Kdo máte dvojčata?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
654
6.12.13 22:01
@smultul píše:
Jj, elektrická odsávačka, můj věrný kamarád na pár týdnů. Ještě že existuje :-)
Baruška měla 1400g, Mišák 1800g - ten ale měl sepsi a dostával se z toho nějaký týden. Barča byla přebornice, chodili se na ni dívat medici, jak jí to jde. Akorát teď je to úplnej opak, koza jedna mlsná. Do tý něco dostat.

Odsávačka! Jak já ji nenáviděla! Tady v nemocnici totiž nic než kojení neexistuje a je jedno, jestli to mléko máš, nebo ne, jestli to dítě dokáže, nebo ne- proto ten odpor. Až moje gynekoložka mi vysvětlila, co se mnou provedli a že to mléko prostě být nemohlo. Ale věřím, že těm, co mléko opravdu mají a kojení není možné, pomůže. Každopádně nám co už nekojíme, zdar, a těm, co to čeká, hodně štěstí!!! :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5934
7.12.13 00:06

Holky já si taky prošla peklem co se týká porodky proste tolik do mě jeli ty…krávy až nakonec mléko bylo jeden den a pak prd proste kojit kojit kojit nic jiného neřekli a nepomohli já se na to vykaslala a byly na um :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
760
7.12.13 13:41

Taky to z porodnice znam…az me tim stvaly…sestry ne, ale doktorky byly na pest. Ja byla zoufala, deti nakojila a stejne rvaly. Sla jsem za sestrama, ty je dokrmily sondou a byl klid. Ale doktorka ze ne, ze musim jen kojit. A takovym striktnim „A budete kojit!!!“ No kdybych nebyla slusne vychovana, tak ji nekam poslu. Stejne jsem za sestrama v noci sla a domluvily jsme se, ze to doktorce nereknem a doma jsem si to stejne udelala po svem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
497
7.12.13 20:23

Já si prožila peklo se starším na normálním novorozeneckým oddělení. Taky jen kojit a kojit, malej to neuměl 2noci a 2 dny jsem jenom přikládala a přikládala a on pořád brečel. Na každý vizitě jsem prosila, ať mi pomůžou. Přišla jen jedna sestra, malýho přiložila a odešla. Víc ani ťuk. Zkoušejte. Pak mi kamarádka poradila kloboučky, nic. Nakonec jsem z nich dostala odsávačku a najela systém dokrmování přes stříkačku. Představte si, že mi to ukázaly špatně, takže to děsně dlouho trvalo. Doma jsem jen seděla v křesle a kojila. Malej si cucnul, usnul, za půl hodiny se probudil, cucnul si. Hledala jsem pomoc, byla u laktační poradkyně v porodnici, měla jednu doma. Jejich rady vedly jen k tomu, že malej z prsa pil míň a míň. Tak jsem najela vlastní způsob. Nakojila, zbytek dokrmila stříkačkou, odsála na další kolo. Po sedmi týdnech jsem byla na zhroucení. Tak jsem jednou sundala kloboučky, strčila prso a řekla si, že když to nepůjde, končím. A ten hajzlík se přisál a od té doby neměl problém.
S dvojčaty už jsem měla mlíko, takže když byly na neo na JIRPu, tak jsem úspěšně odsávala, na jejich rady, jak odstříkávat rukou jsem tedy hluboce kašlala, tudy moje cesta nevedla :-) Když jsme šli na intermedián, tak jsem zjistila, že můj systém od Tomíka tam praktikují pro nedonošence. Že mi to neporadili před 4 roky. Mně na neu spíš přišlo, že v Plzni se kojení brzy vzdávalo, maminku natlačili na lahev, jen aby už je mohli lifrovat domů. Bylo dost plno. Oni to neřekli přímo, ale takový ty řeči: Už má 2 kila, už by měl… Naštěstí tam chodila rehabilitační a ta vždycky řekla: Kdy se měl narodit? Tak co byste chtěla? Měla jsem fajn spolubydlící, chodily se k nám zasmát i sestry a byly jsme jediný pokoj, co se o kojení snažil. Většina neodonošenců razila domů s flaškou. Ono to ne vždycky jde, ale asi by to chtělo větší podporu ze strany personálu. Jak tak tak i onak. :mrgreen: To je zase moudro :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
654
7.12.13 21:07

@smultul
Taky sis užila „nemocniční péči“! :*
Mě ale vadí, že ti zničí tělo, narvou do tebe neskutečné množství hnusu, jen aby to co nejdéle vydrželo - stejně nevydrží a pak tě nutí kojit, když to mléko prostě nemáš. To je moje zkušenost.
A fain spolubydlící jsem na neu taky měla. Bez ní bych to nedala a jsme super kamarádky dodnes, přestože jsme od sebe hodně daleko :hug:.
Každopádně za mě to shrnu takto: miluju svoje děti, nedala bych je za nic na světě, i když mě občas - pardon, každodenně neskutečně zkouší, ale další už NIKDY :oops:. Právě kvůli „skvělé“ péči našich doktorů a sester a prořvaný a nespavý první rok dětí.
Ale věřím tomu, že bude lépe a lépe. I když hodně lidí tvrdí, malé dítě, malé starosti, velké dítě, velké starosti :jazyk:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1038
8.12.13 21:02

To jste si holky teda užily nemocniční péči koukám :roll:. Já to měla naštěstí vše v klidu…spíš jsem se musela domáhat, aby mi děti na to kojení vůbec dovezli…bylo mi jasný, že na Jipce se asi nekojí, ale jak mě dali po 12 hodinách na normální pokoj, tak jsem čekala dalších 5 hodin na mrňata a nic :roll:. Tak jsem cinkla kamarádce sestřičce a ta jim domluvila a pak už děti vozili po 3 hodinách přes den aspoň na přiložení. V noci mě nechali spát :palec:. Ale jinak na porodnici vzpomínám celkem v dobrém :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
908
12.12.13 15:40

Ahoj holky! Hlásím, že u nás hotovo! Uklizeno, napečeno, zabaleno, stromek za domem. Ještě napíšu pohledy. A začnu se každoročně třást hrůzou, že mě zase čeká vánočka. Ta mě tedy fakt nejde.
Je tu čtyři dny klid, to holky ještě smejčíte?
Nejste některá kovaná v kynutém těstu? Se z něj už letos asi picnu..

Příspěvek upraven 12.12.13 v 15:44

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
908
12.12.13 15:42

@Micka13 Jak se ti daří? A co naše nejmladší dvojčátka, mají se k světu? Už tušíš kdy Vás pustí? A co starší dětičky, už rozmazlují? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1038
12.12.13 15:58

@cecillka ty brďo :mrgreen: smekám.
Já ještě ani nezačala, úklid proběhne asi v sobotu, něco málo upeču příští týden (zbytek dodají babičky včetně vánočky :potlesk: ), dárky jsem dětem objednala přes net a zbytek jedu teprve nakupovat asi zítra. Balím pak většinou těsně před Štědrým dnem, letos to bude lehce zvláštní, protože u nás bude už 23.12. Manžel totiž na Štedrý den slouží :nevim:. Nějak ty Vánoce nehrotím, nejsem typ, co musí šůrovat okna v mrazu ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
908
12.12.13 16:19

@333Katynka vždyť, já se už přiznala, že jsem chorobný plánovač :-), takže okna jsem umyla, dle předpovědi poslední teplý víkend. Takže asi před měsícem :-)
Manžel měl Vánoce celé dětství 23.m pak se přesouvali k babičce a tam je měli znovu. Vzpomíná na to rád. Vyprávěl, že u nich jednou toho 23. zazvonila sousedovic holčička, zrovna vybalovali. Chudinka prej letěla domů s pláčem, že byla taky hodná, a Ježíšek nikde :-).
Já tedy bohužel před Vánocemi uklízím jak ďas. Páč jsem lempl, a kašlu na to celý rok. Jak sleze sníh, probudí se ve mě chalupářská vášeň a co je doma ve skříních, na skřínich a pod nimi, mě je fuk. A pak v září na tu svoji domácnost kouknu cizím okem a zírám :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Micka13
12.12.13 18:55

@cecillka Filípek je venku z inkubátoru a dnes se i slušně přisál vždy když tu ode mne nebude zpráva do 2 dnů tak to dělá mobil ted jsem na notebooku na mobilu třeba píšu vám něco a povede se třeba až na po 10 tak mně to štve. A je možné aby prcek za 4 4 dny přibral 300g protože mně to řekli tak jsem se zděsila asi jim blbne váha nebo co opravdu nevím :think:. No a Tobiášek pořád brečí stýská se mu a pořád prý opakuje máma a Fili snad páju taky přijmea Míša ta se těší až bude Přebalovat, převlíkat, koupat(ale až dýl) a krmit no to asi bude no mléko mně bylo porazeno když nejde odstříkávat tak aspoň odsávat manža už koupil. :lol: jinak se mi vede skvěle

• Citovat
  • Upravit
Micka13
12.12.13 20:09

Tak tady nás máte každý je focen jinak Pája tam vypadá jak veliká ale není Filípek focen chvilenečku před vytažením Páju nám ustrojí zítra

• Citovat
  • Upravit
1038
12.12.13 21:51

@Micka13 jééééé, ty jsou úžasní:-)))) to je krása, taková mrňátka:-)
Já na to vzpomínám ráda, i když to bylo někdy náročné:-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
908
12.12.13 21:58

@Micka13 to jsou dva nádherní Ježíškové! :-), já bych si je tak pochovala, jsou krásní!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1038
12.12.13 22:01

@cecillka to já mám asi to co ty v létě tak nějak celoročně :mrgreen:. Vždycky poliskám to nejhorší a nějak to nehrotím. Vzhledem k tomu, že za hodinu, co vytřu, jsou všude drobky, sušenky a vylité nějaké pití, tak bych se při větší touze po pořádku musela nutně zbláznit ;). A jestli jsou nebo nejsou uprostřed prosince umytá okna, mě nějak vůbec netankuje (asi jsem nějaká divná, někde patrně rodiče udělali při mé nedůsledné výchově chybu :pankac: ). A stejně je venku skoro pořád tma :think:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová