Kdo máte dvojčata?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3089
16.1.14 17:27

@MINKA22 Jo dobrý, zlobí :-D Jsou trochu rozmazlený, ale aspoň jsou spokojený :-D U nás je srandy. Jeden krámuje, druhej uklízí, teď si konečně začínaj hrát spolu, začínaj sami jíst, tak mám trochu víc času, začla jsem z nudy háčkovat :mrgreen: No až se dostanu do lékárny tak si ho koupím, ale já nepospíchám, stejně vim že bychom si ho nechali a teď už vím i že bych to zvládla, hold bych už neháčkovala :-D A co Nelinka s Aramkem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
22.1.14 19:59

dvojčata

Ahojky všem tak já dvojčata čekám jsem v 14tt a docela mě to zmáhá jsem na rizikovém doma..strašně zvracím i když tedka se to trochu lepší. Tak snad to ustoupí i vy jste to měli takové. Mám z toho docela obavu jak to budu zvládat. Mám už dvě holky velké (16,5 a 13) Na NT testech mi dokonce dr. řekl, že to bude páreček. Tak doufám, že se nesekl :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Berísek
22.1.14 20:57

@e.luk a ty ses taky prvorodicka? jsme na tom stejne ale si o par dnu napred ja pomalu ten 14tt. zacinam

• Citovat
  • Upravit
14
22.1.14 21:01

Dvojčata

Ne nejsem prvorodička..už mám holky velké :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Berísek
23.1.14 05:59

@e.luk a jo promin já to přehlíídla

• Citovat
  • Upravit
14
23.1.14 07:59
@Berísek píše:
@e.luk a jo promin já to přehlíídla

nic v pohodě..já taky občas tedka přehlídnu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
174
23.1.14 08:13

Ty brďo, tak tohle si nedovedu představit a reagovala bych stejně jako ty. Moji kluci mají 19m a nevím jestli bych to zvládla, ale zase na druhou stranu…Už ted jsem někdy na chocholouška a do toho 3 dítě? Ale zase krásné těhotenství, porod a pak to maličké držet v náručí, nejkrásnější pocit na světě. Držím palce v rozhodování at se rozhodně jakkoliv :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
326
27.1.14 08:57

Ahojj holky v patek jsem se dovedela ze cekame dvojcata…jsem cca 7 tydnu, chtela
jsem se zeptat jaky je prubeh tehotenstvi Atd. omlouvam se za chyby, pisu z tabletu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
174
27.1.14 11:37

Tak u každé maminky je průběh jiný. Já měla naprosto krásné těhotenství, bez problémů a porod 38 týden. Taky mi ho zjistili v 7 týdnu a byla jsem na rizikovém doma. V ničem jsem se nemusela omezovat. Hned bych si to zopakovala. Ničeho se nebát, poslouchat doktora a nečíst si nic na internetu :-) Krásné těhotenství přeju. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
27.1.14 14:13

Tak já musím říct, že jsem se to taky dozvěděla v 8 tt cca, za to u mě děs..je mi furt špatně a pořád jsem zvracela všechno i tekutitny byla jsem v nemocnici. tedka jsem už v 16 tt a je mi zle pořád, málo jím a piju..za týden mám kontrolu a vypadá to, že si půjdu poležet zasejc do špitálu. Jinak jsem doma taky na rizikovce jelikož v práci taháme těžké věci. Jo doporučuju taky moc nečíst na netu..mě to akorát stresovalo… tedka na začátku.,ale zasejc není od věci si něco najít když nevíš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2111
7.4.14 15:39

Ahojte, jsem taky dvojnásobná matička čekatelka, momentálně v cca 12tt, už mám doma skoro 7mi letou dceru a dítko bylo chtěné a plánované, jen se nám to nějak namnožilo a jsou najednou dvě a dvojvaječná. Jsem sama z dvojvaječných dvojčat a mám bráchu. Mamka netušila že nosí dvě a řekli jí to těsně před císařem, 10dnů nás přenášela a já měla 3,150kg, 51cm a brácha 3100kg,50cm.
Těhotenství s dcerou bylo pohodové, občas ranní nevolnosti, celkový váhový přírustek 8kg a 8 dní jsem jí přenášela. Teď mám nahoře zatím jen 1kg, nevolnosti jsem měla celodenní, ale už je to dobré. Stále chodím do práce a plánuji že ještě chvíli chodit budu, ale záleží na mrnětech. Příští týden jdu na prvotrimestrálni screening, krev už mám za sebou a čekám na UTZ. S dcerou jsem na tomto vyšetření nebyla, tak jsem zvědavá co se dozvím a jestli bude vidět co čekáme :think:, já bych chtěla páreček, ale hlavně ať je všechno v pořádku.
Je tady někdo ještě z aktivních příspěvkářek??? Ať si nepíšu sama :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5934
8.4.14 13:55

Tak to držím pěsti, bude to sranda :mrgreen: máš dobrý že už máš velkou holku hodně pomůže :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2111
8.4.14 13:58

@MINKA22 díky za povzbuzení, ale já jsem z dvojčat ještě pořád na švestku, bojím se toho co nás čeká. Radost máme, ale momentálně pořád převažují starosti nad radostmi :oops:. Dcerka bude pomáhat, ale i kolem ní je ještě dost práce. No budeme to muset nějak zvládnout, tak jako generace před námi ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5934
8.4.14 14:12

Zvládnete stejně musíš ja byla taky vyhukaná a to jsem byla ještě prvorodička a hned dvojky :mrgreen: pro mě byly nejhorší asi 3-4 měsíce, moje děti mi to ani trochu neusnadnili takže ja si je vychutnala naplno se vším všudy, přeji hlavně zdravé a spící děti které hezky budou papat :palec: to se mi nestalo :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2111
8.4.14 15:08

@MINKA22, to věřím že to musel být šok. Já to čekala spíš u prvního těhu, teď mě to ani ve snu nenapadlo a zadařilo se. No jestli to bude stejné jak u první dcery jen dvojnásobné, tak si to taky parádně užiju. Špatně spala, špatně jedla apod. Takže se mám asi na co těšit…
No musíme to nějak přežít a snad z toho brzo prcci vyrostou a budeme si to taky užívat. Já se děsím i toho, jak to budu muset nějak kombinovat i se starší dcerou, vodíme jí do školy, má to přes x cest, má plno kroužků apod. No bude to záhul, ale nějak si budeme muset poradit.
Teď si jen přeji ať je vše v pořádku.
Mám jen dotaz, byla jsi na prvotrimestrálním screeningu na vývojové vady??? Já byla na krev a příští týden jdu na UTZ, ale všichni mě straší, že u dvojčat vždy výjdou hodnoty pozitivní na vývojové vady ač to tak nemusí být.
Jaká je tvoje zkušenost???
Díky za info :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová