Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@subsomi
Jojo, začne to sezením, plazením, lezením, demolováním, vytahováním, rvaním se, kousáním, chozením, rozebíráním, zapínáním, vypínáním všeho, vytahováním toaleťáku, oblečení, hraček, kuchyňské linky, botníku, podlejzáním, přelejzáním, skákáním, slejzáním, mluvením, odmlouváním, vztekáním, neposloucháním, utíkáním…
![]()
Bude veselo a k tomu 2 x!!!
![]()
@stray
No já vím
každý mi říká, ať si užívám období, kdy jen leží a najdu je tam, kde jsem je odložila, že pak to bude náročnější
ale stejně se na to už těším ![]()
Tak jsem dnes zkousela ten nocnik a jediné co byli ochotní delat, bylo do nej šlapat a nosit ho po obýváku.
Takže tak úplně netuším, jak je ukecat ![]()
A sáňky máme taky z obchodu anicka.cz, taky ti stray přišly až po vánocích?
Dnes mi to psaní moc nejde, manža mi odjel a noťasem, tak tto tady klapu na dceřiným tabletu, což je děs. Takže se omlouvám, že občas chybi háčky a pod. ![]()
A je fakt, že s détma bylo víc klidu, když leželly, ale teď je to větší sranda, ale i hlidani a prace.
Raděj už se dnes loucim, nebo ten tablet poletí z okna ![]()
My jsme také dneska, už zkoušeli, výsledek: všude loužičky,5ks tepláčků a dvoje ponožky v prádle, v nočníku kapka- autor chlapeček. Dcera to ohodnotila, že jsou asi původem psi
.
@subsomi
Mě taky říkali, ať si užívám ležení. Jenže naše děti byli opravdu náročné, vůbec nespali, jen řvali (to se jinak říct nedá), já jsem víc ráda za to, že už delší dobu chodí, lumpačí a je s nimi sranda (tedy nejen sranda)
.
@333Katynka
Nevím, kde je naši objednávali, ale bylo to asi 1,5 měsíce před Vánocema, takže jsme je dostali ještě dříve, když tady napadl první sníh
. Teď s nima chodím každý den ven a pak když přijede manžel z práce, ještě je deme povozit na sáňkách. Ale kaňouři se chtěj jenom vozit a chtějí, abychom si je posílali (rychléééé) a přijde mi, že k nim jednou přimrznou
. Tady je teď tak jakoby mlhavo, trochu mrzne, ale je to strašně lezavé.
To období, v jakém jste teď, je takové náročné na hlídání, člověk o nich musel pořád vědět. Zrovna dneska jsem si říkala, jak je to fain, normálně už uvařím, ať s jejich asistencí, nebo bez nich, můžu s nimi vytřít, už mi nelezou do kýble s vodou, žehlení je taky pohoda. Dost často se zabaví sami a nejsou to jen kraviny, co bych pak uklízela půl dne
. Pračku už taky zapínají jen s mojí asistencí, kolíčky ze sušáku taky nestahují, nelezou do myčky, když je tam špinavé nádobí, nehážou plastelínu na zem, ale mají jí na stolečku, neroznášejí třísky na podpal, tužky používají už taky jen na stole. Vlastně na co si teď sťežuju, žejo!? Kamarádky mi říkaly, ať si to užívám, mezi tím druhým a třetím rokem, že to strašně uteče. A je to pravda, letí to rychlostí blesku, už budu muset podat žádost do školky! ![]()
@cecillka
Budeš pokračovat v nočníčku? ![]()
![]()
@stray Máš pravdu, nějak tak to u nás funguje
..zlatá ohrádka, bez ní bych nic neudělala. Se Sofinkou se ještě domluvím, ale s Danda reaguje pouze na reklamy, takže myčku jedině když spí.
. a utíká to šíleně, školky a práce se úplně děsím, to už nebudu stíhat naprosto nic.
@333Katynka
Počkej, až si jí sami otevřou, nebo, jak dokázal Fíla, rozmontujou utažený šrouby prstíkama
.
Já mám tedy mateřskou na 4 roky, ale chtěla bych, aby chodili alespoň 2× týdně od tří, protože už teď vidím, jak potřebují dětský kolektiv a zas nějakou změnu. Když se pak nudí, když musím uklidit, uvařit a tak, vymyslí opravdu věci
. Otázka je, jestli mi je vezmou.
Jo a děvčata, až došáhnou na kliku, pozor na klíče!!! (můžou si pomoct i přitaženou židlí, plyšákem
) 2 x denně mě zavřou na terase, když jdu pověsit prádlo, dát psovi vodu, atd.. Poprvé jsem měla zamčeno, aby mi nezdrhali ven a oni mě zavřeli na terase. Přisunuli si židli a bylo vymalováno
. Já je půl hodiny přemlouvala, ať otevřou - marná snaha. Naštěstí jak neměli takovou sílu, ještě jsem ty dvěře vymáčkla. Předtím jsem přemýšlela, jaké okno vyrazím
.
Teď, pokud jsou vzteklí, schválně mě tam zavřou! Teď je vůbec posledních 14 dní pekelných. Mají jiné záchvaty vzteku, vzdorování, provokace, jsem večer totál vyfluslá. Už aby to zas pominulo.
Tak klidným, neakčním a hodným dětem ZDAR!!!
![]()
@stray šmarja,ty mě děsíš. To snad abych objednala zásobu diazepamu
. Budu doufat, že aspoň holčička bude rozumnější.
. Dnes to u nás taky bylo na mašli, jeli jsme k prababičcce na návštêvu a co tam malej předváděl, to byla síla. Hodinu ječel kvůli každé blbině a mlátil hlavou o zem
ještě že tam bábi má tlustý koberec. Pak se zklidnil hektolitrem čaje a další scény si nechal až na doma. Prostě parádní den ![]()
Holky, můžu se zeptat, jak to máte s jídlem? Budou mít 15 měsíců a pořád to vyžadují mixované…sice ne úplně na hladko, ale že by jedli polívku s nudlema s kousky masa, tak to ani náhodou. A taky škaredě jedí z misek, když jim tam nakrájím kousky pomeranče nebo pomela, tak něco snědí, ale dost toho nahází po zemi. A jaká jídla se vám osvědčily? Už nevím, co jim pořád dávat. Naši mají ráno mlíko, pak v 9 bílý jogurt a piškoty, klasika k obědu(všechno s mlíkem, mají to rádi máčkové), odpolko přesnídávka, nebo mandarinka, pomeranč, pomelo…jiné ovoce nejedí, ani banán. Večer mlíko Sofinka a kaši Danda. Příjde mi to pořád do kola, tak mi třeba dáte nějakou inspiraci
.
NO JA JSEM MYSLELA ŽE TEN MUJ KLUK NENÍ NORMALNÍ JE MU 8 MĚSÍCŮ A VŠE MIXOVAT ANI CHLEBA VŮBEC NIC HO NEZAJÍMA A HNED TO PLYVE ZATO HOLKA TE KDYBYCH NAMAZALA CHLEBA SE SYREM TAK TO KRÁSNĚ SPAPA TA ŽERE NEJÍ ŽERE CELÝ DEN NESMÍM PŘED NÍ ANI ŽVÝKAT JINAK JE KRAVÁL ŽE CHCE TAKY ![]()
A NÁŠ JÍDELNÍČEK JE ŽE RÁNO MLÉKO TO JE MEZI 8-9-10 ZALEŽÍ KDY VSTANOU PAK MÁME MEZI 12-13 OBĚD, MEZI 3-4 BÍLY JOGURT VŽDY S NĚČÍM TŘEBA BÍLA AKTIVIA A CHLÉB NEBO SUŠENKY,5-6 VEČERNÍ OCHUCENÉ MLÉKO OD NESTLÉ,8-9 MLÉKO NUTRILON, KOLEM PŮLNOCI DÁM KAŠI HOLKA SPÍ DO RÁNA VĚTŠINOU DO 9 ALE KLUK SE MI V NOCI BUDÍ NA MLÉKO ![]()
Ahoj holky, naši mají ráno mlíko, svačina banán, oběd cokoliv přijatelného, mají rádi něco + těstoviny, ryži, rádi si napichují brambory vidličkou. Chutná jim filé, kuře. Vlastně snědí vše co se dá zvládnout těma pár zubama. Pochopitelně, všechno trvá dlouho a je z toho čurbes. Odpoledne svačina jogurt a něco. Mají rádi okurku, tu jim oloupu a nakrájím nadlouho, strčím do ruky, rajče, jabko, ananas. Ale jedí všechno a furt. V obchodě musíme první pro loupák. A když jsem u toho obchodu, dneska jsem byla za hvězdu v Globusu. Nákup ve dvou vozících a neměla jsem kartu
, trapas jak trám. Naštěstí je tam pobočka, tak jsem letěla vybrat hotovost na pokladnu, ale stejně hrůza, pán za mnou musel dát nákup zpět do košíku, pěkně mě to spočítal, a ani se nedivím.
@cecillka to jsi musela mít pěkné nervy…to věřím. Mně se to taky jednou stalo, ale naštěstí jsem vyhrabala hotovost, jen jsem musela pár věcí vrátit…prostě trapa. Od té doby se vždy před kasou dívím do kabelky, jestli je všechno na svém místě
. A s tím jídlem máš super, že ti jí vidličkou, já je musím na oběd ládovat lžičkou a vše nastrouhat a namixovat. Ale třeba nastrouhaný jablíčko nesnědí, nevím proč. Jen když je vcelku na kousky a to se zase občas dusí. Ale rohlík, ten jí po půlkách a tvrdý sýr jim taky nevadí. A kukuřičných křupek už snědli asi kamion ![]()
@333Katynka @cecillka @MINKA22
Ahoj děvčata
, s tím jídlem si to pamatuju jen tak zběžně. Hlavně mlíko mi odmítli po roce a půl asi, protože měli střevní chřipku, to ho nesměli, a pak Fíla řekl, mlíko nééé. A opice Verča se přidala.
Jídlo jsem nikdy nemixovala, jen krájela na pidi midi. Nejdříve jedli takové hodně husté jakoby polívky. A ještě to zapili mlíkem. Nepočítám tedy ty počáteční příkrmy, zelenina, ovoce + mlíko.
V tomhle věku je normální, že nevyjí všechno z misek dokonale. Dávej jim jen to, co Ti úplně nezas..e kuchyň
. Okurku, mandarinku, papriku, tvrdý sýr, křupky, na normální jedení mají ještě čas. Naši třeba už celkem jíst umí, Filip sní i pěkně polívku, ale jak jim to trvá!!!
To by jsme se do postele nikdy nedostali. Takže na oběd krmím, popřípadě dojí polívku sami (nedovedete si představit, jaký je problém, mít každý jinou barvu misky, nebo co kdyby ten druhý měl něco lepšího), mezitím jim naláduju druhý chod, dojdu sama sobě nandat a jim nandám ještě do mističek třeba zeleninový salát. Jo, opravdu toho tolik sní a to tlačí celý den. Naše mamka tvrdí: lepší šatit než živit! a je to pravda, jen vařím a manžel nakupuje. Úplně si pamatuju, jak jsme v tomhle věku před nima schovávali jídlo a střídali se manželem, abychom se mohli nějak najíst. Vždycky chtěli to, co jsme měli i my
.
Přesnídávky jedli, Lipánky nikdy, jen jogurty.
Jo nastrouhaný jablíčko, to jsem se nasmála
. To u nás bylo jen na kousky, pak na půlky a teď ho jí zásadně jen celé! V létě je super venku meloun. Ten zbožňují a steklej po celém těle mi nevadí.
Aby se pán v Globusu nepo…
. Člověk je v takovém presu, že prostě nemůže zvládnout všechno. Ale asi si to pro příště zapamatuješ, co? ![]()
Holky my máme teď období, že Vám to snad ani nebudu popisovat
. Když mi sousedka, co má o 2 měsíce staršího chlapečka popisovala, co provádí (a to on je strašně klidný, narozdíl od našich)), skoro jsem jí nevěřila. Jojo, už to došlo i k nám
. Dneska to bylo trochu lepší, po spaní jsme 2 hodiny odklízeli sníh (zas kydalo) a hodinu jsme byli s tatínkem na saních, takže to uteklo.
Další dny asi nedám, kdybych se neozvala, piště do Bohnic! ![]()
@333Katynka čoveče, to máš recht, nasrouhaný jabko, taky nechtějí. Dost mě to štvalo, protože měli furt jen banán. Holčička má ekzem, tak jsem se bála přidávat ostatní druhy, ale teď se cpou vším, nejradši hroznovým vínem. Kupuju jim to bez pecek a holky mají zákaz na něj jen pohledět, páč je drahý, jak ďas. Vidličkou, tou dětskou, jim to jde líp, jak lžící, napíchnou a už to do pusy nějak donesou, ze lžíce jim to padá. A jaký kukuřičný křupky jim dávaš? Asi se ptám blbě a tuším co myslíš, ty do mlíka
A dáváš jim to suchý, nebo s mlíkem? To mě ještě nenapadlo, oni jako hroznou svátost dopíjejí brčkem to mlíko, co zůstane v misce každé ráno po té starší. V čemž je tedy podporuji, protože sama bych to nepolkla a bylo mě škoda to vylejvat.