Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@333Katynka
A kolik má horečku? Ještě k tomu něco? Nemusí to od sebe chytit, ale většinou to tak je
. Našim se to většinou spustí najednou. Pod 38°C se nic nedává, s tím by se dětské tělo mělo vypořádat samo. Já dávám jen Nurofen, je v něm i ten paralen. Dej vědět, jak na tom jste. My když máme rýmu, kašel, k doktorce nechodíme. Tak ať je líp!!! ![]()
@stray Ahojky,díky. Dandulka měl 38,6 tak uvidíme, jak se to vyvine dál. Zatím nic k tomu nemá. Včera mě zase vystrašil článek o 3leté holčičce a meningokokovi. Ta aspoň rodičům řekla, že ji bolí hlava a nožičky, tak jeli do nemocnice a přijeli za minutu dvanát. Jenže roční dítě nic neřekne, tyhle věci mě dost děsí
Já vím, není třeba hned myslet na tohle, ale stejně jsem přemýšlela, jak bych to poznala.
@Andris zatím to nekombinuju, stačí ten nurofen po 6 hodinách. My zatím nemocní moc nebyli, jen rýma a teplota od zubů. Ale asi to začne ![]()
Katynko tak držím pěsti, aby to brzo přešlo. My měly skoro 40 minulý víkend, dělala jsem i zábaly a v pondělí byly zdravé jako rybičky, jak kdyby jim nic nebylo. prostě jednorázovka.
@333Katynka
38,6°C, to je dobrý
, dej Nurofen, hodně pít, nemusí moc jíst. My to taky vždycky chytnem od neteře ze školky, ale tomu se prostě neubráníš. Před 14 dny Verunka 39°C přes den, druhý den jak rybička. Ty děti to dobře snášej. A nemysli na nejhorší, to bys s nima nemohla jít ani na procházku. ![]()
Ať je co nejdříve líp!!!
![]()
@stray já vím, že děti vše snáší líp. jen jsem už po těch letech vyšla ze cviku
. Jdu ho změřit a zakazuju si číst články na netu
.
@Andris tak to jste dobří, že jste to tak rychle zvládly
. Kdybych dala malýmu zábal, tak se asi zvencne, on je hrozná hysterka. Jen změřit teplotu je nadlidský výkon pro dva lidi ![]()
No taky je vždy řevu při zábalech, ale oni už ví, že jim to opravdu pomůže a že se jim pak uleví, ale určitě je to šok.
AHOJ HOLKY NELLYNKA MÁ 2 ZOUBKY NAJEDNOU 2.2 SE JI TO PROŘEZALO JAKO 4 NOC NESPÍM PSYCHO TO CO NÁS DOPROVAZÍ JE BRUTÁL RYMA, KAŠEL A TEPLOTY NO TO JSEM JEŠTĚ NEZAŽILA HLAVNĚ NEJÍME A TED ZAČAL I ARAM TAK JSEM ZVEDAVA
@333Katynka
Tak jak jste na tom? ![]()
A jak měříš teplotu? Normálně jako u dospělého, nebo do zadečku a odečítáš? My už v inkubátoru měřili 3 x denně normálně do podpaží a tím asi pro nás není měření teploty žádný problém ![]()
@stray Ahojky, měřím v zadečku a odečítám. Byli jsme u doktorky, ale byl to děs. Čekali jsme dvě hodiny, malej zase začínal sálat a usínat mi na rameni. Dotorka ho v ordinaci měřila, měl 39. Prý je to chřipajzna. V noci vůbec nespal, vzbudil se v 10 a řval a řval, nic nepomáhalo. Manžel si šel k němu lehnout, pustil mu telku, a usnuli asi o pů 1. O půl třetí opět řev a ve 4 hodiny zase. Ale teplota se mu vždycky po těch lécích srazí, tak nevím, proč nespinkal. Doktorka mu na noc dala Diazepam, kdyby měl hodně vysoké horečky a šel by do křeče. On by prý k tomu vzhledem k tomu omdlívání mohl mít sklony. Tak bojujeme jak to jde. Jen se modlím, aby to nechytla i Sofinka ![]()
@333Katynka
Ahojky, už jsem tady dlouho nebyla nějak to časově nestíhám, ale jak kombinovat nuirofen s paralenem vím naprosto přesně:-)byla jsem totiž s malýma v lednu 2× v nemocnici- s vysokýma horečkama…
má se to střídat po 4 hodinách a doplňovat zábaly. Pokud jsou studený končetiny (dlaNě, chodidla) tak zabalit do mokrého ručníku jen trup, pokud je dítě horký celý, tak se zabalí celý. Někdy je ale lepší sprcha, vlažná, doporučují cca o 2 stupně míň teplotu vody než je teplotaa těla-aby to nebyl takovej šok. Pak se může i trochu snižovat ta teplota vody. často a krátce větrat, zbytečně nezabalovat do peřin…tenkou dečkou přikrýt, hodně pít, a případně obklady.
@333Katynka oni teďka řádí chřipky s vysokýma horečkama:-(potvory!!!doufám, že už to my máme odbitý. Jen jsem ještě chtěla dodat, že někdo doporučuje taky ten diazepan u vysokých teplot-kvůli febrilním křečím. Nám ho v nemocnici nedávali, protože prý ty křeče malý neprodělali. Jinak se dává 1/2 prášku u cca 10kg dítěte.
Tak ať jste brzo zdravý!!!
My jdem za chvilku na tu naŠÍ ANGLIČTINU A NÁŠ STRAŠÍ PRÁVĚ VOLAL ŽE SE JEDNO DVOJČÁTKU SLÍKLO DO NAHA:-)))TAK JÁ ZAS LETÍM. pAPAPA
@Evell Díky za rady, určo je využijeme. Ty zábaly musí být hrozný šok, ale když bude potřeba, zkusíme to. A hodně zdaru v angličtině ![]()