Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@MINKA22 Jo dobrý, zlobí
Jsou trochu rozmazlený, ale aspoň jsou spokojený
U nás je srandy. Jeden krámuje, druhej uklízí, teď si konečně začínaj hrát spolu, začínaj sami jíst, tak mám trochu víc času, začla jsem z nudy háčkovat
No až se dostanu do lékárny tak si ho koupím, ale já nepospíchám, stejně vim že bychom si ho nechali a teď už vím i že bych to zvládla, hold bych už neháčkovala
A co Nelinka s Aramkem?
Ahojky všem tak já dvojčata čekám jsem v 14tt a docela mě to zmáhá jsem na rizikovém doma..strašně zvracím i když tedka se to trochu lepší. Tak snad to ustoupí i vy jste to měli takové. Mám z toho docela obavu jak to budu zvládat. Mám už dvě holky velké (16,5 a 13) Na NT testech mi dokonce dr. řekl, že to bude páreček. Tak doufám, že se nesekl ![]()
@e.luk a ty ses taky prvorodicka? jsme na tom stejne ale si o par dnu napred ja pomalu ten 14tt. zacinam
Ty brďo, tak tohle si nedovedu představit a reagovala bych stejně jako ty. Moji kluci mají 19m a nevím jestli bych to zvládla, ale zase na druhou stranu…Už ted jsem někdy na chocholouška a do toho 3 dítě? Ale zase krásné těhotenství, porod a pak to maličké držet v náručí, nejkrásnější pocit na světě. Držím palce v rozhodování at se rozhodně jakkoliv ![]()
Ahojj holky v patek jsem se dovedela ze cekame dvojcata…jsem cca 7 tydnu, chtela
jsem se zeptat jaky je prubeh tehotenstvi Atd. omlouvam se za chyby, pisu z tabletu
Tak u každé maminky je průběh jiný. Já měla naprosto krásné těhotenství, bez problémů a porod 38 týden. Taky mi ho zjistili v 7 týdnu a byla jsem na rizikovém doma. V ničem jsem se nemusela omezovat. Hned bych si to zopakovala. Ničeho se nebát, poslouchat doktora a nečíst si nic na internetu
Krásné těhotenství přeju. ![]()
Tak já musím říct, že jsem se to taky dozvěděla v 8 tt cca, za to u mě děs..je mi furt špatně a pořád jsem zvracela všechno i tekutitny byla jsem v nemocnici. tedka jsem už v 16 tt a je mi zle pořád, málo jím a piju..za týden mám kontrolu a vypadá to, že si půjdu poležet zasejc do špitálu. Jinak jsem doma taky na rizikovce jelikož v práci taháme těžké věci. Jo doporučuju taky moc nečíst na netu..mě to akorát stresovalo… tedka na začátku.,ale zasejc není od věci si něco najít když nevíš…
Ahojte, jsem taky dvojnásobná matička čekatelka, momentálně v cca 12tt, už mám doma skoro 7mi letou dceru a dítko bylo chtěné a plánované, jen se nám to nějak namnožilo a jsou najednou dvě a dvojvaječná. Jsem sama z dvojvaječných dvojčat a mám bráchu. Mamka netušila že nosí dvě a řekli jí to těsně před císařem, 10dnů nás přenášela a já měla 3,150kg, 51cm a brácha 3100kg,50cm.
Těhotenství s dcerou bylo pohodové, občas ranní nevolnosti, celkový váhový přírustek 8kg a 8 dní jsem jí přenášela. Teď mám nahoře zatím jen 1kg, nevolnosti jsem měla celodenní, ale už je to dobré. Stále chodím do práce a plánuji že ještě chvíli chodit budu, ale záleží na mrnětech. Příští týden jdu na prvotrimestrálni screening, krev už mám za sebou a čekám na UTZ. S dcerou jsem na tomto vyšetření nebyla, tak jsem zvědavá co se dozvím a jestli bude vidět co čekáme
, já bych chtěla páreček, ale hlavně ať je všechno v pořádku.
Je tady někdo ještě z aktivních příspěvkářek??? Ať si nepíšu sama ![]()
Tak to držím pěsti, bude to sranda
máš dobrý že už máš velkou holku hodně pomůže ![]()
@MINKA22 díky za povzbuzení, ale já jsem z dvojčat ještě pořád na švestku, bojím se toho co nás čeká. Radost máme, ale momentálně pořád převažují starosti nad radostmi
. Dcerka bude pomáhat, ale i kolem ní je ještě dost práce. No budeme to muset nějak zvládnout, tak jako generace před námi ![]()
Zvládnete stejně musíš ja byla taky vyhukaná a to jsem byla ještě prvorodička a hned dvojky
pro mě byly nejhorší asi 3-4 měsíce, moje děti mi to ani trochu neusnadnili takže ja si je vychutnala naplno se vším všudy, přeji hlavně zdravé a spící děti které hezky budou papat
to se mi nestalo ![]()
@MINKA22, to věřím že to musel být šok. Já to čekala spíš u prvního těhu, teď mě to ani ve snu nenapadlo a zadařilo se. No jestli to bude stejné jak u první dcery jen dvojnásobné, tak si to taky parádně užiju. Špatně spala, špatně jedla apod. Takže se mám asi na co těšit…
No musíme to nějak přežít a snad z toho brzo prcci vyrostou a budeme si to taky užívat. Já se děsím i toho, jak to budu muset nějak kombinovat i se starší dcerou, vodíme jí do školy, má to přes x cest, má plno kroužků apod. No bude to záhul, ale nějak si budeme muset poradit.
Teď si jen přeji ať je vše v pořádku.
Mám jen dotaz, byla jsi na prvotrimestrálním screeningu na vývojové vady??? Já byla na krev a příští týden jdu na UTZ, ale všichni mě straší, že u dvojčat vždy výjdou hodnoty pozitivní na vývojové vady ač to tak nemusí být.
Jaká je tvoje zkušenost???
Díky za info ![]()