Kdo máte dvojčata?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
654
5.12.13 13:50

Děvčata, jak to uděláte dneska s Mikulášem?

Já měla teď děti pondělí, úterý doma, Fíla dostal ve školce zánět spojivek (už marodí 7 dětí z 21). V úterý se mu to vrátilo, tak jsem dala Verunku poprvé samotnou do školky, byla fakt šikulka! Fíla dostal ant. kapky a mast a konečně to zabralo. Dneska měla ještě Verča ve školce nadílku a odpoledne jedem ke tchýni na náměstí na Mikuláše, aby si to i Fíla užil :jazyk:. Zítra je nechám doma a snad už v pondělí pomažou oba. Opět je doma bordel jako v tanku, řev, všechno opatlané… :roll:
Na poklidná dopoledne si člověk strašně rychle zvykne :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Micka13
5.12.13 14:28

@cecillka dik za radu i pres cipek to boli a @stray diky taky si rikam dnes jsem prrrebalovala Filu a jak sem zvedla nohy tak pokakal inkubator

• Citovat
  • Upravit
760
5.12.13 19:57

@Micka13 Moc gratuluju. Jsou fakt dost malinci na 37 tt, budes muset mamo hodne krmit :D
Jezis ja bych to uz nechtela prozivat vsechno znovu. Porod, porodnice, ty zacatky. Ja jsem tak rada, ze uz maji pres dva roky. Ale tebe to vsechno ceka a jsi natesena. Drz se holka, preju hodne zdravi tobe i tvym detem :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Micka13
5.12.13 20:06

@hupalka diky moc jsou to kulisci mleko mi silene vyteka mam ho dost ale radi mi at odstrikuju co je lepsi krmit z lahve nebo prsa?

• Citovat
  • Upravit
1038
5.12.13 21:18

@Micka13 Taky se připojuji ke gratulacím :D ať broučkové pěkně rostou, ať jste brzy doma ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1038
5.12.13 21:25

@Micka13 S tím kojením záleží, jak budou mrňouskové silní a půjde jim sát. Vzhledem k tomu, že jsou maličcí, tak jim asi budeš muset zatím odstříkávat. Třeba se pak rozkojíte, uvidíš.
Já kojila skoro rok, jenže mrňata měla každý 3 kila:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1038
5.12.13 21:35

@stray Dnes byl Mikuláš s andílkem a čertíky u nás:-)
Napřed jsme se byli projít ve městě, aby je viděli spíš z dálky a pak jsme šli čekat domů na opravdovou nadílku. Koukali celí vyjevení, Sofinka pro jistotu zavřela očenka, aby se na čertíky nemusela koukat (to jí poradil tatínek):-).
Dáda, jak viděl koš s dobrůtkama, tak si k nim i šel, Sofinka se ode mně nehla, jen jim zamávala, když už odcházeli ;).
Jak jste to vyřešili dnes u vás?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
497
5.12.13 22:46

@Micka13 Pokud ti to půjde, tak kojit z prsa je pohoda. Nemůsíš nic připravovat a máš je vždy při ruce. Já dokonce kojila každýho zvlášť, tandem mi nevyhovoval a taky to šlo. Toho druhýho jsem houpala v autosedačce, když čekal, anebo už po kojení usínal :-) A s tou váhou. Bára byla poprvé kojená asi v 1350g a rovnou vytáhla 30ml, což byla její dávka. Rovnou jé to od začátku šlo. Míša byl slabší, ten plné kojení zvládl kolem 2300g. Ale poměrně brzy uměli alternativně jíst ze stříkačky, takže šli ze sondiček docela brzy. Tak ať se vám daří. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
497
5.12.13 22:50

@Mišanda Ž.. Moje řeč! Už u prvního těhotenství jsem říkala, že závidím našim maminkám, že jim tak maximálně měřili tlak. Jen samá vyšetření a nervy a nervy. A u dvojek ještě horší. Na co mi byla informace, že je to v háji, že můžu porodit každým okamžikem a že nemůžou udělat vůbec nic? :nevim: No aspoň že už to mám za sebou :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
908
5.12.13 22:57

@333Katynka moji 3,3kg, ale stejně jsem toho moc nenakojila, tři měsíce, jen tak pro chuť :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1038
6.12.13 07:42

@cecillka jak se říká, každý měsíc je dobrý:-). Nela měla přes 4 kila, když se narodila a taky jsem ji kojila jen 3 měsíce…ona totiž nejedla v noci, a jak se nekojilo pravidelně, bylo brzo po mlíku.
U dvojčat to jistil Dádulka, když Sofinka v noci vyspávala, tak on si dával po 3 hodinkách i za ni:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1038
6.12.13 07:54

@smultul to jsi byla dobrá, kojit takové mrňousky :palec:. Muselo to být náročné…kolik vlastně tvoje dětičky měly, když se narodily?
Já kojila prťata taky na střídačku, bylo to pohodlnější…jen občas v noci, když se vzbudily zároveň, jsem je kojila v tandemu. Ale to jsem potřebovala manžela k asistenci, sama bych si je tam nedala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
654
6.12.13 21:31
@Micka13 píše:
@hupalka diky moc jsou to kulisci mleko mi silene vyteka mam ho dost ale radi mi at odstrikuju co je lepsi krmit z lahve nebo prsa?

Záleží na tom, jestli mrňousové dokážou sát, nebo na to nemaj sílu. Moji se narodily 29+3- 1.400 a 1.440g, cucat nedokázaly, nehledě na to, že jsem byla tak nadopovaná, vystresovaná, že jsem nakonec žádné mlíko neměla. Stejně jako @hupalka, už bych to nechtěla zažít. Ale třeba Vám se to pěkně povede! :palec: Zkus přikládat a když to nedaj, odsávej, tím se Ti udrží mléko a až budou silnější, můžeš je normálně kojit ;). Držím pěsti! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
497
6.12.13 21:40

Jj, elektrická odsávačka, můj věrný kamarád na pár týdnů. Ještě že existuje :-)
Baruška měla 1400g, Mišák 1800g - ten ale měl sepsi a dostával se z toho nějaký týden. Barča byla přebornice, chodili se na ni dívat medici, jak jí to jde. Akorát teď je to úplnej opak, koza jedna mlsná. Do tý něco dostat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
654
6.12.13 21:55
@333Katynka
@333Katynka píše:
@stray Dnes byl Mikuláš s andílkem a čertíky u nás:-)
Napřed jsme se byli projít ve městě, aby je viděli spíš z dálky a pak jsme šli čekat domů na opravdovou nadílku. Koukali celí vyjevení, Sofinka pro jistotu zavřela očenka, aby se na čertíky nemusela koukat (to jí poradil tatínek):-).
Dáda, jak viděl koš s dobrůtkama, tak si k nim i šel, Sofinka se ode mně nehla, jen jim zamávala, když už odcházeli ;).
Jak jste to vyřešili dnes u vás?

To jste vymysleli pěkně! :pankac:
My byli jen na náměstí, koukli na Mikuláše, čerty a šli ke tchýni, kde měli balíčky za oknem. Tady totiž byla strašná zima a hrozně fučelo! :pocitac:
Dneska ještě horší počasí :pocitac:, ale dětem to nevadilo, odklízely sníh a já stříhala psa v garáži :oops: :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová