Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky Stray, je fakt, že u těch dvojčat musí být člověk důslednější a nepovolit a pak to jde. Teď vidím, jaké chyby jsme dělali u první dcerky, jak jsme ji uspávali a pak vyžadovala někoho u sebe na usnutí do 6 let. Tyhle chyby už naštěstí neopakuji, jedna zkušenost stačila
. A ten pokojíček zkusíme, musím manžu popohnat, aby s tím už začal
. Jinak já přibrala 25 kg a ještě v den porodu jsem byla autem ve městě s holkama na obědě…je fakt, že už jsem nevěděla, jak si sednout
. V nemocnici jsem byla jen kolem 24. týdne asi 5 dní a to jen proto, že jsem u kamarádky spadla ze židle dozadu a udělala kotrmelec
, doktor koukal, co to tam má za artistku
. Ono jsme je trénovali hned od začátku, kolem 12 týdne jsme byli lyžovat a měli jsme s manželem takový karambol, že jsme jeli čumákama na zemi asi 50 metrů…naštěstí to prťata přečkali ![]()
@333Katynka
Jo máš pravdu, u dvojčat člověk prostě MUSÍ být důsledný, nebo je konec. Hodně lidí to nechápe, z mojí zkušenosti, kolikrát nad mojim zajetým režimem kroutili hlavou a nechápali, proč krmím tak přesně, ukládám je tak přesně, proč se nepřizpůsobím (přizpůsobit se můžeš jednomu, dvěma to nejde, jedině, že by ses rozkrájela
) …. Jsem na ně sama (manžel hodně v práci), hlídání doteď žádné, tak se prostě musím přizpůsobit.
Třeba u našich známých, ale tam je to extrém, oni byli/jsou extrémní v hygieně, resp. sterilizaci, neumožnění kontaktu s ostatními dětmi, aby něco nechytli a tak a dojeli na to. Taky odstrašující případ
.
Moje segra má holčičku – 3,5 roku a tam jsem se zas poučila o velkém povolování mantinelů. Dneska jim pomalu skáče po hlavě a ty vztekací záchvaty! Toho bych se fakt chtěla vyvarovat. I když nevím, co ještě přijde u nás
.
Jo člověk se pořád učí. Jsem poprvé a naposledy matkou, chci to dělat co nejlépe, ale určitě nějaké chyby taky dělám, nikdo nejsme neomylní.
S dětma jsi to vydržela krásně
! Já měla taky úplně pohodové těhotenství, akorát jsem pak dostala silnou chřipku a následně z toho zánět do těla, který prý v sobě má každá žena, ale jen u někoho propukne. A naneštěstí to na riziku po…
. Mohlo to dopadnout jinak, nemuseli jsme se v tom tolik plácat, nemuselo to být tak strašné, ale díky bohu je to za námi.
Tak ať už je jenom líp co? (jsem zvědavá na pubertu!) ![]()
@stray
však se říká, co tě nezabije, to tě posílí. U nás ten začátek taky nebyl nic moc, chytla jsem horečky, takže mě musel před kojením manžel chladit ve vaně, aby jsme srazili teplotu. Byl to mazec´. Naštěstí za mnou jezdila máma, která se vším pomohla. Já s tou důslednoustí občas bojuju. Někdy všechno neklapne, ale to je život
Ahoj holky
tak někdy ve 4 ráno zas začali prdíky a nemohl usnout, tak pomohl větrák v kuchyni a spal dvě hodky. Doufám, že mu to nezůstane a nebude muset mít pokojíček v kuchyni ![]()
Minko22 máš krásné děti a zajímavá jména.
Ahojky, krásný jména. Tu starší dcerku mám taky Nelinku
. A Aram, odkud to jméno je?
Ještě jsem ho neslyšela, ale je hezký
.
Ahojky Zlatko, ještě prý pomáhá fén a vysavač
, tak aspoň malý nebude muset bydlet v kuchyni:-))). Vydrž, bude líp. Jsem ráda, že tohle máme za sebou, ale občas zlobí zoubky…ale to není tak hrozný.
JE TO ARMENSKÝ JMENO A NELINKA NO NA KAŽDEM ROHU POTKAVAM NELINKY
![]()
@333Katynka
Zdravím, u nás je to jak v pohádce!
Akorát až se prťata vyspí, budu muset těch 30cm pohádkového sněhu nějak odklidit
. A že nemáme malý pozemek. Ale ono se jim to bude určitě líbit, tolik sněhu najednou ještě nezažili.
Ale s důsledností asi bojuje každý. Vždycky mám pocit, že je to všechno špatně, nic nezabírá a najednou se to otočí a děti jsou pohodový
. Třeba včera jsme byli zaplatit složenky a v elektru. Zlatý děti, nikam neutíkali, na nic nešahali, jen se dívali a stáli pořád u mě. To mě tedy opravdu překvapili. Tak třeba bude opravdu líp!!! ![]()
JO PRO MĚ JE ZATÍM HOROR NĚKAM JÍT NEŘÍKAM ŽE JSOU ZLÍ ALE JAK NASTANE ČAS JÍDLA HRŮZA NEBO SE VYKODRCAT Z BARÁKU SÍÍÍLA
@MINKA22 Prťata mají 14 měsíců, kolik máte vy?
A když jsem dávala před 12 lety Nelinku, tak jedinou, kterou jsem znala, byla Nela Boudová…pak se to nějak začalo víc dávat, ale je to moc hezké jméno:-))
@stray kolik vlastně máte měsíců? To jsou dobří, že vydrželi být hodní, to já bych asi neriskla. Všechno vyřizuju, když někdo hlídá. Hlavně malej je jak natažený na péro a moc nereaguje na pokyny
. Tady je taky hezky bílo, ale dnes nesněžilo. Kde je taková sněhová kalamita? Máme super dvojsaně, děti je dostali na Vánoce. Tak jezdíme po zahradě a nebo za domem na polní cestě, je to parádička ![]()
PRÁVĚ ŽE NÁM JE TEPRVE JEN 8 MĚSÍCŮ A JSOU ČÍM DAL VÍC AKTIVNÍ NEJRADŠÍ MAJÍ POHADKY NEBO LÍTAT V CHODÍTKU TAKŽE JA SNIMI SKORO NIKAM NECHODÍM VĚTŠINOU BEZ NICH ALE JAK UŽ ZAČNOU CHODIT A BUDOU TROŠKU ROZUMĚJŠÍ NEZAVISLÍ NA JIDLE ŽE DAM TŘEBA ROHLÍK NEBO NĚCO A NE TO DEBILNÍ MLÉKO NEBO PŘÍKRM, TAK UŽ JE BUDU TAHAT SEBOU, PROTO KDYŽ MAM JIT NEKAM NA OSLAVU NAROZENÍN TAK TRPÍM
TAKY JE MOHU VYTAHNOUT DO MĚSTA NA PROCHAZKU ALE NEZ SE VYKOTIM Z BARAKU TAK JE VEČER A HLAVNĚ JSEM ZAVISLA NA AUTĚ KTERÉ MI TED VZAL MANŽEL TAKŽE SE NEMÁM JAK DOSTAT Z BARAKU ALE NA DRUHOU STRANU MI TO ZASE NĚJAK NEVADÍ JELIKOŽ JE TU ZIMA VITR JAKO PRASE A JEN MÍRNY POPRAŠEK SNĚHU. TAKŽE HNUS POČASÍ, ALE TĚŠÍM SE UŽ NA LETO TO BUDEM POŘÁD FUČ A HLAVNĚ TOLIK VĚCÍ SEBOU NEBUDU MUSET TAHAT A NASADÍM UŽ NA KOČÁREK KONEČNĚ SPORT. SEDAČKY
NA DALŠÍ ZIMU UŽ DĚTI BUDOU SNAD CHODIT TAKŽE UŽ TO BUDE ZASE O NĚČEM JINEM UNAVÍM JE NA ZAHRADĚ A JA PŘÍJDU TAKÉ NA JINÉ MYŠLENKY S TAKTO MALÝMA DĚTMA SE MOC TOHO NEDÁ DĚLAT ![]()