, IQ 150 a výše ale lidsky k nežití. Pokud takový člověk nezamaká včas v terapii myslím úpodle vlastní zkušenosti, že soužití s ním je nemožné, respektive nemožné, pokud člověk není absolutní flegmatik a nerezignuje na cokoliv živého. Vždy po náštěvě otce jsem se cítila víc mrtvá než živá. Zajímavé je že k mé dceři, své vnučce vztah najít dokázal…tohle ja strašně složité a bolavé. Moc ti držím palce.
@Ioda Nááhodou - já jsem vzorná matka - bordelářka
Ale je fakt, že třeba míru bordelářství apod. by měly mít páry podobnou, to je pak jedna z věcí k nepřežití (pomalu horší než rozdílná sexuální apetence).