Kdo máte dvojčata?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
654
12.1.13 14:33

@zlatko
Ahojky,
Co si pamatuju, ve třech měsících ještě pevný režim nebyl, měli jsme to hodně rozhozené Verči bolením bříška. Hodně se to ustálilo okolo toho 6. měsíce. Ale pak si zas posunuli vstávání a tak, takže se jim vlastně pořád přizpůsobuješ a každý měsíc je trochu jiný.
Ale psala jsem si do sešitu, v kolik jsem kterého krmila, krmila po třech hodinách, koupání, nebo tedy u nás ze začátku oplachování, jsme dělali ve stejnou dobu. Máme to tak dodneška. Samozřejmě po ránu vstávají každý den trochu jinak, ale ideální a celkem pravidelné je to kolem osmé, okolo dvanácté jíme, v jednu jdem spát. Koupem v sedm a do postýlky jdou v osm. Asi 3× se stalo, že jsme je dali spát později, protože jsme byli někde déle a byli protivný, přetažený a nechtělo se jim usnout. Tahle malí asi ještě úplně nesladíš, ale snaž se alespoň to koupání a ukládání na noc nastavit na stejnou dobu, né přesně na minuty, to ani nejde, ale pokusit se o pravidelnost. Oni si to dobře zafixují a pak si podle toho budeš i moct nějaké věci naplánovat. Známí vždycky nechápali, proč striktně dodržuju dobu krmení a ostatního, ale to ten, kdo má jedno nepochopí.
A máš doma váhu a převažuješ po týdnu? Pokud přibírají, tak to neřeš. Jen se tím stresuješ. Čím krmíš? A jakou máš lahvičku? Předpokládám tedy, že nekojíš. Umělé by se mělo dávat po třech hodinách, max. po 2,5hodinách. U Verči jsem to tedy několikrát musela nedodržet, protože ta opravdu jíst neuměla, resp. asi na to neměla dost síly a několikrát jsem jí dala po dvou hodinách, protože brečela hlady, ale to pak byl rozhoz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
624
12.1.13 16:21

Ahoj Strey, krmím Nutrilonem + Avantky s dudlikem 3 a mám i Nuk. Tím, jak jedli špatně jsem absolutně kojit nemohla, tak jsem ještě odstříkávala a během svátků jsem to uplně vzdala. Mám sešit od jejich narození a zapisuji snad každý prd. Kolik vypijí, kdy kakají, zvracejí, koupání, kdy chodí spát atd určitě to znáš. Váhu mám samozřejmě také a jak píšeš vážíme každý pátek. Včera mě udělali špunti radost Honzík přibral 20dg a Anička 15dg..No a od včerejška s Anou bojujeme s papáním asi nechce papat, jak chce Honzík po 3 hod, ale musí jíst stejně…to bychom pak nic jiného nedělali než krmili.Jo chtěla jsem se zeptat kdy, že jste měli poslední krmení před nebo po koupání?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
654
12.1.13 20:53

@zlatko
Ahojky,
já měla taky Nutrilon. Jednou jsem vyzkoušela Bebu, že je pro děti s prdíkama a Verunka z toho měla takový průjem, že jsem měla strach, že se odvodní, tak jsme po týdnu opět najeli na Nutrilon a měli ho, dokud pili mlíčko. Avent ani Nuk nevzali do pusy, přijali jen Mum. Má dvojité dno a měl by být protikolikový, navíc má dudlík doplacata a ten jim vyhovoval nejvíce. Dudlík 3 u Mamu byl už pro velké děti, nevím, jak je to u Aventu, ale aby jim to neteklo moc! To se pak zalikají.
Poslyš, když přibývají, nedělej si vrásky s tím, kolik vypijí :kytka:. A neleze na Aničku něco? Teď to strašně řádí, my si předávali rýmu a kašel skoro 3 neděle a to pak i naši „žrouti“ skoro nic nejí.
A nevydržela by Anička v noci 6 hodin bez jídla? Že bys nakrmila jen malého? Moje neteř spala od třech měsíců CELOU noc – neuvěřitelné!
Koupeme před jídlem. Přijde mi divné, nakrmit dítě a pak s ním „kvedlat“ ve vaně.
:mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
624
12.1.13 21:16

Strey, večer Andulku nebudim, když ji nezbudí Honzík, ale ona se mnou bojuje i přes den. Čislo tři znamená od 3 měsíců, tak snad jim vyhovuje. Možná zkusím koupit tu mum.Kde ji seženu?
Jinak jim každý den odsávám nos a měřim teploty, tak snad na nás nic neleze.
Já taky koupu před jidlem, tak jsme to dělali i v porodnici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
654
12.1.13 21:58

@zlatko
Co znamená: večer Andulku nebudím? Na večerní krmení, nebo v noci? Já myslela, jestli v noci nevydrží těch 6 hodin. Přes den určitě ne, papat co 3 hodiny. Úplně Tě chápu, je to strašný nápor, my s tím jedením taky bojovali, byla jsem na pokraji sil, ale opravdu věř, bude už jen líp!!! :kytka: Na neonatologii a i ostatní říkali: malé děti, malé starosti, velké děti, velké starosti. Ale nezažili věčně řvoucí, nespící, nepapající děti. U mě platí: čím jsou starší, tím je to lepší! :palec:
Mam jsem kupovala v lékárně, DM, nebo v Tescu, takhle vypadá: http://detske-lahve.heureka.cz/…ik-v1-260ml/ Pozor, vždycky jsou tam jen dudlíky pro novorozence. Pro starší musíš dokoupit zvlášť.
Prosím Tě, mají děti hlenovou rýmu, nebo jim jen teče z nosu? Naši známí mají dvojčata – holčičky, známá vždycky preventivně odsávala a dělala jiný kraviny a teď děti jen marodí. Opravdu, my je viděli snad 2× (je jim 3,5 roku), protože mají neustále antibiotika a marodí.
Pokud jim jen teče z nosu, to je normální, s tím nic nedělej, odsává se opravdu jen, pokud mají opradovou rýmu, hlenovou, dozelena, která je potřeba odstranit. Pokud jim odsáváš tečení z nosu, ničíš jim sliznici!
Teplotu neměř ani preventivně, pokud jí budou mít, poznáš to podle teploty čelíčka, nebo intuicíí. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
624
13.1.13 20:46

Anička papá jen jednou v noci a pak až ráno. Např. včera šli spát v osm.Usli až v devět a stávali oba na krmení ve dvě Honzík spapal 100ml a Ana 80ml. Krmení a usínání zabralo 1,5 hod pak papal Honza v 6 hod a Anička až v 8hod. Když ji přes den krmim po 3 hod, tak dělá scény chce tak po 4 hod.Dnes např. jedla ve 12hod. 115ml a 15,30 už jen 70ml a to jsme ji přemlouvali. Já chápu, že chce delší intervali, ale kdyby si aspon zvedla dávku. Jo a v 19hod taky nebyla hladová. Dnes za den nevypila ani 500ml.Snad se to srovná.
Já jim vysávám nos, protože tam mají vidět nudle a špatně se jim dýchá(chrčí),ale ted to radči už dělat nebudu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
333Katynka
14.1.13 09:11

dvojčátka páreček

Ahojky všem, jsem tu nová, můžu se připojit? Nějaká rada by se mi určo hodila :D

• Citovat
  • Upravit
333Katynka
14.1.13 09:20

Mám dvojčátka Sofinku a Danečka, mají 14. měsíců. Narodili se 14 dní před termínem, každý měli rovná 3 kila, takže tady jsem to měla asi jednoduší, protože už byli větší a bez problémů jsem je kojila. Danečka 9 měsíců, sám se pak odstavil a Sofinku 11 měsíců(tu jsem odstavila já :) ). Ten rok docela utekl a už jsem si říkala, že je to s nima docela pohoda. Seděli v ohrádce, hráli si, vydrželi třeba sami i dvě hodiny. Ale co se překulil rok, tak do té doby zlatá Sofinka začala |Danečka systematicky likvidovat. Pořád ho škrábe, tahá za vlásky, za triko. Už jsem z nich na mrtvici. A to jsem si tu přečetla, že to bude jen horší :(. Jak jste ty konflikty řešili? Mám je :( na chvíli rozdělit, nebo malého chovat, nebo jí dát po ruce? Někdy u toho nejsem, tak ani netuším, co se přesně stalo, ale pořád je řev. Spokojení jsou, když jsou venku z ohrádky, ale to je zase nestíhám hlídat. Takže je vypouštím, až přijde starší dcerka ze školy a hlídá je se mnou. Ta je naštěstí velká pomocnice, už je jí 12. :D

• Citovat
  • Upravit
333Katynka
14.1.13 09:28

To jsou ti moji lotříci, Sofinka a Daneček :D, tady vypadají jako nejhodnější děti

• Citovat
  • Upravit
654
14.1.13 13:58
@333Katynka píše:
To jsou ti moji lotříci, Sofinka a Daneček :D, tady vypadají jako nejhodnější děti

Ty jsou krásní!!! A jaké mají dorty! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
654
14.1.13 14:10

@zlatko
Ty to, tak to Ti spí nádherně :potlesk:, ve třech měsících jsme ještě krmili po 3 hodinách i v noci! (ale byl to 1 měsíc korigovaného věku). V osm hodin začali vstávat až teď. Jak říkám, když přibírají, neřeš to.
Jo jestli chrčí a nemůžou dýchat, tak jim odsaj, ale opravdu jen párkrát. Tekoucího nosu si nevšímej, tedy jen ho utři :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
654
14.1.13 14:23

@333Katynka
Ahojky – zdravím! :mavam:
To jste měli krásnou porodní váhu, moc gratuluju! :palec: Říká se, že období vzdoru je okolo 2. roku. U nás začalo přesně po roce, zlatý Fíla mlátil hlavou o zem i zeď několikrát denně :zed:. Verča zákeřně kousala. Věšeli se mi po nohách, když jsem vařila. Ohrádku si uměli otevřít :pocitac:, takže jsme jí nakonec zrušili a věci v bytě přizpůsobily, aby si neublížili.
Já osobně bych nerozdělovala, oni jsou na sebe opravdu zvyklí, počkej, až si spolu začnou hrát, ale počítej s tím, že bitky budou asi pořád. Naši známí děti rozdělili na spaní a už jim to zůstalo (3,5roku), každý spí s jednou v jiné místnosti, to mi přijde omezující.
Já když jsem nachytala Verču, jak ho kouše, taky jsem jí 2× taky kousla :oops: (trochu), to nepomohlo, nakonec jsem plácala po ručičce, teď stačí houknout, nebo roztrhnout. Oni jsou ty holky takové šibalky. Ale zas na druhou stranu se nevydrží dlouho vztekat. To do roka kliďas Fíla, ten to pak rozjel a dodneška mu to zůstalo.
Nemůžeš být u všeho, taky musíš doma něco udělat, dokud si nejsou opravdu nebezpeční, oni si to pod Tvým občasným dohledem vyřeší.
A „závidím“ 12. Letou pomocnici! :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
624
14.1.13 15:56

Strey ahoj :mavam: jo to je pravda začali si dělat večer pauzu a včera jsem šla spát v půl desáté a spala jsem s prckama až do půl třetí a pak jsme zalehli ve čtyři a v sedm byl budíček. Včera jsem se vyspala nejdéle co jsem doma s porodnice, tak doufám, že jim to zůstane. Anička dnes najela na Sunar a vypadá to nadějně, ale asi se musí rozpít. Jinak doktorka řikala, jak by přestala přibírat musela by do nemocnice na 2-3 dny na pozorování. Snad to doma zvládneme a nic takového se nestane. Můj Honzíček je trochu hysterický a někdy mě to přivádí k šílenství. Kkyž nemá všechno hned řve, píská a vypadá to jako byho někdo vraždil. Je to hrůza. Já snad jenom skáču kolem nich a vymýšlim, jak je zabavit. Je zázrak když leží v ohrádce a kouka na kolotoč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
654
14.1.13 20:21

@zlatko
Ahoj!
Gratuluju k tomu spaní! :palec: Navíc co vím ze zkušeností, když nejsou děti kojeny a jsou dvě, lépe se najíždí na „stereotyp“ a lépe v noci spí. Alespoň u nás to tak bylo.
Proč jste přešli na Sunar? Je to mrsk, kvedlat každýmu něco jiného, že? Děláš si mlíko do lednice? Mně to poradila doktorka, že může v lednici vydržet až 24hodin, optimálně 12, hodně mi to usnadnilo práci, jen jsem dávku ohřála v mikrovlnce.
Ze začátku jsem taky skákala jen kolem dětí, neměla jsem čas se ani najíst, natož uvařit, jak mi nikdo nepomáhal, čištění zubů bylo taky v rychlosti, to si pamatuju doteď. Zas na druhou stranu jsem nemusela držet diety po porodu, šlo to dolů samo. Teď mám ještě míň, než před otěhotněním :P.
U čeho všeho Honzík řve, že to nemá hned?
My dneska 2 hodiny odklízeli sníh. Já ráda, že nejsme na procházce a nemrznu (pořád někde stojíme), děti šťastné, že můžou pomáhat.
Zítra jedem k našim, uložím je tam po o a jedu do města na 2 hodinky. To jsou moje jediné volné dvě hodiny za týden a jsem za ně šťastná. Potřebujem přeměnit pokojíček, tak to pojedu obhlídnout.
Pěkný večer! :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3089
14.1.13 20:25

Taky se hlásím :mavam: mám devítiměsíční kluky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová