Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
My máme jednoho syna který zlobí jako 10 jiných dětí
a manžel občas nadhodí že by jsme mohli mít ještě jedno dítko
jako ne že by mě do toho vyloženě nutil ale vždycky to tak jako nadhodí a čeká co já na to
no mně se do toho nechce vůbec protože si to popravdě neumím představit mít toho našeho divocha a do toho ještě mimino
myslím že bych se asi zbláznila myšleno bez nadsázky
já si myslím že takové ty případy kdy chlap chce hodně dětí a ženám se do toho moc nechce jsou hodně o tom že ty chlapi si to neumí tolik představit protože přeci jenom s těmi dětmi je víc ta žena. Navíc pro toho chlapa se toho zase tolik nezmění ať už má dítě 1 2 3 4 ale proženu se toho s každým dalším dítětem mění hrozně moc ![]()
My jsme se shodli na 3, ale znám v okolí několik párů kde muž by ještě chtěl 1 dítě (mají 1 nebo 2) a žena už nechce. A vlastně i jeden pár kde je to naopak🤔
@Anonymní píše:
U nás to asi dopadne stejně. Chci jít do práce, mít konečně život, ale podle manžela mám rodit jedno za druhým a zdechnout doma u plotny asikaždopádně jestli to tak dopadne, děti do péče dostane on. Aby si to řádně užil
Oni mají spolu jedináčka. Což se mu nelíbilo. Nechtěl jedináčka. Ale my jsme mu to říkali vždy, ať si ji nebere, že je to divná ženská a štěstí mu nepřinese. On není chlap, který se o dítě nestará. Právě opak. Bere si dítě, kdy může i dost nad rámec soudního rozhodnutí. Té to někdy vyhovuje, když má své plány. Jak nemá plány, tak dělá Zagorku. Taková byla vždy. Protivná ženská.
Víc dětí jsem chtěla vždycky já. Jsem jedináček a strašně mě mrzelo, že jsem byla v okolí jediná a pro některé děti i vlastně divná.
I když mě to drží, respektují přání partnera nemít další dítě.
Jinak v mém okolí jsou to vždycky ženy. Přijde mi, že potřebují sobě hlavně, dokázat, to nejvíc. Svoje maximum a svůj strop. To předci není špatně. Pokud se žena cítí na 3 a víc tak ať je klidně má. (Pokud to utáhne).
@Anonymní píše:
Manžel by jich bral klidně deset. Máme tři, s tím jsem souhlasila. Pokusili jsme se o čtvrté, ale potratila jsem. Chce pokračovat, já už ne. Tak to asi dospěje k rozvodu, protože mě prakticky tlačil do všech dětí a už toho mám plný zubyJasně že chtějí víc muži, protože jsou celý den v práci a vědí prd. Víkend uteče a zas si zalezou do klidu do práce
ve finále si udělají velkou rodinu, pak si umřou a ženská si to může jít hodit taky.
![]()
A žena je neustále s dětmi doma, nikam se nedostane, je neustále připravena mu sloužit, je v podřízeném postavení a už se z něj sotva někdy v hrabe. Ne všude, ale často.
@Leni_2019 S prvním partnerem to bylo tak že já chtěla dítě on moc ne. Druhe už jsem s ním nechtěla neklapalo to on ale chtěl. S mým manželem to je tak že spolu máme jedno a víc už nechceme ani jeden
Nemohu hlasovat, není tam možnost " oba stejně" ![]()
my to doma nějak neřešili, chtěli jsme víc dětí než jen dvě, říkali jsme si, jak to půjde, tak to půjde, se uvidí
nakonec jsme zjistili že nejsme nijak extra plodní a tak jsme to neřešili dál…
ale nikdy nenastala situace, že by jeden chtěl málo dětí a druhý nějak víc ![]()
@Anonymní píše:
Víc dětí jsem chtěla vždycky já. Jsem jedináček a strašně mě mrzelo, že jsem byla v okolí jediná a pro některé děti i vlastně divná.
I když mě to drží, respektují přání partnera nemít další dítě.Jinak v mém okolí jsou to vždycky ženy. Přijde mi, že potřebují sobě hlavně, dokázat, to nejvíc. Svoje maximum a svůj strop. To předci není špatně. Pokud se žena cítí na 3 a víc tak ať je klidně má. (Pokud to utáhne).
Jak „utáhne“?
Muj muz byl spokojeny s jednim, ale prizpusobil se a je spokojeny se tremi. Je jedinacek.
Mame tři deti. Manzel chtel dve a ja si přála jeste jedno miminko, kdyz deti nastoupily do skoly a trochu se odstrihly. Říká, ze je rad, ze ma tři…. Ja si zase nekdy rikam, ze ty dve by stačily 😀
Záleží na finanční prostředky, ideální jsou dvě na dnešní době
@Lenka_Hal píše:
Oni by chlapi chteli vyyrazne mene deti nez zeny, kdyby je museli odnosit a odrodit.
Mně by stačilo bohaté max. jedno když mám ponětí o tom, co to je za zaprah
. A to to ani nemusím nosit a rodit ![]()
@Oriseka Já jsem se se všemi partnerkami se kterými jsem zatím byl shodnul na žádném dítěti a vždy jsme byli maximálně spokojeni ![]()