Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ou… Víc k tomu nemám. Tohle je šílený. My máme s manželem peníze společné a neumím si to představit ani jinak. Kámoška mají peníze oddělené a pak se dohadují, že on koupil kočárek, ona koupí postýlku… a on pak nadává, že koupila levnější postýlku než byl kočárek a obráceně ![]()
Rekonstrukce zahrady rozhodně potřeba není
Ale děti potřebují mít něco na sebe, kde spát, co jíst a mít spokojenou a zajištěnou mámu, která se nebude stresovat jestli jí další rodičák přijde včas, aby mohla koupit banány a pořádný plíny.
Jako manželé a každý jedete na svém písečku. Počkej až budeš pobírat rodičovský příspěvek. Jestli vám to tak vyhovuje, mně osobně by to vadilo, jste manželé a měli byste hospodařit spolu. Ty pak budeš obracet každou korunu, on si bude šetřit. Třeba tě založí a až se vrátíš do práce, tak mu budeš splácet.
@Anonymní píše:
Ahoj maminky, jak jste financovali dětskou vybavicku? S manželem jsme spolu 4 roky, nikdy jsme neměli společné peníze, vždy jsme platili tak nějak napůl (poplatky na bydlení každý půlku, jidlo někdy platí nakup jeden a jindy druhý) při plánování miminka jsme mluvili o tom, že mateřská není žádná sláva a že bude muset manžel platit větší částky než já (logicky) už mu nezvládnu z mateřské platit půlku všech výloh (jidlo, poplatky, domácnost) s tím souhlasil.
Otěhotněla jsem s dvojčátky, budeme mít chlapečka a holčičku, ale od začátku jsem na rizikovém těhotenství už i kvůli věku, tudíž se mi příjmy ztenčily, ale i tak platím polovinu všech našich výloh. Jenže zásadní věc, výbavičku nakupuji jen já, manžel mi řekl že bude kupovat vybavení na zahradu. Jsem z toho docela nešťastná, ze mě v tom takhle nechal kupovat vybavicku na dvě, i když chápu že rekonstrukce zahrady je třeba, ale šlo to dělat postupně..
popravdě ani nevím jestli s ním být, chová se dost sobecky, jako bych vlastně byla méně cenná jen proto ze jsem doma. Řešila jste některá z vás podobný problém?![]()
Boha to je chuj.
sobecké kořeň, nic víc. Máte mít peníze dohromady, žádný tvoje a moje. Co chceš za rady, když sis dítě pořídila s tímto. Buď bude chtít dát peníze na jednu hromadu nebo ne. A pak buď rozchod a nebo budeš trpět.
Divné manželství, u nás hospodaříme společně, manžel vydělává víc takže toho víc zaplatí, já mám víc volného času, takže se víc venuju domácnosti, dítěti.. Funguje to automaticky, neřešíme kdo, co, čí, jsme rodina.
Tohle je snad i v zákoně ne? Že se otec dítěte musí podílet na pořízení výbavy na dítě/děti a na nákladech spojených s těhotenstvím a porodem.
Dítě jsme čekali neplánovaně po 4 letech vztahu a přišla jsem na to až těstě před 4 měsícem těhotenství, tak jsem se rozhodla dítě si nechat. On mě posílal na potrat a když jsem odmítla, tak mi na nic nepřispěl.
Já platila vše na dítě a on nový větší byt ( nájem) já energie. Jídlo na střídačku…
Vydrželo nám to dalších 5 let a byli věčné dohady kolem placení. Nehla jsem s ním a už mě ty věčné dohady nebavili.
Neznám, peníze máme dohromady. Samozřejmě, že některé věci vybere lépe žena, která bude pravděpodobně i o dítě primárně pečovat, ale otázku peněz jsem naštěstí nikdy řešit nemusela.
Teeeda
Zkusila bych to zavcas nejak narovnat. Alespon co do propoctu skutecnych vydaju a probrat to, co je nutne ted a co se da odlozit. Zbyde-li na Tebe pece (vydaje) o deti, z rodicaku se Ti dobre nepovede. Jako miminka maji jakysi pocastecni vydaj, ale nepotrebuji toho zase tolik. Skolka, skola, to asi teprve bude. Dcera ma tri a vydaje rostou s vekem ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj maminky, jak jste financovali dětskou vybavicku? S manželem jsme spolu 4 roky, nikdy jsme neměli společné peníze, vždy jsme platili tak nějak napůl (poplatky na bydlení každý půlku, jidlo někdy platí nakup jeden a jindy druhý) při plánování miminka jsme mluvili o tom, že mateřská není žádná sláva a že bude muset manžel platit větší částky než já (logicky) už mu nezvládnu z mateřské platit půlku všech výloh (jidlo, poplatky, domácnost) s tím souhlasil.
Otěhotněla jsem s dvojčátky, budeme mít chlapečka a holčičku, ale od začátku jsem na rizikovém těhotenství už i kvůli věku, tudíž se mi příjmy ztenčily, ale i tak platím polovinu všech našich výloh. Jenže zásadní věc, výbavičku nakupuji jen já, manžel mi řekl že bude kupovat vybavení na zahradu. Jsem z toho docela nešťastná, ze mě v tom takhle nechal kupovat vybavicku na dvě, i když chápu že rekonstrukce zahrady je třeba, ale šlo to dělat postupně..
popravdě ani nevím jestli s ním být, chová se dost sobecky, jako bych vlastně byla méně cenná jen proto ze jsem doma. Řešila jste některá z vás podobný problém?![]()
jste manželé a máte každý své peníze?
chápu, že každý platí jiné věci, ale bylo by vhodné, abyste si sedli a domluvili se. Ať Ti třeba posílá určité procento z jeho výplaty, není možné abys vše na dvě mimina financovala z PPM nebo RP.
Ty jo tak to teda koukám, manžel snů.
My teda máme peníze společné a neumím si představit, že by tomu bylo jinak a dohadovali by jsme se kdo co zaplatí.
![]()
@Anonymní píše:
Také budeme mít dvojčátka. A byla jsem celé těhotenství až do nástupu na mateřskou na neschopence
. Máme s manželem každý svoje peníze, ale i společný účet, kam každý posíláme to, co můžeme. Necháváme si každý na svém jen něco málo a oba stejně. Manželovi vždy řeknu, co je potřeba koupit a proč a jestli to chce vidět, vybrat barvu, atd… Vždycky mi říká, hlavně ať to platím ze společných peněz… Takže u nás nějak moje/tvoje není
Děti jsme si udělali spolu, tak spolu i vše platíme…
Ty z neschopenky platíš výbavu na dvě děti? Tvůj chlap je lakomec. ![]()
@Anonymní píše:
Jo holka, co sis vybrala a vzala to máš. Tohle je zásadní a měli jste si to domluvit předem. My s manželem nemáme moje a tvoje, ale naše
My nie sme manzelia, ani nemame spolocne peniaze. Vybavicku som kupovala z 90 % za svoje a nevadilo mi to. Da sa to aj relativne lacne, vacsinu veci mame z druhej ruky.
Ako sa maly narodil, partner mi dal kartu ku svojmu uctu, aby som vsetky nakupy platila z jeho uctu. Dopredu sme tak dohodnuti neboli, ale samozrejme, teraz uz na rodicaku nemam rozhodne nic proti tomu
nadalej platim byt, lebo to v nasej situacii povazujem za ferove.
Podla mna nie je rozhodujuce, ako to maju nastaveni ostatni. Ano, vacsinu mamiciek budu zivit tatinkovia a je to tak v poriadku. A ak to ma niekto nastavene inak, tak je to zase na tom danom pare. Podstatne dolezitejsie je, ako ste schopni o tom komunikovat a dohodnut sa.
Prebrala si s nim, ze sa necitis na to, aby si sama utiahla celu vybavicku? Ze za danych okolnosti preferujes, aby sa zahrada riesila neskor? Sadnite za stol, napiste si cisla a dohodnite sa. Ste v tom predsa spolu ![]()
@Elea9 píše:
Také budeme mít dvojčátka. A byla jsem celé těhotenství až do nástupu na mateřskou na neschopence. Máme s manželem každý svoje peníze, ale i společný účet, kam každý posíláme to, co můžeme. Necháváme si každý na svém jen něco málo a oba stejně. Manželovi vždy řeknu, co je potřeba koupit a proč a jestli to chce vidět, vybrat barvu, atd… Vždycky mi říká, hlavně ať to platím ze společných peněz… Takže u nás nějak moje/tvoje není
Děti jsme si udělali spolu, tak spolu i vše platíme…
Taky cekame dvojcata a mame to stejne 😊