Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@cecillka
Když chceš někoho konkrétního, dáš @Zmínit. Když chceš odpovědět pod celý článek, dáš Citovat
.
@stray mám to! dík za radu! S tím oblékáním to mám podobné, taky je obleču po kombinezy a pak je vyšoupnu do chodby. Další fázi mám jednodušší, protože mám ještě dvě starší holky a ty je přebírají a sejdeme se už oblečení. Asi to tedy mám ze všech nejednodušší, ale přesto mě ten celý proces, už taky pěkně otravuje. Teď zkoušíme nočníček, ale nejsou moc nadaní
, takže je prádlo všude, slečené, vyprané, počůrané. Ještě že je pátek, předám velení manželovi:-).
@stray bydlíme u Prostějova, sníh je, ale není ho moc, tak 8 cm. Tak doufám, že ještě připadne…to víš, tady na té rovinaté Hané nebývají zrovna závěje
. Dnes jsem chtěla jít s dětma ven, ale trčíme doma, protože je tam pěkná zima a fouká. Už mě to fakt nebaví…ani nikam do nákupního centra nebo na bazén se jet nedá, kvůli chřipkám…prostě děs. Ať je už aspoň březen. ![]()
@333Katynka mám Tommi Guard, koupila jsem je na MMB a i tak, jsem za ně dala tisíc korun. Ale myslím, že se sem už nedováží, když jsem to googlila našla jsem nějaké problémy s dodávkami. Používám, je protože si krásně psychicky odpočnu. Nemusím být ve střehu, něco jim automaticky povídám, jdem si lesem, nebo ulicí do krámu pro rohlík, nepadají, když si jeden něco prohlíží, tak počkáme, potkám kamarádku a popovídám si, je to pro mě takový relax. Děti v bezpečí a můžu si myslet na něco jiného. Když je vypustím, je to stres, poběž, počkej, nechoď tam, stůj, jako všude. Už si bhužel nevzpomenu, v kolika jsme začli, ale bylo to hned, jak vůbec někam došli, tipiji 14-15m. A tedy oni chodí oba rádi ven. Zvládám i vézt kočár a je na vodítkách, není to žádný luxus, ale než by neměli žádný pohyb, nějak to dám.
@cecillka a do kdy jste s nočníkem zkoušeli poprvé? Ať něco neprošvihnem…jen netuším, jak je k tomu přilepím
. A kolik mají starší holky? To je veliká pomoc
. A odkud máš ty vodítka?
A co se týče prádla, tak musím říct, že neocenitelným pomocníkem se pro mě stala sušička. Dlouho jsem o ní uvažovala, protože je to přece jen dost peněz, ale když jsme měli jeden pokoj pořád zaskládaný sušákama, tak jsem do toho šla…a ani vteřinu jsem nelitovala. Nikde se mi žádné prádlo nehromadí, rovnou to poskládám do skříně a hotovka ![]()
@cecillka třeba je najdu někde v bazaru…přeci je někdo musí po dětech prodávat. Bylo by to fajn nemuset za nima pořád běhat.
DÍKY ZÍTRA NÁS ČEKÁ VELKÁ OSLAVA TAK JSEM ZVĚDAVÁ JESTLI TO PŘEŽIJE DORT.
![]()
@cecillka
Jo už aby nebylo takové nabalování. Mě nejvíc derou rukavice!
Já vím, taková prkotina, ale zasoukat tam ty palce! Dneska jsme zas byli venku do půl šesté a to je dávám domů smykem, kolikrát s hysterákem. Ještě jsem je, když byla tma, posadila na sáně a jezdila s nima jako blázen po silnici. Jsme v lipové aleji, konec ulice je slepá, večer už skoro žádná auta nejezdí. Na konec silnice je to cca 500m do kopce. Musela jsem jet 3×
a ještě hlídat psa. Dneska mi dali
.
Na nočník prdím, vidím, že ještě neuzráli. U každého přebalování jdou na záchod nebo nočník, ale je vidět, že pokaždé si cvrnknou, nebo se i dost vyčůrají, ale za 3 minuty by šli znova, takže prostě ještě tu moč na delší dobu nedokážou zadržet. Za ty nervy mi to nestojí
.
@333Katynka
Tady je tak 40cm, co není prohrnuté, sáňkama se neprojede
. Zrovna ukazovali ve zprávách, jak je to v Budějcích naprd. A my jsme ještě o hodně výš.
To máš dobrý, že jsi někdy doma, naše děti vyžadujou jít ven v jakémkoli počasí. Nejdu jen, když opravdu leje (někdy tedy jezdí alespoň v garáži na odrážedlech
). To odklízení sněhu a sáňkování mi vyhovuje, protože se pohybuju. Pokud jdem na procházku a pořád někde zastavujem, protože si něco prohlížejí, mrznu jako blázen
.
Tady je taky chřipková epidemie, ani do nemocnic se nesmí, taky děti nechci nikam tahat, ta 14. denní rýma a kašel mi stačili.
Jo Prostějov, tos mi připomněla, kousek od Prostějova mám prýma kolegyni. Tak snad nemusí odklízet sníh, než jde do práce, jako my tady.
![]()
@stray o sáňkách, jsem také přemýšlela, líbily by se mi takové ty plastové červené, abych je táhla dohromady, asi by to bylo lepší, než vozit dvoje boby součastně. Taky je baví bábovky. Když hrabu sníh, vysypu jim je na hromadu a hrajou si. Koukám, že už jsme z těch zimních radovánek, všichni na Chocholouška
. S nočníkem, jsem se nechtěla předčasně exponovat, dočetla jsem se, že neurologicky, je to ideální od 20ti mšsíců, tak jsem to radostně hodila za hlavu, jenže jsem zjistila, že ty potvory na něj sednou, nechají si zatleskat a peláší. Takže my provádíme doslova: nácvik sezení na nočníku:-) Čůrání je další level
. A předtím bylo, kterak posadit dětičky na nočníček a nezlomit jim nožičky ![]()
@333Katynka sušičku mám a souhlasím ve všech bodech
, jen se těším, až začnu růst do země a zase vytáhnu některá svá oblíbená trička
O tom čůrání, jsem psala teď výš. My nacviujeme, aby na tom vůbec seděli, čůrání bude ještě za dlouho. Potřebovala bych nějaké dítko, co by jim ukázalo, co se tam dělá. Chlapeček zatím přišel jen na to, že v nočníku se dobře parkuje ufo. Holčička nepřišla na nic:-)Ty kšíry jsem koupila na mimibazaru, zítra se juknu jestli někdo neprodává.
Holky, mě furt vrtá v hlavě. Nemáte pocit, že dvojčata si míň hrajou? Ti moji furt kolem něčeho pobíhají, honí se, schovávají se, jezdí na motorkách, o něco se handrkují, ale nikdy jsem je neviděla, že by si spolu či samostatně stavěli komíny, strkaly tvary do otvorů, nebo si nějak hráli. Akorát skříň, vyházeli každej svojí a samostatně. Jestli má být tento druh hry, důležitý pro jejich rozvoj, tak asi ti moji zůstanou nerozvinutí
. Jak si hrajou ti vaši?
Příspěvek upraven 19.01.13 v 00:02
@noha připojujeme se ke gratulantům a přejeme dětičkám vše nejlepší!
@cecillka @333Katynka
My dostali sáňky pro dvojčata, když to večer stihnu, stáhnu fotky, ale myslím, že zrovna na posledním focení se na to moc dobře netvářili
.
Jo já právě asi v 22. měsících zkoušela nočník, ale pořád mi zdrhali, tak jsem to nechala a pak jim pořídila redukci na záchod. Teď si to rozdělili tak, že Fíla chodí na redukci a Verča na nočník.
My máme neteř – 3,5 roku, radostně jí pozorují na záchodě i při čurání venku a NIC? Žádné docvaknutí
.
Já jsem taky překvapená, že s tím čůráním i v jedení je zatím šikovnější kluk. Myslela jsem si, že to bude opačně.
Hele naši si spolu začali hrát tak zhruba před 14 dny
. Vaří mi kafíčko, prohlížejí si knížky, jakoby si čtou. Jeden vozí tatru se zvířátkama a pak to předá tomu druhému. Společně mlátí kladívkama do dřeva. Naházejí si do postýlky všechny plyšáku a pak tam skáčou. Když jim stavím garáž z kostiček, tak začali dělat komíny. Jinak mě nic moc nenapadá. Pro ně je lepší, když jeden staví vláčkodráhu a druhej mu to boří – řev
. Jo a skříně, celou kuchyňskou linku a velký botník už nerabují
, to už je naštěstí nebaví, za což jsem fakt ráda. A když přijdeme k někomu na návštěvu, kde jsou hračky, všechny je prozkoumávají, hrají si a opravdu o nich nevím. To si myslím, že je největší přínos tohohle věku. Nemusím hlídat, co kde rozbijou, na co vylezou, co shodí, nešahají na kafe na stole, už jsou to prostě pohodové návštěvy
.