Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Ivule-25 Omlouvám se, že se vmísím, mám dvojvaječná sedmiletá dvojčata a ve screeningu mi vyšly hodnot ok a VV nebyly. Bála jsem se toho a je fakt, že prý u dvojek vycházejí někdy falešně pozitivní a nic to neznamená.
Příspěvek upraven 08.04.14 v 15:21
@Eliška díky za uklidnění
. Jsem z toho nervózní, u dcery jsem na tomto vyšetření ani nebyla a teď tam mám jít a víceméně počítat s tím, že to výjde třeba falešně pozitivní
, to na psychice moc nepřidá.
No pevně věřím že bude vše v pořádku, ale červíček pochybností ve mě pořád hlodá a asi do 15.4. bude, pak už budu mít výsledky v ruce ![]()
NEBOJ ZVLÁDNETE JÁ BYLA TAKY NA TOM SCREENINGU A BYLO VŠE OK TAKÉ STRAŠILI ALE V POHO, JÁ UŽ NA TO BYLA V 13TT TĚHOTENSTVÍ A ŘEKLI MI ROVNOU I POHLAVÍ DĚTÍ A SEDĚLO TO POKAŽDÉ ŘEKLI TO SAMÉ. A POKUD VÝJDE POZITIVNÍ TAK SE DĚLÁ PŘECE ODBĚR PLODOVÉ VODY.ALE VŠE BUDE OK UVIDÍŠ ![]()
@MINKA22 díky i za tvé uklidnění. Já jsem teď 12tt a jdu příští týden, tak snad to bude v pořádku. Pohlaví bych taky chtěla vědět, zaprvé ze zvědavosti a za druhé z praktických důvodu, jestli mám vyměnit dceřino růžové za modré
nebo bude potřeba oboje
.
U první dcery se pohlaví nepodařilo zjistit za celé těhu, nechtěla se za nic ukázat a dělala při UTZ kotrmelce a bůh ví co ještě. Nakonec mi to řekla sestra až po porodu, že je to holčička
, já myslela že nosím kluka
. Ale nevyměnila bych jí za nic na světě.
Ahojte, tak jen píšu, že prvotrimestrální screening dopadl dobře a výsledky jsou v pořádku a prcci taky. Pohlaví se zjistit nepodařilo, prcci pospávali a doktor byl rád, že zjistil aspoň to co zjistil.
D9ky za podporu
@MINKA22, děkuji za podporu
. Hned jsem klidnější že je vše v pořádku. A patrner viděl prcky poprvé (vlastně první UTZ jakéhokoliv dítěte
) a byl nadšený, teda poté co se uklidnil s nervičkama ![]()
zatím pa
Holky, vmísím se s prosbou - jestli to tu čtou i maminky, co už dvojčata mají - potřebovala bych vědět, s jakým obvodem hlavičky se narodili, v jakém týdnu. Mám šít pro známou čepičky, dle zadání nějaké malé, ale nejsem schopná dohledat, jaké jsou obvody hlavičky, když jsou děti narozené dřív. Ona mi zas není schopná říct, v jaké týdnu teď vlastně snacha je. Ušila jsem 32 cm, ale to je jim zdá pořád moc ![]()
Předem díky za odpoveď ![]()
Maminky dvojčátek,
přidávám se k diskuzi, jelikož byste mi mohly poradit..byla jsem v pondělí v 6tt na UTZ a jsou tam 2 dutinky ale jen jedna tečka uvnitř v druhé nic. Jsou to jednovaječné ale neví se, zda se v tom druhém objeví také. Máte zkušenost? Není v 6tt ještě brzy na závěry. Srdeční akce ještě není vidět..budu vděčná za každý názor ![]()
Maminky, co máte dvojčata, něco by mě zajímalo. Položím pár banálních otázek a budu ráda, když mi někdo odpoví. Proč se dvojčata oblékají stejně? Je to spíš kvůli praktičnosti a rychlejšímu nákupu oblečení, nebo aby si nezáviděli? Já si myslím, že i když jsou dvojčata „dvojčata“, měla by mít odmalička svůj prostor pro odlišení. Přijde mi, že když třeba rodiče oblékají děti stejně a navíc jim dají ještě podobná jména, např. Ela a Ema, tak ty děti jakoby splývají v jednu bytost. Vím, že i v dospělosti má spousta dvojčat k sobě blízko a oblékají a češou se stejně, takže si říkám, že je to třeba proto, že jsou na to hrdé?
Já mám kluka a holku
takže je neoblékám stejně a nedělala bych to ani u jednovajek. Nicméně je to každého věc, ne? Když se ti to nelíbí, tak to nedělej. ![]()
V dospělosti nevím, znám jednovaječných dvojčat dost, většinou holky a žádná nemá stejnou barvu vlasů nebo sestřih, natož oblečení. Takové znám jen jedny, z VŠ a myslím, že to dělaly kvůli zkouškám ![]()
Samozřejmě že je to každého věc. Jen mě zajímá úhel pohledu a názory maminek.
Znam dvojky dokonce v puberte a chodi porad stejne obleceni i vlasy. Proste to tak chteji, jsou nej kamosky
@Romilda píše:
Maminky, co máte dvojčata, něco by mě zajímalo. Položím pár banálních otázek a budu ráda, když mi někdo odpoví. Proč se dvojčata oblékají stejně? Je to spíš kvůli praktičnosti a rychlejšímu nákupu oblečení, nebo aby si nezáviděli? Já si myslím, že i když jsou dvojčata „dvojčata“, měla by mít odmalička svůj prostor pro odlišení. Přijde mi, že když třeba rodiče oblékají děti stejně a navíc jim dají ještě podobná jména, např. Ela a Ema, tak ty děti jakoby splývají v jednu bytost. Vím, že i v dospělosti má spousta dvojčat k sobě blízko a oblékají a češou se stejně, takže si říkám, že je to třeba proto, že jsou na to hrdé?
Jsem z dvojčat a neměla jsem ráda, když jsme chodily stejně oblečené. Když si nejsme navíc moc podobné. V pubertě jsme odmítly být stejné a taky se hůř shánělo oblečení. Sestra byla větší a měla větší nohu. Blíž k sobě máme, jako děti jsme se praly a haštěřily.