Kdo platí útratu?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
543
4.8.16 12:54

Za mě taky ve všech restauracích apod. plati partner. Oboum nám to přijde přirozené :) takze byt tebou bych to neřešila a užívala si to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30934
4.8.16 12:55
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17306
4.8.16 13:01
@jaelisa píše:
A co kdyz dobyva ona jeho, preci nejsme ve stredoveku, ze? :lol: :lol: :jazyk:

I to se může stát, ale zkušená žena to umí zařídit tak, aby muž dobýval ji ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
970
4.8.16 13:05

@Laura215 tak třeba jednou nejděte do restaurace, naplánuj piknik venku a dones košík s občerstvením ;) Změna je život :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6590
4.8.16 13:05

@Laura215 buď ráda, že on, můj ex za mě za 3 roky nezaplatil ani prd. Ani výroční večeři, pěkně jsem si to musela zacvakat sama :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
4.8.16 13:07

Vyhovuje mi systém kdo zve, ten platí. (A na prvním rande jsem za sebe nechávala platit jen pokud jsem s dotyčným chtěla na rande druhé.)

Při rozdílných příjmech zvete podle svých možností - tedy třeba na tu domácí večeři…

A teda berte to jako tréning jak se o penězích naučit mluvit. Je to sice nepříjemné, ale je potřeba umět se v klidnu a bez emocí bavit o financích v rámci fungování páru.

Jistě to není potřeba řešit v rámci prvního vzedmutí hormonů, ale jen co se zajedete do stabilního páru, tak je potřeba to nacvičit, aby pokud skončíte v manželství a se společným jměním a domácností nebyly diskuze o penězích citlivé téma, ale fungující rutina.

Když se to dva nenaučí, tak to může končit velmi, velmi bolestně - zdejší diskuze nabízí nepřeberné množství příkladů. Od zatajených dluhů a náhlých exekucí, přes neschopnost hospodařit, po manipulaci tím druhým skrze peníze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2034
4.8.16 13:14

Já bych to taky neřešila, já sem se svým dnes už mužem seznámila v době, kdy on vydělával a já studovala, vozil mě ze schůzek často služebním autem, taky mi to nebylo příjemné, občas sem ho na něco pozvala já, nebylo to ale pravidlo, nebo jsem mu koupila nějakou maličkost…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
4.8.16 13:21

Manžel by se hanbou propadl, kdybych za něj někde platila já. Dělala jsem to tedy tak, že jsem přitahla domu obrovský nákup, zaplatila nějaký pobyt apod. :kytka: Buď ráda, že máš gentlemana!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10244
4.8.16 13:40

@Laura215 Hodnotím velmi kladně, že je přítel slušně vychován. Pokud se však cítíš trapně, že jsi stále jen zvaná, pak můžeš nastolit pravidlo, že kdo zve, ten platí. A někdy pozvi rychleji, ikdyby to bylo jen na kopeček zmrzliny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
147
4.8.16 13:45

Přítel také ve většině případů vše platí, takže když mu chci něco optalit, tak ho jako překvapilo pozvu já např. Přes slevomat protože tam je to placené předem nebo zaplatím nějaký výlet( ubytování, vstupy a on zase jídlo a ty dražší položky). Po roce a půl se mi podařilo vyrobit si zásadní právo na to, že cukrárny platim já :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
4.8.16 14:24
@Laura215 píše:
Ahoj holky, chci se zeptat, kdo z vás v začátcích vztahu platí útratu? Mám přítele pár týdnů, a zatím pokaždé platil všechno on za nás oba (večeře, kavárna apod.), říkal, že je to pro něj samozřejmost - já tedy ještě studuji a on už vydělává, ale stejně je mi to trapné nechat za sebe pokaždé platit, jenže on o něčem jiném nechce slyšet. Tak nevím, mám trvat na tom, že někdy něco zaplatím já, i když tedy tyhle „hádky“ o penězích jsou mi bytostně nepříjemné? Ale nechci zase vypadat jako že to beru jako samozřejmost, protože si toho opravdu moc vážím a ráda bych mu to oplatila. Díky za názory ;)

nech ho, pokud je v pohodě, vydělává a studuješ, tak je to fajn, že platí, ne? Pokud mu to chceš nějak „oplatit“, tak ho někam pozvi, vymysli a zasponzoruj jakous akci ;) buď ráda, že není držgrešle.. za mne na začátku platil většinou jen chlap - byla jsem na mateřské, moc jsem těch financí neměla..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9935
4.8.16 14:30

Nech ho, ale jak už tu bylo párkrát řečeno, na oplátku bych ho pozvala třeba na véču domů, něco bych uvařila ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6499
4.8.16 14:32

U nás vždy platil a platí muž. Už jsme nějakou dobu manželé a stále u nás dodržujeme, že platí on. Opravdu vyjímečně se stane, že za oběd pro celou rodinu platím já - ze společných peněz, máme jen jeden účet. Líbí se mi ten pocit, kdy platí muž.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6499
4.8.16 14:33
@zoidberg píše:
I to se může stát, ale zkušená žena to umí zařídit tak, aby muž dobýval ji ;)

Zas u zkušený ženy je riziko, že nejsi poslední, kdo ji dobývá..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1280
4.8.16 14:57

U nás taky platil přítel a já zase se mu na oplátku revanžovala tím, že jsem vařila a pekla dobrůtky když byly naše první společné víkendy :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí