Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@noha přeju dětičká všechno nejlepší a pohodovou oslavu. Já to s dortem vyřešla šalamounsky, k velkým dortům jsem jim nechala udělat ve stejné barvě a chuti malé mufiny, které si každý samostatně rozpatlali libovolně po sobě a okolí…a dorty tím pádem vydržely v celku:-))) ![]()
@cecillka Moji si hrají spíš každý sám, nebo se spíš pozorují…vrchol komunikace je tahanice o něco, co má ten druhý…ale jsou jetšě malí, takže snad se dočkám
. Lítají jak blázni a honí se, když je vyndám z ohrádky, to jsou jako utržení
.
A sáňky máme parádní se dvěma ohrádkama na sezení, taky zkusím stáhnout foto…mají vepředu normální popruh a vzadu madlo jako ke kočárku, takže se to super veze a nehrozí, že se převrátí. Kdyby jsi chtěla, najdu odkaz na netu, kde jsme je kupovali.
A nočník nechám ještě u ledu. Starší dcerku jsem začala dávat v 18 měsících s řevem a ve 21 měsících byla bez plen i na noc, tak uvidíme, jak budu mít nervíky na ty dva rarachy. ![]()
Kdyby jsi na ty kšíry někde narazila, budu ráda, díky. ![]()
@stray Naši ještě venku moc nevydrží, takže jdeme, jen když se chce mně a mám sebou ještě někoho
.
Jinak ke hraní…zrovna jsem ji dovezla z Tesca maličkou kuchyňku se zvuky, chvíli si hráli a zapínali zvuky a pak došli na to, že nejlepší je ji převrátit a lézt na ni. A je dohráno
.
Jaké hračky se u vás osvědčily?
Ten sníh, to teda máte hromady…musí to být krása, jako v pohádce. Jen si člověk zamaká
.
@333Katynka
Ty sáňky asi budeme mít stejné, ještě jsem je nestačila stáhnout. Ještě na ně chci ušít podprdelníky, protože mi přijde, když je vozím tak dlouho, že jim musí být zima. Fusaky nemáme, na to už jsou velký. Ale máš pravdu, že ty sáňky jsou perfektně stabilní
. Včera je vozil chvíli děda na bobech a tam se neměli moc za co držet a do kopce pořád ujížděli dolů.
Ono se říká, že jsou dvojčata s učením na nočník a mluvením trochu pozadějc než jedno dítě, tak se tím uklidňuju
.
Ve 14. měsících je asi na kuchyňku brzy. To myslím jen všechno demolovali, lezli po sedačce, postelích, nočních stolcích, rabovali skříně a kuchyňskou linku
. Jo ale měli jsme auto, jako aktivní chodítko, různě troubilo, zvonilo a tak, tak s tím si vyhráli. Teď ho mají venku a doma tatrovku
. Verču pak hodně chytli vkládačky – dřevěné jakoby pucle. Těch máme hodně a v těch byla přeborník. Pak knížky se zvířatama, mají moje encyklopedie psů
, pak malovaná zvířátka (oni jsou milovníci zvířat) a Krtka. Ten u nás vede pořád a teď tak dva měsíce se na něj opravdu dívají i v televizi. Teď vedou ty plyšáci, pořád je někam přemísťují, ta kuchyňka a ponk s nářadím (ten taky rozebrali a lezli po něm, ale to bylo dýl a to jsem jim zatrhla). Taky se mnou rádi vaří, sedí na kuchyňské lince, pomáhají a já je mám na očích. Jo a máme spoustu bagrů, náklaďáků apod. v
Nejdřív jsme jim kupovali obyčejné, ale to se hned rozpadlo a na radu známých jsme koupili drahé JohnDeery. Ty byli mrsknuty nebo spadli snad 1000× a pořád drží. Verunka si totiž taky hraje s autama a spol. (asi bude po mě
). Rádi kreslí- se mnou, patlají modelínu, stavíme kostky, ale to spíš musím já. ![]()
Ahoj holky, ti naši si nejvíc vyhrají s hračkami se kterými se dá běhat, nebo na nich jezdit. Motorky, golfáčky, trakor s valníkem a mašinky, obojí na špagátech. Taky knížky- vytrhnou a běží:-). Jo a dětská vrtačka, o tu je stále boj. A touží po pokladně, tu s ale nechávám v záloze, třeba k narozeninám.
@stray Mám podprdelníky z dřevěných židliček, je fakt, že by jim asi byla na ty prdýlky malý zima
. A díky za tipy na hračky…aspoň vím, co mě s nima čeká a co koupit. Nedávno dostali od SES tu kreslící kouli, ale to je zatím ještě nebere, jen se ji snaží sníst
. Na léto plánuju tu tatrovku a traktor s vlečkou…taky musíme přichystat pískoviště a klouzačku. Už se na to těším. Doma mají autíčka odrážedla, ale na tom ještě neumí jezdit.
Jinak je taky nejoblíbenější kramování kde to jen jde ![]()
@cecillka to už si v 18 měsících řeknou že chtějí pokladnu? Tak to u nás se nějaké souvislé věty asi jen tak nedočkám ![]()
AHOJ HOLKY NO U NÁS KONEČNĚ VČERA ZAČLA POPRVÉ HOLKA ŽVATLAT UŽ TO NENÍ TO JEJÍ HUČENÍ ALE UŽ TO DAVA TROCHU SMYSL TA TA TA TA TA ATA A SPOL.
![]()
Já taky - páreček rok a týden… a je to mazec…ale taky pořádná sranda.. ![]()
To máš pravdu je to mazec, ale když začnou spolu lumpačit tak je to k nezaplacení. Už chodíte? My chodíme zaruku.
![]()
No Markétka za ruce - nejlépe jen za jednu a Filípek ten to vesele ignoruje a leze rychlostí blesku…ale na nočníku umí zatím sedět a vyčůrat se Filip a Markétka má zase nočník na háku… každej má něco a je sranda je pozorovat…komunikujou spolu - různě se objevujou, někdy až musím zasáhnout aby nebyl úraz, ale jinak super…a před spaním si vyměňují dudlík z pusy do pusy…a mají z toho srandu… ![]()
@Dasulka1
Holky chodí také za jednu ruku.Na noční po spaní chodí celkem bez problém jenom v noci nespíme pořád se budím tak po hodině. Ve dne toho taky moc nenaspíme. Ale s tím asi nic neudělám. Jinak to jsou ukecané slečny.
@333Katynka
Já podle Tvého vzoru dneska přišila na podprdelníky tkaničky a vrzla je na sáňky
.
Na tu vrtačku jsem úplně zapomněla, ta jede celý den a taky je o ní pěkná bitka.
Klouzačku máme, protože u známých se z ní nehli, doma je to tolik nebere
.
Počkej, až se naučí na odrážedlech, naši jezdí pořát, vyjdou z baráku a nasedají za každého počasí
.
Stáhla jsem fotky, ty sáňky z toho nejsou moc poznat a ještě se tam tváří jak Tataři, ale třeba to jsou ty samé, co máte Vy. ![]()
@333Katynka ježiš, to né! musím se smát, chlapeček si řekne leda o papů a holčička, když jde kočka udělá haf, takže tregédie, budu ráda, když slovo pokladna řeknou, než půjdou k zápisu:-). Ale pokladna je u našich, zachránili jí, když jsem se zbavovala hraček po prostřední a tu tedy fakt miluji. Zmáčknou tlačítko, cinkne, vyjede šuplík, zastrčí a tak stále dokola, celou návštěvu:-)