Kdo máte dvojčata?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
908
25.1.13 21:26

@stray pán byl naštvanej, ale na to, že byl ve věku: dědek nerudnej, zvládl do docela dobře. Kdyby se to stalo mě,´že bych měla ty dva vozíky na pásu a musela je dát zase zpět, asi bych si tam lehla na zem a plakala a plakala:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
908
25.1.13 21:30

Holky, mám zvláštní postřehy, děti nám nejedí strouhaná jablka a myslím, že všechny máme holčičky divoženky, co řežou své bratry. Co když to spolu souvisí :-)?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
908
25.1.13 21:37

@MINKA22 u nás stejné, ale obráceně, chlapeček se futruje tak, že to jím prochází v nezměměném stavu, a holčička si chodí uždibovat. Dneska jsme se staršíma holkama přemýšleli, jestli kdyby měl neomezené množství jídla, jestli by přestal, myslí že ne. Což je utvrdilo v loužičkové teorii, že ony pochází z opice a dvojčata ze psa :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1038
25.1.13 21:53

@cecillka je to fakt zvláštní, já si vždycky myslela, že větší bitkáři jsou kluci…ale to asi až později :jazyk:. Jinak u nás, kromě toho likvidování bratra, je holčička určitě hodnější, opatrnější a vnímavější. Malej je schopnej sebou fláknout na plíně, kterou zahodil a ještě čelem do něčeho nabourat. Na prvním šití jsme byli v 9 měsících. A to si k tomu ještě to vztekací omdlívaní…prostě žůžo. Ale jídlo mu šmakuje víc než malé, taky 3× denně plná plína. Malá tím že málo pije je úplný opak…chudinka trpí na zácpu, takže každej bokek ořve. Jak ji ukecat aby pila opravdu nevím :?.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1038
25.1.13 22:01

@stray já myslela, že po tom druhým roce už to bude víceméně v klidu, aspoň u starší dcerky to bylo…tak co máme čekat za hrůzy? :( A od kdy vyžadují stejné věci? Naši se různě tahají, ale že má každý jiné golfky zatím neřeší. A co až pak Dáda dostane Tatru a Sofinka kočárek? Přece mu nebudu kupovat Baby Born :dance:. A to jsem měla pocit, že nejhorší máme za sebou :lol:.
S tím jídlem to budu muset nějak pořešit, abych jim to nemixovala do 18 :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1038
25.1.13 22:06

@cecillka asi jsem to špatně napsala…myslela jsem ty nesolené kukuřičný křupky…těma se ládujou pořád, s těma nedělají takový bordýlek jako třeba s piškotama nebo sunarkovými sušenkami :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
27.1.13 13:29

Ahojky, taky máme dvojčátka!!!:-) :D 19. měsíců a k tomu jednoho 5 letýho, právě řeším, že na toho staršího mi nezbývá moc času. Nejste na tom někdo podobně? že byste mi třeba mohli poradit co a jak jde dělat s dětmi dohromady, tak aby se nikdo z nich necítil odstrčeně. Jinak jsou dětičky zlatíčka zlatý, jen tohle mě trochu trápí.
A čtu tady že děti mají rádi kukuřičný křupky, ty naše taky:-) ale bordel je po nich tedy opravdu slušnej:-))) ale po jakým jídle není, že jo:-)))
tak zatím papa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
654
27.1.13 14:16

Zdravím,
těm jablkům jsem se zasmála. U nás jsem nemyslela, že je nejí jako takové, ale nejí je nastrouhané a teď už je nechtějí ani na půlku a vykrojeným jádřincem, ale musí mít celé a hlavně hodně veliké! ;)
Jo je klid a klid, v něčem je to lepší, v něčem složitější, už mají svojí hlavu :zed:. Asi jedno dítě je klidnější, ale co oni spolu DOHROMADY dokážou vymyslet!!! Ale většinou to vymyslí Filip a Verunka jako opice opičatá se přidá. Navíc teď nás začali plácat :roll:, říkat nám: běž pryč!, nedávno jsem Filipa táhla za zuku cca 500metrů domů řvoucího: auuu, to bolí! (prostě se nechtěl hnout z místa, venku -5°C). Na všechno mají: nechci! Nechci ven, nechci domů,… Už si vymýšlejí, co chtějí na sebe, jaké boty a tak.
Hele my nikdy stejné hračky nekupovali. Mají jak tatrovku, tak kočárek, jak kuchyňku, tak ponk na nářadí. Každý jiné odrážedlo a tohle nikdy neřešili, hrají si se vším spolu, vystřídají se.
A nepila by Scfinka z hrníčku? Já to v tomhle období taky řešila, bylo teplo, tak jsem jim venku (pokaždé se polili), dávala z plastových hrníčků. To je bavilo, pak pili přímo z petky :roll:. Nějakou dobu jim to vydrželo a teď vyžadují skleněnou skleničku. Ze začátku jí Filip 2 x ukousnul – tlustostěnnou, teď už pohoda. :lol:
Jo a křupky mi ocucávali a pak rozmatlávali po dveřích na terasu! To když zaschlo, brutálně to nešlo dolů :pocitac:.
:mavam: :mavam: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1038
27.1.13 20:59

@stray Sofinka pravda pije z hrníčku ve vaně vodu při koupání, ale spíš to leje po sobě než do sebe :lol:. Takže nemám odvahu to zkoušet na plovoučce…hlavně jak jí ho dám, tak už jí ho nevezmu…to je pak děsnej jekot.
Už tak je všude rozpatlaný pití, jak s těma flaškama pořád mlátí po zemi.
A hračky budu doufat, že zvládnou jako ti tvoji..budou si je vzorně střídat :).
Tady konečně začalo sněžit, ale má se hodně oteplit, takže nám to asi dlouho nevydrží. Takže sáňky budou stát opuštěné ve sklepě :?, to u vás je to jinačí zimní pohodička. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1038
27.1.13 21:09

@Evell Ahojky, s tím časem to bude asi problém…s dvojčatama ti ho moc nezbývá, jenže pětiletý prcek taky potřebuje spoustu pozornosti. Já dcerku zapojuju k miminům, ale i tak má pocit, že na ni nemáme pořád čas. Jenže už je velká, to se nedá srovnávat. Budeš muset vymyslet aktivity, kdy budeš jen s ním a dvojčata prostě pohlídá někdo jiný. Je to těžký, to je jasné. Ale za chvíli si všichni pohrají dohromady, to bude super. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
654
27.1.13 21:22

@333Katynka
A z čeho pijete?
Nemysli, taky se občas porvou, ale už to není tak jako dřív. Ale zas na druhou stranu je strašně pěkný pozorovat, jak na sebe jakoby mrknout a najednou třeba sesednou z motorek a vymění si je :andel:. Úplně naráz!
Tady máme tak cca 40cm, takže každý den využíváme sáňky, ale jestli tohle příští týden roztaje, to bude něco :|.
Neboj, ono ještě něco napadne, je teprve konec ledna :(, už aby bylo lééééto! :mrgreen: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
654
27.1.13 21:25

@333Katynka
Jo ještě moje zkušennost. Když jí vezmeš hrníček a ječí, zkus to vydržet, my to takhle měli s ovladačem, pokaždé brutál řev, vydržela jsem a dneska mi ho sami odevzdají :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
908
27.1.13 21:57

@Evell ahoj, moc ti rozumím, intuitivně jsi vycítila, že chlepečkovi se něco honí v hlavičce a máš o něj strach. Nevím, zda jsem ta, která by měla radit, protože zrovna já jsem to zvorala. Mám pocit, že starší holčička, když se narodila ta mladší, neslyšela nic jiného než: beruško nemohla by jsi mě podat:…Uvědomila jsem si to pozdě. Už jsem sondovala, zda si nevleče nějaký balík smutku životem, ale nic si nepamatuje. Což bohužel o ničem nesvědčí, protože ona si nepamatuje ani to, co jsem jí říkala předevčírem :-). Ale pokud pominu to, že já bych měla raději mlčet, radila bych něco podobného jako Katynka, nechat dvojčata doma a vyrazit s chlapečkem kamkoliv, aby měl mámu taky někdy jen pro sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
908
27.1.13 21:59

@333Katynka Katynko, co to máte s tím vzekacím omdlíváním? Chlapeček je natolik dráždivej?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
624
28.1.13 10:54

Ahoj všem. nestíhám přečíst příspěvky, ale zpětně se k tomu vrátím at víme co nás čeká. sobsomi já rodila 19.10 a mám Aničku a Honzíka. Jak zvládáte? Já mám ubrečenýho kluka, tak skáču kolem něj. Jak zvládáte koupání?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová