Kdo máte dvojčata?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
37
29.1.13 21:13

Ahojky, dneska jsem si to s malým tak užila, hrála jsem s ním divadlo a učili jsme se angličtinu, ale taky hrou a byla to strašná zábava. Nasmála jsem se jako už dlouho ne, a to u toho byli i dvojčátka, který se zabavili s náma, naší hrou:-) super jak děti byli dohromady a nikdo nestrádal:-) mám radost:-)
A co vy jak se daří?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1038
29.1.13 21:26

@Evell U nás dnes katastrofa, takových dnů víc, tak nevím. Malej byl pěknej uřvánek. Nevím, co mu pořád je. Manžel není doma, babička marodí, tak jsem si to vychutnávala sama. Nevím, jak takové scény řešit, když ani nevím, z čeho jsou. Rozbrečí ho každá pitomost. Už na něj i houknu, ale tím se to ještě zhorší, na mluvení nereaguje. Jediné co občas zabírá je čaj a dudel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5934
30.1.13 11:02

HOLKY JA DNES CHCÍPAM DĚTI JSOU TAK PROTIVNÍ NIC NEMŮŽU :cert: :cert: :cert: :cert: :cert: :cert: :cert: :cert: :cert: :cert: :cert: :cert: POMOC :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: TED SPÍ 5 MINUT PAUZA :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
624
30.1.13 12:27

Ahojky Minko, drž se. Já ty svoje miláčky učim aby si chvilku hráli samy, ale moc nám to nejde.Ted piši na PC a v jedné ruce držim nad nimi chrastítko. jejda Honzík už prská.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
30.1.13 14:19

Ahojky koukám že to máme všichni podobné někdy jsou k pomilování a jindy pláčou pro nic za nic.Mi řešíme oblékaní holky se nechtějí oblékat a ječí jedna přes druhou pak jsou venku spokojené. Někdy to je na palici :roll: Nepomáhá mluvení prostě nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
654
30.1.13 14:26

@333Katynka
Já nakoupila všechna možná pítka, hrnečky, snad všechny značky, neznačky- ani ťuk! Z toho prostě nepili nikdy :pocitac:, jen z flašek, stejných, jako na mlíko. Pak přešli rovnou na normální hrneček. „Malej byl pěknej uřvánek“ – nemáte náhodou období vzdoru? Mě u Filipa začalo přesně po roce. Neustálý řev, vztekání, hlavně když nebylo po jeho. Jojo, trvalo to dlouho a i dneska se vydrží vztekat daleko déle a častěji než Verča, která byla naopak problémovější miminko. Houkání zabírá až teď, po pravdě to dělám nerada, ale ono nic jiného nepomáhá. Včera jsme byli u našich a konečně tam Fíla předvedl svůj vztekací projev :jazyk:. Mamka nevěřila. Já už jsem se tomu jen zasmála. Když jim bylo jako Vám, pokud to bylo vztekání, bylo nejlepší si nevšímat scény, nejlépe odejít do jiné místnosti. Bylo to tedy na palici, ale po čase pochopil, že si všechno prostě nevyřve.

@subsomi
Uspávání u prsa je hezká věc, ale horší je bude to odnaučit ;).

@MINKA22
My měli takovýhle SUPER den včera :jazyk: :jazyk: :jazyk:

:mavam: :mavam: :mavam:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
654
30.1.13 14:30

@noha
Nejkrásnější jsou, když spí!!! :jazyk:
Naši jsou naštěstí rození manekýni, oblékají se rádi, spolupracují, teď chtějí hodně sami, ale zas si teď začali vymýšlet, co chtějí na sebe a někdy je to boj, když jim třeba nechci dát tlustou čepici s mašinou, ale tenkou, protože je zrovna teplo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1038
30.1.13 22:03

@stray to já bych i odešla, jenže když nevím, jestli neječí zrovna proto, že mu Sofinka vytrhla pár vlásků. A v ostatních případech lehne na zem a otlouká si o ni čelo, takže problém ho tam nechat. A malá jak ho pak slyší, tak se přidá, asi aby mu to nebylo líto. Je to někdy na Chocholouška. A vzdor, ten mu jde opravdu dobře, docela to vypiloval k dokonalosti :,(.
Dnes jsem dala malé napít z normálního hrnku a dokonce se i napila…sice půlku vyžbrndala po sobě, ale i tak úspěch, takže díky za radu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6842
31.1.13 10:32

@stray
A jaká je teda „uspávací metoda“ kterou nebude nutné odnaučit???
Dříve jsou uspávala na balóně, ale to jsem brzo pocítila na páteři :zed: :zed: :zed:
Teď to zkouším u prsa, ne vždy u něho usnou, ale dost je to zklidní, že je pak můžu dát do postýlky a odejít.
Původně jsem je původně kojila ještě v obýváku při světle, když měli pár týdnu, tak usnínali kdykoliv, ale čím byli starší, tak už je nešlo po kojení, jen tak odložit :zed: potřebovalo to něčím je zklidnit dostat tak do polospánku, původně balon, teď prso.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
31.1.13 10:42

@subsomi Ahojky, přečetla jsem si tvůj příspěvek a okamžitě se mi vybavila představa mých řvoucích dětí při kojení…tak taky píšu:-)
Já jsem měla problém s nedostetkem mlíka už od začátkum, takže po 2 měsích jsem převážně mlíko odstříkávala, bylo to strašný, ale dala jsem jim to do lahve a byl klid pro všechny. Mám totiž ještě staršího syna, tak mi pak zbával čas i trochu na něj. Ale to odstříkávání, bylo příšerný, tak jestli nemáš problém s kojením, tak buď ráda ale bohužel poradit přímo nedokážu:-)ty moji malý sínali s tou lahví, spokojeni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
31.1.13 10:46
@333Katynka píše:
@Evell U nás dnes katastrofa, takových dnů víc, tak nevím. Malej byl pěknej uřvánek. Nevím, co mu pořád je. Manžel není doma, babička marodí, tak jsem si to vychutnávala sama. Nevím, jak takové scény řešit, když ani nevím, z čeho jsou. Rozbrečí ho každá pitomost. Už na něj i houknu, ale tím se to ještě zhorší, na mluvení nereaguje. Jediné co občas zabírá je čaj a dudel.

Jo tak takovýhle dny znám, taky dost často mývám, všichni řvou, kníkají, vztekají se a stále něco potřebujou, já běhám jak popelka a nevím kam dřív skočit. Manžel v práci do večera a jiný hlídání nemůže. a malý si ještě neřeknou co chtějí…a kolikrát to vypada, že chtějí jenom chovat. Takže všude nepořádek…hračky kam se podíváš…jestli třeba ten tvůj malej nebyl unavenej nebo bříško, zoubky???to jsou u nás nejčastější potíže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6842
31.1.13 10:48

@Evell
a musela jsi pak odnaučovat tu láhev? nebo s ní usínají pořád?

Mlíka mám dost, někdy bych řekla až moc :roll: ráno se pravidelně budím s mokrým pyžamem a to už mám v posteli pod sebou přebalovací podložku ať to mlíko aspoň nevsakuje do matrace :zed: a peřinu po ránu taky dávám k topení, a´t do večera aspoň trochu proschne :zed: A to se prý tvorba mléka měla po 6-nedělí ustálit :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ale zase raději takhle než abych musela dávat UM :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
31.1.13 10:55

@subsomi
Položím je vždycky do postele, dám líko, pustím písničku v chůvičce, zasnu a odejdu. Dřív mi usínali tak že to vypili a odhodili a spinkali. V poslední době ale neusnou po vypití mlíčka, dělají blbosti, lezou z jedné postýlky do druhé, drív se i slíkali a čůrali do postýly( v tom lepším případě:-) ), proti tomu už jsem ale našla řešení - punčocháče přesto bodíčko a tričko ( oni byli schopný si totiž sundat bodíčko stáhnutím z ramen…) a vyndavají ze skříní všechno možné. dlouho jsem nevěděla jak na ně, ale teď 3. den, pouštím pohádky a u toho usnou do 10 min.Tak takhle mi to teďka máme s usínáním. Jinak pro mě ta láhev byla obrovská úleva a velká pomoc. Ale jak říkám, musela jsem dokrmovat UM už od začátku, rptože pořád řvali a byli hladový…Takže jsem se snažila jak to šlo, aby jsme zůstali u mateřskýho, ale bohužel…odtříkávala jsem tak do 5 měsíců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1038
31.1.13 11:04

@subsomi my jsme to měli ze začátku stejné, krásně usnuli u kojení a já je pak jen přenesla do postýlek. Jenže jak byli větší, začali se při položení budit a brečet. Pak už jsem měla pocit, že jen kojím a uspávám. Tak jsem se rozhodla, že tak to dál nepůjde a po kojení jsem je proste dala do postýlek a nechala je vybrečet. Občas jsem přišla, pohladila, zazpívala ale nechovala. Pár dní to bylo psycho, ale. Pak zjistili, že se uspávání nekoná a od té doby usínají sami. Takže jediná rada, aby jsi se nezbláznila, je neuspávat. Každý zlozvyk se pak těžko odnaučuje a prťata si nás natolik ochočí, kolik jim to dovolíme.
K tomu balonu, kamarádka tak uspávala dítě každý večer, jenže pak zjistili, že malá není schopná usnout v leže. Uspávali ji ta do 3 let, než se narodilo další mimi a nemusím asi psát, jaké scénny si pak užili.
Takže přeji pevné nervy a hodně zdaru :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1038
31.1.13 11:19

@subsomi naši usínají s flaškou. Malá s mlíkem a malej s kaší nebo čajem. On pak chvíli vybuřuje, ale položím ho, dám dudel o odejdu. To tak dvakrát a pak spí.
Jinak to kojení se upraví, ale počítej, že se dvěma dětma budeš mít ty prsa občas jak balony a o noci ani nemluvím. Já musela občas v noci do sprchy odstříkávat, abych mohla vůbec spát. Ale zase to bylo pohodlnějši, nemuset lítat pro flašky. Malého jsem kojila 9 měsíců, pak se sám odstavil a malou jsem odstavila před prvními narozeninami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová