Kdo máte dvojčata?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1038
16.1.13 15:05

Ahojky Stray, je fakt, že u těch dvojčat musí být člověk důslednější a nepovolit a pak to jde. Teď vidím, jaké chyby jsme dělali u první dcerky, jak jsme ji uspávali a pak vyžadovala někoho u sebe na usnutí do 6 let. Tyhle chyby už naštěstí neopakuji, jedna zkušenost stačila :D. A ten pokojíček zkusíme, musím manžu popohnat, aby s tím už začal :). Jinak já přibrala 25 kg a ještě v den porodu jsem byla autem ve městě s holkama na obědě…je fakt, že už jsem nevěděla, jak si sednout :D. V nemocnici jsem byla jen kolem 24. týdne asi 5 dní a to jen proto, že jsem u kamarádky spadla ze židle dozadu a udělala kotrmelec :roll:, doktor koukal, co to tam má za artistku :lol:. Ono jsme je trénovali hned od začátku, kolem 12 týdne jsme byli lyžovat a měli jsme s manželem takový karambol, že jsme jeli čumákama na zemi asi 50 metrů…naštěstí to prťata přečkali :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
654
16.1.13 20:48

@333Katynka
Jo máš pravdu, u dvojčat člověk prostě MUSÍ být důsledný, nebo je konec. Hodně lidí to nechápe, z mojí zkušenosti, kolikrát nad mojim zajetým režimem kroutili hlavou a nechápali, proč krmím tak přesně, ukládám je tak přesně, proč se nepřizpůsobím (přizpůsobit se můžeš jednomu, dvěma to nejde, jedině, že by ses rozkrájela ;) ) …. Jsem na ně sama (manžel hodně v práci), hlídání doteď žádné, tak se prostě musím přizpůsobit.
Třeba u našich známých, ale tam je to extrém, oni byli/jsou extrémní v hygieně, resp. sterilizaci, neumožnění kontaktu s ostatními dětmi, aby něco nechytli a tak a dojeli na to. Taky odstrašující případ :nevim:.
Moje segra má holčičku – 3,5 roku a tam jsem se zas poučila o velkém povolování mantinelů. Dneska jim pomalu skáče po hlavě a ty vztekací záchvaty! Toho bych se fakt chtěla vyvarovat. I když nevím, co ještě přijde u nás :).
Jo člověk se pořád učí. Jsem poprvé a naposledy matkou, chci to dělat co nejlépe, ale určitě nějaké chyby taky dělám, nikdo nejsme neomylní.
S dětma jsi to vydržela krásně :palec:! Já měla taky úplně pohodové těhotenství, akorát jsem pak dostala silnou chřipku a následně z toho zánět do těla, který prý v sobě má každá žena, ale jen u někoho propukne. A naneštěstí to na riziku po… :cert:. Mohlo to dopadnout jinak, nemuseli jsme se v tom tolik plácat, nemuselo to být tak strašné, ale díky bohu je to za námi.
Tak ať už je jenom líp co? (jsem zvědavá na pubertu!) :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1038
16.1.13 22:12
@stray
však se říká, co tě nezabije, to tě posílí. U nás ten začátek taky nebyl nic moc, chytla jsem horečky, takže mě musel před kojením manžel chladit ve vaně, aby jsme srazili teplotu. Byl to mazec´. Naštěstí za mnou jezdila máma, která se vším pomohla. Já s tou důslednoustí občas bojuju. Někdy všechno neklapne, ale to je život :D
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5934
17.1.13 09:17

AHOJ KLUK SE JMENUJE ARAM A HOLČIČKA JE NELLY :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
624
17.1.13 10:32

Ahoj holky :mavam: tak někdy ve 4 ráno zas začali prdíky a nemohl usnout, tak pomohl větrák v kuchyni a spal dvě hodky. Doufám, že mu to nezůstane a nebude muset mít pokojíček v kuchyni :D
Minko22 máš krásné děti a zajímavá jména.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5934
17.1.13 11:52

DĚKUJI

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1038
17.1.13 13:39

Ahojky, krásný jména. Tu starší dcerku mám taky Nelinku :). A Aram, odkud to jméno je?
Ještě jsem ho neslyšela, ale je hezký :D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1038
17.1.13 13:41

Ahojky Zlatko, ještě prý pomáhá fén a vysavač :D, tak aspoň malý nebude muset bydlet v kuchyni:-))). Vydrž, bude líp. Jsem ráda, že tohle máme za sebou, ale občas zlobí zoubky…ale to není tak hrozný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5934
17.1.13 13:41

JE TO ARMENSKÝ JMENO A NELINKA NO NA KAŽDEM ROHU POTKAVAM NELINKY :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5934
17.1.13 13:42

KATY KOLIK JE DĚTEM :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
654
17.1.13 14:16

@333Katynka
Zdravím, u nás je to jak v pohádce! :mrgreen: Akorát až se prťata vyspí, budu muset těch 30cm pohádkového sněhu nějak odklidit :roll:. A že nemáme malý pozemek. Ale ono se jim to bude určitě líbit, tolik sněhu najednou ještě nezažili.
Ale s důsledností asi bojuje každý. Vždycky mám pocit, že je to všechno špatně, nic nezabírá a najednou se to otočí a děti jsou pohodový :hug:. Třeba včera jsme byli zaplatit složenky a v elektru. Zlatý děti, nikam neutíkali, na nic nešahali, jen se dívali a stáli pořád u mě. To mě tedy opravdu překvapili. Tak třeba bude opravdu líp!!! :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5934
17.1.13 14:22

JO PRO MĚ JE ZATÍM HOROR NĚKAM JÍT NEŘÍKAM ŽE JSOU ZLÍ ALE JAK NASTANE ČAS JÍDLA HRŮZA NEBO SE VYKODRCAT Z BARÁKU SÍÍÍLA

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1038
17.1.13 14:23

@MINKA22 Prťata mají 14 měsíců, kolik máte vy?
A když jsem dávala před 12 lety Nelinku, tak jedinou, kterou jsem znala, byla Nela Boudová…pak se to nějak začalo víc dávat, ale je to moc hezké jméno:-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1038
17.1.13 14:28

@stray kolik vlastně máte měsíců? To jsou dobří, že vydrželi být hodní, to já bych asi neriskla. Všechno vyřizuju, když někdo hlídá. Hlavně malej je jak natažený na péro a moc nereaguje na pokyny :D. Tady je taky hezky bílo, ale dnes nesněžilo. Kde je taková sněhová kalamita? Máme super dvojsaně, děti je dostali na Vánoce. Tak jezdíme po zahradě a nebo za domem na polní cestě, je to parádička :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5934
17.1.13 14:56

PRÁVĚ ŽE NÁM JE TEPRVE JEN 8 MĚSÍCŮ A JSOU ČÍM DAL VÍC AKTIVNÍ NEJRADŠÍ MAJÍ POHADKY NEBO LÍTAT V CHODÍTKU TAKŽE JA SNIMI SKORO NIKAM NECHODÍM VĚTŠINOU BEZ NICH ALE JAK UŽ ZAČNOU CHODIT A BUDOU TROŠKU ROZUMĚJŠÍ NEZAVISLÍ NA JIDLE ŽE DAM TŘEBA ROHLÍK NEBO NĚCO A NE TO DEBILNÍ MLÉKO NEBO PŘÍKRM, TAK UŽ JE BUDU TAHAT SEBOU, PROTO KDYŽ MAM JIT NEKAM NA OSLAVU NAROZENÍN TAK TRPÍM :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: TAKY JE MOHU VYTAHNOUT DO MĚSTA NA PROCHAZKU ALE NEZ SE VYKOTIM Z BARAKU TAK JE VEČER A HLAVNĚ JSEM ZAVISLA NA AUTĚ KTERÉ MI TED VZAL MANŽEL TAKŽE SE NEMÁM JAK DOSTAT Z BARAKU ALE NA DRUHOU STRANU MI TO ZASE NĚJAK NEVADÍ JELIKOŽ JE TU ZIMA VITR JAKO PRASE A JEN MÍRNY POPRAŠEK SNĚHU. TAKŽE HNUS POČASÍ, ALE TĚŠÍM SE UŽ NA LETO TO BUDEM POŘÁD FUČ A HLAVNĚ TOLIK VĚCÍ SEBOU NEBUDU MUSET TAHAT A NASADÍM UŽ NA KOČÁREK KONEČNĚ SPORT. SEDAČKY :palec: NA DALŠÍ ZIMU UŽ DĚTI BUDOU SNAD CHODIT TAKŽE UŽ TO BUDE ZASE O NĚČEM JINEM UNAVÍM JE NA ZAHRADĚ A JA PŘÍJDU TAKÉ NA JINÉ MYŠLENKY S TAKTO MALÝMA DĚTMA SE MOC TOHO NEDÁ DĚLAT :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová