Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Holky, napadlo mě koupit dětem roborybu. Kdo máte? Je to dobrý nápad? Jakou? Je jich víc druhů, tak nevím da jsou některé víc kvalitní. Mám koupit jednu nebo dvě? Děti se s ní koupou, nebo se na ní jen dívají ve vaně?
@cecillka tak to jsem se posmála…já jsem zase pořád v permanentním chaosu, jediné co se snažím trochu dodržovat, tak je denní režim dětí, jinak vše řešíme za pochodu.
Já totiž než bych vyrobila a vymyslela obsah tabulky, tak by jsme asi nejedli a nenakupovali
. Jsem zase lístečková, bo mám už pokročilou sklerozu ( v tomhle věku se už ani nedivím
), takže si vše co je potřeba zařídit a koupit, píšu na lístečky…ale ta pravá panika zavládne, když se lístečky ztratí
.
O roborybě jsem taky uvažovala, můžou se s ní asi i koupat, ale asi raději dvě, o jednu by byla bitka…tedy aspoň u nás
.
Kartáčky taky asi časem pořídíme, Nelinka ho dostala ke 3 narozkám a taky se jí tehdy líbil. Jen to asi nechám taky až na další narozky.
@Micka13 Tak to bude veselo, jen ta dvanáctiletá toho bude mít až nad hlavu…tedy aspoň u ná to tak je, ale jsem ráda, že pomáhá, bez ní by to bylo krušné
.
@Dědulinek
Taky zdravím a přeji hodně sil
.
Jsem zvědavá na mužské postřehy! ![]()
@333Katynka
No to je dost!!! Už jsem myslela, že se Vám něco stalo! ![]()
My taky bojujem, zjišťuju, že čím jsou starší, tím vymyslí víc kravin a dokáží být víc vzteklejší a umanutější. Tedy Fíla, s Verunkou se prostě pokaždé domluvím.
Teď, co chodí do školky, jsou dopo chvíli venku a po spaní s nimi, když se nedá nic dělat na zahradě, chodím na procházky. Zmrzlá jsem jak…, ale doma bych to nedala
.
K Vánocům jsem objevila stavebnici http://www.mall.cz/…seva-3-jumbo , vzpomněla jsem si na své dětství
, hodně jsem si s ní vyhrála. Koloběžky jsme odsunuli na jaro. Ještě nějaké dřevěné hračky, Verunce bych chtěla koupit nějakou „hrací“ panenku, ale nějak tápu. Máte někdo zkušenosti s těmito panenkami??? A Fílovi takový zvukový volant, vždycky si s ním u kamarádky hodně vyhraje. Jinak nic víc, mají toho doma.
@cecillka
Taky jsem se zasmála! ![]()
Roboryba není špatný nápad, počkám, jestli má někdo zkušenosti.
No rozhodně dvě, u nás tedy úplně stejné, protože jinak je boj.
All:
jinak v pátek jsem si musela vyzvednout děti dřív ze školky, protože Filip dostal zánět spojivek, plus další 4 děti
. Doktorka už neordinovala, naštěstí jsem doma měla antibiotickou mast. Ještě je má trochu zarudlé, tak jsem je nechala pondělí, úterý doma. Je to boj. A teď mi volal manžel, že to taky chytil
.
Jo a z té školky nechtěli jít dřív domů, protože zrovna jezdili na motorkách a Verunku vozil nějaký chlapeček na traktoru. Nechali se přemluvit, až když jim paní učitelka dala domů křídy na ven. No a co nevymysleli. Pomalovali fasádu, než jsem došla přiložit do krbu
. Kdyby byli menší, neudělali by to
. Jednou mě z nich švihne
.
@stray taky mám takovou zkušenost, že když jsou malí, tak cepuješ a cepuješ, pak si myslíš, že máš odcepováno a oni to udělají, když už si myslíš, že by je to ani nenapadlo. Mě ta nejstarší, asi v pěti letech odstříhala všechny čtyři rohy u polštáře na spaní.
To je jak s adresou, ve třech jí omí a při zápisu do školy nevědí kde bydlí
.
Moc ti přeju, že máš dopolední klídeček, už jsem také zažila a těším se že to zase příjde.
Holky, já právě nevím, jestli když budou sedět oba ve vaně, jestli ty dvě roboryby budou mít vůbec kudy plavat. A taky jestli nebudou ječet hrůzou? JInak bych taky koupila dvě, asi dva Nemy, koukají na film.
Ahojky holky, no koukám, že nás čekají krušné chvilky, je tady někdo kdo si ke dvojčátkům pořídil ještě dítko? Nebo máte jen starší děti
.Také řešíme dárky, myslíte, že je na něco hopsací koník? A máte pro děti sáňky? Pokud ano, prosím pošlete mi odkaz jaké jsou vhodné, kluci měli včera 10 měsíců, ale ještě zatím nesedí (snad už to bude brzo),jeden se staví a už popochází u nábytku a druhý je na kolínkách.
Ahoj ženský ![]()
Tak tabulky v excelu mě pobavily. Jsme lístečková. Přesně vím, kde papírek doma leží, když přemýšlím v krámu, co jsem na něj vlastně napsala.
Nestíhám nic a pokud jsou všichni živí a najezení, jsem v klidu i já. A to jsem bývala na úklid pedant. Teď mi ale došlo, že bych potřebovala hrablo, kterým bych odklidila alespoň hračky z cesty, a tak jsem to vzdala. ![]()
Souhlasím se @stray, že čím větší děti, tím, větší kraviny vymyslí. Trochu, ne vlastně dost hodně mě děsí, že ženský říkaj: Malý děti, malý starosti,…
To prostě nemůžu přežít. ![]()
@Mišanda Ž.. Já mám k dvojkám staršího kluka, a když jsem se onehdy lekla, že mám zpoždění, tak jsem to v sobě uzavřela, že já tedy už rozhodně ne. Je to tvrdý to takhle napsat, ale u mě je to věk, zdravotní zatížení, a prostě už toho mám dost
Miluju svý děti, ale nutně potřebuju chůvu
Jsem se měla vdát do nějaký jiný rodiny ![]()
@Mišanda Ž.. Hopsacího koníka máme, dostaly k ročním narozeninám, fungují tak od 15 měsíců. Ale musím říct, že hopsají denně.
Sáňky máme normální velký dřevěný, teď sháním druhou ohrádku, nebo jak se to jmenuje. Jednu máme. Viděla jsem na netu i spešl sáňky pro dvojky, ale ty prý mají ty ohrádky natvrdo přidělané, jsou drahé a prý úplně stačí přidělat 2 ohrádky za sebe. Jen mě tak napadlo, že tam budu muset i dát kšíry, protože ty 2 jsou ještě divočejší než starší a toho jsem párkrát přejela, když lezl předem dolů ![]()
@cecillka Roborybu má starší cca rok, občas si ji ještě do vany vezme, nadšení ale bylo velký. Ona reklama udělá svý. Ono s ní nic moc nejde. Prostě plave a plave ![]()
@Mišanda Ž.. myslíš hopsací koník ten nafukovací gumový? My je máme na trampolínu, ale zatím na tom moc nehopsají.
A sáňky jsme loni objednávali tyto:
http://www.anicka.cz/…kojeti/10719
Je super, že je můžeš tlačit před sebou jako kočárek pro lepší stabilitu.
Jinak nevím, že by tady měl někdo k dvojčátkům ještě další mimčo…spíš tu máme starší ratolesti:-))) ![]()
@stray ahojky, myslíš panenku nebo spíš miminko se zvuky? Sofinka je miminková, máme ještě po Nelince ChouCHou a jednu Babyborn, co plave, takže nákup dalších neřeším. Ale stejně nejvíc tahá jedno menší obyčejné nmimčo s měkkým tělíčkem, ono se jí dobře nosí.
U nás hodně frčí Duplo, hodně si s tím staví, teď jim manželova mamča objednala vláček a pro Fufinku domeček.
A dostanou velkou kuchyňku s nádobím a jídlem, na malé pořád něco kuchtí
.
Jinak závidím to klidné dopoledne, to asi moc nezažiju, děti půjdou do školky v září a já v říjnu do práce…to bude teprve záhul, proti tomu je celá mateřská procházka růžovým sadem ![]()
Taky mám pocit, že čím jsou starší, tím vymýšlí větší kraviny, jeden něco začne, druhý ho doplní a společně to dovedou k naprosté dokonalosti…to s jedináčkem opravdu nezažiješ
.
Nad používáním sedačky jako trampolíny jsem už mávla rukou, jen jsem zarazila jízdu a skoky z konferenčního stolku
.
@cecillka aby to s rybou nedopadlo jak u nás s jezdícím autíčkem
.
Otvírali u nás nový obchoďák, tak jsme se šli juknout a bylo tam to velké autíčko na desetikačky…děti se hned nacpaly dovnitř
a nechtěly ven, tak jsem jim chtěla udělat radost a hodila tak peníz…v tu ránu jsem nevěděla, které vřeštící a vyskakují dítě zachraňovat první
. Celý obchoďák se díval, jak vyproštuji děti z poskakujícího autíčka…parádička pro fajnšmekry ![]()