Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@MINKA22 musis byt drsna a vydrzet…nic jineho ti nezbyde…nebudes preci otrokem svych deti. Dej je do postylek…mozna budou 2-3 dny jecet, ale vydrz. Opet preju pevne nervy
![]()
Holky, dík za podporu. Nějak se dávám dohromady, ale takovou rychlostí ´jako předtím, už nepojedu, to bych brzy dojela ![]()
V sobotu jsem koupila vánoční dárky, byla jsem bez dětí, tak mi to šlo dobře
Zjistila jsem, ale že už ani neumím normálně nakupovat. Vzala jsem to, co jsem měla vybranýho z katalogu, jinak jsem tam mezi těmi regály s hračkami stála jak ztracená
Chtěla jsem i něco na sebe a normálně jsem si nevybrala! Já si to musím nejdřív prohlídnout doma na netu. To jsem to dopracovala
![]()
stray: Když šel starší do školky, ležela jsem v nemocnici a zpětně to hodnotím, jako dobré řešení
Vodil tatínek a ten prostě neměl ty naše maminkovský nervy, takže to proběhlo celkem v klidu. Já si právě říkám, že ze mě by malej cítil moji nejistotu, vždyť já řvala i v nemocnici ![]()
Tím nechci říct, že chyba je u tebe, ale pokud by to šlo, tak tatínek by mohl pomoct. Oni ty chlapi to berou jinak ![]()
Ještě jednou dík za podporu, už zase funguju, ale ty jejich ječáky mě zabijou. Rozhodla jsem se, že je budu ignorovat, aby jim došlo, že tudy cesta nepovede. Oni třeba ječí, že jsem sebrala toaletní papír, aby ho nemohli rozcupovat. Jsem na sebe zvědavá, jak to zvládnu. Znám se, odpočinu si, a zase to bude konejšení a uklidňování a vysvětlování. Než mi zase dojede ![]()
Ahoj holky, dloho jsem se neozvala.
Všem marůdkům pohlazení.
A mamči hodně síly.
A děkuju za reakce na mou mluvu. ![]()
@cecillka píše:
Holky, tak jsem si vás všechny přečetla a jdu si to hodit, jsme všechny na nervové sanatorium.
Aspoň, že dobrá zpráva, je @Micka13 - moc gratuluju, super!
@MINKA22 hoď je jak říkáš do těch postýlek, musíš se vyspat! Později, to půjde ještě hůř, nebo spíš nepůjde vůbec. Jim to neublíží a tobě to moc pomůže. Jen to chce pár večerů vydržet, než pochopí, že to myslíš vážně.
@stray ty jsi taky chuděra, moc dobře si ten pocit urvaného srdce pamatuju. Jenže ono je to fakt většinou tak, že dětičky za pár minut řádí, jak černé ruky a my brečíme. My jsme jednou (asi před 19ti lety)odjížděli na nějaké grilování, přes noc, hlídali naši. Do smrti si budu pamatovat, dvě ručičky trčící ze schránky ve dveřích a naříkání: kde je moje maminka??.Brečela jsem až do Planý nad Lužnicí a místo grilování sháněla panenku. Maminka mě pak říkala, že ani nevzdechla. Ale prostřední, to bylo něco jiného, ta z chození do školky brečela ze spaní, atd, prostě jiná letora. Tu jsme tam museli přestat posílat.
@hupalka teď by si tu mohli počíst, ty co si přejí dvojčátka, viď? Jsme pěkně vyfluslý. A ti moji jsou roztomilí chvílema, a ani si to v tom kalupu nestíhám užít. A když jsou stejně oblečení, tak jsou za chvíli jak prase, že to ani není vidět. On je to hlavně stres.
matkatřechdětí: jak to dopadlo s holčičkou? už jí máš doma a v pořádku?Příspěvek upraven 11.11.13 v 16:09
Tak to je fakt síla! To bych byla taky vyřízená. A jak to dopadlo viď? Oni to prostě někdy zkouší
![]()
@cecillka
Paní prodavačka taky dobrý
. Jo nic nemůže být bez komplikací.
S tím oblečením jsem se zasmála - promiň
. Strašná situace, ale u nás by to dopadlo stejně, protože naši by si nevzali ani ponožky od toho druhého. Tohle mají odmala
.
@hupalka píše:
@stray jedna maminka uz velkych dvojcat mi rikala, ze pro ni bylo nejhorsi kolem 3. roku, kdy meli obdobi vzdoru…ja to u toho starsiho nemela, tak sama nevim, ale jak to popisujes, rekla bych ze to je to, co mi rikala ona. Asi nezbyde nic nez vydrzet. Preju pevne nervy![]()
Období vzdoru má Fíla přesně od jednoho roku!
Mlácení hlavou o zeď nebo podlahu, když jsem něco nedovolila. Právě že jsem byla vždycky důsledná a neustupovala, tak jsem čekala, že to přinese nějaké ovoce a zatím tedy nic
.
A jak dlouho to období zhruba trvalo nevíš? Ať se psychicky připravím
.
@smultul
Tak s tím obchodem to mám stejně. Prolítnu to nejdůležitější, při tom koukám na hodinky, kolik mi ještě zbývá času
a věci na sebe nějak zanedbávám. Ale zrovna jsem se zařekla, že dneska jedu do města, naši pohlídají, když budou spát a půjdu pro věci jen pro sebe
No jsem na sebe zvědavá
.
Tatínka do školky jsme taky zkoušeli. To bylo ještě horší
U nás jsem ta tvrdší já
.
Zrovna ječáky na odebraný toaletní papír fakt ignoruj. To jsem dělala já a neřvou už při každém zákazu a dneska se už i zeptají? Můžu? Ne. Tak ne mami
.
Včerejšek se nesl ve stejném duchu jako dopoledne, řvaní, mlácení sebou o zem, atd. Zvolila jsem ignoraci, po spaní jsme byli na procházce a večer už celkem dobrý, ale vyfluslá jsem byla…
A dneska to byly úplně jiné děti. Verča doma zakňourala, ale s tou se domluvím a Fíla se vzteknul, až když jsem odcházela ze školky, tak aby mu to vydrželo.
Asi jsou nějaké divné konstelace, že každá máme taková trápení. Tak ať je to co nejdřív pryč a jsme v pohodě!
![]()
@MINKA22
Z tohohle spaní Tě za chvíli švihne
A co je dát večer do pokojíčku, sednout si tam třeba s knížkou a počkat, dokud neusnou? To jsme udělali, když jsme je přemístili z ložnice do pokojíčku, protože jsme se už navzájem rušili. V posteli tedy nespali nikdy, pokud nemarodili. Když se pak doba v pokojíčku prodloužila na třičtvrtě hodiny, zvolili jsme regulovaný pláč a za dva dny usínali sami. Ale to jim bylo něco po druhém roce.
Tak držím pěsti, ať něco vymyslíte, ale chce to být o daném kroku opravdu přesvědčená a vydržet. Protože pokud bys to třeba za dva, tři dny vzdala, už budou vědět, jak na Tebe a pokaždé toho využijí. ![]()
@stray tak jestli to ma uz od jednoho roku, tak to nebude obdobi vzdoru, ale jeho natura. To jsem te nepotesila co? Snad jen doufat, ze z toho opravdu jednou vyroste. Devce zlaty, tady neni co poradit
Drz se ![]()
S tou duslednosti se mi to taky osvedcilo. At slo o nocni krmeni nebo o dudlik na spani. Vzdycky jsem to uz chtela vzdat jak plakali, ale vydrzela jsem, protoze mi bylo jasny, ze by toho place pak vyuzili kdykoliv by bylo potreba. Slo fakt o dva tri dny a bylo po placi. U nas nastesti kluci spinkaji sami v pokojicku od narozeni takze uspavani nemusime resit. V posteli s nami lezi jen chvilku rano, protoze se mi nechce vylezat tak brzo z postele anebo kdyz se vzbudi jeden driv, tak cekame na druheho ![]()
Tak holky odstranuli sme kriteria chceme Jan a Ema nebo Marek a Pavla
AHOJ HOLKY
TVRDA SEM ONI ZASE VÍ ŽE U MĚ MOC NEPOCHODÍ TO JE VINA MANŽELA ŽE PRÝ JSOU MALIČCÍ ATD… NEVA JA JSEM UŽ ROZHODNUTA ŽE PROJDEM NEMOC MÁME HNUS KAŠEL A RYMU A JDEM NA TO, ABY SPALI V POKOJÍČKU BUDU TŘEBA I PAR DNÍ JE CHODIT UTIŠOVAT, ALE MUSÍ SI ZVYKNOUT ŽE TO TAK NEJDE. DNES JSEM PRO ZMĚNU NESPALA VŮBEC…JINAK UŽ JSEM NAKOUPILA DÁRKY NA VANOCE TO JE POPRVÉ CO MAM UŽ OBSTARÁNO. KOUPILA JSEM SNAD UŽITEČNÉ VĚCI TO CO JSEM VIDĚLA SČÍM SI HRÁLI U KAMOŠKY ZAUJALO JE LEGO DUPLO A K TOMU SPECIALNÍ STOLEČK SE ŽIDLIČKAMA NA KTERÉM MOHOU STAVĚT, DŘEVĚNÉ KOSTKY, A SKLADACÍ KOSTKY, TAKOVOU KROUŽKOVOU PIRAMIDU, JEDNO VĚTŠÍ AUTÍČKO A PRO NELKU JIDELNI SADU A KOČÁREK. KOUPILA JSEM JIM I SPACÁKY DO POSTÝLEK JELIKOŽ U NAS JE BOJ S DEKOU POŘÁD JSOU LEDOVÍ ONI PROSTĚ POD DEKOU SPAT NEBUDOU. A 2 KUFŘÍKI NA KOLEČKACH ONI BEROU VŽDYCKY SESTŘENCE A HRAJOU SI STÍM TAK TO SPOJÍME ŽE MAJÍ NA HRANÍ A KDYŽ NĚKAM PUJDEM KAŽDÝ SI POTAHNE SVÉ VĚCI
![]()
@stray Tak co, pořídila jsi něco pěknýho? Já bych ráda chlupatou vestu, viděla jsem jednu moc pěknou na jedný paní, ale v krámu neměli buď nic, anebo nic moc ![]()
@Micka13 Za mě: obě kombinace jsou moc hezký, už se těším, až napíšeš, co jste nakonec opravdu dali
Vsadím se, že úplně něco jinýho.
@MINKA22 Já ještě donedávna uspávala v autosedačkách, prostě jsem je houpala. Pak Bára začala usínat sama a autosedačka jí už vadila, protože se nemohla otočit. Ale Mišák, prostě horor. Tak jsem se jednou na to vykašlala a nechala ho řvát. Nejen to, on ještě s pusy vytrh dudlík, hodil ho na zem a řev jak od blázna Bác! Takže já vstala, dala dudlík, položila… Řev. Tak to už udělám jen dvakrát, pak jsem ho nechala řvát. Výsledek: Čekala jsem to po zkušenostech se starším horší, ale 3 dny bída a dobrý. Takže držím palce, ať to máte brzy za sebou ![]()
@smultul take si myslim ale do 24.12. musime neci mit myslim si ze budeme mit 2 kombinace a pak dame z kazde jedno nedivte se kdyz we bjdou jmenovat Gertrud a Vincent ![]()
@Micka13 ja jen doufam, ze je nebudete prejmenovavat az budou na svete ![]()