Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@333Katynka
Katynko, to jsem nikdy neslyšela! To je Dáda asi jediný v republice. Já je radši naučila smrkat už loni, dokud byli tvárnější, právě že jsem se bála co by se dělo, kdybych na ně nastoupila s odsávačkou na vysavači. Oni jsou na tyhle věci divní, Nelince stříháme nehty ve třech, a zvládneme vždy jen jednu končetinu. Adámek je zase háklivej na stříhání vlasů. Jenže ještě neměli pořádnou rýmu, a doufám že mít nebudou.
Holky, v jakém rodě o sobě mluví vaši chlapečci? Adámek o sobě mluví v ženském rodě. Třeba: Já bácla Nelinku.
@cecillka To je normální. Naši teda ještě nemluví, ale ten starší taky tak mluvil. To je tím, jak nás poslouchají. Potom mluví jako mámy v ženském rodě.
@hupalka to je fakt. A o někom kdo není doma, mluví v mužském rodě: „půjdeme za maminkem“. Zajimavé je, že holky to nedělaly ![]()
@333Katynka
Teda ten je šikovnej!
Já je taky naučila smrkat celkem brzy. V jejich roce jsem totiž od nich chytla rýmu, oni jí měli 1 týden a já 3 týdny!
Ale jak mě viděli, že smrkám, naučili se to taky
.
Konferenční stole, včetně jídelního, vede dodneška
.
@cecillka
Fíla mluví zásadně jen v ženském rodě
.Na větu, Fílí, ty jsi ale chlapeček, ty jsi nepila, ale pil, mi řekne, že je holčička (to už dělá naschvál). Prý je to ve školce pustí. Doufám! To víš, pořád mezi samýma babama
.
Holky, v sobotu jdem na 40. narozky kamarádovi, hlídat budou naši, po roce jdu do hospody! Já se tak těším
.
@stray tohle sme meli ale s jednim je to tak mesic spadla a tlomila si nohu je nam skoro 18 m
@Micka13
Hmm, to je mi líto. Ať jste brzo zdraví! Ale ta dvojčata prostě tolik neuhlídáš a necháváš tomu trochu volnější průběh, alespoň u nás. I ty pády zvládají celkem s přehledem a když už si něco udělají, nemají z toho velkou hlavu a jedou dál řádit
.
Jojo stolky a stoly vedou, včetně ten pod počítač a pod televizi. Nechápu jak se k tomu nasáčkujou
A pak ještě olizujou obrazovky. Jednou u mě byla kamarádka a oni zrovna lezli na jídelní stůl a ona se úplně lekla a prý jéžiš oni lezou na stůl a utíkala je zachraňovat. A já v klidu z dálky mávla rukou a říkám to je v klidu, oni zase slezou. Taky máte pocit, že se vám s přibývajícím počtem dětí otupuje pocit strachu? ![]()
Taky jedu příští víkend na flám. A úplně sama. Táááák se těším. Škoda ale, že se zase nevyspím ![]()
Já nejedu na flám, ale jdu s holkama v pátek do hospody!! A těším se taky moc ![]()
Já ale chodím docela často, máme to s mužem sehraný. Společně koupem, ten který zůstává, uspává, ten druhý, který razí, rychle umyje staršího, dá přenosný DVD přehrávač, vybere vhodnou pohádku, nasype uplácející křupky a letí do světa
![]()
Holky, já si včera pozvala domů kadeřnici, udělala mi barvu, ostříhala, vyfoukala, no změna jak blázen. A ten můj?
Hodinu nic
Tak už jsem to nevydržela a oznámila mu to. A on, že prý si všiml, jen mu prý nebylo jasné, kdy jsem to stihla, koho jsem přemluvila na hlídání a jestli jsem mu o tom řekla. Toho se bál nejvíc, protože mě věčně neposlouchá ![]()
@hupalka
Jojo, nedavno u nás byli známí a děti letěly ze schodů na terase. Jen jsem viděla ty natažené ruce, jen aby nespadly… Spadnou spadnou, nespadnou, nespadnou, u těch dvojčat to fakt tak nejde řešit
.
No právě, já bych mohla jít i častěji, ale vidina ranního časného vstávání mě drží zpět
.
@smultul
Já byla včera taky u kadeřnice a vzhledem k tomu, že mám složitou barvu a krátké vlasy, manžel si vždycky všimne, ale včera mu to trvalo celkem dost dlouho! ![]()
A když jdeš na flám, kdo ráno vstává k dětem ![]()
@stray No já. Ale má to několik postupů. Nejčastěji jim do postýlek hodím nějaké hračky. Ty zaberou na čtvrt hoďky. A pak dám každému pytlík kukuřičných křupek. To minule zabralo snad na půl hodiny. Dlabaly a děsně se jim líbilo, jak ro šustí. Každá minuta dobrá. Ale já po tahu bývám ještě nabuzená a nemusím ráno dlouho spát, zato odpadávám odpoledne, takže děti zaklapnou oči, no spíš zavřou pusu a já už ležím taky. ![]()
U nás holky mluvily zas v mužském rodě, ale časem se to upraví. A bylo to srandovní. ![]()
@stray tak si to pěkně užij, určitě si to zasloužíš.
@smultul a ty si to taky užij a pak hoď fotečku nového účesu.
Já jak se nikam nedostanu, tak si dělám vlasy sama, taky to tak vapadá. ![]()
A úrazy, to je u nás na dením pořádku, Ellina je od malička kopýtko a padá i na rovince. A dnes ve školce měla ve skřínce nálepku od paní učitelky vzkaz pro mě: Ellinka spadla na zahradě na pusinku, bolí ju to, tak jí pozorujte, jestli je vše v pořádku. Včera spadla z gauču a měla trošku odřený palec, pak dělaly s Emů blbosti a trefila se do kuchyňské linky na hranu a to je furt něco. to je takový můj malý kopýtkový otloukánek.