Kdo máte dvojčata?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
654
17.8.13 21:28

@hupalka
Zdravím a gratuluji k dvojčátkům :mavam:.
Ty plíny, já to taky zkoušela ve dvou letech, ale u nás to o ničem nebylo. Nahatý je to „netankovalo“, bylo vedro, tak jsem oblečení nedávala. Taky jsem zjistila, že jim to dochází, jen když jsou oblečení, takže jsem na to vlítla ve 2,5 letech, první týden katastrofa, přesně jak píšeš, ale pak se to najednou zlomilo a paráda, čurání bez problémů, žádné nehody. Kakaání bylo horší, to už mi ta hovínka fakt vadila, ale slíbili jsme za kakání lízátko (v tu dobu nová věc) a okamžitě se chytly.
Být Tebou, vydržím ten týden a kdyby nebyl žádný posun, plínu asi vrátím. Ale podle mě, jak to popisuješ, je to trochu jako u nás a mohlo by se to podařit. Uvidíš, každopádně dej vědět, jak pokračujete! ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
760
18.8.13 19:01

Tak máme za sebou týden bez plín a je to divočina. Dopoledne, když jsme doma tak to celkem uhlídám, ale není to tak, že by si řekli, ale cca každou hodinu - hodinu a půl je vysazuju na záchod a vyčurají se nebo kroutí hlavičkou, že nee. Odpoledne, když chodíme k našim na zahradu, tak je to horší. Jeden se chytne za pinďoura a začne jakoby plakat, tak ho dám vyčůrat a vyčůrá se a je klid. Někdy se ale počůrá a to pak taky pláče. Tomu druhýmu to je jedno a ještě mi drze přijde ukázat, kde se vyčůral. Kakání je úplná katastrofa. Tak nevím… Sílu vydržet já mám…s vidinou ušetřených plínek…ale jestli to oni pochopí? Jinak teda chápou úplně všechno, co jim říkám, tak proč ne tohle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6374
20.8.13 01:13

Ahoj holky,
tak my se vrátili z dovči, tak se vás snažím dočíst.
A všem ještě krásné sluníčkové dny do konce prázdnin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
matka3deti
21.8.13 13:32

Ahoj chtěla bych se pochlubit mím 12 dením dvojčátkům chlapečci

• Citovat
  • Upravit
6374
21.8.13 13:49

@matka3deti velká gratulace. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
760
21.8.13 20:10

@matka3deti taky gratuluju…jak se broučci jmenujou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
654
21.8.13 21:29

@cecillka Žiješ? 8o

@hupalka
Tak jak pokračuje odplínkování? :mrgreen:
Podle mě jen ten, co se vyčurá a je spokojený a počurá se a je ubrečený, částečně chápe, co po něm chceš. Zaměřila bych se na něj a druhému klidně třeba na měsíc plínu vrátila. Kakání je další level.
„Jinak teda chápou úplně všechno, co jim říkám, tak proč ne tohle“ - protože ještě nedokáží zadržovat močák, ještě k tomu nedozráli.
@Andris
Kde jste byli na dovolené a jaké to tam bylo? My v těch horkách leželi permanentně v bazénu, děti se naučily krásně plavat s kruhem, plus další kraviny :mrgreen:. Teď už ta rána a večery jsou celkem chladný a děti by nejraději pořád lítaly nahatý :roll:.
@matka3deti
Také gratuluju! :kytka:
Koukala jsem na Tvém profilu, máš ještě k dvojkám malé batole. Jak to zvládáš? :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1038
21.8.13 21:49

Nazdárek všem ;) a taky gratulace k novým dvojčátkům :D.
@stray s tím oblečením máš pravdu, mám pocit, že máme doma paterčata, podle toho co vše zašpiní. Ještě že existuje MMB, kde se dají věci na lítačku koupit za pár kaček. A hlavně mě pak neštve, že to mají flekaté od jídla ;). I když oni jsou schopní zapatlat i to hezké nové…jako kdyby na to čekali, až jim to obleču :jazyk:.

Nějak zzačali drahoušci poslední dobou zlobit. Pořád se o něco tahají, neposlouchají, navzájem se plácají, nebo plácají mě. Někdy mi z nich jde hlava kolem. Myslela jsem, že to bude čím dál lepší, ale poslední měsíc je to katastrofa. I když mají i světlé chvilky, dnes se půl hodiny točili za ruce na trampošce, pak na sebe spadli a hrozně se tomu řehtali.
Ale před tím jsem Dádu asi popadesáté sundala ze schodů s řevem :roll:.
Taky z ohrádky začíná Dáda vylízat, tak nevím, jak mi tam ještě dlouho vydrží. Ale bez ohrádky to nedám, jak mají neomezený prostor, tak to aby za nimi dva lidi lítali a hlídali je :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6374
21.8.13 23:14

@stray my byli na Vranově, ani jsem nečekala, že to tam bude takové suprovní.

A holky se teď taky jaksi furt hádají a bijou, kolikrát už nevím, co s nima. A většinou to bývá kvůli úplným kravinám. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
matka3deti
22.8.13 06:44

ahoj

Malá se jmenuje Klárka a kluci se jmenují Lukáš a Matyáš Lukášek pořád spinká a je pohodový ale Matyášek to je bojovník u přebalování pláče a všechno možný tak se bojím ažž povyroste jaké to bude :)

• Citovat
  • Upravit
654
23.8.13 14:16

@333Katynka
Mě připadá, že když jim dám pěkné oblečení jen občas, když někam jdem na návštěvu a pod., tak už po tom jednom dni to pěkné oblečení není :cert:. Oni se snad zamažou i ze vzduchu a těžko se to pere :jazyk:. Vyzkoušela jsem už dost prášků, ale některé skvrny od jídla prostě nevypereš. A neustále je převlíkat na jídlo nehodlám, jako to dělala naše známá. To bych celý den jen převlíkala :mrgreen:.
„Pořád se o něco tahají, neposlouchají, navzájem se plácají,…“ jako u nás 8). Je pravda, že poslední měsíc si spolu i pěkně chvíli vyhrají, ale taky je pravda, že pak jsou jak hluchý a slepí a vůbec nevnímají.
Nevím jak je to u Vás, ale u nás když se jeden něco naučí, druhý to umí okamžitě taky, tak se těš na vylézání z ohrádky 2× :mrgreen:. Oni už jsou přece jenom na ohrádku dost velcí. A naši chodí všude spolu, tak to třeba u Vás taky tak bude. Neboj, to dáš! :pankac:

@Andris
Jo vždycky je to kvůli prkotinám :mrgreen:. Nenudí se třeba, že nejsou ve školce?

Holky víte na co jsem přišla a vůbec mě to nepotěšilo? Ono už asi nikdy nebude líp!!! :think: Každý ten rok má sice něco do sebe, ale přináší nová a nová rozčarování :mrgreen:. Ale my to dáme a naše zlatíčka taky! :mrgreen:

My třeba byli včera se kouknout na cvičáku za kamarádkou. Zrovna byly obrany, takže lidi cvičili se psy a ještě tam byly dvě starší holčičky. Já dvě hodiny nevěděla, že mám děti. To se ještě nestalo. Příště tam těch dětí bude víc, tak zase vyrazíme. To budem mít místo herničky :mrgreen:. Jo a byli tak urvaný, že spali do osmi hodin do rána :mrgreen:.

Pěkný den!
:mavam: :mavam: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.8.13 19:31

My teprve čekáme. Jste na ně samotné, nebo máte okolo sebe rodinu? Já mám rodinu 70 km daleko. Takže na to zřejmě budu úplně sama. Teď řešíme, jaký kočárek koupit. Zavěsila jsem dotaz na diskuzi, tak snad mi někdo poradí.
Je to s mimčama záhul?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
654
24.8.13 19:45

@miminka dvojčátka
Gratuluju a kdy čekáte? :kytka:
Já pomoc neměla a nemám a je to opravdu záhul, rozhodně prvních 6 měsíců. Alespoň u nás to tak bylo. Ale bylo to dáno taky tím, že byli nedonošení, pořádně nejedli a mimo to skoro nespali a jen ječeli, 3 měsíční kolika,… :zed:. Ale to Tě nechci strašit, u Vás to může být úplně v pohodě ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1038
24.8.13 23:07

@stray tak Sofinka zatím nevylézá a Dádovi jsem razantně vysvětlila, že se z ohrádky neleze, tak uvidíme…ale dlouho už tam asi stejně nevydrží. Jen nevím, co pak s nima. Máme barák na dvě patra, je to tu samé schody. Já pořád lítám nahoru dolů, tak jsem ráda, že jsou v ohrádce a nemají co napáchat. A tahat je sebou, tak nic neudělám.
Naštěstí Sofinka je takový malý hlásič, takže pokud Dáda dělá něco co nemá, tak to nahlas hlásí ;). Ona přesně ví, co se může a co ne, tak má Dáda dozor:-)).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1038
24.8.13 23:10

@miminka dvojčátka Taky se přidávám ke gratulaci:-)) :D.
Záhul to asi bude, já měla pomocníky manžela, babičku a dceru, tak se to docela dalo, ale bez nich… nevim nevim :think:. Ale jsou tu holky, co to parádně zvládly i samy, což naprosto obdivuji :palec:
Třeba budeš mít hodná spavá zlatíčka ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová