Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Dědulinek Vitej mezi nami, chlap nam tady vubec neuskodi…aspon budem mit i chlapskej nazor na nektery problemy. Je mi lito, ze uz nemate maminku…musi to byt pro vas hodne tezke. Co mas? Parecek, holky nebo kluky?
@Dědulinek vítej a souhlasim aspon budeme mit i mužské názory a je mi líto že jste bez maminky hodně štěstí jak se s tím vyrivnávají děti? Jezisi strata manzelky a dve deti k tomu chudaci
@stray @cecillka Ahojky holky, moc se omlouvám, jsem fakt hrozná
. Ale nějak mi přestaly chodit upozornění na mailíka a tak jsem si už myslela, že nikdo nepovídá
. Taky nám klekl jeden počítač, takže střídat se ve třech lidech na jednom, to se k němu moc nedostanu
. A taky děti vyžadují čím dál víc pozornosti a zábavy, takže pořád něco. Už to není jak dřív, dát je do ohrádky a mít chvíli klídek
. Jaksi nic nestíhám, když spí, tak jsem ráda, že trochu uklidím.
Vidím, že mi zabere spoustu času přečíst příspěvky
.
Tak aspoň v kostce, co je u vás nového? ![]()
@Dědulinek Taky dvouleťáčky? Je to s nima občas mazec, že? Jak jsem to tady četla, tak s těmi našimi ratolestmi bojujeme občas všechny
.
Tak vítej do klubu ![]()
@cecillka @stray tak jsem pročetla v rychlovce pár posledních stránek a vidím, že jsem o hodně přišla…teď mě mrzí, že jsem tu nebyla s vámi
.
Ale snad to zase doženu
.
Taky bojujeme s výchovou, taky občas nevím jak na ně. Jediné co zabírá, je nějaká zábava…jenže co se ochladilo, už nevím, co s nima.
Jinak jsme chodili skoro každé dopoledne ven, pak honem oběd a spát a odpoledne zase ven. To byli docela v pohodě, měli kolem sebe děti, tak byli spokojení. Horší, jak jsme celý den doma, to mám dojem, že na ně jen řvu a něčím vyhrožuju. Připadám si naprosto neschopně
.
A z jiného soudku, to už jste určitě probíraly, co dětem na Vánoce?
U nás zatím vede Duplo, popeláři, kočárek, uklízecí sada, kuchyňka. Tak uvidím, co se jim bude líbit.
Co jste vymyslely?
@333Katynka no ja budu mit vanoce mozna v porodce protoze termin mam 13.1. Ale dvojcatka se rodi drive tak uvidime no a manža s dětima budou mit snad hezke vanoce
@Micka13 tak to budou hezké dárečky pod stromečkem:-)) hezky jste si to naplánovali
. A kolik dětí už máš doma? To bude asi s dvojčátkama náročné, vše skloubit. Naše se narodily 14 dní před termínem, dvojčátka většinou do 40 týdne nenechávají, tak uvidíš ![]()
@333Katynka u nas je porad nekdo nemocnej, tak jsme taky cely dny doma, ale prave ted mi to prijde, ze se to vsechno zlepsilo…nasim klukum je 2r3m a zacinaji si spolu fakt pekne hrat. Povidaji si spolu tou svoji hatmatilkou a vypada to, ze si i rozumi
Ja s nima i neco udelam nebo oni so hrajou, koukaji u toho na pohadku a ja si ctu
jsem zvedava, jestli je to jen zachvev nebo uz to bude jen dobry ![]()
@MajaVon holčičky jsou hezounké a jsou si podobné, má jedna kratší vlásky, že jí pomaleji rostou, nebo má raději kratší střihy
?
@Dědulinek tvoji kluci, jsou taky nádherní, viděla jsem jejich fotku v druhé diskuzi. ¨
@bjetuschka ahoj bětuško, je fajn že jste se všichni přidali, víc hlav víc ví!
Holky, já už se z těch Vánoc zblázním! Jsem děsnej plánovač a hrozně trpím. V úklidu jsem mimo plán, v dárkách taky, a to nemám ani nic k Mikuláši.
Mám všechno v excelových tabulkách, všechno mám provázaný, hlídá mě to abych, nepřekročila limity, mám tam tabulku na vánoční nákup, tabulku na cukroví, tabulku který den na kterou návštěvu, tabulku co budu vařit mezi svátkma, harmonogram na úklid, prostě náhody jsou vyloučeny
Jenže na letošek, jsem si nestihla ty tabulky ještě ani upravit.
Musím se tedy pochválit, stihla jsem ušít masku Mikuláše, ale na druhou stranu, měla být hotová již loni
.
Holky, ty elektrické kartáčky, co měly dostat k Vánocům, ale už jsou bohužel v oběhu, se fakt osvědčily. Naučili si čistit i zuby vzadu a zuby zezadu. Určitě to není stoprocentní čištění, ale proti normálnímu kartáčku, nebe a dudy. A baví je to. Tak mě to napadalo sem hodit, jako tip.
@333Katynka jééé ahoj, to jsem ráda, že ji se objevila!
My taky bojujeme s výchovou. Adámek je dost negativní. Dneska jsme jeli z chaty, on u Mělníka dostal v autě záchvat, že tudy nejedeééé, ječel asi 15km, tak jsem selhala, a řekla mu, ať si tedy vystoupí. To chvíli zpracovával, tak byl klid, načež začal ječet, že tahle písnička se jim nelíbíííí. ![]()
Asi je to to období vzdoru, já nevím, já těm klukům fakt nerozumím, a zaplať pámbůh, že mám jen jednoho ![]()