Kdo máte dvojčata?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
908
8.11.13 15:03

@333Katynka katynko, co se děje? jste ok?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
matka3deti
8.11.13 15:40

Tak Klárinka má už mandle vytrhli manzel je s ni v nemocnici kdyz bude vse OK uz ji budu mit doma

• Citovat
  • Upravit
654
9.11.13 12:56
@cecillka píše:
@333Katynka katynko, co se děje? jste ok?

Přesně ta tohle jsem se taky chtěla zeptat! :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Micka13
10.11.13 13:23

Ahoj holky tak ja sem 33+3tt. Zitra kontrola citim se vyborne akorat zase je nemocny Tobiášek ma teplutky ma 38,6 dala sem mu čípek a nurofen a zase spinka jen se bojim to bych ho zas musela dat svagrovy zitra jdem k dr. Ale snad to nebude na mandličky jako Klárka od matka3deti

• Citovat
  • Upravit
497
10.11.13 22:04

Ahoj holky, tak se musím přiznat, já se v pátek sesypala. 8o
Abych to popsala. Dvojky mají cca 14 dní napřeskáčku rýmu, tzn. hodně špatně spí. V noci ze čtvrtka na pátek se Bára v půl dvanáctý probudila a do tří vykládala, lezla, prostě veselá, že spát nebude. Já už asi ve 2 hod brečela, že už nemůžu. Pak se asi v pět probudili oba a řvali. Pohladila jsem je, dala dudlíky a natvrdo nechala řvát, protože jsem už prostě neměla sílu mezi nima běhat a kolíbat a uspávat. Řvali vzteky s prominutím jak magoři. Po 20 minutách to vzdali a my spali skoro do sedmi. Takže jsem byla hotová. V poledne jako na potvoru spali na přeskáčku, takže jsem si taky neodpočinula. No, šla jsem do školky pro staršího, nakoupit a jako odměnu jsme je dala na tu houpací mašinku. Vždycky v pohodě. No a Bára mi z ní spadla. Podle mě se do hlavy nebouchla, spadla docela šikovně. No a já byla K. O. Normálně jsem se klepala, nebyla jsem schopná logicky uvažovat. Prostě troska. Večer když mě viděl chlap, tak ani nešel s chlapama do hospody, viděl, že to nedám. Děti řvaly, no aby ne byly unavený, ale já v tom viděla jen to nejhorší. V noci jsem jí á 3 hodiny budila, jinak vstával muž, což jindy nedělá, holt viděl, že je krize. O víkendu jsem se nějak dala do kupy, ale potřebovala bych si odpočinout aspoň pár dní. No to ale nejde, tak jsem to na vás musela aspoň vychrlit. :?
Bára se zase vzbudila, tak ji houpu nohou v křesílku a vám si tu vylévám srdce :)
Jak tohle dáváte? Já jsem vždycky z každé nemoci nebo úrazu úplně hotová.
PS: Bára dobrý.
PPS. Já jsem teď normálně alergická na ty jejich ječáky. Naučili se řvát strašně hlasitě a vysoko, že mě fyzicky bolí uši.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
908
10.11.13 22:44

@smultul je mě tě strašně líto, snad už ti je líp. Máš toho hodně, jsi nevyspalá, strach o holčičku, nedivím se, že tě to dostalo.
Moje jedno dvojče- holčička, taky ječí tak, že z toho bolí bubínky. Když jí držím na ruce a spustí, když to nečekám, jsem z toho vedle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
497
10.11.13 22:50

@cecillka Dík za podporu. Já jsem vedle hlavně sama ze sebe. Ten věčnej virvál je fakt ubíjející. A to jsem učitelka a na hluk jsem zvyklá :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Micka13
11.11.13 06:21

@smultul tak to bude masakr s dvojkama jestli bidou tqkhle jecet a drz se ty to zvladnes

• Citovat
  • Upravit
760
11.11.13 09:54

@smultul tohle mivam taky cas od casu…jednou jsem byla tak hotova, ze jsem celej den brecela, sedela v klubicku na gauci, deti rvaly a me to bylo uplne jedno…nechtela jsem je ani videt. Nakonec manzel zavolal moji mame a ta prisla a povidala si se mnou o blbostech…abych prisla na jiny myslenky. jinak manzel taky zmobilizoval sily a staral se o deti a taky nesel vecer ven. To byl asi nejhorsi muj stav. Sedela jsem a kymacela se jako ti postizeni…pak mi rekli, ze mi chteli volat i doktora. Takze nejsi v tom sama…nejsme roboti a obcas to proste presahne unosnou mez. Nevycitej si nic, co udelas a neboj se poprosit nekoho o pomoc. Ja to tak mam taky, myslim si ze vsechno zvladnu sama, ale to se neda. Doufam, ze uz je to vsechno lepsi, drzim pesti :kytka: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
654
11.11.13 13:56

@smultul
Posílám Ti :hug:.
Prostě toho na Tebe bylo už moc, tenhle stav jsem měla několikrát taky. Prořvala jsem celý den a jim to bylo jedno, ryčeli a ryčeli, já na Chocholouška. Škoda, že nemůžem alespoň na dva dny někam vypadnout, viď :roll:.
Dvojmatky musí být často supermatky, ale je to strašně náročné. Tohle období marození, spaní na přeskáčku a hlavně řvaní, řvaní, řvaní… :nevim:.
Neboj, bude líp a Ty si absolutně nic nevyčítej, je to hodně náročné.

JEČÁKY?! :pocitac: Taky znám, zatím se to nelepší, spíš to vypilovali, ale když mi minule zaječela Verunka přímo do ucha, myslela jsem, že mi praskne. Takže bacha na uši :mrgreen:.

Jinak pro všechny školka:
Dneska se Filip vzbudil, první slova, nepůjdu do školky. Nechtěl obléct, nechtěl do auta, válel se po zemi, kopal a jen řval a řval. S paní učitelkou jsem domluvená, že po 5. minutách odcházím. Dneska to vygradovalo, válel se po zemi, držel mě za nohu, vztekal se, 1000× chtěl pusu. Dneska jsem z něho byla totál vyšťavená a tak nějak rozhozená. Když jsem je vyzvedla, říkala paní učitelka, že se vztekal 5 minut a pak dobrý. Kdyby se pak na mě během dne třeba ptali, nebo si nehráli, nebo se jim tam prostě nelíbilo, tak je tam dávat nebudu. Ale je to právě naopak. Oni s nimi dělají hodně věcí a často jezdí na různé akce, ve školce jsou prý strašně hodní.
Jen nevím, jak teď doma s Filipem, protože ty scény už přestávám dávat. Nepudu domu (po školce), nesundám si mikinu (doma teplo), dej mi bombón, nebudu čurat, nepudu spát a tohle všechno na mě řve, válí se po zemi, dělá naschvály a nakonec řekne: jdi pryč, si škaredá :roll:. Já jim nikdy neustupovala, snažila jsem se jim dát nějaké rozumné hranice, ale co s tímhle nevím. Protože když si ho nevšímám (a to je tedy dost na nervy), nepomáhá, když na něj řvu, nepomáhá, už jsem mu i nařezala (rozumějte dala trochu na prdel), nepomáhá. Fakt už jsem bezradná, ještě že u těhle výstupů, které jsou tedy opravdu celý den, když jsme doma, je Verunka v klidu a dělá, že se jí to netýká.

Měla jste to některá se svým dítětem?

No alespoň jsem to tady mohla vyventilovat, díky za přečtení, dneska to fakt nedávám.

Tak našim zlatíčkům zdar! a nám hodně pevné nervy!!! :mavam: :mavam: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5934
11.11.13 14:18

HOLKY DRŽTE SE SE JÁ NA TOM NEJSEM O MOC LÍP :cert: JSEM K. O DOLAMANA JAK KRETÉN JELIKOŽ PŘED MĚSÍCEM MÁMA ODJELA NA MĚSÍC NA DOVOLENOU A JA MUSELA MIT NA SPANÍ OBA U SEBE, PŘEDTÍM SPAL MALEJ U MÁMY JELIKOŽ SE BUDIL NA MLEKO NO A JAK ODJELA TAK ZUSTALO VŠE JEN NA MĚ TAKŽE V POSTÝLCE SPAT ANI JEDEN SPÍ SE MNOU CHLAP SE DOBROVOLNĚ VYHODIL NA SEDAČKU, ALE TO TAK PŘECI NEJDE :cert: NEVÍM CO DĚLAT ABY SLI DO POSTÝLEK A DO VLASTNÍHO POKOJE NELLY TA JAK MĚ NEVIDÍ JEČÍ ARAM TO SAMI JINAK SPÍME KRÁSNĚ CELOU NOC ALE NA MUJ UKOR ŽE JEDEN MĚ OBÍMA A DRUHÝ MI SPI NA HLAVĚ :cert: :cert: :cert: JEČENÍ UŽ ANI NEMLUVÍM PROSTĚ UŽ JE OBČAS I IGNORUJI POKUD TO NENÍ NI VÁŽNEHO JINAK JSOU CELKEM HODNÍ AKORAD UŽ ZAČLO U OBDOBÍ VZDORU A SLEDUJI ŽE JSOU I HEZKY ROZMAZLENÍ NO JA NEVÍM JAK DÁL POKUD JE HODÍM DO POSTÝLEK TAK SE NEVYSPÍM…ALE NEJDE TO TAK MUSÍM NĚCO VYMYSLET :cert: :cert: :cert: :cert: :cert: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Micka13
11.11.13 15:23

Na kontrole vse OK hrdlo se stahlo za 14 dnu o 5mm a mam vychazky od 13-18

• Citovat
  • Upravit
908
11.11.13 15:57

Holky, tak jsem si vás všechny přečetla a jdu si to hodit, jsme všechny na nervové sanatorium :-).
Aspoň, že dobrá zpráva, je @Micka13 - moc gratuluju, super!
@MINKA22 hoď je jak říkáš do těch postýlek, musíš se vyspat! Později, to půjde ještě hůř, nebo spíš nepůjde vůbec. Jim to neublíží a tobě to moc pomůže. Jen to chce pár večerů vydržet, než pochopí, že to myslíš vážně.
@stray ty jsi taky chuděra, moc dobře si ten pocit urvaného srdce pamatuju. Jenže ono je to fakt většinou tak, že dětičky za pár minut řádí, jak černé ruky a my brečíme. My jsme jednou (asi před 19ti lety)odjížděli na nějaké grilování, přes noc, hlídali naši. Do smrti si budu pamatovat, dvě ručičky trčící ze schránky ve dveřích a naříkání: kde je moje maminka??. Brečela jsem až do Planý nad Lužnicí a místo grilování sháněla panenku. Maminka mě pak říkala, že ani nevzdechla. Ale prostřední, to bylo něco jiného, ta z chození do školky brečela ze spaní, atd, prostě jiná letora. Tu jsme tam museli přestat posílat.
@hupalka teď by si tu mohli počíst, ty co si přejí dvojčátka, viď? Jsme pěkně vyfluslý. A ti moji jsou roztomilí chvílema, a ani si to v tom kalupu nestíhám užít. A když jsou stejně oblečení, tak jsou za chvíli jak prase, že to ani není vidět. On je to hlavně stres.
matkatřechdětí: jak to dopadlo s holčičkou? už jí máš doma a v pořádku?

Příspěvek upraven 11.11.13 v 16:09

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
908
11.11.13 16:07

Holky, tak se přidám se svými litaniemi. Jeli jsme dnes do nákupního centra, koupit dárek pro manžela.
Objevila jsem tam dětské elektrické kartáčky, zajásala a koupila, jakože k Vánocům, a paní v pokladně mi zasuplovala Ježíčka, říká: ten s tím autíčkem bude pro chlapečka a s princeznou pro holčičku a rozdala jim je. Jsem se nezmohla na slovo.
Při shánění dárku, se Adámek počůral, chtěla jsem to vyřešit, že mu dám Nelinčiny punčocháče a ona bude mít kalhoty. Sice by byl vypadal podivně, ale aspoň by šel domů v teple. Jenže Nelinka, dostala záchvat, že je nedá. Takže nakonec jsem domů táhla dvě ječící sirény, z toho jednu počůranou a bez dárku.
Asi je nějaké horší období.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
760
11.11.13 19:26

@stray jedna maminka uz velkych dvojcat mi rikala, ze pro ni bylo nejhorsi kolem 3. roku, kdy meli obdobi vzdoru…ja to u toho starsiho nemela, tak sama nevim, ale jak to popisujes, rekla bych ze to je to, co mi rikala ona. Asi nezbyde nic nez vydrzet. Preju pevne nervy :kytka: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová