Kdo máte dvojčata?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5934
28.1.13 11:13

AHOJ HOLKY JJ KLUCI JSOU HYSTERKY :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
624
28.1.13 13:27

Ahoj :mavam: Anička je zlatá ta se probudí a kouká a prohlíží si hračky kolem sebe, ale když se probudí Honzik jeje to je řev. Nebo když už se blíží jídlo, tak už ho pomalu ani nemohu přebalit, jak se vzteká. Musím dělat šaškárny abych ho uklidnila a to je opravdu někdy vysilující a na konci dne už melu s posledního.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3618
28.1.13 13:37

Ahojky, chci se zeptat zda máte některá jednovaječné kluky? Nám se tento týden narodí císařem, jsem na ně strašně zvědavá, jak budou velcí a jak budou vypadat, narodí se 36 týden, takže jsem šťastná, že jsem je donosila tak daleko…zatím žádné dítko nemáme…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
654
28.1.13 13:40

@cecillka
My jsme se sestrou o pět let, od malička jsem s ní pomáhala, většinou na nás byla mamka sama, protože taťka ještě studoval. Vozila jsem jí v kočárku, vodila do školky, školy a myslím, že to na mě následky nenechalo :D. Naopak se segrou jsme si hrozně rozuměli/rozumíme. Takže si to zas až tak strašně neberte :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
654
28.1.13 13:43

@zlatko
My jsme narození taky 19.10!!! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
28.1.13 13:58

Díky moc za radu!!!Já myslím, že každá rada je dosti cenná!!!Máte pravdu, měla bych s ním něco podniknout:-)něco budu muset vymyslet. On je bohužel takovej cíťa a v poslední době si moc nevěří a začal se strašně stydět před lidma. Nevím jestli to může být taky spojený s tím, že je na něj málo času - proto nemá dostatek aktivit, který by mu zvedali to sebevědomí. A nebo jsem blázen a moc to řeším:-)))Což je taky možný:-)
Ale jestli si ta tvoje starší dcerka na nic nestěžuje a nepamatuje si…tak je to asi v pořádku. A jak starý máš ty dvojčátka?
Dneska jedem na angličtinu, malej bude v jedné místnosti a já s dvojčaty v herně. Alespoň jeden kroužek společný, i když částečně:-) Budu jich muset najít víc, je to dobrý nápad jak ty děcka propojit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
28.1.13 14:05

Ahojky, já myslím, že ty holčičky to berou ale trochu jinak než ty kluci. Máme ještě dceru z manželova předchozího vztahu a ta byla vždycky taková pečovatelka, maminka:-)
Ale náš malej je línej si vzít boty, vyčistit si zuby, rozepnout si pás v autosedačce…prostě asi chlap:-)
Já myslím, že ty holčičky jsou daleko zodpovědnější a rozumnější daleko dříve než ty kluci. Náš malej má hlavě svůj svět, hlavou mu nejspíš zní: chci si hrát, budeme si hrát… často právě v zápalu hry, jak nepřemýšlí, dělá strašný kraviny, skočí na malý atd…pořád by si s nima jenom hrál, ale zatím nějak nechápe, že je ten starší brácha, co jim má i pomáhat. Např. naši špuntíci s oblibou vytahávají vlhčené ubrousky a co on?:-)není to tak dlouho co jim je pomáhal vyndavat:-)))Přitom je moc chytrej a šikovnej, ale…prostě uvnitř velký dítě a hračička, obrovská fantazie, která ještě moc neuvažuje jako 5 letý kluk. Ale vlastně kdo ví, jak se správně má chovat 5 letý dítě. Ale doufám, že se už trochu ty moje kluci vyrovnají a budou všichni v poho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5934
28.1.13 14:19
TO JE UPLNĚ PŘESNÝNJE ZVÍŘE… :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
@zlatko píše:
Ahoj :mavam: Anička je zlatá ta se probudí a kouká a prohlíží si hračky kolem sebe, ale když se probudí Honzik jeje to je řev. Nebo když už se blíží jídlo, tak už ho pomalu ani nemohu přebalit, jak se vzteká. Musím dělat šaškárny abych ho uklidnila a to je opravdu někdy vysilující a na konci dne už melu s posledního.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
624
28.1.13 16:30

Strey :palec:

Minko22 děkuji ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6842
28.1.13 20:44

@zlatko
No u nás se to střídá kdo řve :nevim: Lucka je mnohem větší hysterka, ona začne z ničeho řvát úplně hystericky (bez předchozího pofňukávání) a pak se zase zklidní a směje se. Matěj zase když se mu něco nezdá, tak zvládne kňučet mnohem déle.
Koupání zvládáme celkem v pohodě, jedno díte počká v postýlce nebo na hrací dece, okoupeme první a pak je prohodíme :mrgreen:
Já mám báječného partnera, který se vším pomáhá a zvládá úplně vše (teda kromě kojení :oops: ) takže zvládáme vesměs vše v pohodě, akorát přes den jsem na ně sama (přítel je v práci tak do 16 - 17 hod)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1038
29.1.13 10:15

@stray Danda pije z flašky, ten odmítá jakékoli pítka a Sofinka pije z hrníčku s pítkem od Aventu. Jenže málo. A pěkně mě ten hrnek štve, protože se hrozně blbě čistí. Teď jsem z toho pítka dolovala špejličkama pěknej hnus, to mají fakt nedomyšlený. Jaké máte s hrnečky zkušenosti?
tady včera napadlo asi 15 cm sněhu, tak jsme ty sáňky přece jen vytáhli, dnes to snad taky ještě půjde.
Tchýně dětem včera poslala DVD Teletubies a docela na to koukají, takže je teď chvíli klid :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1038
29.1.13 13:55
@cecillka píše:
@333Katynka Katynko, co to máte s tím vzekacím omdlíváním? Chlapeček je natolik dráždivej?

Jmenuje se to afektivně respirační záchvat, děsně to vypadá, ale nebezpečné to prý není. Malej jak začne ječet, tak občas nedýchá a z toho vzteku celej zfialoví až omdlí. Byli jsme i v nemocnici a naštěstí vyloučili něco závažnějšího. Přejde to časem samo, teď už je nějakou dobu klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1038
29.1.13 14:03

@Evell u nás funguje dohoda… když dcerka pomáhá s prťatama, tak já si na ni:udělám čas a jdeme třeba bruslit. Ty by jsi s malým mohla třeba do cukrárny na něco dobrého, nebo třeba do kina nebo divadla na pohádku. Tak bude mít pocit, že je důležitý a ještě má za to pomáhání odměnu. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
624
29.1.13 16:21

Sobsomi, tak mě se ted stává, že koupu sama, protože Manžel je v práci a chodí třeba až po sedmé z práce. Většinou je řev, ale ted jsem to začala dělat jinak nejdřív vykoupu a nakrmím Honzíka toho ubrečenějšího spíš uřvanějšího no a pak jde na řadu Aninka. Včera se to obešlo bez pláče, tak doufám, že to vyjde i příště. pak pochovám a jdou spinkat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6842
29.1.13 19:06

@zlatko
Mi se osvědčilo uspávat je u prsa. Večer si je vezmu k sobě do postele, v ložnici je zhasnuto a nakojím vleže, u toho postupně usnou a pak je uložím do jejich postýlky, takže tak nejdříve Matěje, to je „prsomil“ :mrgreen: s prsem v puse je spokojený a usne zaručeně a pak Lucinku, ta je pak třeba ještě ve své postýlce s otevřenýma očima, ale už je většinou zticha a pak usne :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová