Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Micka13 My vyplňovali 2 kluky, 2 holky a páreček. Tedy sestra si to narychlo psala na papír, ty dokumenty jsem vyplňovala až na JIP po císaři a i když byly děti na světě a tudíž bylo fakt 100%ní, že je to páreček, vyplňovala jsem, jak by byli kluci, holky, párek ![]()
@stray Abych pravdu řekla, musela jsem trochu počítat. Byl to rok 2003, fuj to to letí
a bylo to na Klínovci v Krušných horách
![]()
Jo a v Itálii jsem nebyla 8 let, co jsme se točili kolem dětí, ale až já vyrazím do práce a děti odrostou, Italové těšte se! ![]()
@smultul aha tak to jo takze mam mit pripraveny jmena uz mame supr moc diky
@hupalka jsme na tom stejně, my na Štědrý den a vy na Silvestra ![]()
@smultul píše:
@stray Abych pravdu řekla, musela jsem trochu počítat. Byl to rok 2003, fuj to to letía bylo to na Klínovci v Krušných horách
![]()
Jo a v Itálii jsem nebyla 8 let, co jsme se točili kolem dětí, ale až já vyrazím do práce a děti odrostou, Italové těšte se!
Ahoj holky, já jsem myslela, že diskuze nejede a já jsem ji neměla označenou jako oblíbenou
.Teď jsem dočetla co jsem nečetla a máte strašně moc dobrých tipů a inspirací na výchovu. Já musím říct, že jsem kvůli klukům brečela jen jednou. Jsme na ně jen s manželem, manžel funguje úplně jako já přebaluje, krmí, hlídá, jsme prostě sehraní, kluci mají často dobrou náladu a HLAVNĚ v noci spí, vstávám max. 3 krát na dudlíka a spí do 6,dají si mléko (manžel, jak jde do práce) a dospí do 8,30. Jak jsem vyspaná, je vše hned hezčí
. Mají svůj režim, jak ho nedodržíme, je to horší, jsou rozhození, ale jinak spí stejně a v postýlkách. Byla jsem od nich už na víkend a často jdu sama nakoupit, s kámoškou ven se odreagovat atd. Manžela to strašně baví s klukama od mimim, když řvali, tak jim říkal a stejně jste roztomilí
. Jsem zvědavá, kdy mi tato pohoda přestane
,ale třeba to bude tak pořád
,manžel je totiž pohodář a kliďas, tak snad to mají po něm…a chtěli bychom ještě jedno dítko za 2,5 roku, tak snad… ![]()
Ahoj holky, mě snad odvezou, dneska se Bára osypala na dlaních, chodidlech, kolínkách. Úplný puchýře. Tak jsem hned volala na pohotovost a prý nemoc ruka-noha-pusa. Jó a afty má taky. A večer osypán i Míša. Ona ta noc na dnešek snad byla nejhorší v jejich dosavadním působení, budili se co půl hodiny. Hlavně Barča, tu jsme i měřila, nechtěla pít, tak jsem jí dala Nurofen, že zoubky, docela na ně trpí, a ona chudáček má takový trápení. Zatím bez teplot, to musím zaťukat. Ale já tedy byla hotová. Ještě že byl víkend a dospala jsem to dopoledne. Zítra s nimi vyrazím k doktorce, ale co jsem zjistila, tak se to musí přežít, případně srážet teploty. Dala jsem jim na noc Nurofen a Fenistil a už jsem umytá a hned zalehnu, ať alespoň něco naspím.
Nemocem zdar ![]()
PS: Mám nechat doma i staršího, aby to nezatáh do školky, tak ten probrečel odpoledne, že děsně nutně potřeboval ukázat netopýra. Utěšil ho až Ripspider (matky větších kluků ví, že je to letadlo z Letadel), kterýho jsem měla připravenýho na Vánoce. No aspoň si má s čím celý dny hrát a nezapadne mezi tou spoustou hraček k Vánocům ![]()
PPS: Napsala jsem netopír ![]()
PPPS: A Bára se budí a budí ![]()
@smultul
Bože, tahle nemoc a AFTY! Ty dělají strašnou neplechu! I když nebudou mít teplotu, dej na spaní Nurofen, strašně to bolí. Filip měl jednou afty, paní doktorka varovala, že je to horší, než spálová angína. Já free, co by bylo horšího… bylo!!! 7 dní nepolknul jídlo, jen pití, nakonec průjem, dala jsem mu colu
. Alespoň měl cukry a je to pití. Strašně držím pěstě, tohle bude záhul ![]()
@smultul
Jo ještě jsem si vzpomněla, my měli na afty „mazání“- nehrozilo, strašně to pálilo a pak „kuličky“ homeopatika, ty si myslím trochu zabraly. Ale hlavně v lékárně mi řekli, nemazat „fialovou“ vodičkou. Ta to jen roznáší!
Holky, v tomhle mám hokej. Loni měli 3/4 mých dětí herpetickou angínu, tj afty všude, vysoký horečky, trvalo to přes týden. Nelinka v nemocnici na antivirotikách. Bylo to peklo. Je tohle to samé, jako ty ruce-nohy-pusa?
Protože jsem už narazila na to, že to dětem probíhá i bez teplot a to tedy u nás nebylo, měli čtyřicítky nonstop několik dní.
A díky prostřední dceři vím, že je důležitý afty mazat, ty vodičky je na chvíli umrtví, a je chvilka kdy se dá napít a něco polknout. A sama říkala, že tak blbě jí ještě nebylo.
@smultul vy z toho nevýjdete, držím palce ať to má lehký průběh!
Jediný kdy do nich dostaneš jídlo, je ráno, než se probudí. Pijí automaticky, do té doby, než je ta bolest probudí. Jsem jim to mlíko i sladila, těch pár loků, bylo několik dní jediný co polkli.
@smultul chudacku at jste brzy OK
potrebuji radu moje mala ma horecky ale jinak lítá jako by ji nic nebylo muze to byt šestá nemoc? Doktorka ma dovolenou mam se hnat na pohotovost? Ja bych tam mohla az odpoledne mam ji dat nurofen nebo čípek? Dík za radu
@matka3deti
Kolik má horečku? Pod 38°C se nic nedává (já jinak dávám Nurofen). Já bych vydržela, pokud nepolehává a krom horečky jí nic není. Uvidíš přes den. Pokud to bude šestá nemoc, doktorka to stejně nepozná, protože vyrážka se objeví později.
Držte se! ![]()
@smultul citim s tebou. My byli na pohotovosti v sobotu. Jeden prcek dostal hnisavou anginu. Dneska uz je mu lip…dokonce pije a snedl misku ovoce. Teploty uz taky nejsou tak desive. Jak porad plakal, tak jsem ho ani nemerila…sahnu na celo a poznam, ze hori. Tak jen cekam, az se to roznese. i kdyz minule mel ten druhej anginu a nikdo to od nej nechytitl…tak uvidime. Nemocem zdar ![]()
@stray nevadi aspon se mohu pripeavit ale kdyby mi taky z niceho nic druha jmena a ja jim rekla Gertruda a Vincent tak b se divili me kamaradky kamaradka jim potvrdili parecek pokojicek vymalovali ruzovo modry kocarek zeleny obleceni ruzov a modry a narodili se jim dve holky