Kdo máte dvojčata?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1038
27.8.13 21:22

@stray taky už se mi to párkrát stalo, když jsem vám psala nějakou slohovku a hups…neodeslalo se to…tojsem pak málem s počítačem hodila do kouta :jazyk:.
S tím spaním se mi zdá, že je to lepší…ráno už tak nesvítí, tak děti vstávají až po 7.
Ale toho vztekání si nějak užíváme docela obstojně.
Holky, potřebuju radu…co mám dělat s malým… když se vzteká, tak háže věcma a kouká, jestli se dívám. Pak mě taky plácne, nebo hodí záda a práskne se do hlavy. Hlavně nevím, co s tím plácáním všech okolo, domluvy totiž nepomáhají :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1275
28.8.13 08:11

@cecillka @wewa1 @stray Děkuji moc za Vaše tipy. Dveře do kočárkárny bohužel upravit nejdou, protože jsme zjistili, že futra jsou 60cm!!! To zase vymýšlel nějaký pitomec. Co se týče přízemí, máme ještě jedno patro ve sklepě, kam se dá dostat opět výtahem nebo po schodech přes mříž a těch je 20!

Začala jsem se smiřovat s variantou, že hold přijedu z venku (procházky po sídlišti, občas nějaký les, nákup apod.) k výtahu - vyndám vajíčka, tašky do výtahu a složím podvozek do výtahu a v případě, že tam budu mít nákup, tak si ho rovnou budu dávat do batohu a ten si dám na záda…v případě pak sporťáku (pokud nebudou spát) děti vysadím do výtahu a zase složím. Včera jsem chodila kolem baráku i v chodbě u výtahu a přemýšlela, kde by se to tam dalo nechat a nedá:-(

Taky bych si ráda koupila ojetý EW…nebo pokud bychom narazili na ten Mountain Buggy Duo, tak by to bylo fajn. Při představě, že to takhle dělám při cestě dolů i nahoru je mi blivno, ale zase jsou maminky, které bydlí bez výtahu, tak jsou na tom hůř. Příští týden budu ještě mluvit s předsedou SVJ, tak třeba něco vymyslíme, ale ty dveře do kočárkárny jsou na :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1038
28.8.13 09:22

@kudiska Ahojky, my jsme se kvůli podobnému problému stěhovali. Bydleli jsme v paneláku v menším bytě a představa, kam nacpu dvě postýlky a kam dám vlastně kočár, mně přiváděla k šílenství.
Nakonec jsme se poohlédli po domku a nelitujeme. Doteď si říkám, že být s dvojčátky v bytě, tak už mě má v péči Chocholoušek.
Když byli mrňosci malí, tak jsem je jen frkla i s kočárek z obýváku rovnou na terasu a mohla si chvíli vydechnout. Při tom záhulu kojení, přebalování a chování, kdybych měla ještě lítat každý den s kočárem po venku, tak je po mě ;).
Kočárek jsme měli za sebou ABC Design ZOOM (má opravdu prostorné hluboké korbičky), právě kvůli hladkému průjezdu úzkými dveřmi. A miminům bylo srdečně jedno, kdo kde leží, stejně to prospaly. Když už seděly, tak jsme jim pořídili golfky.
Je to náročné, s dvojčátky všechno vymyslet a skloubit, aby měl člověk co nejmenší pakárnu…když to tak řeknu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1275
28.8.13 13:10

@333Katynka obeslala jsem i obchody a nechala si poradit. Jedna paní mi napsala názor, se kterým jsem se ztotožnila ještě předtím, než jsem jí napsala. Je lepší si pořídit kočár, který se sice do výtahu nevejde, ale jinak je super. Hold přijedu k výtahu, vycvaknu tašky, vajíčka - položím do výtahu a složím podvozek a když budou ve sporťáku, tak je vysadím (pokud nebudou spát) a zase kočár složím a vyjedeme nahoru. Uvědomila jsem si, že jsou na tom maminky i hůř v domech bez výtahu.

Dá mi to práci, ale lepší mít dobrej kočár s trochu námahy, než bez námahy u výtahu, ale jinak úplně k prdu, takže zatím easywalker, ale v říjnu chceme jít na veletrh For Kids v Praze, tak tam třeba pochytím ještě nějaké rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
654
28.8.13 14:02

@333Katynka
Období naschvál házení věcí na zem jsem úplně nesnášela :roll:. Někdy mi ruply nervy a plácla jsem, nebo jsem zařvala, ale nejlepší je opravdu ignorace. U nás takovéto: víš jak to tu hračku bolí, nebo: bude rozbitá a už si s ní nebudeš moci hrát, absolutně nezabíralo. Takže schválně se nedívat, jak s tím hází a už vůbec né, když Tě schválně pozoruje, co na to řekneš. Za nějaký čas ho to přejde, protože nebude mít publikum.
Jestli hází záda, nech ho, až ho to jednou bude opravdu bolet, přestane :mrgreen:. U nás se takhle házelo čelo. Nejdřív jsem alespoň přenášela na koberec, nastavovala ruku a pak jsem se na to vybodla, ať si to pěkně užije a taky to přešlo :oops: :jazyk:.
Ty naši nijak zvlášť neplácali. Co ho chytnout za ruku, když se napřahuje a důrazně říct: né!
Taky jsme se stěhovali z bytu do baráku hlavně kvůli dětem, dodneška jsem za to šťastná. Navíc první 3 měsíce co jen prořvali by na nás v bytě asi poslali sociálku :P

@kudiska
Ještě mě napadlo, nemysli si, že s dvojčecím kočárem si dojedeš do supermarketu nakoupit. Nevejdeš se totiž u kasy. S kočárem jsem byla nakoupit jen párkrát, když byli malinký tady v místní večerce, kde jsem je nechala venku, když spali.
A jestli máte okolo kopce, je dobré si pořídit ruční brzdu. S těma vložnejma taškama budeš mít pakárnu :oops:, hlavně se časem hrozně pronesou. Tak držím palce, aby jste to ještě nějak vymysleli :palec:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1038
28.8.13 14:36

@stray Za ruce ho chytnu, držím, on se cuká a jak ho pustím, ožene se znovu.
A čelo hází taky, to už ignoruju. Na zahradě má vyhlídnutý jeden kachlík na chodníku a tam se jde vždycky mlasknout :roll:.
Prostě si s ním nevím rady, je úplně jiný než holky. U Nelinky když byla malá a u Sofinky přesně vím, proč se zlobily nebo vztekly. Nějak mi ta výchova holčiček jde sama, asi to s nima i víc umím. S Dádou si občas nevím rady, ještě že je takový závisláček na tatínkovi, protože si s ním ty jeho scény řeší on.
Ještě mě napadlo, jestli si tak nevynucuje víc pozornosti. Sofinka se docela obstojně domluví, ale Dádovi to ještě moc nejde, tak se zlobí, že nevíme, co vlastně chce. Tak se to snad zlepší s rozvojem řeči…už aby to bylo ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5257
28.8.13 14:49

@kudiska a v kolikatym patre bydlis? Ja jsem jezdila s klukama nalozenyma v kocare po schodech - ale meli jsme to jen dve patra. Kdyz nahodou spali, tak jsem teda vynasela samotny korby se spicima detma a pak jsem se vratila pro kocarek. Meli jsme EW a po tech schodech to jezdilo dobre.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
908
28.8.13 15:33

@333Katynka mluvením to spíš nebude, náš koruní princ dělá to samé a buď ráda, že u toho nemusíš poslouchat ty výlevy: Néééé to néééé, to teda nééé, to neci!!
Furt tu leží na zemi s hlavou na rukách a vyje. A ta nemluvící holčička, ho buď hladí, nebo na něj vrčí (doslova) to podle toho, jak už jí tím kraválem štve.
Mlátil mě taky, už nemlátí, vždycky dostal přes ruku a v každém kole víc. Tomu porozuměl a protože se má rád, radši matku ctí :-)
Jinak souhlasím, že jsou jiný než holky. Teď to řeším při čůrání venku, to jsem nečekala, že to bude taková věda, už mě to i ukazovala sousedka, a stejně jsem mu dneska počůrala tepláky. Ale hlavně, že už jsme se do toho čůrání bez plen nějak dostali, všichni :)
Na to zatemňování, jsem koupila v Ikee roletu, je bílá a nepropouští světlo, nebyla drahá a srolovaná se vešla přidělat pod tu jejich bílou konzoli, takže jí mám vytaženou pod krátkou záclonou a závěsy. Děti jsou jak kanárkové, jak mají zataženo a tmu, spí. Vytáhnu- vstávají. Ráno spí i do půl devátý- s roletou.

@stray
mě zahrada ani moc nepomohla, v postýlce spali líp a když byli větší, tak furt viseli na dveřích, že chtějí domu. Bohužel. Takže stejně venčím. A též jsme se stěhovali, aby mělo každé dítě svůj pokojíček.. A když jsme sehnali bydlení pro tři děti, zrekonstruovali ho, zadařily se dvě najednou a zase nám pokoj chybí :zed:. Ale už se nestěhuju, začla jsem radši schánět ženicha pro nejstarší. Husu mám na mrazáku, tak snad se brzo něco nachomejtne :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
908
28.8.13 15:38

@mona77 to by mě vůbec nenapadlo, že se dá. Jak se to dělá? To sjíždíš popředu, jen po zadních kolečkách?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
908
28.8.13 15:44

@MINKA22 ahoj! u nás to bylo obráceně, kousala nela a chudák adam :-) Ona to dělala většinou z bezmocnosti, on jí vždycky trápil a pak ječel s otiskem zubů na zádech.
Doteď ho občas rafne. Vdycky mě jí je ve skrytu duše líto, když jí tu školím, že kousat se nesmí :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1275
28.8.13 16:44

@stray Děkuji, zrovna dnes jsem okukovala uličky v albertovi a myslím, že v pohodě. Brankou se myslím vejdou, protože tam jezdí i vozíčkáři s elektrickými vozíky a pokladna na info má větší uličku než ostatní. Až kočárek koupíme, tak určitě uděláme zkušební jízdu do obchodu a na poštu, kam se vejdu:-)

Jinak bydlím na sídlišti a tady je to placka, na poštu je to z kopce a pak zase do kopce. Nadřu se asi tak jako tak. Díky moc za rady!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
908
28.8.13 16:57

@kudiska jj, u Alberta se dá projet u té info pokladny, a v Bille, (aspoň v té u nás) mají také jednu širokou. Jen se mě bohužel párkrát stalo, že tato pokladna nebyla v provozu, tak se to řešilo dost komplikovaně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5257
28.8.13 17:04
@cecillka píše:
@mona77 to by mě vůbec nenapadlo, že se dá. Jak se to dělá? To sjíždíš popředu, jen po zadních kolečkách?

Po schodech dolu jel kocar prede mnou. Cestou nahoru jsem sla ja prvni pozpatku a tahle jsem kocar. Vzdy po zadnich koleckach. A ani to nebyla takova drina, jak by se mohlo zdat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1275
28.8.13 17:04

@cecillka u nás je vždycky, protože tam prodávaj chlast a cigára a vzhledem k bezďákům a ochlastům:-)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
908
28.8.13 17:10

U nás taky, jenže chlapi asi před desátou nepijou  :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová