Kdo máte dvojčata?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
654
14.1.13 20:34

@Maia22
Gratuluji a přeji klidný večer!  :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3089
14.1.13 20:37

@stray :lol: já taky, u nás je klid, spíme 12 hodin, kluci jsou hodný :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
654
14.1.13 20:59

@Maia22
Ty bláho! Tak to je fakt super! :potlesk: My užíváme klidu tak poslední 2 měsíce, ale jak tvrdí moje kamarádka: ono se nám to jednou vrátí :lol:. A co podnikáte přes den Vy s ještě malýma špuntama? :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3089
14.1.13 21:04

@stray Tak jednou denně jdeme ven s kočárkem, jinak jsme zatím většinou doma a hrajeme si, ono je to vesměs furt dokola krmení, takže moc toho podnikat nejde kor ne teď v zimě, chtěli jsme na bazén, ale klukum vadí hodně chloru, tak máme smůlu, ale byli jsme třeba v prosinci týden na horách a paráda, klukum se tam moc líbilo a v kočárku spali jak zabití, to se tady ve středu čech nestává :mrgreen: Jinak chlap je pořád v práci a já jsem neřidič, takže je to složitý :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5934
15.1.13 14:56

AHOJ MY JSME TAKÉ 2 HOLKA KLUK 8 MĚSÍCŮ :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
624
15.1.13 19:44

Ahojky Strey, jo mléko jsem si taky dělala do lednice a ohřívala v ohřívačce na lahve..to mě doporučili v nemocnici, ale ted to dělám jinak mám velkou termosku s převařenou vodou a jen naleji do lahvičky a nasypu nutrilon nebo sunar promíchám a můžeme papkat..je to rychlejší než v té ohřívačce, ale někdy je lepší to dát do té ohřívačky mezitím přebalíš a já můžu chovat Honzíka, protože ten už je nepříčetný a dělá na mě kapra :-)…no mysli, že nemá hned papání nebo chování nebo vypadlí dudlik :-) No já shazovat kila nemusela, protože jsem nabrala asi 10kg.Od pátého měsíce jsem těhotenství proležela v nemocnici a museli mě udělat steh abych předčasně neporodila.To byl mazec po 4 měsících skákat kolem prcků. Bolelo mě snad všechno v kříži, ramena, nohy. Já jsem taky včera sklízela sníh. Prcky jsem dala do kočáru a lítala jsem kolem s hrabadlem.Sem tam se ozvali, protože neradi, když kočár stojí :-( Taky hezký a klidný večer

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
333Katynka
15.1.13 20:51

Ahojky Stray,
tak to vidím, že se máme ještě na co těšit. U nás je to skoro to samé. Danda mlátí hlavou o zem, dokonce měl ze vzteku afektivně respirační záchvat, což znamená, že z toho vzteku nedýchal až omdlel. Naštěstí se vyloučily různé nemoci, takže to sice děsně vypadá, ale naskočí pak sám, ale kdo má na to mít nervy. Stalo se to zatím asi 4×.
A s tím sapním asi taky děláme zmíněnou chybu, že spíme každý s jedním prckem, protože se mi navzájem budili a já se vůbec nevyspala. Od 9 měsíce jsem Danečka, který se už nekojil, odeslala s tatínkem do druhé ložnice. A vyspíme se všichni, prťata se budí v noci jen jednou na dudlík, pak kolem 6 na mlíko, kdy ještě většinou usnou. Vstávají kolem 7 až 8.Je pravda, že už loudí o návrat, ale to bych se zase nevyspala, tak nevím. Chceme jim dělat pokojíček, tak je zkusím pak dát oba tam. Ale to vidím až tak na léto :), podle pracovního nasazení.

• Citovat
  • Upravit
624
15.1.13 20:54

Jo včera večer se zas ozvali prdíky, tak Honzík vstával už 23.30, Anička ve 3hod a Honza ve 4hod ráno no a pak usnul na 1,5hod a už se kroutil a pořádně nezabral.Tak doufám až zmizí ty prdíky bude spát dobře. Jen jestli nezačnou růst zuby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
333Katynka
15.1.13 20:56

Ahojky Minko22, jsou kouzelní :). Jak se jmenují?

• Citovat
  • Upravit
333Katynka
15.1.13 20:59

Ahojky Zlatko,
jestli se můžu zapojit, tak na prdíky u nás zabíraly kapičky SAB SYMPLEX nebo ESPUMISAN pro miminka. Zeptej se doktorky, je to neškodné, slaďoučké, takže jim to i chutná a zklidní se. :)

• Citovat
  • Upravit
624
16.1.13 10:45

Ahoj Katy, děkuji za tip. Oboje užívá na střídačku. Já zkusila snad už všechno. Kapičky, rektální trubičku, mentolovou mast na pupík, masáže, nahřátého plyšáka. Musíme asi vydržet než toto přejde.
Jinak já je učim usínat spolu. Honzík zabere brzo a Anička pobrekává, tak chodíme dávat dudlik. Honzu to nevzbudí asi si zvyknul. Jenom ráno když stává kolem 4 hod na krmení odcházím snim z ložnice, protože ho trápí ty prdíky a on už se jen mele a vydává takové zvuky, který už Anu po ráno budí. Já je mám zatim v jedné postílce a spinkají v zavinovačkách. Taky vaše miminka spali v zavinkách? A kdy jste je zrušili?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1038
16.1.13 11:27

Ahojky Zlatko :),
Naše mrňata spaly dohromady 9 měsíců, protože jsem je kojila. Ale čím byli starší, tak se víc budili navzájem, když byli malincí, tak jim to až tak nevadilo. Sapli v zavinovačkách do té doby, než se z nich začali pohybem vyvlíkat, prostě už tam nedrželi :D. Pak jsem koupila spací fusáčky, aby byli aspoň zakrytí, v těch spí doteď. Ještě jsem vytrvala a naučila je usínat samy, sice byl chvíli řev, ale pak to pochopili. Teď je dám do postýlek s flaškou a za chvíli spí. Malého jsem asi před měsícem odnaučovala v noci pít čaj, protože se z toho stal zlozvyk, kterým nás jen zkoušel, co vydržíme. Tak jsem s ním spala 3 noci sama a čaj mu prostě nedala. To víš, že byl řev, ale od té doby se přestal budit co dvě hodiny a spí skoro celou noc, takže se to vyplatilo. Je zapotřebí prostě vydržet :). A malého to určitě přejde, je ještě maličký. Hlavně ať hodně pije prdíkové čajíky :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
654
16.1.13 14:20

@zlatko
Já přibrala 22kg a taky jsem ležela v nemocnici, tam jsem naopak asi 6kg shodila. Máš pravdu, pak to byl mrsk, tělo úplně otupělý a to jsem byla na neonatologii přes měsíc a snažila jsem se alespoň na chvíli večer jít ven. Došla jsem k bráně a zpět (cca 100metrů) a byla jsem úplně vyřízená :roll:.
Ještě k těm prdíkům. Když jsem je vyndala z kočáru, kde byli pořádně zachumlaný a v teplíčku, pokrčila jsem jim kolínka až k bříšku a trochu zatlačila a vždycky se pěkně vyprděli.
Hele o zubech jsme naštěstí vůbec nevěděli, ty jim absolutně nedělaly potíže, tak třeba budete mít taky štěstí :palec:.
Zavinovačky jsme taky měli, ale pak mi přišlo, že se nemůžou pořádně pohybovat a dostat i ty prdíky ven, tak jsme taky pořídili spací pytle. Ty měli hodně dlouho, protože se strašně vrtí v postýlce a nejsou přikrytí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
654
16.1.13 14:32

@333Katynka
Ahojky, ty respirační afekty musí být mazec :?. Jednou jsem to u známých viděla, opravdu to není nic příjemného. Kamarádky holčička to taky měla, všechna vyšetření v poho, prý to odezní věkem. U té starší to měla taky tak a už je v pořádku. (ale té je už 18let :mrgreen: ) Když Fíla mlátil hlavou o zem, přenesla jsem ho na koberec, aby to nebyly takové rány a když to dělal o zeď, dala jsem tam ruce. Ono odvést pozornost nebo něco podobného, to nešlo, na to byl ještě malý.
My dali prťata do pokojíčku chvilku před prvníma narozeninama. Navzájem jsme se budili. Večer jsem tam s nima seděla, dokud neusnuli. Asi po půl roce se to ale protáhlo až na hodinu, na to jsem neměla nervy, tak jsem se 14 dní připravovala na to, že vydržím a nechám je vyřvat. První večer jsem je položila, popřála dobrou noc, pohladila a šla. Řev. Po 5 minutách jsem se tam vracela, klidně je uložila a šla pryč. První večer to vydrželi 25 minut, druhý 10minut a od té doby je klid. V noci napít nedávám, tedy pokud nejsou nemocní, nebo když vidím, že si to jen nevymýšlejí.
Segra dala malou do pokojíčku ve dvou letech, ale to je asi pozdě, děti už mají víc rozumu a stejně usíná v obýváku a pak jí přenášejí. Já už chci mít večer klid :oops: :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
654
16.1.13 14:39

@Maia22
Jojo, to věčné krmení, člověk se tomu musel pořád přizpůsobovat, ale neboj, bude LÍP! :lol:
Já jezdím autem ráda, v práci jsem hodně jezdila na služebky, ale s těma dětma je to mrsk :oops:. Zrovna dneska jedem zaplatit do města popelnice atd.. Jednoho vyndáš a musíš dávat pozor, aby Ti někam nezdrhnul, vyndat druhýho, vyndat věci a zamknout auto a hlídat, aby Ti nevběhli do silnice. Už se to tedy hodně zlepšilo, ale je to o nervy 8o :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová