Kdo máte dvojčata?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5934
9.9.13 11:53

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: doufám, že se dožijem :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6374
10.9.13 00:24

Ahoj holky,
nějak nestíhám, ale myslím na vás. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
497
10.9.13 20:35

Ahoj holky, tak já dneska kluka narazila na roh zdi čelem. Šli jsme ven, já přesvědčená, že je kus za mnou, no nebyl, asi se hodně těšil. Má šlic přes celý čelo.
Takže u nás se děti nepřizabíjí jen samy, ale aktivně jim pomáhá i matka. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Micka13
11.9.13 16:43

Ahojky já čekám termín 13.1.2014 páreček Jonášek A Andrejka

• Citovat
  • Upravit
matka3deti
11.9.13 16:46

@Micka13 gratulace brzy pokecáme až přijedeš kluci rosou jak z vody

• Citovat
  • Upravit
Micka13
11.9.13 16:50

@matka3deti jo díky už se těším na ty dva prcky a také na Klárku

• Citovat
  • Upravit
497
19.9.13 20:15

Ahoj holky, potřebuju poradit. Dvojky spí už celou noc dlouho. No spí, spíš je lepší říct nejsou krmeny, protože se v noci dost často budí. Řekla bych, že se to rozjelo v létě, kdy se budily k napití a já byla ráda, jak hezky pijou vodu, když byla ta vedra. Buzení a pití zůstaly, navíc Miška se vzbudí, když už nemá tak tvrdé spaní a nemá v puse dudlík. Takže já vstávám a ucpávám pusy. Někdy jen 6× za noc, ale někdy snad 15×. Mám, dost. CO s tím? Je vám jasné, že vyskočím z postele při prvním zakňučení, aby se neprobudil ten druhý. Takže lítám a lítám a nespím. Jak byste to vyřešily?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1038
19.9.13 22:20

@smultul Já jsem to vyřešila, ale nevím, zda ti to pomůže. My jsme děti dali spát každé do jiného pokoje, aby se mi nebudily navzájem. A pak jsem malého odnaučila to pití vody co hodinu tak, že jsem ho nechala 3 noci vřeštět jak paviána, jen jsem ho vždycky hezky položila a řekla mu, že se spinká. První noc ječel skoro hodinu, druhou asi půl a třetí jen 10 minut. Od té doby je klid:-).¨
Ale byl to mazec…ještě že manžel nebyl doma, to by neprošlo, ale jak byl pak rád, že malý konečně spí:-) :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1038
19.9.13 22:33

Jinak všechny zdravím, už u nás začínají rýmečky a spol. Je fakt, že zatím nejvíc na hromadě jsem já :roll:. Kýchám asi tak 20 krát za hodinu…je to děs, starat se u toho o děti. Už jsem přemýšlela, jestli si ten kapesník nepřivážu rovnou pod nos :mrgreen:.
Dětem taky začala rýma, ale dala jsem jim IMUNOGLUKAN a světe div se, ono to zabralo. Tak snad to rychle zaklepu:-)ať to nezakřiknu.
Co u vás nového? Jak si užíváte nadherně teplé „babí léto“? :lol:
Já aspoň začala chodit s dětmi do cvičení, je to sice jen hodinu, ale jsem z toho vždycky úplně vyřízená…skoro závidím těm maminkám, co si tam v klídku cvičí a běhají s jedním mrňouskem :think:…já jsem vždycky z těch dvou stržená jak budík :jazyk:, ale dětem se tam líbí, tak co bych pro ně neudělala ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5934
20.9.13 12:46

Ahoj holky u nás spaní jelikož mi nelka spí od 3 měsícu celou noc tak jsem se rozhodla že musí spat každý jinde jelikož aram je katastrofa od 7 měsícu spí s mamou v pokoji ale už mu to bude končit myslim si že je dost starý aby už spal snama a v noci je to lepší vzala jsem si ho jednou a spali jsme všichni 4 a prospal celou noc.ted už se nebudí ani na mléko no doufám že to nezakřiknu :pocitac: jinak u nas kašel rýma 2 den hned imunoglukan a pojedm zase na něm dlouho :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
654
20.9.13 14:24

@smultul
Zdravím,
tohle jsme taky měli a vyřešili nedáním pití stejně jako @333Katynka . Musíš o tom být přesvědčená a vydržet, opravdu po třech nocích pochopí, že nedostanou. Kolik jim je? Spí s Vámi v ložnici?

Naše děti spí krásně v pokojíčku od dvou let, ale poslední měsíc? Přijdou v noci společně i s plyšákama, já o nich kolikrát ani nevím, ale spát ve čtyřech to prostě nejde! :pocitac: Takže buď já, nebo manžel odcházíme na válendu, protože nemáme sílu děti odnášet a uklidňovat :cert:. Teď jsme jim objednali velké postele (dodavatel jaksi zapomněl dodat druhou matraci, tak ještě nejsou složené), tak tajně doufáme, že v nich budou spát celou noc.

Jinak se nám zničil notebook, jak furt nahazovali a schyzovali elektriku, tak máme zatím od kamaráda náhradní.

Filip chytil nějaký bacil ze vzduchu a udělala se mu strašná vyrážka na nohou. Po peripetiích v nemocnici (mysleli si, že tam budu s dvojčatama čekat 3 - 4 hodiny :nevim: :poblion: :pocitac: :zed: ) jsme se dostali protekčně k super kožařce, dostal antib. mast a do týdne to měl v pohodě. Prý kdybychom nepřišli, mohl skončit v nemocnici :oops:. Akorát mě už to naše zdravotnictví začíná pěkně štvát, toto nebyl jediný případ, naopak a ve všech případech jsme vše řešili protekcí, protože většina lékařů je naprosto laksních.

@333Katynka
Manžel chodil na kožní s Filipem a já lítala po úřadech a nákupech jen s Verunkou. Už chápu, co je to mateřská DOVOLENÁ! :jazyk: Chodila způsobně za ruku, nevztekala se, poslouchala, s nikým se nervala, nevymýšlela kraviny… Taky těm jednodětným trochu závidím :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
497
20.9.13 20:43

@stray Pití bych brala, ale vypadlý dudlík? To nemám dát ani dudlík? Asi jo, co? No to ale bude rána! Zvlášť kluk je závisláček. Pravda je, že kdyby se to podařilo, mám děti, které spí a nejsou nadudlíkách :pankac:
To znamená, vybrat prodloužený víkend, dát staršího ke kamarádům, obejít sousedy a dát se do toho :think:
Dětem je 15 měsíců, spí se mnou v ložnici, můj muž většinou u staršího na matraci :oops: Ten je teď nějakej závislej, ale já to chápu, kvůli dvojkám se musel lecčeho vzdát. :srdce:
A můj chlap chrápe, takže když si ho občas pozvu do postele, a pak v noci vstávám k 2 a pak nemůžu zabrat, když mi tam chrápe, :pocitac: tak nám to manželský soužití nějak hapruje.

Jo a musím se pochlubit, začali jsme chodit na kroužek do mateřského centra, tam jsem s 2 sama, a pak na plavání, a to si můj chlap bere na hodinu dovolenou a je tam s námi. :lol: A paráda. Dětem se to náramně líbí, je na nich děsně vidět, že jsou z dvojčat. Ony se nebojí. Nikoho a ničeho. JIný děti sedí zakřiknutý, nebo brečí, naše torpéda se po hlavě vrhají vpřed. :cert:
Děti nadšený a spokojený, matka zpocená až na zadeli :mrgreen:

Jo a pro imunoglukan jsem běžela tenhle týden taky. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1038
20.9.13 20:57

@stray Takovou mateřskou jsem měla s Nelinkou :palec:, byla to naprostá pohodička. Kafíčka, návštěvy, kamarádky, cvičení, plavání…vše bylo v klidu…i na koupák jsem s ní chodila celé léto. ˇ
Teď už to taková sranda není, ale zase můžu být ráda, že už mám předtrénováno :lol:.
Ale už jsem si i tady v novém bydlišti našla nové kamarádky s malými dětmi, dokonce ještě jedny dvojčátka a tak se scházíme, chodíme na hřiště, děti jsou aspoň spolu a mají změnu. Je to super. Já být celý týden s dětma sama, tak se asi zblázním. Takhle aspoň pokecáme a děti si pohrají.

To zdravotnictví je děs, mně stačilo, jak jsem byla s malým v nemocnici, když nám omdlíval. Celou noc jsem nemohla najít sestru…nedej bože, kdyby se s malým něco dělo :cert: tak se nikoho nedovolám.
Co to malý chytil? To jsem ještě neslyšela, že se dá chytit vyrážka. Už je dobrej? Doufám, že je v pořádku ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
654
20.9.13 21:42

@smultul
Pití dokážeš, dudlík těžko :nevim:. Já ho v 15. měsícíchh sebrala na den, měly ho jen na noc a když jim byly dva roky, doslova si ho odnesl čert. Dobrovolně ho odevzdaly a dostaly za ně hračky. Takže celkem pohoda. Do těch dvou roků jsem ho taky podávala, respektive běhala do pokojíčku :pocitac:. Takže vyzkoušej dudýna jen na spaní a pak už to bude lepší.
Jo můj manžel je taky chrápací, když je unavený, nebo po hospodě, takže dost často (a není v tom ta hospoda :jazyk: ). Takže Tě úplně chápu :hug:.
Kroužky Ti závidím, hlavně to plavání! Kamarádka chodila s holčičkou od půl roku teď byli u nás na bazénu (holce jsou 4 roky). Skáče po hlavě, potápí se, nemá možnost se utopit…

@333Katynka
Já se taky snažím jim pořád něco vymýšlet, aby byly mězi dětma, dospělýma. Nemají absolutmně žádné zábrany, baví se i s lidma, co niky neviděly, někdy tedy až moc.
Hele já nejdřím myslela, že je to něco jiného. Byli jsme u příbuzných, seděly na zemi a hladily si malé králíčky a Fílu poštípali mravenci. Nato se osypal, ale pak se z toho staly takové pupeny, které jakoby kvetly a stala se z toho strašná vyrážka. Ohraničené, loupající se fleky. Kožařka říkala, že to nemá nic společného s těma mravencema, ale vzduchem se přenášející infekce. Kdyby to nebylo léčeno, museli bychom do nemocnice. Už jsme OK :palec:.

My byli s dětma i na fotbalu :oops:. Navnadila mě kamarádka. Ženský pily víno, chlapi pivo a děti se dvě hodiny zabavily sami :jazyk:. Byly tam klouzačky, houpačky, ale hlavně se ty děti vyblbly mezi sebou a bylo to fain.

Já odpočítávám metr. Za měsíc jdou do školky a já už se fakt nemůžu dočkat. Co teď vymyslí, jsem zralá na Chocholouška.

Tak pěkný, kidný večer všem!
:mavam: :mavam: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
624
21.9.13 11:42

Ahoj holky, mohla bych se vás zeptat kdy vaše ratolesti chodili spát jednou denně a na jak dlouho? Moje Anička a Honzík spí ještě 2× denně ( říjen 1 rok) a dokážou spát dvě hodiny. Večer se budí 2× na jídlo a pak se jim nechce spát. Jsou vzhůru i hodinu. Musim si je k sobě brát aby zase usli a to jsem si asi na sebe ušila bič. Když je položim do postýlky, tak dostanou hysterický záchvat. Usínají spolu, ale v noci je většinou rozdělim. Honzik je v ohrádce v obývacím pokoji, ale když dostane hysterák tak to jde slyšet i do ložnice. Děkuji za odpovědi a přeji všem hezký den

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová