Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Ťuhík @LenaFa Děvčata a taky máte to strašný nutkání vykřičet to do světa, prostě všem to povědět a vystrčit na ně břuško? Já se tááááááák těším až to budu muct vykecat
.
Nicc, gratuluji..jinak 4+2 je bráno jako 4tt..Dnes jak jsem byla na té kontrole, tak mi potvrdili 6tt a přitom mám 6+3..Sama jsem se počítala za 7tt, ale je fakt že už by asi byl malý aktivní..Však takhle je klid na duší, že jeste máme čas na aktivitu srdíčka..Ten čas vůbec nutika, vid..Taky bych to nejraději popohnala ![]()
Jinak dneska jsem celej den taky uvažovala jestli nezajít už k doktorovi ještě tento týden, příští se tam nedostanu, každopádně jsem se rozhodla zítra tam zavolat. Jinak myslím že za 14 dní by bylo akorád, budu v 7 týdnu, teda jestli počítám dobře. ![]()
@pepena To mi povídej..opravdu to vypadá jako by se chvílemi zastavil čas..
Ale nedá mi to a pomalu už to nejbližší okolí ví..I když času by bylo ještě dost.
To ale nejde, mlčet.. ![]()
Úplně to stačí..ten sedmy týden řekne vše. Já to měla v plánu ke konci sedmého, ale menší komplikace to uspisili a teď jsem jak natrni, pac mi nic moc nepovedeli, až příští týden.. ![]()
Já mám v plánu to všem vykecat jakmile se rozbuší srdíčko
. Pevně tomu věřím že to tak bude a mimi je v pořádku. @LenaFa neboj na srdíčko je opravdu moc brzo, já byla s první dcerkou poprvé taky kolem 6-tého týdne a nic. Pak jsem byla až za 14 dní a nádhera
mlátilo jak o život. No a právě proto se na tu gyndu neženu když mě nic nebolí a vyčkávám.(Mimochodem i proto že nesnáším chození po doktorech dělá se mi tam šoufl
) Ale stejně tam raději brnknu ![]()
@LenaFa to tak to je dobré- před chvíli jsem našla tady na strankách že jsem už v 5TT. ale to je v podstatě jedno. zitra ještě ráno testnu jestli sílí čarka. a pak už to budu muset řict mojemu. dnes už žikal nemáš nějaké nafouklé břicho. no nechápu, ale taky si připadám že jsem jak nafouklý balon.
Děkuji
..Taky v to pevné věřím, když už to všechno tak krasne a rychle vyšlo. Těším se na ten pocit. Musí to být nádherný.
Takže už máš nějaké zkušenosti. To je fajn, zatím tu jsme všichni pvorodicky, co vím..A jak je dcerka veliká? Stejně vás holky obdivuju, jak to vydržíte ututlat..
@pepena a první proběhlo hladce?
Já už taky čekám druhé ditko. ale prví jsem celou dobu pracovala tak že jsem si těhotenství vubec neužila dělala jsem soboty, neděle a končila 14dni před termínem. já mám holčičku bylo jí ted 6.
@nicc je to možné, že 5tt..Teda máš vsimaveho chlapa, to se cení.
A ještě donedávna jsem si taky přišla jak nafoukly balón. Pravda, podbřišek trošku zůstal, ale už to není tak hrozne..a kdy jsi si dělala naposledy test? Já jsem testovala jednu chvíli pořád..a byl tam jen duch.Pak jsem 5dní vydržela a už byla ihned krasne vidět ![]()
Takže teď užívám se vším všudy @nicc prvního dne? To je krasny, že dceři už je šest, také bych jednou rada větší věkový rozdíl mezi dětmi..Ale teď budu rada, když bude vše ok a v lednu bude malý mimi, hlavně zdravý.. ![]()
Je to docela dost, ale my jsme jí měli jak jsme byli dost mladí a pak jsme stavili domeček, ted už bydlíme sice nám to hned nešlo ale nakonec se povedlo
a máš nějaké příznaky? poznala jsi ještě než jsi zkusila TT že to vyšlo?
@nicc No vlastně to máš plně ukončený čtvrtý týden + ty další dny. Takže by to měl být počátek pátého týdne…
@pepena Ani nevíš, jak moc se těším. Strašně to pomalu utíká. Vím, že bych na to měla přestat myslet, ale nejde to.
Já nevím, kdy to řeknem, ale asi tak po první ultrazvuku, kdy se zjistí, jak bije srdíčko. Takže tak počítám v osmé/devátém týdnu. Řeknem to ale jenom nejblžší rodině. Později dál. ![]()
Já se cítím taky šíleně nafoukle a trápí mě s prominutím větry. Ale dá se to přežít. Apoň nezvracím (teda zatím). Tak doufám, že to tak vydrží. ![]()