Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@333Katynka
No to se mu nediv, že brečí, u chřipky, pokud je to fakt chřipka, jako že asi jo, když má teploty, bolí celé tělíčko. Prý je to hrozné i u dospělého, já nevím, já jí nikdy neměla. Mamka říkala, že u toho bolí celé tělo, všechny klouby
. Jestli dobře funguje Nurofen a teplota klesá, tak dávej jen ten. S tím Diazepamem Ti určitě poradili u doktorky. Zkus alespoň, aby děti pili každý z jiného pítka, nebrali si dudlíky, pokud je mají, moc se nelíbali
, ale já vím, jak je to těžké! Tak alespoň trochu klidnější noc, brouček malej, takovou dobu u doktora, to musel bejt hotovej. Tak na Vás myslím a ať je líp!!! ![]()
Tak já taky přeju všem brzké udzdravení a doufám, že už bude líp!!! Tak náš malej, kterej se svlíknul, když jsme jeli na angličtinu se do toho i pokakal.-) a jezdil na autíčku - odrážedle:-) tak si to dovedete představit:-) Máte taky někdo doma takovýhle děti? já se picnu:-)
@cecillka ještě k těm volnočasovým aktivitám…
To toho zvládáš docela dost!!!Já s nima v bazénu byla jen na návštěvě a v malým bazénku:-)máme staršího syna a 3 děti bych sama nezvládla. ale říkám si snad letos někde u vody, na přehradě…by to mohlo jít. v Zoo už jsme taky párkrát byli ale malý byli v kočárku. Mám v plánu si na jaře koupit pernamentku a doufat že už to v tý too půůjde a chodit s dětma časěji. V červnu jim budou dava, tak už by se mohlo omezit to běhací obd. každej na jinou stranu, alespoň doufám.
Jinak jsem s nima byla max na detským hřišti a jednou na dětským dnu. A jednou na sáňkách - to bylo hodně náročný! podívaná pro celý okolí:-) děti mi ve finále řvali, chtěli nosit, na sáních jet nechtěli a ještě utíkali každej jinam, malej vyšlápnul lejno a celej se od toho zadělal. můj starší syn musel vzít boby a sáňky-kňoural, že prej to nezvládne a já na něj : to zvládneš…"lidi kolem to sledovali s lítostí k mému staršímu synkovi a já vypadala jako blázen a macecha v jednom:-)
Teď kluky strašně baví jezdit na motorkách. Jenže kde? to by chtělo hold někde na inline dráze aby nebyla taková možnost úprku, jenomže mám stejně strach že pro jednoho člověka by to bylo moc:-(
vidím to asi na oplocený dětský hřiště, odkud mi ratolesti neutečou:-)
a v neděli jsem byla se starším synem a s manželem na horách, byla tam paní v ruce batole a kolem ní 2 děti, asi dvojčata, tak jsem s ní strašně soucítila a litovala jí. Ale ona vypadala v pohodě, že to zvládá perfektně, páč na nohou měla přitom sjezdovky:-)
a teď v zimě mi chybí nějaký dětský koutky…u nás v Plzni, skoro nic není.-(
@Evell
Jéje, tak to muselo být!!!
Naši se teď nějak naučili, že pokud jsou pokakaný, plínu neslíkají, ale jinak se obnažují neustále, svlíknout tepláky a plínu je dílem okamžiku ![]()
@333Katynka
ještě k tomu cestování…Velké Medery…hmmmto zní zajímavě. Taky uvažujem o moři, kvůli respiračním nemocem našich prcků (letošní zimu měli pořád kašel, rýmu…dokola:-( )mysleli jsme ale že bychom jeli s příbuznýma a ty by nám pomáhali. Pak mi ale nabídli pro ně lázně, tak te´d přemýšlíme i nad nima. a kam byste k tomu moři chtěli? My mysleli jet autem někam blízko. chorvatsko, Itálie??nevím.
A co malej doufám, že už je to lepší a že se konečně vyspíte…
@stray hm..tak to mě těší:-) že má doma taky někdo takovýhle experty na slíkání:-) ![]()
@Evell
Hele, do dvou let jsem s nima sama taky nijak zvlášť něchodila (teda na frekventovaná místa), bylo by to na mašli. Mě to super vyšlo, že léto jsme byli na zahradě, kterou už druhý rok dodělávám. Máme hoooodně velkou a oni mi „pomáhali“. Taky jsme letos udělali bazén, tak ve vedrech jsme se koupali, když přišel manžel z práce, to celkem pochopili. Zoo byla s manželem, kdy děti provřeštěli a proleželi na zemi tak polovinu (to jim byl asi 1,5 roku). Opravdu ten druhý rok je průlomový, alespoň u nás, už s nima jdu opravdu i na úřad, do elektra, prostě tam, kde je to rychle, potraviny ještě nerisknu, jen u našich do malého krámku a tam to taky celkem jde. Sáňky budou u Vás příští rok super! Na odrážedlech jezdí jak blázni, ale jen na dvoře, ven je neberu. Zaprvé jsou tu kopce a to je nechytim ani náhodou a za druhé, odrážedlo 2 x??? nedovedu si to představit ![]()
Poslyš, Ty máš ještě staršího, nemáš zkušennost? Naši večer lítaj doma nahatý, topíme v krbovkách, takže teploučko. Když chtěj čůrat, parádně si dojdou, už nikde nečůrají, ale když jim chci dát přes den kalhotky, nebo slipy, prostě je odmítnou a chtějí jen plínu. Slyšelas to někdy?
![]()
@cecillka Ještě k tomu Dinoparku…(pozdě jsem si přečetla příspěvek )
Je to cca na hodinu, ačkoliv…projde se to klidně i za půl hoďky, cesta je tam taková písčitá s kamenama-já tam píchla kočárek, ale už jsem měla sjetý gumy, tak snad nemusíte mít obavu.-) je tam kino 3D, projde se do dveří i s dvojčatovským kočárkem, takže super, to kino, trochu strašidelný, náš starší syn-tehdy 4 letý se bál, ale dvojčata byli v poho:-)je tam nějaký pískoviště a tetování. Jinak je to spíš takový hřiště dětský zaměřený na Dinosaury, dětěm se to strašně líbí, pro dospělý to zas tak moc není. Ale určitě to za to stojí, protože naše děti byli hodně nadšený.
A ještě k tomu bazénu…dočetla jsem se, že máš hodný děti…tak to jo, ty mmoji skočí po hlavě kamkoliv…v půl roce jsme byli v nemocnici, protože m malej vypadl z postýlky…divoši jsou to:-(
@stray
tak te´djsem si přečetla o těch postýlkách:-)co jsi mi už před časem psala…
my máme klasický dětský postýlky a ty přelezou, my jsme byli tento měsíc nemocnici a malej mi přelejzal i tu vysokou nemocniční postýlku. Ty máš nějaký speciální postýlky? nenašla bys prosím tě někde odkaz, že bych se podívala? Z toho jejich vylejzání už blázním, protože oni pak strašně řádí a vyhazujou ty skříně…a pak řádím já:-)
a taky jsem si přečetla, že jsi tu psala, že ten strašněj nepořádek a to příšerný nadšení, že jsou venku a tak tedy utíkají tam a tam…že to přejde. Kdy se tak stalo? Já se tak těším!!!Už se taky těším, až budou umět papat:-)nebudou chtít lézt na stůl a na okna a tak. taky jsi měla nebo máš takový prdloušky? ![]()
@stray
tak teď jsem si přečetla, to na co jsem se ptala:-)
Ono u těch dvojčat je to úplně jiný, než když má člověk jedno dítě. to se vůbec nedá srovnávat. Naše dvojčátka jak jsou spolu, tak jsou strašně divoký a je horší je ukočírovat, protože se opičí jeden po druhém…Když jsem měla předtím jedno dítě bylo to všechno úplně v poho.Tak my to zajímá právě u těch dvojčat, protože je to prostě jiné.
@Evell
máme podobnou : http://www.malvik.cz/…EO-70x140-cm
Asi to není o moc jiné, než klasická, jen že je větší a nebudem muset kupovat zas postýlky. Oni jsou prostě naučený, že se odsud nevylézá, že by měli veeeeliké bebí!!! Dovnitř už se párkrát dostali, ale ven skutečně volají: véééééééééén ![]()
Naši jsou strašný draci, ve dvou prostě vymyslí neskutečné věci
. A přesně jak říkáš: OPICE OPIČATÝ! Tuhle frázi maminky jednoho dítěte nechápou
.
Hele, po stole lezou pořád, ze svého dvojstolu skáčou na gauč pořád (neustále potřebují vybít energii). Ale už koukají na krtka, modelují, vydrží číst knížky, kreslit. U nás byl skutečně průlomový ten druhý rok
.
Papat umí, ale nervy na to nemám, to jen když je čas. Kupodivu lepší na jídlo je chlapeček, malá se nejraději nechá obsloužit
.
Ahojky holky, u nás byl včera opravdu vypečený večer
. Odpoledne byl malej úplně v pohoděm hrál si, pobíhal po obýváku. Na 6 jsem se chystala na cvičení, tak jsem ho ještě pro jistotu změřila a málem mi vypadly oči…39,8. Jak je možné, že to na něm ani nebylo vidět? Jen měl červené tvářičky. Lupla jsem mu hned nurofen, to mu to pěkně srazí. Po cvičení jsme je jen v rychlosti opláchli a malému jsem dala o půl 8 diazepam, aby byla noc v klidu. Jenže :…Od 8 hodin jekot v postýlce, až úplně chraptěl…nic nepomáhalo, ani čaj, ani mlíko ani dudel. Nechtěl ani chovat, chvíli se zklidnil a pak se začal v náručí vztekat.PAk jsem ho dala k sobě do postele, že ho rukou přidržím, aby se přestal tak zmítat, ale bylo to ještě horší…fakt psycho, připadala jsem si naprosto bezradně. Pak jsem ho vyndala z postýlky, že mu ještě mrknu do plíny a on u toho přebalování usnul. Už byl tak přetaženej, že najednou zavřel oči a spal. To bylo 10 hodin. Takže zklidňující účinky diazepamu u nás nějak nezafungovaly
.V noci se vzbudil v jednu a zase nemohl zabrat, ale byl hrozně utahanej.Tak ho manžel přidržel v postýlce, aby nevstával, tak za chvíli zabral. Já myslela, že děti s horečkou jsou spíš víc spavé a unavené, aspoň u starší dcerky to tak bylo. A to mívala teploty tak maximálně 38,5. Jen se děsím, co bude předvádět dál.
@stray konečně jsem si udělala chvilku a pročetla vaše příspěvky ze včerejška
.Díky za podporu:-).
S dudlíkama jsem to vzdala, jednomu vypadne z pusy a druhý po něm chytne…takže je to neuhlídatelný…flašky to samý, střídají si je, jak se jim to zrovna hodí. Jak popisuješ svoje opice opičatý
, tak se mám na co těšit. Malej je pěkné éro, tak jen budu doufat, že se Sofinka nebude opičit úplně ve všem
. I když teď ani jeden nechtějí obědvat a taky nechtějí ovoce…takže se taky opičí
. Už nevím, co jim dávat. Nejedí ani to co jim chutnalo
.
@Evell taky děkuju za podporu
už ať je to za náma.
Jinak do toho Velkého Mederu se chystáme někdy na jaře, prckové jsou větší, tak si to víc užijí. Kdyby jsi chtěla odkaz na ubytování, tak pošlu. Byly to aprtmány, kde bylo venku sezení, gril, houpačka pro děti a hlavně, bylo to celé oplocené a rovné, takže ideální výběh pro děti
. A taky 5 minut od těch termálů.
K moři zvažujeme, protože děti do dvou let jsou úplně zdarma. Manžel chce Chorvatsko a já bych byla v září pro Bulharsko letadlem. Nechce se mi absolvovat v 5 tu cestu autem. A Bulharsko je pro malé děti ideální, byli jsme tam asi před 4 roky a super. A letadlem jsi tam za 1,5 hodiny.
@333Katynka
Přesně, když jim bylo něco po roce, dostali spálovou angínu, totálně zničený a vůbec nespali! Teď měli po Silvestru rýmu a kašel a spali jako nemluvňata, takže se to může měnit asi i věkem.
Dudlíky, flašky, přesně tak to bylo u nás, uhlídat to absolutně nešlo ![]()
Když jsou nemocní, tak moc nejedí, to je normální. U nás jednou Filip řekl, že nechce mlíko a Verunka se přidala, od té doby nedali UM do pusy
.
Zkus dát něco úplně nového, u nás se po čase svého oblíbeného jídla „přejí“ a jsou nadšení z nového
.
Tak o hoooodně klidnější noc! ![]()