Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@stray Na Moravě sice leje, ale povodně tu zatím nejsou. Horší Čechy, teď ten sever. Je to děs, když to člověk vidí. ![]()
Jo, chtěla jsem se zeptat, asi tady nikdo není z Moravy, co? Jedeme na sraz dvojčat do Boskovic do Westenového městečka, je to teď v sobotu. Nechystá se někdo? ![]()
A když jsme u těch hraček, na tom Slovensku si Dáda zamiloval dvě věci…panáka od slivovice, který statečně olizoval a nechtěl ho dát z ruky…a pak přepravku s plechovkama piva. U té vydržel sedět i hodinu a hrát si:-)))
.
Tak nevím, jestli mi tím něco nenaznačuje ![]()
Všichni z něho měli hroznou jundu:-)))
S tím nočníkem gratuluju, jste šikulky ![]()
@333Katynka
„panáka“ máme v kuchyňce (kuchyňku tedy už ne, tu zdemolovaly), ale strašně rádi z něho pijí cokoliv
.
Hodinu hrát!
To jsem nikdy nezažila. Dneska jsme i zdemontovali pískoviště, prostě si na něm nehrály. U sousedů to vydrží půl hoďky
.
Na sraz nejedem
, by mě z nich odvezli
.
Ahoj holky, jsem ráda, že jste všechny v pořádku! My jsme na kopci, takže ok, akorát to cestování je adrenalin. Akorát náš děda na Berounce, má zatopenou zahradu, ale on už na to kouká nějak v poklidu. Změřil si kolik stoupá za hodinu, pak kam to nastoupá při kulminaci, a po těch výpočtech udělal protipovodňová opatření taková, že vyndal spodní šuplíky, zapálil fajfku a pustil eurosport. Takže kolem domu přes metr vody, voda po podezdívkou, a kdyby mu nevypli elektřiku, tak tam kouká dodnes
.
Dneska jsem se vrátila s Nelinkou z nemocnice, měla hnusný průběh té herpetické angíny, nepila, nejeda, tak jsme byli na zavodnění. Chudinka dneska váží ve dvou letech 11,2kg. Snad už začne jíst.
Katynko, já jsem taky levák, máš pravdu, že už to dneska není problém, jedině že by se znovuobjevil poslanec Karas se svým světonázorem: leváctví a jiné úchylky
, ale být pravák je praktičtější, to zas jo.
Ten sraz dvojčat, je asi fajn, jenže oni jsou ve věku, že i na chatu, musíme s mezipřistáním, ty Boskovice jsou daleko. Na dovču jedeme na Seč a to asi vyzkouším ty panáky slivovice, aby jsme dojeli. Buďto oni, nebo já ![]()
Stray: jsou fakt šikulové, vůbec si neumím představit, že by u nás nastal den, kdy by to bylo bez plen. Ani nevím, co bych s tolika penězma dělala, kdybych je nemusela utrácet za plíny:-)Jsem ráda, že píšeš, jste ok, jsme si na tebe vzpomněla. Naši byli taky venku, v těch gumových oblecích z tcm brouzdali po zahradě za každého počasí, než je tedy úplně skolili ty afty. Je tedy divný, že to nechytl i chlapeček, je to nakaživý jak blázen..
@stray čoveče, tak to máš fakt draky, protože jestli je nebaví pískoviště, tak to už nevím. Ale ty moje víc než pískoviště na zahradě, baví pískoviště veřejné, tam si sednu a čumím a čumím, občas zjistím že jsem v takovém transu z toho klidu, že ani nevím kde jsou
Nezkoušela jsi?
@cecillka
No právě, oni si hrajou jen jinde než doma!
Na pískovišti, na skluzavce, na houpačce… Pískoviště jsme zrušili, klouzačku dám kamarádce, houpačky zatím nechám
. (pískoviště bylo na terase a jediné, co je bavilo, vysypávat písek ven a já už to prostě nemíním neustále zametat).
Lepší než pískoviště je rýpat se v hlíně, vytahovat plevel atd.
Máš pravdu, úspora za plíny je neskutečná, a to ještě po o jsou většinou suchý, tak jim tu plínu lupnu na večer. Je to takový skok, že už by mi s plínou na den přišly divný. Vždyť taky mají věk! Ale dřív to opravdu nešlo, zkoušela jsem to asi 3×.
Dědovi držím palce, ať nejsou škody přílišné, ale pamatuju na povodeň 2002, i ten metr vody udělal opravdu své
.
Hele, čím jsou naši starší, tím míň od sebe chytnou, i když je to vysoce nakažlivé! Tak ať jim to vydrží do školky
.
@stray Naši jsou venku nejraději v domečku, v trampolíně a chvíli vydrží i na písku. Teď je nejvíc ale baví klouzačka, akorát Dáda odmítá jezdit slušně ze sedu, ale nahoře si sedne a složitě se otáčí, aby dostal nožičky pod sebe a mohl jet po břiše nohama napřed
. Což je chvílema docela o pusu
. A bublifuky, těch máme spotřebu tak 4 za týden. Taky je super, když manža spravuje motorku, to stojí obě děti u branky a koukají na něj
.
@cecillka tak ať už je malá v pořádku, to je děs být v nemocnici s takovým mrňouskem. Jak to zvládala? Nějak si nedovedu technicky představit, jak by je tam udrželi na postýlce, ti moji by se snad zbláznili.
A kde to chytla? To lítá klasicky vzduchem?
Jak máte daleko chatu? Já se docela děsím té cesty do Itálie, jestli to dáme. Ale třeba budou v noci spát, i když v autě toho pravda moc nenaspí. Sofinka přes den doma spí i 3 hodiny a v autě max tak hoďku. A nesmí se zastavit, to jsou vzhůru hned. ![]()
Děda je borec, že je tak v klidu. My máme tchánovce kousek od Berouna, ale ti měli naštěstí vodu jen ve vedlejší ulici, mají tam jen takový potok, co se rád vylívá.
@333Katynka my jsme z Moravy z Brna a pocházím z Kyjova. Chtěla jsem jet, ale bohužel to nevyjde.
Byla jsem tam minulý rok a taky dopoledne pršelo a bylo tam teda pěkné blacko, ale moc se mi tam líbilo. ![]()
@cecillka Posíláme berušce pohlazení.
My jsme velcí jedlíci, dokonce ve školce jí holky nejlíp ze všech aj si přídavají a Ema má 12,6kg a Ella 13kg ve čtyřech letech. tak to nechápu. ![]()
@Andris ježiž, ty jsou fakt droboučký, 12,6kg má Adámek, teď po těch aftách. A kolik měří? Moje prostřední má BMI 15, jí normálně, jen má superrychlý metabolismus, dokonce tak rychlý, že jí zakázali sportovat.
Koukala jsem na fotky, moc hezký, docela by se mě líbilo tam jet, ta dálka je ale peklo, a deště se přesouvají na Moravu, jestli tam bylo před tím bahno tak to letos bude též.
Už bych tedy nám Všem od Aše po Košice přála pořádný tropy, ať to vyschne!
@333Katynka Katynko, cestu do Itálie by nedali, ale hrozně lidí takhle jezdí, takže to nějak jde.
My dojedeme do Mělníka, to je tak 1/2hoďky, v autě řev, sundaný pásy, zutý z bot a ponožek, řvou že chtějí hračku toho druhého, hází po nás zpět všechny mňamky, co jim dozadu posílám. V Mělníku nakupujeme, teď po novu kvůli nim, a z Mělníka tu druhou půl hoďku, to už jde, páč se futrujou těmi nákupy. Takže my asi jen nákupní turistiku
.
Skluzavku mají také rádi, ze všeho nejvíc, ale zase dělají tu blbost, že nepřizvednou botičky, v půlce jízdy zabrzdí podrážkou a letí hlavou dolů. Takže
musím hlídat. Domeček je moc nebaví, nevím proč. Houpačku mají jen takovou miminovskou, a tu velkou jsem zatrhla pořizovat, protože nechci furt stát a houpat a určitě by ječeli, že ten druhý chce taky. Tak tu až se budou houpat samoobslužně.
Nelinka v nemocnici si moc nevyskakovala, bylo jí blbě a asi ani na sebe nechtěla moc upozorňovat, aby jí zas nechtěli léčit
. Poprvé jsme spali spolu v posteli, celou dobu, nemohla jsem se od ní hnout. Ale to asi znáš, jsou vyděšení.
Jééé to je super škoda že není tady nic takového
![]()
@Andris píše:
A tady fotečky z minulého roku.
Boskovice 9.6.2012
@cecillka měří 99cm.
A hračky, taky toho mají spoustu a já to pak jen překračuju a uklízím a u ničeho dlouho nevydrží. ![]()
Ahoj maminky, jsem v 8tt a čekám dvojčata. Chtěla jsem se zeptat jaký je to pocit a jestli všechno zvládáte. V TV jsem viděla že když se probudí jedno a začne brečet tak se hned probudí druhý
asi to není žádná dovolená co? ![]()
@rominka01 Ahoj rominko, gratuluji ti!
U nás je to obráceně, jeden spí a druhý řve, a nesmím ho odnést, protože ten spící by se za chviličku z toho ticha probudil. Takže ho tam klidně nechám hulákat mamíí, než se vzbudí ten druhý, nebo spíš druhá.
Ale je otázka, kdyby byli oba dva vyřvávací, to by asi vypadalo jinak.