Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@cecillka Oni už tam bývali minulé léto, ale to se tam jen plazili a pak lezli a trochu jsme je v tom houpali, což se jim hrozně líbilo.
Letos se domáhají vstupu každý den, myslím, že pro dvě tam malé děti je to bezpečné, protože ještě toilik nevyskočí.
Sofinka trošku skáče, ale spíš tam běhají dokola, hrozně se jim líbí, jak to péruje. Nebo je vezmeme s Nelčou za ruce a trošku skáčeme s nima, to se jim taky líbí.
Taky jsem jiím tam vysypala balonky, tak se v tom váleli a házeli to po sobě.
Trampošku můžu jen doporučit, je fakt skvělá
.
@Andris
Venku!
![]()
Za chvíli to zas skončí, bude zima a lejt ![]()
Trampoška je super, děti na ní skákaly a řádily tak od 1,5 roku, samozřejmě pod dozorem, aby si nic neudělaly, fakt dobrá věc.
Pískoviště je taky super, akorát to naše je už nebaví
, ale u sousedů vydržely skoro hodinu! To jsem nechápala. Takovou dobu ještě u ničeho nevydržely a to je soused neustále tahal za uši. Taková úchylka
.
Zase leje, letos je to na mašli a děti chtějí být neustále venku.
Jak je u Vás?
![]()
Nazdárek všem, my jsme na tom podobně, ráno rychle navařit, aby jsme mohli kolem 10 ven, domů chodíme před polednem. Pak zase vetšinou venku až do večera. O víkendu jsme přetáhli, byli jsme venku sednout na grilování a děti jsem od tama tahala o půl 9. A to normálně v 8 spí
. Asi budou přehozeni na letní režim
.
Někdy jsou venku zlatí, někdy na zabití, však to znáte
.
@stray u nás zrovna leje tak, že není ani vidět a ještě k tomu padají kroupy
. Takže ty salátky, co jsem dnes zasadila, budou úplně kaput. ![]()
Nemůže být chvíli hezky? Už mě to nebaví.
Jo, chtěla jsem se poptat, používali jste někdo plavecké overálky? Aby se vám děti v bazéně nespálily? Jakou s tím máte zkušenost? Není jim v tom zima?
@333Katynka
V bazénu jen nanahato a pořádně namazat + klobouk. Loni jsme pořídili normálně zapuštěný bazén, do malého nafukovacího mi už ani nestoupnou a z velkého jsme je nemohli dostat. Po vytáhnutí - řvoucí, jsme jen osušili a hrály si dál.
Tady před chvílí lilo a zahánělo, že má i pes mokrý pelech
. Humus. Kroupy taky byly, zničily mi papriky
. Letos je to opravdu naprd. A když neleje, strašně fouká!
O víkendu mají být v noci 2C a na horách sněžení!
Včera jsem si ukopla 3 prsty na nohou… 100× jim říkám u míchání omáčky. Nechoďte ven, počkejte na mě, až dovařím. Nééééééé. Vzaly si boty (to normálně nedělají), otevřely balkonovky a šly zalévat. Promočený durch. A jak jsem byla už vytočená a vyběhla z kuchyně za nima, kopla jsem nohou do zdi- auva auva.
Jinak 3 neděle jsem jim dopoledne nedala plínu, dneska jí neměly celý den, ani do auta a pohoda. Občas se nehoda stane, ale celkem to jde. Akorát to kakání!!!
Verča zásadně do kalhotek! Nemáte někdo typa, jak jí namotivovat na nočník? Moc dobře ví, že za kakání na nočník dostane lízátko (to je veeeliká motivace), ale zatím nic.
Tak si jdu chvíli hodit nohy na stůl
.
Pěkný večer!
![]()
Holky zdravím, občas nakouknu, ale nikde nikdo, tak zase jdu ![]()
@stray Také jsme začnuli s nočníkem, Adámkovi je úplně jedno zda je počúranej nebo ne, ale Nelinka mě dělá radost, sice hlásí už když je to na cestě, nebo když už stojí v loužičce, ale aspoň to. Tak se na ní zaměřím a Adámka pak. Jaké máš dvojčatové know- how? Budu ráda za každou zkušenost.
@333Katynka Čauky, jsem zvědavá, jestli některá z holek napíše něco k těm plavkám. Zdědili jsme je po neteři, když jsem je vysypala z pytle, přemýšlela jsem jestli je to na gymnastiku, nebo na plavání? Taky je mě divný, že to musí studit.
@333Katynka my měly jen plavkové kalhotky, holky jsou běloby, tak je vždy mažu 50 a často a vždy jsme to zvládli i celé dny na sluníčku bez spálení. Pak mají plavky v celku, ale to vždy měly jen v bazénu a pak se stejně vyslekly a daly si jen ty kalhotkové.
@stray to máš pravdu, užít si co nejvíc venku, než se zas ta brrr zima vrátí. ![]()
Zdravím!
Tak teď venku asi nejste co?
Tady opět leje a je 10C
. Naštěstí dneska máme program, jdem do školky, vyřídit ještě nějaké papíry a porozhlédnout se tam. Děti už se těší.
Novinka u nás: nemáme plíny, jen na spaní, občas se ještě něco přihodí, ale opravdu málo a nedávám jim jí ani do auta. Verča včera kakala na záchodě a jinak to vyřešili tak, že to stihnou ráno, nebo večer do plíny, což je lepší než do kalhotek
.
Tak si jdu chvíli odfrknout, Verunka se tak za 15 min. probudí.
Pěkné dny BEZ deště!
![]()
@stray Ahoj, tady také leje. U nás opět nic moc, dvojčata mají nějakou herpetickou angínu, je to ale virové, spočívá to v tom, že mají horečku a afty v krku. Chudinky furt naříkají.
S plínkmi, jste dobří, já přerušila všechny snahy, už netopíme, přitom je hrozná zima, tak mě to nějak k sobě nejde. Budu pokračovat, až bude teplo. Třeba se jim získané dovednosti rozleží a pak překvapí, ale spíš ne
.
Jo a Adámek bude asi určitě levák, chudinka můj.
Tvoje dětičky se dostaly, do školky? To je snad poprvé, co slyším, že vzali tříleťáky, jsem zvědavá jak to bude s námi. Natálka školku nedávala ve třech vůbec, tak třeba na ní ani nedojde..
Zdravím.
Tuhle anglínu jednou měla Verunka, Fíla jí nechytil - nechápu. Vůbec nejedla, na jazyku i vzadu v krku hrozné afty. Mazala jsem jí nějakou mastičkou, ale oni jsou na tohle šikovní a opravdu spolupracují.
My topíme, to se nedá!
No v Budějcích a okolí děti do školky skoro nedostaneš, ale tady tenhle rok odchází hodně dětí do školy (máme smíšené třídy), jdem jen na dopoledne a vzali VŠECHNY děti
.
Ve školce jsme nakonec zůstali poslední, došli se i vyčurat a nemohli jsme je odtud dostat, odchod byl s řevem
. Aby jim to vydrželo.
Zítra dopo jedem na technickou, vymění nám baterku v autě. V úterý jsme totiž chtěli jet do práce, já všechno připravené, děti oháklé, posazené v sedačkách, v garáži nastartuju a nic! Tak volám manželovi, ten, že je to baterie, přijel jeden kamarád s kabelama, pak druhý, baterie úplně hýn. Do toho děti ven, hlídat, dávat vyčůrat… po nastartování jsme jeli hned na technickou, kde mi dali provizorní baterku a objednali novou. Práci jsme nestihli. A odpoledne jedem k segře, protože má zas chcát. To už se jinak říct nedá.
Dneska mě dostala mamka, volala mi s tím, že slyšela rozhovor s nějakým francouzským meteorologem. Prý bude tohle léto naprosto otřesné a podobné dnešnímu dni. Nad Českem, Rakouskem a spol. se bude neustále otáčet nízká fronta a počasí bude podobné dnešnímu dni, stejně jako před 200. lety!
Doufám, že to tak nebude.
Tak pohodový večer!
![]()
Nazdárek holky, nedá se to počasí někde reklamovat?
Už mám z toho depku.
O víkendu jsme byli i s prťatama na Slovensku, tam naštěstí pršelo jen v sobotu dopoledne. Ale prckové byli spokojení, tak to asi s tou dovčou risknem
. @cecillka Náš Dáda bude asi taky levák, vše bere levou ručkou i do balonu kope levou. Ale to je jedno, v dnešní době se to přece nijak neřeší, tak ať si mrňouskové používají jakou packu chtějí ![]()
Já mám taky slíbeno, že mi děti vezmou příští podzim do školky, budou mít těsně před 3 narozeninama. Tak snad to klapne
.
@stray to se někdy naskytne den blbec, nejhůř, když je člověk vypravený i s dětma a pak se vyskytne nějaká komplikace
.
Jestli bude takhle celé léto, tak to by bylo na mašli
. Dnes jsou umrčení celý den, protože je venku hnusně a nemůžeme ven.
Zdravím,
doufám, že jste v pořádku!
My jsme na kopci, takže dobrý, dole ve městě se stavěly bariéry, naštěstí se včas udělaly protipovodňové úpravy a jen tak tak to vydrželo, chybělo asi 10cm od vylití. Do Budějc se dvěma silnicemi absolutně nedostaneme, jedna zůstala sjízdná
.
Pršelo, resp. lilo 6 dní v kuse, děti na pěst, ten poslední den dešťů jsem jim dala zimní bundy, gumáky a jezdily v garáži a pak venku, už se to nedalo, kord, jak jsou zvyklí být pořád venku.
Tak snad už bude líp, chudáci vytopení lidé!
My už i kakáme do nočníku, fakt to sami pochopily a nejsou skoro žádné nehody, takže u těch dvojčat je to asi opravdu o tom, že k tomu vyzrají.
Teď jsem jim koupila sadu pro doktory, pořád se měří, poslouchají srdíčko a pod., celkem se u toho zabaví, tak jen takový tip na novou hračku
.
Pěkný večer!
![]()