Kdo máte dvojčata?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
wewa1
21.5.18 11:42
@Romilda píše:
Maminky, co máte dvojčata, něco by mě zajímalo. Položím pár banálních otázek a budu ráda, když mi někdo odpoví. Proč se dvojčata oblékají stejně? Je to spíš kvůli praktičnosti a rychlejšímu nákupu oblečení, nebo aby si nezáviděli? Já si myslím, že i když jsou dvojčata „dvojčata“, měla by mít odmalička svůj prostor pro odlišení. Přijde mi, že když třeba rodiče oblékají děti stejně a navíc jim dají ještě podobná jména, např. Ela a Ema, tak ty děti jakoby splývají v jednu bytost. Vím, že i v dospělosti má spousta dvojčat k sobě blízko a oblékají a češou se stejně, takže si říkám, že je to třeba proto, že jsou na to hrdé?

Mám dvojčata - kluky. Oblíkali jsme je stejně, ale do jiných barev. Jeden byl např. ve žlutém a druhý v modrém. Z počátku si záviděli obrázky na triku, tak jsme proto kupovali stejné věci. Později jsme je začali oblékat různě. I sami začali projevovat zájem o jiné kousky oblečení a nechtěli mít stejné boty ani oblečení.
U nás v organizaci pracovala dvojčata - sestry. Nevím, kolik jim je, jsou již v důchodovém věku. Obě jsou stejně učesané, oblečené. Často je je vidět, jak jdou spolu na procházku a jsou úplně stejné. Kdysi mi jedna z nich nechala vzkázat, ať svoje kluky neoblíkám stejně. Že je maminka oblíkala stejně, všude musely společně chodit (na kroužky… apod.).

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová