Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@stray Mlékem ne, to v nich jen zasyčí. A čaj, pokud nezapomenu dát ten kroužek do flašky (Avent), tak neteče. Kdysi také zkusili ho cákat, ale nechtějí poznat můj hněv, tak hned myšlenku na cákání zaženou ![]()
@hupalka Neboj, nejsi v tom sama, všichni chytáme nerva
. Já tenhle druh nerva, chytám ponejvíce s tou pubertální. Chytla jsem ho v létě ve sklepě, při diskuzi o tom, zda je nutné míti sebou na tábor holiny. A ten tedy byl. Bohužel jsme měli otevřené okénko. Do teď, když potkám nějakého souseda, zkoumám jak se tváří. Zda slyšel či ne ![]()
@333Katynka Prvorozenýho jsem uspávala na rukách a v kočárku a v autě, a to tak do 6 měsíců. U dvojek jsem už byla chytřejší, nakojila, vrhla do postýlky, spaly, pak když už byly starší a začaly s usínáním zlobit, tak jsem uspávala v houpajících se autosedačkách. Já mám problém s tím, jak se furt v noci budí. Holka chce pít - to bych i dokázala odstranit, kluk se probudí, když se mění spánek a on má vypadlýho dudlíka. Takže v noci vstávám nejméně 6×, ale taky třeba 20×. Sice naštěstí většinou jen na pár sekund, ale už mě to fakt nebaví. Tak mi holky poradily řetízek na dudlíka. Přiznám se, dneska jsem ho chtěla koupit, ale můj mozek se vypnul
. Takže snad příště ![]()
@333Katynka 1.9. jim byly 2 roky. Dneska dostal i ten druhej
Ten první se zatím drží, ale nechci to zakřiknout. No je to boj, co si budem povídat ![]()
@cecillka já jim plenu sebrala v té půlce srpna a prostě úspěchy nulové. Problém je ten, že oni nemluví a jediné co udělají, že mě vemou za ruku a jdeme. Jenže to chodíme i do kuchyně pro mňamku nebo jen tak se projít po bytě
A když se jim chtělo, tak se počůrali. Prostě nechápačka. Je zajímavé, že po výprasku to pochopili hned. Já vím, že to není ukázkový příklad, ale… Spinkání zatím neřeším. Když jim dám plínku na spaní tak prvě se pokadí. Jakoby čekali na plínku
To bude další bojovka…myslím, že nás čeká ještě běh na dlouhou trať. Jo a bonbony u nás nefungujou ![]()
@smultul taky jsem asi 100× vstávala kvůli vypadlým dudlíkům. Tak jsem jim je asi v roce a půl sebrala. Pár nocí řvali, ale teď je klid a spíme krásně celou noc. Jen občas, když se jim něco zdá nebo jsou nemocní.
@Andris
to je náhodička chceme aby meli svatek po sobe a nejdrive ma andrejka
pak jonas nebo naopak ale na utz rikali ze to druhe bude mozna chlapecek
tal by to byl tadeasek
Holky, tak dnes chovám našeho následníka, koukl na mé vnady a řekl :prsátka"
Menší slovo jsem ještě neslyšela, má to u mě ![]()
@Micka13 jo ten svátek mají po sobě. To je super. Tak su zvědavá. Já právě kdybych měla dva chlapečky tak bych dala Jonáš a Eliáš a ty Tadeáš, to bych právě nemohla, mají to už 3 kamarádky. Tak su opravdu zvědavá. ![]()
A moje dvojčatový čůrací zkušenosti: když si jeden řekne, hned posadit druhého, bude čůrat během chvíle také. Chodí tak +/- po 1,5hod a oba najednou.
A také jsem zažila, že si Adámek dokázal jedno čůrání našetřit na několik gumových medvídků.Tak přesně takhle to funguje u nás
.
Nehody do nedávna nebyly žádné a najednou asi tak 14 dní se občas Filip v zápalu boje, když se na něco moc soustředí, učůrne, nebo dokonce počurá
. Četla jsem, že okolo toho třetího roku je to normální, tak se tím trochu uklidňuju.
Neplácla jsem je za počurání nikdy, oni z toho byli sami hotoví. Když jsem teď Filipovi vynadala (jsem trochu horká hlava), akorát se vždycky snažil rychle převléct, hodit to do koše na prádlo a sám si vzít čisté oblečení, tak jsem se začala ovládat. Když mu řeknu: nevadí, příště to určitě stihneš, celkem to na něj zabírá.
Dneska jsem poprvé plínu po o nedala Verunce, tak jsem na ní zvědavá. Řvala, že chce plínu a Fíla zas řval, že jí nechce. Jenže ten jí má po spaní tak pochcajděnou, že to si ještě netroufnu
.
@Andris tvoke lamaradky maji tadulku s jonik? Manzelchce Jonaska a Tomaska ja Jonaska Tomaska nebo Tadeaska jemu Tadulka nevadi ale radsi tomaska u 1 to mela byt Dominika a posledni tyden to byla Michalka
@cecillka píše:
Holky, tak dnes chovám našeho následníka, koukl na mé vnady a řekl :prsátka"
Menší slovo jsem ještě neslyšela, má to u mě
Krásný
![]()
@hupalka to jsem na tom +/- srovnatelně, děti jsou skoro stejně staré a také jsem sebrala pleny v půlce srpna. U nás na občasné nehody, přes den ok. PO obědě při spaní katastrofa, už nemám ani co povékat. Ještě že jsem si schovala flekatý prostěradla.
U nás nemluví holčička, ale ona je zrovna na čůrání významně šikovnější. Nepočůrala se už dlouho, stahuje si a natahuje oblečení a volá: mám: Chlapeček má hrůzu z velké i se někdy počůrá.
Nejvíc se bojím, že jim nácvikem čůrání, zkrátím spaní po obědě. To bych se oběsila.
@cecillka na spinkani jim plinu seberu az ji budou mit po probuzeni suchou. To bude asi za dlouho
Tak jsem to udelala i pri prvnim…tomu jsem ale pliny sebrala az v 2,5 letech…byl asi vyzralejsi.
@Micka13 néé, kamošky co mají Tadeáška, tak mají jen jedno a to toho Tadeáška. Co mám kamarádky tady od nás s dvojkama, tak ti napíšu jména. Tady od nás z ulice Amálka a Antónie, František a Eliška, Adélka a Matylda, říká se jim Ája a Mája a oni se tak i představují já su Ája a já su Mája - zlaté jsou, jim už je 5 roků, pak Robin a Radek. To je od nás z ulice dvojčátka.
A jinak moja nejstarší je aguš, nikomu se to nelíbilo, ale nakonec jsem ju tak dala, na dvojky jsem nevěděla, já chtěla Beatku druhou holčičku, ale byly dvě a ve školce tenkrát Agi měla dvě Beatky, tak jsem chtěla něco kratšího a že Emu a co teď k ní? No tak Ella. A všichni opět kritika největší, až jsem to chtěla uplně změnit, ale můj mě řekl, ať to zůstane, tak jak chcu.