Kdo platil výbavičku na miminko?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1540
2.3.21 18:54

Ou… Víc k tomu nemám. Tohle je šílený. My máme s manželem peníze společné a neumím si to představit ani jinak. Kámoška mají peníze oddělené a pak se dohadují, že on koupil kočárek, ona koupí postýlku… a on pak nadává, že koupila levnější postýlku než byl kočárek a obráceně :zed:
Rekonstrukce zahrady rozhodně potřeba není ;) Ale děti potřebují mít něco na sebe, kde spát, co jíst a mít spokojenou a zajištěnou mámu, která se nebude stresovat jestli jí další rodičák přijde včas, aby mohla koupit banány a pořádný plíny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jolka86
2.3.21 18:54

Jako manželé a každý jedete na svém písečku. Počkej až budeš pobírat rodičovský příspěvek. Jestli vám to tak vyhovuje, mně osobně by to vadilo, jste manželé a měli byste hospodařit spolu. Ty pak budeš obracet každou korunu, on si bude šetřit. Třeba tě založí a až se vrátíš do práce, tak mu budeš splácet.

• Citovat
  • Upravit
20936
2.3.21 18:55
@Anonymní píše:
Ahoj maminky, jak jste financovali dětskou vybavicku? S manželem jsme spolu 4 roky, nikdy jsme neměli společné peníze, vždy jsme platili tak nějak napůl (poplatky na bydlení každý půlku, jidlo někdy platí nakup jeden a jindy druhý) při plánování miminka jsme mluvili o tom, že mateřská není žádná sláva a že bude muset manžel platit větší částky než já (logicky) už mu nezvládnu z mateřské platit půlku všech výloh (jidlo, poplatky, domácnost) s tím souhlasil.
Otěhotněla jsem s dvojčátky, budeme mít chlapečka a holčičku, ale od začátku jsem na rizikovém těhotenství už i kvůli věku, tudíž se mi příjmy ztenčily, ale i tak platím polovinu všech našich výloh. Jenže zásadní věc, výbavičku nakupuji jen já, manžel mi řekl že bude kupovat vybavení na zahradu. Jsem z toho docela nešťastná, ze mě v tom takhle nechal kupovat vybavicku na dvě, i když chápu že rekonstrukce zahrady je třeba, ale šlo to dělat postupně..
popravdě ani nevím jestli s ním být, chová se dost sobecky, jako bych vlastně byla méně cenná jen proto ze jsem doma. Řešila jste některá z vás podobný problém? :,( :,(

Boha to je chuj. :roll: sobecké kořeň, nic víc. Máte mít peníze dohromady, žádný tvoje a moje. Co chceš za rady, když sis dítě pořídila s tímto. Buď bude chtít dát peníze na jednu hromadu nebo ne. A pak buď rozchod a nebo budeš trpět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15491
2.3.21 19:03

Divné manželství, u nás hospodaříme společně, manžel vydělává víc takže toho víc zaplatí, já mám víc volného času, takže se víc venuju domácnosti, dítěti.. Funguje to automaticky, neřešíme kdo, co, čí, jsme rodina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3mamamina
2.3.21 19:04

Tohle je snad i v zákoně ne? Že se otec dítěte musí podílet na pořízení výbavy na dítě/děti a na nákladech spojených s těhotenstvím a porodem.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.3.21 19:06

Dítě jsme čekali neplánovaně po 4 letech vztahu a přišla jsem na to až těstě před 4 měsícem těhotenství, tak jsem se rozhodla dítě si nechat. On mě posílal na potrat a když jsem odmítla, tak mi na nic nepřispěl.
Já platila vše na dítě a on nový větší byt ( nájem) já energie. Jídlo na střídačku…
Vydrželo nám to dalších 5 let a byli věčné dohady kolem placení. Nehla jsem s ním a už mě ty věčné dohady nebavili.

• Citovat
  • Upravit
29
2.3.21 19:07

Neznám, peníze máme dohromady. Samozřejmě, že některé věci vybere lépe žena, která bude pravděpodobně i o dítě primárně pečovat, ale otázku peněz jsem naštěstí nikdy řešit nemusela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
390
2.3.21 19:12

Teeeda :( Zkusila bych to zavcas nejak narovnat. Alespon co do propoctu skutecnych vydaju a probrat to, co je nutne ted a co se da odlozit. Zbyde-li na Tebe pece (vydaje) o deti, z rodicaku se Ti dobre nepovede. Jako miminka maji jakysi pocastecni vydaj, ale nepotrebuji toho zase tolik. Skolka, skola, to asi teprve bude. Dcera ma tri a vydaje rostou s vekem :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
2.3.21 19:15
@Anonymní píše:
Ahoj maminky, jak jste financovali dětskou vybavicku? S manželem jsme spolu 4 roky, nikdy jsme neměli společné peníze, vždy jsme platili tak nějak napůl (poplatky na bydlení každý půlku, jidlo někdy platí nakup jeden a jindy druhý) při plánování miminka jsme mluvili o tom, že mateřská není žádná sláva a že bude muset manžel platit větší částky než já (logicky) už mu nezvládnu z mateřské platit půlku všech výloh (jidlo, poplatky, domácnost) s tím souhlasil.
Otěhotněla jsem s dvojčátky, budeme mít chlapečka a holčičku, ale od začátku jsem na rizikovém těhotenství už i kvůli věku, tudíž se mi příjmy ztenčily, ale i tak platím polovinu všech našich výloh. Jenže zásadní věc, výbavičku nakupuji jen já, manžel mi řekl že bude kupovat vybavení na zahradu. Jsem z toho docela nešťastná, ze mě v tom takhle nechal kupovat vybavicku na dvě, i když chápu že rekonstrukce zahrady je třeba, ale šlo to dělat postupně..
popravdě ani nevím jestli s ním být, chová se dost sobecky, jako bych vlastně byla méně cenná jen proto ze jsem doma. Řešila jste některá z vás podobný problém? :,( :,(

jste manželé a máte každý své peníze? 8o chápu, že každý platí jiné věci, ale bylo by vhodné, abyste si sedli a domluvili se. Ať Ti třeba posílá určité procento z jeho výplaty, není možné abys vše na dvě mimina financovala z PPM nebo RP.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Annastaziaa
2.3.21 19:17

Ty jo tak to teda koukám, manžel snů.
My teda máme peníze společné a neumím si představit, že by tomu bylo jinak a dohadovali by jsme se kdo co zaplatí. :think: :roll:

• Citovat
  • Upravit
1735
2.3.21 19:18
@Anonymní píše:

Také budeme mít dvojčátka. A byla jsem celé těhotenství až do nástupu na mateřskou na neschopence :kytka:. Máme s manželem každý svoje peníze, ale i společný účet, kam každý posíláme to, co můžeme. Necháváme si každý na svém jen něco málo a oba stejně. Manželovi vždy řeknu, co je potřeba koupit a proč a jestli to chce vidět, vybrat barvu, atd… Vždycky mi říká, hlavně ať to platím ze společných peněz… Takže u nás nějak moje/tvoje není :nevim: Děti jsme si udělali spolu, tak spolu i vše platíme…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9108
2.3.21 19:20

Ty z neschopenky platíš výbavu na dvě děti? Tvůj chlap je lakomec. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19986
2.3.21 19:20
@Anonymní píše:

Jo holka, co sis vybrala a vzala to máš. Tohle je zásadní a měli jste si to domluvit předem. My s manželem nemáme moje a tvoje, ale naše

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
351
2.3.21 19:22

My nie sme manzelia, ani nemame spolocne peniaze. Vybavicku som kupovala z 90 % za svoje a nevadilo mi to. Da sa to aj relativne lacne, vacsinu veci mame z druhej ruky.

Ako sa maly narodil, partner mi dal kartu ku svojmu uctu, aby som vsetky nakupy platila z jeho uctu. Dopredu sme tak dohodnuti neboli, ale samozrejme, teraz uz na rodicaku nemam rozhodne nic proti tomu :lol: nadalej platim byt, lebo to v nasej situacii povazujem za ferove.

Podla mna nie je rozhodujuce, ako to maju nastaveni ostatni. Ano, vacsinu mamiciek budu zivit tatinkovia a je to tak v poriadku. A ak to ma niekto nastavene inak, tak je to zase na tom danom pare. Podstatne dolezitejsie je, ako ste schopni o tom komunikovat a dohodnut sa.

Prebrala si s nim, ze sa necitis na to, aby si sama utiahla celu vybavicku? Ze za danych okolnosti preferujes, aby sa zahrada riesila neskor? Sadnite za stol, napiste si cisla a dohodnite sa. Ste v tom predsa spolu :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
996
2.3.21 19:24
@Elea9 píše:
Také budeme mít dvojčátka. A byla jsem celé těhotenství až do nástupu na mateřskou na neschopence :kytka:. Máme s manželem každý svoje peníze, ale i společný účet, kam každý posíláme to, co můžeme. Necháváme si každý na svém jen něco málo a oba stejně. Manželovi vždy řeknu, co je potřeba koupit a proč a jestli to chce vidět, vybrat barvu, atd… Vždycky mi říká, hlavně ať to platím ze společných peněz… Takže u nás nějak moje/tvoje není :nevim: Děti jsme si udělali spolu, tak spolu i vše platíme…

Taky cekame dvojcata a mame to stejne 😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky