Kdo máte dvojčata?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1038
17.1.13 15:20

@MINKA22 jasně, že je to náročné, vypravit se s dvěma malýma dětma ven. My měli 8 měsíců přes léto, což bylo super. Ještě spali dvakrát denně v kočárku a já se mohla opalovat na zahradě. Ven jsme chodili buď s kočárkem, nebo jsem je dala na trampolínu a tam je zapnula :lol:. Ještě se dalo chodit i do města na kafíčko, protože seděli v kočáru. Teď přes zimu chodíme jen na zahradu na sníh, nebo na sáňky, taky už se hrozně těším na jaro a léto…i když zase bude horší hlídání běhajících dětí :D už asi žádné opalování :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5934
17.1.13 15:46

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:TO MÁŠ PRAVDU JESTLI SE MI DO LÉTA ROZCHODÍ COŽ SI MYSLÍM ŽE JO TAK MAM PO KLIDU :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3089
17.1.13 17:50

@stray Ty jo, no já jsem přemýšlela nad tim vodítkem, ale to asi nestihnu hned nandat :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
654
17.1.13 20:09

@Maia22
Já si vodítka koupila, ale nakonec nepoužila, když začali chodit, byl to venku fakt mrsk, každý na jinou stranu :zed:. Jen by se mi do toho zamotali. Opravdu normálně jít ven šlo až kolem toho druhého roku, tedy že už byli rozumější. A teď se nebojím s nimi jít ani do města, jdou se mnou za ruku. Když dojdem dom, mám ruce vytahané jak opice :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
654
17.1.13 20:20

@333Katynka
V sobotu jim budou dva roky a tři měsíce :kytka:. Mě právě nikdo nehlídá :evil:, jen jednou týdně jezdím k našim a tam jsem je začala učit na malý obchod. Nesmí na nic šahat a tak. Když vidí bombóny, řeknu, že tyhle nejsou pro děti :oops: a rohlík si můžou vzít, až když je zaplacený. Začala jsem to takhle praktikovat asi před dvěma měsíci a zatím to jde. Ale pravidelné nákupy a tak, to děláme jen s manželem.
Jo kafíčko, to si troufnu říct, že teď asi dlouho nebude! To by musela být nějaké velká zahrádka, oplocená a nejlépe se střechou, aby nepřelezli a stoly s kafíčkama někde ve výšce :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:.
A trampolína? Tu naše děti bravurně rozepli už v létě a lezli neustále nahoru a dolů :zed:.
Taky jsme dostali k Vánocům dvojsáňky, ovšem dneska tady bylo tolik sněhu, že jsme za 2,5 hodiny udělali jen takové cestičky, taťkovi místo na auto a prohrnuli před bránou (jsme kousek od č. Budějc). A pořád kydá, už druhý den v kuse. Manžel má čtyřkolku a jen díky tomu v pohodě dojel domů, silnice prý plné stojících kamionů, malých aut a autobusů :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
654
17.1.13 20:23

@MINKA22
A počkej, až Ti budou chodit, budeš je mít nabalené, sebe taky, venku 30cm sněhu a jeden z nich Ti oznámí, že má boba (rozuměj bobíka)! :jazyk:
Po bleskovém přebalení doma v bundě = vedro, Ti druhý oznámí, že má boba! :jazyk: A ten tam ve finále není!
Dnešní případ :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
908
17.1.13 22:53

Ahoj holky, mám také dvojčata, holčičku a chlapečka, je jim 18m. Zaujal mě název diskuze, tak jsme nakoukla a koukám, že jste před chvílí řešily vodítka. Moc všem doporučuju, vůbec si neumím představit, že bych to bez nich zvládla. Třeba takové dávání dětí do autosedaček, netuším, jak bych to bez nich pořešila. Jednoho mám přicvaknuté k autu a druhé poutám. Děti jsou naštěstí raději na vodítkách, než za ruku, asi jim to je pohodlnější. A když potřebuji třeba jen vyndat peněžnku, mám volné ruce, děti si připnu k čemukoliv na sobě, třeba k poutku od kalhot. K vodítkům, mám Guard, ale patří i pásek s očkma.
Blbý je, že poslouchám, že je mám na vodítku, jak pejsky, tak říkám, že je to proto, aby nikoho nepokousaly:-) No, není to sranda, je oba přivést v pořádku domů :-) Jara se už také nemůžu dočkat, hodinu se vypravujeme, hodinu tahám boby do kopce a hodinu je rozmaražuju a uklízím ty hromady hadrů. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1038
18.1.13 09:11

@stray tak to už jsou šikulky, je fakt, že když nemáš nikoho k ruce, tak to musíš nějak zvládat, protože by jste neměli doma ani rohlíky :). Vidím, že u nás je to celkem pohoda, manžel je třeba 2 dny v práci a pak 3 dny doma, dcerce je taky můžu v klidu svěřit, když pořebuji jen frknout do obchodu nebo si vlézt do vany. A to k nám ještě 2× týdně jezdí moje máma, když není manža doma, abych si mohla zajet na velký nákup, k lékaři apod. A to ještě navaří pro nás i pro děti :). Takže si vlastně nemám na co stěžovat. Děti mám zatím ve velké ohrádce 1,5×1,5 m, kde je taky můžu nechat, ale to je jistím, protože ta naše malá dryjáčnice malého pěkně zlobí, škrábe a kudlí, když něco zrovínka chce. A taky už tam nevydrží celý den, musím je pouštět poběhat po obýváku. Jen je to na houby, protože to máme propojené s jídelnou a kuchyní, takže když jistím televizi v obýváku před Dandou, malá zatím leze v kuchyni do skříněk :?.
S manžou jsem se domluvila, že na to kafíčko zajedu za holkama sama a on pohlídá prťata doma, taky jsem začala chodit na volejbal a na cvičení…aspoň mám pocit, že zase normálně žiju ;).
S tím sněhem to máte super, my se nemůžeme dostat se sáňkama pořádně za baráky, jak to drhne…chtělo by to ještě aspoň deset čísel. Jak se mrňouskové jmenují?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1038
18.1.13 09:13

@cecillka
Ahojky, o těch vodítkách jsem taky uvažovala. Kde jsi je kupovala a za kolik? A od kdy jsi je začala používat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
18.1.13 09:35

Ahojky mi máme dvojčata dvě slečny dneska máme rok. Je to hodně práce, ale stojí to za to. :) :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5934
18.1.13 10:11

VŽDY DĚTI STOJÍ ZA TO JA TED SEDÍM U KOMPU PÍŠU TADY A ONI LIKVIDUJOU KUCHYN :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: NO ZA CHVÍLI JE PŘEVLEČU A JDEM NA 8 MĚSÍČNÍ KO TAK JSEM ZVĚDAVÁ :think: TY BOBANY TO SI DOVEDEU PŘEDSTAVIT ASI BUDU STŘÍLET :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: VODÍTKA :?: :?: NIC PRO MĚ KDYŽ PUJDEM VEN TAK BUDOU V KOČÁRKU SNAD :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: A JAK BUDOU CHODIT HOLD BUDU MIT NERVY ALE COŽ :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: MĚ TO PŘÍJDE DIVNÝ KAŽDÝ UŽ I TAK NA MĚ ČUMÍ JAK JEDU S KOČÁREM MÁM HO TOTIŽ ZA SEBOU A JEŠTĚ VODÍTKA :oops: TO NE :P :P :P :P :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
654
18.1.13 13:57

@cecillka
Také zdravím! Jak jsem psala, u nás vodítka neprošla, ale absolutně proti nim nic nemám, než aby Ti dítě vletělo třeba pod auto :roll:! Na lidi se vykašli, oni nechápou, že třeba jedno vyndaváš a kam ho „zastrčit“, abys mohla vyndat i druhé a nikam se Ti nerozprchli.
Já s nimi nejdřív chodila do zahrádkářské kolonie, kde auta nejezdila. Naučila jsem je, že když jede auto a nejsme na chodníku, zastavíme u krajnice, na to už je u nich opravdu spoleh. No a pomalu obklikou jsme začali chodit do města a už to taky jde :pankac:.
Tak mi máme oblíkání už zmáknuté. V obýváku nandám punčocháče a kalhoty, obleču sebe, v předsíni obuju a doobleču jednoho, vystrčím ven, doobleču druhého, vystrčím ven a pak sebe. Trvá to cca 10 minut :P. Ty hadry pak jsou fakt na mašli, ale za chvíli bude jaro! :mrgreen:
:mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
654
18.1.13 14:06

@333Katynka
Tak můj manžel je hodně v práci, většinou i v sobotu dopoledne :roll:. Dřív k nám jednou týdně jezdila tchýně s tchánem tak na dvě hoďky a přivezli oběd. Ale tchán je teď dlouho v nemocnici. Mamka neřídí, tak zas abych se nenudila, za ní jezdíme jednou týdně, aby alespoň viděla děti. Jednou po Vánocích jsme děti vzali i do nemocnice za taťkou, celkem jsem se toho děsila, co na to budou říkat, co tam vyrabují… Nakonec jsme tam byli skoro hodinu a děti byli fakt hodní. A to nemluvím o tom, jakou měl tchán radost :kytka:.
My včera odklízeli sníh do půl šesté a není to skoro vidět :pocitac:, tohle už je moc, dneska to budem muset nějak dodělat, abychom mohli vytáhnout alespoň sáňky, včera jsme neprojeli. A kde bydlíte, že nemáte sníh? :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
654
18.1.13 14:10

@noha
Tak všechno nejlepší!!! :kytka: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
908
18.1.13 14:20

Holky, prosím, kde se kliká pro odpovědět?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová