Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@eshta píše:
Starší kluk má čerstvě 4 roky a dvojčata kluci 2 a čtvrt a zrovna jsem o tom přemýšlela, jaké to asi bude, až budou klukům 4 a staršímu 6to bude bitek
![]()
a asi to bude trochu jiný level než je to teď, protože se budou ještě všichni k tomu dohadovat - teď se dohaduje jen ten starší a ti mladší furt jen u konfliktů řvou
eshta
Tobě se dvojčata nervou? Jenom řvou? Ani o hračky? To tiše závidím, my najeli na drsný bitky, včetně shazování, kousání a nově řvaní při maličkosti: aaaauuuuuuuvvvaaa!!! booooooooollllííííííííí
![]()
@jizvíková píše:
ja mela polohovaci a bylo to fakt dost do lehu, kluci meli stejne zvednute postele, kvuli zvraceni, takze v tom nebyl rozdil
Zvraceli jste? My měli taky zvednuté postýlky celkem dlouho, protože zas Verunka, jak měla prdíky a pořád tlačila, několikrát se mi drsně dusila
. Pak jsem si jí v noci raději brala do postele, stejně jsme nespali. Že je tohle období zdárně za námi, za to jsem fakt ráda ![]()
Ahoj holky
@frybynka mám taky jednovaječný kluky, mají 25 měsíců. @stray naši kluci se začali taky pošťuchovat o hračky, ale zatím je to takový nevinný, už dopředu se bojím až přitvrdí a začnou se kousat, fackovat atd…
@evicka82
U nás to už dlouho není nevinné, ale oni jsou oba dva osobnosti a hlavně mají každý jinou povahu. Teď to tedy graduje, že na ně musím dávat pozor, aby si neublížili, často ječím
, ale to abych případný moment, třeba zákusu, co nejrychleji utla. Ale zas na druhou stranu je to teď takové pěkné období, šmajchlujou se (to jako mimina neměli rádi), celkem se i spolu zabaví, chtějí se vším pomáhat, milujou dlouhé procházky (já jen mrznu) ![]()
@stray píše:
eshta
Tobě se dvojčata nervou? Jenom řvou? Ani o hračky? To tiše závidím, my najeli na drsný bitky, včetně shazování, kousání a nově řvaní při maličkosti: aaaauuuuuuuvvvaaa!!! booooooooollllííííííííí![]()
ale joooooo, rvou
a jak
koušou se od roka do krvavých strupů
teď to tedy přešlo, už se nekoušou tak cíleně, jen když je jo něco naštve ![]()
ale rvaní a bitky jsou u nás pořád (bez přehánění)..(musela jsem odstanit všechny dřevěné hračky, by se s nima flákli do hlavy ani nevím jak
)
Příspěvkem jsem myslela, že se ještě slovně nehádaj ![]()
tady foto z prvních pokusů o kousání v 11měs ![]()
@zlatko píše:
Ahoj holky, taky mě je jesný že každý období má svoje. Já bych to miminkovské období asi bez pomoci nezvládla. Nevím jak to dělají, ale když s nimi zůstanu sama, tak mě dost brečí a krmení je taky hrůza jednoho krmím s flašky a druhý brečí. Někdy si už jedno opřu v zavinovačce o polštář a krmím oba naráz…Jak jste to dělali vy?
krmila jsem takto ![]()
ale kluci byli jako mimina zlatíčka ![]()
nejdřív jsem krmila 6neděl stříkačkama a pak jsem jim opřela láhev o zavinovačku a bylo ![]()
@eshta píše:
ale joooooo, rvoua jak
koušou se od roka do krvavých strupů
teď to tedy přešlo, už se nekoušou tak cíleně, jen když je jo něco naštve
ale rvaní a bitky jsou u nás pořád (bez přehánění)..(musela jsem odstanit všechny dřevěné hračky, by se s nima flákli do hlavy ani nevím jak)
Příspěvkem jsem myslela, že se ještě slovně nehádaj
tady foto z prvních pokusů o kousání v 11měs
Ahojky,
tak u Tvé fotky jsem se hodně nasmála – promiň, přesně takto to začalo u nás
.
U nás tedy začala nejdříve čertice Verča a bulínek Fíla si to celkem nechal a neoplácel jí to, ale to už je minulost. Je pravda, že jeden čas to trochu přešlo, ale teď zas najeli na vztekací období (ale není to jako předtím s mlácením hlavou o zem)
.
Před měsícem jsme byli naposledy na neonatologii na prohlídce a paní doktorka ve dveřích vykřikla: atopický exém! Já na to: ne, jen se poškrábali (modřinu pod Verči okem od násady na koště jsem neuvedla)
.
Prostě pořád něco, ale zas se s nimi člověk nenudí. Ty máš ještě staršího, to musí být vzrůšo. Kopírují staršího? Naše jsou strašně opice opičaté, jeden něco dělá a druhý to musí okamžitě zopakovat. Ale máme neteř, 3,5 roku a ta strašně zlobí, resp. je strašně rozmazlená a oni kopírují i to co se mi nelíbí, jako dneska bouchání dědečka. To nevím, jak jim vysvětlit, že zrovna tohle není správné
.
Tak to krmení jsi měla parádní
! Naši neuměli pořádně jíst, nešlo jim to a trvalo hrozně dlouho a krmit jsem mohla jen jednoho. Ale zas si říkám, oni mi to jednou vrátí
.
A co říkali kluci na Vánoce? ![]()
@stray Tak teď jsem se pousmála zase já
u nás to bylo podobné ![]()
Jeden z kluků s kousáním začal a ten druhej byl takovej ťunťulín, absolutně se mu nedokázal postavit
vždy jen brečel a pak to dopadalo tak, že když se začali o něco dohadovat, tak začal brečet už jen v okamžiku, kdy se k němu ten druhej blížil ![]()
Bylo mi ho taaaak líto
A pak se vše obrátilo- ten utiskovanej se nějak otřepal a začal být vyloženě ošklivej na prvního. Po měsíci se to srovnalo a teď si vše už dokážou vyříkat sami a vím, že na sebe nebývají oškliví bezdůvodně ![]()
Kousali se opravdu hodně asi 10měs, teď je to spíš vyjímečně. A k dr jsme také občas chodili s modřinkama a zaschlejma stroupkama, ale dr chápala ![]()
Můj starší kluk je ještě relativně malej (čerstvě 4 roky) a kluky navádí, zlobí, doma furt někdo někam lítá a po něčem skáče- no živo u nás opravdu je ![]()
Vánoce malí kluci prožili v pohodičce, zasekli se u prvního dárku a bylo ![]()
Ahoj Holky
jejda, tak kousání, škrábání…už je mě jasný kdo bude ten iniciátor… náš malý Honzik…chudák Anička. Honza dnes řve jak tur..jen řve řve a já mám nervy na dranc. Chovám, dávám čájíček pak autosedačka, kolotoč, vysávání nosu atd jen aby nebrečel. Ted jsou v kočárku na zahradě a pak vyjedu na prochajdu i s pejskem.Je fakt asi rozmazlený nic ho dlouho nebaví. Kdy jste řikali, že se toto období uklidní. U jídla to mám podobně jako Strey. Vztekají se mě a dlouho jim to trvá, tak takhle už krmit nemůžu. To jsme zkoušeli když byli mladší. Mají kolem 4,600 a jedí jenom 100ml a ještě jim to trvá a musím je přemlouvat aby to snědli. Ach jo.Za den snědí tak cca 550-600ml.
Ahoj kluci jsou narozeni v dubnu, ale bylo to o dva měs. dřív. Takže jim je 20m. ![]()
@zlatko píše:
Ahoj Holky![]()
jejda, tak kousání, škrábání…už je mě jasný kdo bude ten iniciátor… náš malý Honzik…chudák Anička. Honza dnes řve jak tur..jen řve řve a já mám nervy na dranc. Chovám, dávám čájíček pak autosedačka, kolotoč, vysávání nosu atd jen aby nebrečel. Ted jsou v kočárku na zahradě a pak vyjedu na prochajdu i s pejskem.Je fakt asi rozmazlený nic ho dlouho nebaví. Kdy jste řikali, že se toto období uklidní. U jídla to mám podobně jako Strey. Vztekají se mě a dlouho jim to trvá, tak takhle už krmit nemůžu. To jsme zkoušeli když byli mladší. Mají kolem 4,600 a jedí jenom 100ml a ještě jim to trvá a musím je přemlouvat aby to snědli. Ach jo.Za den snědí tak cca 550-600ml.
Pavlíj se taky strašně crcal v jídle, a málo jedl.
@zlatko
Já si nemyslím, že by malý byl rozmazlený, na to je ještě malinký, asi ho něco trápí. Nemá prdíky? A není nachlazený, když píšeš, že odsáváš? To jsou pak protivy protivný
. Nás skolila rýma a kašel už všechny tři a Fíla je z toho dost protivnej (no chlap), mě je taky bídně, už aby to skončilo.
Co máte za pejska? My velkého knírače, sice jsme si jí brali jako dospělou, protože s miminama bych neměla čas na výcvik, ale skončilo to tak, že je s náma celé dopoledne, až do oběda, doma, protože děti jí tu prostě chtějí mít a připadá mi, že na sobě začali být celkem závislí
. S kočárkem jsem jí taky brala na procházky, ale teď, jak chodíme pěšky, to moc nejde. Zkusila jsem to asi 3×, ale ona se potřebuje vylítat, Verča by jí chtěla pořád vodit na vodítku a do toho je všechny tři hlídat, to je o nervi. Asi až budou větší.
eshta „doma furt někdo někam lítá a po něčem skáče“ to je přesně u nás
, oni chvíli neposedí. Navíc pořád něco přesouvají, přendávají, uklízejí, třeba nabíječku na foťák jsem prostě nenašla a musela si koupit novou
. Oni tedy nesedí pořádně ani u jídla, takže zcela nevýchovně jim na oběd pouštím Krtka
, protože bych je jinak musela přizabít. Ale zas na druhou stranu je musím pochválit, že teď jí parádně, skoro všechno a hlavně neustále
.
Prdíky občas má, ale myslim si, že jak k nám chodí manžela mamka od 13-18hod, tak jsou zvyklí, že mají všchno hned jídlo, chování atd a když s nimi zůstanu sama, tak se Honza vzteká, že musí čekat nebo ležet v ohrádce, protože se zrovna starám o Aničku. Jinak na prdíky máme kapky, fenyklový čaj, rektální trubičky a ted jsme začali používat infant dopihilus to jsou živé kultůry.
Máme malého voříška. Už se těšim až děti vyrostou, protože on má všechny děti strašně rád.
Ahoj holky, jsem tu nová a ráda bych se přidala do diskuze.
Také jsem maminkou 1,5 starých dvojčátek - párečku. ![]()