Kdo máte dvojčata?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
654
21.9.13 20:55

@zlatko
Pěkný večer!
Naši taky maj narozky v říjnu, také 19.10. ;)
To oni spí dopo i odpo po dvou hodinách? Na naše děti by to bylo příííliš. Naši spaly dopo přesně půl hodiny a po o tak 1 - 2 hod., ale to byl strop. Co takhle je dopoledne nějak šetrně budit třeba po hodině? Naše děti teď spí nejlíp, co kdy spaly (předtím to žádní spáči nebyly). Takže po o usnou hned, nebo jim to trvá, ale vždycky je budím ve tři, aby mi zas večer usnuly.
Co zrušit dopolední spaní a dát je spát po o dřív?
A v noci mají opravdu hlad, nebo je to zvyk?
Postel jsme taky k ránu měli, ono se alespoň trochu dospat je potřeba, to zas nějak odbouráte ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
497
21.9.13 21:06

@zlatko Ahoj, mým dětem je 15 měsíců a v současné době začínají přecházet na jedno spaní přes den, což znamená, že tak 3× týdně spí ještě 2× denně. V 11 měsících spaly 2× denně, ale je pravda, že 2 hodiny vkuse zvládly asi tak 2× za celý rok :) Spávaly tak hodinu a hodinu a půl. A odpoledne už ne po 16. hodině, tak aby v 8 spaly. Takže bych zkrátila jedno spaní. Ony naše děti spí pohromadě, takže to tu vždycky někdo vzbudí. :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
624
21.9.13 22:01

Děkuji za odpovedi. jo vydrží spinkat i dvě hodky není to každý den, ale je to často. V noci spí 10 hod. Stáváme v 7 hod. Dnes do osmé ráno, tak jsem je po 1,5 budila aby nám to nerozhodilo denní režim, protože ten máme zajetý. Do postýlky chodí na pul devátou a v devět už spinkají. Naši spinkají od 9:30-11:30 dopo a od 14:00-16:00 odpol. Myslim si, že v noci moc hlad nemají a je to opravdu ten zvyk, ale kdybych jim nedala cucnout, tak nevim jestli by šli vůbec spát a za druhé jsem ráda, že papají v noci mléko, protože přes den do nich mléko nedostanu. Do konce roku bych asi taky ráda přešla na jeden spánek denně. díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
654
22.9.13 14:44

@smultul
Koukám, že Tvoji jsou taky velký „spáči“, jako naši ;).
Po tom 2,5 roce se to ale hodně po o zlepšilo, tak držím pěsti, ať je to u Vás taky tak :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1275
22.9.13 17:21

Ahoj holky,

ráda bych se zeptala na první screening a triple testy u dvojčat? Příští týden jdu na krev+moč, to budu 10+3, pak mě ve 12. týdnu čeká screening a v 15. týdnu krev na triple testy. Doktor mi řekl, že se pak sejdeme 7. 11, což bude 16. týden a dá všechny výsledky dohromady a řekne mi, co a jak.

Četla jsem tady různě, že u dvojčat ty testy můžou vycházet falešně pozitivně a taky nevím, na co si všechno mám dávat pozor, jestli mi dr nabral všechny (jaké) hodnoty a změřil a viděl na UTZ všechno?

U screeningu se měří šíjové projasnění a nosní kůstka, ale kamarádka teď byla v Profemě a tam ještě měřili nějakou cévku v břiše a podle toho jim vychází hraniční hodnota na DS a tak podstoupila Prenascan. Prý to dělají jen specializovaná pracoviště…tak teď nevím, zda-li pak ještě někam dojít jinam na lepší UTZ?

Uvítám Vaše zkušenosti a názory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
497
22.9.13 20:41

@stray :mrgreen: No vidíš a já si myslela, jak dvojky spí přes den báječně. Samy a v postýlce a vcelku pravidelně. On ten můj starší byl totiž mnohem horší. Vymodlený jedináček staré matky :lol: Nošen a uspáván na rukách a přes den spal pouze v jezdícím kočáru nebo jedoucím autě. Jj, člověk se učí v každém věku. :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
497
22.9.13 20:54

@kudiska Odmítala jsem aminocentézu, o Prenescanu jsem v té době nikdy neslyšela a ani mi nebyl nabídnut, takže si myslím, že v okolí není certifikované pracoviště.
Absolvovala jsem certifikovaný prvotrimestrální screening - to je rozbor krve a ultrazvuk na vyšším pracovišti s měřením nosní kůstky a šíjového projasnění.
Triple test vůbec, je chybovější a u nás se od něj už ustupuje, zvlášť u dvojčat.
Pak v 21. týdnu velký genetický ultrazvuk a následně asi za 2 týdny na speciálním pracovišti ultrazvuk srdíček.
Všechno bylo o. k., takže dál už nic.
V 30. týdnu už jsem dávno ležela na rizikovce, nějaké ultrazvuky probíhaly, ale já měla jiné starosti :-)
Ve všem by ti měl poradit tvůj gynekolog, pokud mu úplně nevěříš, tak určitě v CARu. U nás se to vše organizuje přes genetiku.
Přeju zdravá a krásná a dopečená miminka :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6374
22.9.13 23:58

@Micka13 Jonášek se mi líbí na chlapečka, kdybych ho měla, tak by se tak jmenoval, ale už nehrozí a Andrejka. :mrgreen: Tak to jsem dlouho neslyšela, že by někdo dal. :lol: Tak se jmenuju já. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6374
23.9.13 00:03

A naše holky do dvou let byly taky zlaté na spaní, spaly 2× denně a večer do jednoho roku už po 18h a potom po 19h spinkaly a já měla klídek na tu nejstarší na úkoly.
Teď??? Jsou jim 4 roky a bugr ještě v 9h večer. A jedna pak usne a druhá to je noční můra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
908
23.9.13 09:38

@smultul zkoušeli jste dudlík na řetízku? Nelinka si najde v polospánku řetízek, jede ručičkou na konec a šup do pusy. Naše děti jsou od začátku ve svém pokoji, večer dostanou dvě flašky, jednu s mlíkem do ruky, s čajem opřu o šprušle. Tam si jí najdou. Spí v pytli s rukávy, abych se nemusela stresovat, zda jsou odkopaní. A pak děj se vůle boží :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
908
23.9.13 09:51

Ahoj, chodila jsem do Genetu, dělají tam všechna vyšetření, včetně triplů, posuzují je spolu, po každém přepočítají pravděpodobnost. Já na triply zrovna ráda vzpomínám, protože se mě po nich významně snížilo riziko. Finále je velký UTZ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
908
23.9.13 09:54

To nad tím, bylo pro KUDISKU :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4542
23.9.13 09:56

@kudiska ty testy nevychází ideálně proto, že na dvojčata prostě nejsou dělané… počítá se s jedním dítětem. Na NT screening je dobré chodit na nějaké spec. pracoviště, ti většinou pak udělají i velký ultrazvuk… často se dělá „integrovaný test“, kdy se zkombinují výsledky prvního screeningu s tzv. triple testem - samotný triple tak přesný není, ale když se dělá právě na odborném pracovišti a kombinuje se s prvními výsledky, tak vypovídací hodnota je asi největší, co u těchto testů může být…

U nás vyšel první screening u dvojčat ještě jakž takž dobře, ale právě triply hodně špatně… a bohužel, ty triply měly pravdu :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
908
23.9.13 09:58

Ahoj holky! Jak se máte ve spolek? Já teď měním malé za velké, letní za zimní, už čtrnáct dní, Děti mě ty hromádky zase roznáší po bytě, je to bezvadná práce.
Taky jsme odolali konečně plíny, teď zkoušíme spaní po o, to tedy je někdy nehoda. Budu muset sehnat ty prostěradla co jsou zespodu pogumované. Máte někdo? Nepotí se jim záda? Já to v porodnici nesnášela, tak jestli je to takový, tak snad budu radši kupovat nový slamníky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
497
23.9.13 11:39

@cecillka Já jsem se bála, aby se na tom neuškrtily. Ale když tak o tom přemýšlím… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová