Kdo máte dvojčata?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
760
23.9.13 12:37

Tak já vám chci podat zprávy o našem odplenkovávání. Katastrofa. Začali jsme v půli srpna a pokroky jen malé. Prostě se pořád počůravají. Asi nejsou zralí, říkám si. Hlavněže už na tom záchodě neječí. Včera ráno jsem asi špatně vstala z postele a nic se mi nedařilo. V tom jak se jeden počůral, tak jsem chytla takovýho nerva, že jsem mu dala na zadek přes tepláky a pak ještě na holou. Já vím, že se to nemá, že se může šprajcnout, ale ouha. Od včerejšího rána si pán říká, že chce na záchod. Takže u nás to plácnutí mělo smysl, ač se tím nerada chlubím. Asi budu muset přetáhnout i toho druhýho :lol: Ne, dělám si legraci. Ale takový je fakt. Možná budou potřebovat ráznější přístup a ne se s nima piplat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
654
23.9.13 13:37

@smultul
Jooo to spaní. Do roka a půl taky spaly jen v jedoucím kočárku, nebo autě, jiná šance nebyla. Dopoledne usínaly na ruce :roll:, pěkně jeden po druhém, aby spaly půl hodiny :pocitac:. Ještě že je to za nami!
Už vidím, jak celý den nosíš a uspáváš dvojky na ruce dohromady :mrgreen:. To prostě nejde co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
654
23.9.13 13:40

@cecillka
A to Ti tím mlékem a čajem nepolijí postýlku? U našich by to byla první myšlenka, následovaná akcí :roll: :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
654
23.9.13 13:46

@cecillka
Oblečení jsem teď taky třídila, obrovské kopice šly z domu, ale dvojky už mi to nepřehrabují, maximálně si něco zkusí :jazyk:.
Nevím jaká myslíš pogumovaná prostěradla, ale já koupila v DM jakoby pogumované „utěrky“ a ty frknu pod prostěradlo. Zrovna mi došly, ale zítra půjdu koupit, tak kdyžtak napíšu název.

Děvčata, my už jsme se druhou noc krásně s manželem vyspali! Děti totiž dostaly velké postele s velkým povlečením a přestaly k nám po půlnoci chodit i se svýma plyšákama! :pankac: :pankac: :pankac: Doufám, že jim to vydrží!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
908
23.9.13 16:24

@smultul zkoušela jsem dát do googlu " uškrcené na řetízku od dudlíku" a nic :-)
myslím, že k uškrcení je potřeba síla a ta klipsa by se dávno od oblečení utrhla, nedrží to nějak fest.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
908
23.9.13 16:38

@stray pošli, to by mě zajímalo, a nemyslíš ty podložky? Nahoře papír, dole igelit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
654
23.9.13 18:52

@cecillka
Jo jo, podložky :mrgreen:. To víš, na mateřské odumírají mozkové buňky ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
497
23.9.13 19:51

@stray Děvčata, my už jsme se druhou noc krásně s manželem vyspali! Děti totiž dostaly velké postele s velkým povlečením a přestaly k nám po půlnoci chodit i se svýma plyšákama! :pankac: :pankac: :pankac: Doufám, že jim to vydrží!
Jj, tipovala bych, že ještě tak 2 týdny :-). Náš 4 a půlleťák je postelový stále. Měla jsem kamarádku, která takhle měla dceru nasulcovanou v posteli ještě v 10 letech. V jednom měla pravdu: Ono to strašně letí a za chvíli nás nebudou potřebovat, tak proč si to chvilku neužít. Po takové noci jsem rozlámaná, hotová, ale ta vůně miminek, přitulení se dětí, kopání do žeber… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
497
23.9.13 20:02
@stray píše:
@smultul
Jooo to spaní. Do roka a půl taky spaly jen v jedoucím kočárku, nebo autě, jiná šance nebyla. Dopoledne usínaly na ruce :roll:, pěkně jeden po druhém, aby spaly půl hodiny :pocitac:. Ještě že je to za nami!
Už vidím, jak celý den nosíš a uspáváš dvojky na ruce dohromady :mrgreen:. To prostě nejde co?

Hele, zvládnu leccos, ale nejsem superžena :lol:
Na druhou stranu si vzpomínám, jak jsme loni tak touhle dobou, šli domů z města po velmi frekventované ulici, výpadovce, či jak to nazvat. Začalo se stmívat a my potkali černocha, normálně studenta. A můj tehdejší 3 a půlleťák se strašně vyděsil, asi že čert, či co. Takže jsem ho nesla z velké časti posazeného na mém břiše a držel se mi kolem krku, jednou rukou já jeho pod zadečkem, který jsem chvilkama podpírala madlem kočárku. Ten jsem nějak postrkovala a druhou volnou rukou ucpávala dudlíky na střídačku pusy mimin. Takhle jsem pochodovala cca 500m a říkala si: Chtěla jsi děti.., :lol: :lol: :lol:
Ale takovéhle zkušenosti máme asi každá. Jen už bych se chtěla po 15 měsících trošku vyspat :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1038
23.9.13 20:58
@cecillka píše:
@smultul zkoušela jsem dát do googlu " uškrcené na řetízku od dudlíku" a nic :-)
myslím, že k uškrcení je potřeba síla a ta klipsa by se dávno od oblečení utrhla, nedrží to nějak fest.

Tak to jsem se zase posmála. :lol:. Skvělý titulek do večerníku:-).
Pravda, to by mě nenapadlo, že by bylo něco takového možné:-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1038
23.9.13 21:07

Dnes jsem s tím spaním taky bojovala…představte si, že ten můj „drahoušek“ Sofinka chtěla večer 4× mlíčko.
Tzn. 250 ml večer kolem 8, pak 250 ml ve 2 ráno, pak 200 ml kolem čtvrt na 5 a poslední 220 ml o půl 6 :cert:.
To od té čtvrt na 5 nechtěla spát a pořád volala mamino míčo, mamino míčo :zed:.
Tak jsem jí ho o půl 6 šla ještě udělat, neboť jsem toho jejího hulajdání měla tak akorát plné zuby. A to jsem ji musela samozřejmě ještě celou převlíct a přebalit, protože byla durch :roll:. Kolem 6 madam usnula a chrupkala si do čtvrt na 9.

Ale jedna pozitivní zpráva…Dádulka si začal říkat na nočník, sice jen občas, takže plíny má, ale i tak je to úspěch. Malá si zase říkat přestala, mám pocit, že to dělá z pohodlnosti naschvál. Ale nějak u těch dvou nemám sílu to řešit, kdyby byla sama, tak se s ní nemažu. Jenže manžel a Nelča jsou líní je dávat na nočník, takže je to tak trochu boj s větrnými mlýny :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1038
23.9.13 21:10

@smultul to musela být tedy situace…ale máma zvládne prostě všechno ;). I toho vyspání se třeba jednou dočkáme ;).
Ty je uspáváš na ruce? Četla jsem příspěvky, ale už je to nějaký den, tak mi nějak unikly souvislosti:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1038
23.9.13 21:14

@hupalka kolik jim je?ˇAsi taky budu muset zkusit ráznější přístup…tenkrát u té starší to taky pomohlo…jen u těch dojčátek to nechávám tak nějak všechno víc plynout :roll:. Asi jsem víc pohodlná, nebo co ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1038
23.9.13 21:20

@kudiska My jsme měli ten 1 screening v pořádku, ale tripple test vyšel blbě. Byla jsem z toho tenkrát pěkně na nervy, ale jeli jsme ještě znovu na genetický UZ, kde doktor vše přeměřil a riziko o dost snížil. Tak bylo na nás, jestli se rozhodneme absolvovat odběr plodové vody. My do toho nešli, protože větší bylo riziko potratu u odběru plodovky, než toho postižení.
A mrňata byla v pohodě, takže jsme dobře udělali. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
908
23.9.13 21:43

Holky, zkuste jim tu plenu nedat. Naši celé léto běhali nahatí a v běhu trousili. Když se ochladilo, naštvala jsem se a nedala jim jí. První den byly úspěchy i nehody. A druhý den jsem s nimi vyrazila na ostro do Lidlu a dali to oba. Na parkovišti dokonce šli na kanálek. Dávala jsem odměny, ve stylu gumový medvídek atd.
A moje dvojčatový čůrací zkušenosti: když si jeden řekne, hned posadit druhého, bude čůrat během chvíle také. Chodí tak +/- po 1,5hod a oba najednou. Jak běhali nahatí, všimla jsem si, že oba když jsem je za něco plácla přes prdelku, tak se vzápětí spolu s pláčem počůrali, využila jsem toho, když holčička ze začátku nechápala co má na nočníku dělat a nechtěla si na něj sednout. Plácla jsem jí, posadila na nočník, ona se počůrala/ vyčůrala, následoval jásot celé rodiny, ona kolem toho nočníku šťastně pobíhala, dostala odměnu, a pak si tam chodila sedat i když se jí nechtělo. A také jsem zažila, že si Adámek dokázal jedno čůrání našetřit na několik gumových medvídků. Jestli máte holky nějaký poznatky, sem s nimi, trénujeme to spaní po o. Zrovna tu suším vypraný potahy na matrace. Jak to děláte, letíte tam hned jak kňournou? Ti moji si bohužel nevolají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová