Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@korneli píše:Ženy? Fakt?
Moc dobře to znám chcou pořád, ale že by se podílely alespoň financemi na ochranu, to už ne. Kdyby to měly oni platit ze svého, raději by sex neprovozovaly.
Já to měla ve vztahu vždy tak, že jsme se na ochraně podíleli oba. Pak se divte, že tolik chlapů se pořádně finančně nestará o své dítě nebo se tváří, že děcko je problém jen ženy, když už ve fázi ochrany před početím se k tomu spousta žen staví stylem: „Nikdy bych si od chlapa nenechala přispívat na antikoncepci, protože je to přeci moje ochrana.“ Není, není to jen vaše ochrana, vy chráníte i toho chlapa, aby kolem neběhala jeho nechtěná děcka. A tímhle postojem z něj už v téhle fázi sundáte odpovědnost za případné následky vašeho styku.
Pokud ve vztahu lidé používají HA, tělísko… tak si žena nechává zasahovat do těla, musí hlídat, že to bere správně… a ono je špatné chtít po chudáčkovi chlapovi, co si bez starostí vrzne, alespoň nějaké drobné? ![]()
@Danielss píše:
Některé ženy opravdu nechápu.Přeci soulozi oba, tak ať se oba podílí na ochraně a pokud on nechce platit, tak ať se stará o kondomy a zase ať je platí oba. Už vidím jak jak na kondomy kVnepohodlí pro některé chlapy je přednější, než dotyčná
No jo, ale tak ja porad s nekym nechodila…ale ha jsem brala porad..obcas jsem mela jen milence, nebo kratkodobe znamosti, nebo kamardy, pak jsem treba zacla s nekym chodit, tak me vubec nenapadlo na nej nastoupit s uctem a hlavne uz jsem byla normalne dospela a pracujici a ten litr na ctvrt roku jsem na to fakt mela
a s manzelem mame leta spolecne penize, ale tak to uz je jiny level… nevim, mozna, kdybych zacla v 16ti-17ti zacla s nekym chodit a byla s nim 8 let, tak by me to mozna napadlo, al nevim…
@Mar__tanka1983 Tak mě ano, to je jasný
A on tu snámi žije, samozřejmě má svoje kapesný na určitý věci. Ale moje mamka prostě řekla, že by se propadla hanbou chtít peníze, že je jedno jestli vaří pro 4 nebo pro 5 lidí. Stejně oba chodíme do školy, já pak do práce..dá se říct, že tu jen spíme..
@Kristyna261200 Takže tvoje mamka sama vydělává málo, ale živí z toho floutka, kterýmu stačí u rodičů natáhnout ruku a ještě má kecy, že antikoncepce je tvůj problém a ať si teda víc huntuješ zdraví, když nemáš na lepší. Chápu to správně? Že po něm mamka nechce peníze, to svým způsobem chápu, ale nabízí on třeba, že aspoň někdy nakoupí, nebo že něco zaplatí? Zkoušela ses ho ptát, co by se stalo, kdybys otěhotněla? Nutil by tě do potratu? Zaplatil by ti aspoň ten potrat? Opustil by tě a dělal by peklo i kvůli minimálním alimentům? Ten tvůj chlapec je teda pěknej dáreček :-/
@marzanna Jo zrovna onehdá sem se ptala, co by dělal kdybych otěhotněla. Řekl na rovinu, že má svuj karierní sen, a že bych šla na potrat. Upřímně jako je mi to líto, ale zas na druhou stranu je pochopitelný, že v 19 nepřemýšlí nad miminama ![]()
@Kristyna261200
hm, takže je to taková dlouhodobá návštěva…
To už je pak na vás dvou a na vaší povaze a dohodě s rodiči, jak si to nastavíte, no…
protože společnou domácnost a společné náklady tedy víceméně nesdílíte.
Já bych třeba takhle prostě žít nechtěla, určitě né dlouhodobě (roky). Takže on defacto nemusí platit nic, kapesný na svý věci dostane od rodičů, vaří tvoje máma. Nu, to má chlapec docela levný hotelový služby…
Podle mě byste se prostě měli zařídit sami na sebe (včetně opravdového společného vedení domácnosti), ono by totiž vykrystalizovaly i ty věci, které teď řešíš - třeba jako to, čí finanční zodpovědnost je vaše (ano vaše, on nechce taky abys otěhotněla, předpokládám) antikoncepce…
Minimálně byste mámě měli dávat příspěvek na služby, co vám poskytuje (jídlo, bydlení, energie), ať ti to máma klidně dává třeba na spoření, ale prostě bych jí přispívala, jste dospělí a žádní příživníci).
@Kristyna261200 Mno, kdyz to tak ctu… tak mi z toho prijde, ze pritel mysli hlavne na sebe. Byt tebou bych byla opatrna, protoze tohle na mladeho muze ochotneho prevzit nasledky svych cinu nevypada. Ale muzu se samozrejme mylit, neznam vas cely vztah
Ale minimalne v ramci toho, ze u vas bydli a vasi ho zivi, bych teda just na zaplaceni alespon pulky teliska trvala.
@Livi92 píše:
Já to měla ve vztahu vždy tak, že jsme se na ochraně podíleli oba. Pak se divte, že tolik chlapů se pořádně finančně nestará o své dítě nebo se tváří, že děcko je problém jen ženy, když už ve fázi ochrany před početím se k tomu spousta žen staví stylem: „Nikdy bych si od chlapa nenechala přispívat na antikoncepci, protože je to přeci moje ochrana.“ Není, není to jen vaše ochrana, vy chráníte i toho chlapa, aby kolem neběhala jeho nechtěná děcka. A tímhle postojem z něj už v téhle fázi sundáte odpovědnost za případné následky vašeho styku.Pokud ve vztahu lidé používají HA, tělísko… tak si žena nechává zasahovat do těla, musí hlídat, že to bere správně… a ono je špatné chtít po chudáčkovi chlapovi, co si bez starostí vrzne, alespoň nějaké drobné?
Musim rict, ze mi hlavou bezelo neco podobneho. Byt chlapem v teto dobe je krasa stridajici nadheru - zodpovednost zadna, ani za ten stouch. Natoz tak se financne na necem podilet. Akorat se pak dost z nich divi, kdyz uz teda casem na svet to dite prijde a partnerka zustane doma, ze se po nich najednou chce, aby vynakladali svuj cas a finance taky na nekoho jineho nez na sebe ![]()
@Kristyna261200 píše:
Jsem na SŠ maturitní ročník. Bydlíme u našich rodičů.. my máme spodní patro a rodiče horní.. mamka po příteli nikdy nic platit nechtěla..říká, že je jedno jestli se koupí 10 nebo 12 rohlíku
Jaký obor studia, jestli se mohu ptát?
@Kristyna261200 píše:
@marzanna Jo zrovna onehdá sem se ptala, co by dělal kdybych otěhotněla. Řekl na rovinu, že má svuj karierní sen, a že bych šla na potrat. Upřímně jako je mi to líto, ale zas na druhou stranu je pochopitelný, že v 19 nepřemýšlí nad miminama
Tady ho opravdu nemusíš omlouvat. Ani před sebou. Co ty další otázky? Ten potrat by zaplatil? Fakt je mu jedno, že bys v sobě měla nebezpečnější tělísko? Nabízí sám od sebe nějaké příspěvky do domácnosti? atd…
Jsem s manželem od našich 14 let. V dobách, kdy jsme byli na střední jsem měla prášky a vždycky jsem od něj dostala půlku částky. Nikdy ho nenapadlo to brát jakože investuje do cizího…chce souložit, tak ať se finančně podílí! ![]()
@Kristyna261200 píše:
@marzanna Jo zrovna onehdá sem se ptala, co by dělal kdybych otěhotněla. Řekl na rovinu, že má svuj karierní sen, a že bych šla na potrat. Upřímně jako je mi to líto, ale zas na druhou stranu je pochopitelný, že v 19 nepřemýšlí nad miminama
Ni taky bys nemusela na potrat. A on nepridava tvoji máme na jídlo?
@marzanna Ano, mluví tak, že mu to jedno je. Na potrat by snad přispěl, ale snad tahle situace nikdy nenastane..Ne nikdy nic nepřispíval mamce, ale mě něco koupí nebo mě nekam pozve..jídlo, kino..