Kdo máte dvojčata?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
624
2.1.13 19:27

:mavam: Ahoj Frybynko, jak staré máš klukym?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
654
2.1.13 20:05
@eshta píše:
Starší kluk má čerstvě 4 roky a dvojčata kluci 2 a čtvrt a zrovna jsem o tom přemýšlela, jaké to asi bude, až budou klukům 4 a staršímu 6 :jazyk: to bude bitek :roll: :lol: a asi to bude trochu jiný level než je to teď, protože se budou ještě všichni k tomu dohadovat - teď se dohaduje jen ten starší a ti mladší furt jen u konfliktů řvou :mrgreen:

eshta
Tobě se dvojčata nervou? Jenom řvou? Ani o hračky? To tiše závidím, my najeli na drsný bitky, včetně shazování, kousání a nově řvaní při maličkosti: aaaauuuuuuuvvvaaa!!! booooooooollllííííííííí :pocitac: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
654
2.1.13 20:10
@jizvíková píše:
ja mela polohovaci a bylo to fakt dost do lehu, kluci meli stejne zvednute postele, kvuli zvraceni, takze v tom nebyl rozdil

Zvraceli jste? My měli taky zvednuté postýlky celkem dlouho, protože zas Verunka, jak měla prdíky a pořád tlačila, několikrát se mi drsně dusila :zed:. Pak jsem si jí v noci raději brala do postele, stejně jsme nespali. Že je tohle období zdárně za námi, za to jsem fakt ráda :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
251
2.1.13 20:11

Ahoj holky :mavam: @frybynka mám taky jednovaječný kluky, mají 25 měsíců. @stray naši kluci se začali taky pošťuchovat o hračky, ale zatím je to takový nevinný, už dopředu se bojím až přitvrdí a začnou se kousat, fackovat atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
654
2.1.13 20:17

@evicka82
U nás to už dlouho není nevinné, ale oni jsou oba dva osobnosti a hlavně mají každý jinou povahu. Teď to tedy graduje, že na ně musím dávat pozor, aby si neublížili, často ječím :lol:, ale to abych případný moment, třeba zákusu, co nejrychleji utla. Ale zas na druhou stranu je to teď takové pěkné období, šmajchlujou se (to jako mimina neměli rádi), celkem se i spolu zabaví, chtějí se vším pomáhat, milujou dlouhé procházky (já jen mrznu) :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25007
2.1.13 20:31
@stray píše:
eshta
Tobě se dvojčata nervou? Jenom řvou? Ani o hračky? To tiše závidím, my najeli na drsný bitky, včetně shazování, kousání a nově řvaní při maličkosti: aaaauuuuuuuvvvaaa!!! booooooooollllííííííííí :pocitac: :lol:

ale joooooo, rvou :mrgreen: a jak :mrgreen: koušou se od roka do krvavých strupů :( teď to tedy přešlo, už se nekoušou tak cíleně, jen když je jo něco naštve ;)
ale rvaní a bitky jsou u nás pořád (bez přehánění)..(musela jsem odstanit všechny dřevěné hračky, by se s nima flákli do hlavy ani nevím jak :roll: )
Příspěvkem jsem myslela, že se ještě slovně nehádaj :mrgreen:
tady foto z prvních pokusů o kousání v 11měs :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25007
2.1.13 20:41
@zlatko píše:
Ahoj holky, taky mě je jesný že každý období má svoje. Já bych to miminkovské období asi bez pomoci nezvládla. Nevím jak to dělají, ale když s nimi zůstanu sama, tak mě dost brečí a krmení je taky hrůza jednoho krmím s flašky a druhý brečí. Někdy si už jedno opřu v zavinovačce o polštář a krmím oba naráz…Jak jste to dělali vy?

krmila jsem takto :pankac:
ale kluci byli jako mimina zlatíčka :srdce:
nejdřív jsem krmila 6neděl stříkačkama a pak jsem jim opřela láhev o zavinovačku a bylo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
654
3.1.13 20:46
@eshta píše:
ale joooooo, rvou :mrgreen: a jak :mrgreen: koušou se od roka do krvavých strupů :( teď to tedy přešlo, už se nekoušou tak cíleně, jen když je jo něco naštve ;)
ale rvaní a bitky jsou u nás pořád (bez přehánění)..(musela jsem odstanit všechny dřevěné hračky, by se s nima flákli do hlavy ani nevím jak :roll: )
Příspěvkem jsem myslela, že se ještě slovně nehádaj :mrgreen:
tady foto z prvních pokusů o kousání v 11měs :lol:

Ahojky,
tak u Tvé fotky jsem se hodně nasmála – promiň, přesně takto to začalo u nás :jazyk:.
U nás tedy začala nejdříve čertice Verča a bulínek Fíla si to celkem nechal a neoplácel jí to, ale to už je minulost. Je pravda, že jeden čas to trochu přešlo, ale teď zas najeli na vztekací období (ale není to jako předtím s mlácením hlavou o zem) 8o.
Před měsícem jsme byli naposledy na neonatologii na prohlídce a paní doktorka ve dveřích vykřikla: atopický exém! Já na to: ne, jen se poškrábali (modřinu pod Verči okem od násady na koště jsem neuvedla) :roll:.
Prostě pořád něco, ale zas se s nimi člověk nenudí. Ty máš ještě staršího, to musí být vzrůšo. Kopírují staršího? Naše jsou strašně opice opičaté, jeden něco dělá a druhý to musí okamžitě zopakovat. Ale máme neteř, 3,5 roku a ta strašně zlobí, resp. je strašně rozmazlená a oni kopírují i to co se mi nelíbí, jako dneska bouchání dědečka. To nevím, jak jim vysvětlit, že zrovna tohle není správné :think:.
Tak to krmení jsi měla parádní :palec:! Naši neuměli pořádně jíst, nešlo jim to a trvalo hrozně dlouho a krmit jsem mohla jen jednoho. Ale zas si říkám, oni mi to jednou vrátí :kytka:.
A co říkali kluci na Vánoce? :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25007
3.1.13 20:59

@stray Tak teď jsem se pousmála zase já :lol: u nás to bylo podobné :lol:
Jeden z kluků s kousáním začal a ten druhej byl takovej ťunťulín, absolutně se mu nedokázal postavit :roll: vždy jen brečel a pak to dopadalo tak, že když se začali o něco dohadovat, tak začal brečet už jen v okamžiku, kdy se k němu ten druhej blížil :roll:
Bylo mi ho taaaak líto :( A pak se vše obrátilo- ten utiskovanej se nějak otřepal a začal být vyloženě ošklivej na prvního. Po měsíci se to srovnalo a teď si vše už dokážou vyříkat sami a vím, že na sebe nebývají oškliví bezdůvodně ;)
Kousali se opravdu hodně asi 10měs, teď je to spíš vyjímečně. A k dr jsme také občas chodili s modřinkama a zaschlejma stroupkama, ale dr chápala :lol:
Můj starší kluk je ještě relativně malej (čerstvě 4 roky) a kluky navádí, zlobí, doma furt někdo někam lítá a po něčem skáče- no živo u nás opravdu je :mrgreen:
Vánoce malí kluci prožili v pohodičce, zasekli se u prvního dárku a bylo :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
624
4.1.13 12:32

Ahoj Holky :mavam: :mavam: jejda, tak kousání, škrábání…už je mě jasný kdo bude ten iniciátor… náš malý Honzik…chudák Anička. Honza dnes řve jak tur..jen řve řve a já mám nervy na dranc. Chovám, dávám čájíček pak autosedačka, kolotoč, vysávání nosu atd jen aby nebrečel. Ted jsou v kočárku na zahradě a pak vyjedu na prochajdu i s pejskem.Je fakt asi rozmazlený nic ho dlouho nebaví. Kdy jste řikali, že se toto období uklidní. U jídla to mám podobně jako Strey. Vztekají se mě a dlouho jim to trvá, tak takhle už krmit nemůžu. To jsme zkoušeli když byli mladší. Mají kolem 4,600 a jedí jenom 100ml a ještě jim to trvá a musím je přemlouvat aby to snědli. Ach jo.Za den snědí tak cca 550-600ml.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
208
4.1.13 14:08

Ahoj kluci jsou narozeni v dubnu, ale bylo to o dva měs. dřív. Takže jim je 20m. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
208
4.1.13 14:10
@zlatko píše:
Ahoj Holky :mavam: :mavam: jejda, tak kousání, škrábání…už je mě jasný kdo bude ten iniciátor… náš malý Honzik…chudák Anička. Honza dnes řve jak tur..jen řve řve a já mám nervy na dranc. Chovám, dávám čájíček pak autosedačka, kolotoč, vysávání nosu atd jen aby nebrečel. Ted jsou v kočárku na zahradě a pak vyjedu na prochajdu i s pejskem.Je fakt asi rozmazlený nic ho dlouho nebaví. Kdy jste řikali, že se toto období uklidní. U jídla to mám podobně jako Strey. Vztekají se mě a dlouho jim to trvá, tak takhle už krmit nemůžu. To jsme zkoušeli když byli mladší. Mají kolem 4,600 a jedí jenom 100ml a ještě jim to trvá a musím je přemlouvat aby to snědli. Ach jo.Za den snědí tak cca 550-600ml.

Pavlíj se taky strašně crcal v jídle, a málo jedl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
654
4.1.13 14:20

@zlatko
Já si nemyslím, že by malý byl rozmazlený, na to je ještě malinký, asi ho něco trápí. Nemá prdíky? A není nachlazený, když píšeš, že odsáváš? To jsou pak protivy protivný :think:. Nás skolila rýma a kašel už všechny tři a Fíla je z toho dost protivnej (no chlap), mě je taky bídně, už aby to skončilo.
Co máte za pejska? My velkého knírače, sice jsme si jí brali jako dospělou, protože s miminama bych neměla čas na výcvik, ale skončilo to tak, že je s náma celé dopoledne, až do oběda, doma, protože děti jí tu prostě chtějí mít a připadá mi, že na sobě začali být celkem závislí :pankac:. S kočárkem jsem jí taky brala na procházky, ale teď, jak chodíme pěšky, to moc nejde. Zkusila jsem to asi 3×, ale ona se potřebuje vylítat, Verča by jí chtěla pořád vodit na vodítku a do toho je všechny tři hlídat, to je o nervi. Asi až budou větší.

eshta „doma furt někdo někam lítá a po něčem skáče“ to je přesně u nás :mrgreen:, oni chvíli neposedí. Navíc pořád něco přesouvají, přendávají, uklízejí, třeba nabíječku na foťák jsem prostě nenašla a musela si koupit novou :twisted:. Oni tedy nesedí pořádně ani u jídla, takže zcela nevýchovně jim na oběd pouštím Krtka :oops:, protože bych je jinak musela přizabít. Ale zas na druhou stranu je musím pochválit, že teď jí parádně, skoro všechno a hlavně neustále :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
624
4.1.13 19:52

Prdíky občas má, ale myslim si, že jak k nám chodí manžela mamka od 13-18hod, tak jsou zvyklí, že mají všchno hned jídlo, chování atd a když s nimi zůstanu sama, tak se Honza vzteká, že musí čekat nebo ležet v ohrádce, protože se zrovna starám o Aničku. Jinak na prdíky máme kapky, fenyklový čaj, rektální trubičky a ted jsme začali používat infant dopihilus to jsou živé kultůry.

Máme malého voříška. Už se těšim až děti vyrostou, protože on má všechny děti strašně rád.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
141
6.1.13 08:24

Ahoj holky, jsem tu nová a ráda bych se přidala do diskuze. :) Také jsem maminkou 1,5 starých dvojčátek - párečku. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová