Kdo žijete s partnerem který má dítě ve střídavé péči?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7478
29.6.18 18:55

@paola white Ty jsi myslim psala, ze s vami zije? Pro me je proste rozdil hlavne v tom, ze s myma detma ziju denne a mam moznost si ten vztah budovat, nez kdyz jezdi nevlastni narazove, nejsme sziti, ten vztah neni natolik vybudovany jako u vlastnich a vcelku je naraz vse vzhuru nohama, stale dokola se szivame, jiny styl vychovy…to proste mi nejde mit identicky vztah k detem, ktere vidim sice cca mesic v kuse, ale jednou za dva mesice i dyl. A mit ho jen proto, ze si v hlave reknu, ze jsou to taky manzela deti…tak dobra nejsem.
Edit.Cimz nerikam,ze je rada nemam,jen ze ne naprosto stejne,jako vlastni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
108
29.6.18 20:49

@Kobliha51 urcite si hryzu klouby jasne :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
29.6.18 20:53

@anupati ano vsechny deti ziji s nami. Starsi syn a dcera jezdi obcas ke svemu tatovi, prostredni syn k babicce. Je pravda ze byt s ditetem stale ma svoje v,hody, na druhou stranu pro nas neexistuje zadny „oddechovy cas“ jako pri stridavce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
29.6.18 21:03
@rousinka píše:
@Kobliha51 urcite si hryzu klouby jasne :D

Celá otázka znělo takto:

Na výlety jezdí jen on se svou dcerou bez vás? A ty jedeš na výlet se svými dětmi a nebo si doma hryžeš klouby?

Že si hryžeš klouby jsi napsala a s těmi výlety je to jak?

• Citovat
  • Upravit
829
29.6.18 21:08

Že děti žárlí na svoje rodiče bych dokázala pochopit, ale že macechy žárlí na děti, to mě hlava nebere. To, že jim děti dělají naschvály je jen o tom že to ty macechy nezvládly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7478
29.6.18 21:08

@paola white Ja jsem si kolikrat rikala,ze zavidim ex.Ta ma bud dve deti,nebo oraz.Ja mam bud dve deti nebo ctyri.Nekdy mam fakt dost.A kolikrat si rikam,ze by pro me bylo jednodussi trvale,nez tyhle vykyvy.Zvykani si.Moje starsi ma 5 a vzdy ji to rozhodi,vzdy si znovu hleda sve misto v rodine…Z prvorozene je naraz treti…a kdyz se konecne vse usadi,zvykneme si,zajede se nejaky rezim,tak decka zase odjizdi :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7478
29.6.18 21:10

@paola white Jinak my nemame klasickou stridavku.Maji spolecnou,vse na dohode a vzhledem ke vzdalenosti mame dlouhou pauzu a pak zase dele v kuse.Napr jiz brzy me cekaji cele letni prazdniny v kompletni sestave :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107112
30.6.18 12:13
@kacaba379 píše:
A jak si asi myslíš, že se cítí to jeho děcko, když se mu rozešli rodiče, musí furt pendlovat, když je u taťky, tak se o něj musí dělit s cizí ženskou a s cizím děckem. Trocha empatie a pochopení by asi bylo na místě…

To druhé dítě za to nemůže ,proč by mělo být odstaveno na druhou kolej

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107112
30.6.18 12:18
@Freesia píše:
Já bych jen chtěla dodat, že by bylo vhodné, kdyby se diskuse namísto odsuzování nesla spíše v duchu konstruktivních rad a zkušeností. Ne každý má štěstí na to, že mu děti partnera sednou. Ne každý má štěstí, že partner je nakloněný diskusi. Proto nějaké peskování zakladatelky za to, že se zde přiznala, že žárlí na partnerovo dítě, není zcela na místě. Evidentně je bezradná, ví že žárlení z její strany není úplně OK, a asi to sem nepíše jen tak z plezíru, ale je jasné, že potřebuje poradit/nasměrovat, tak není potřeba jí to ještě víc nechávat sežrat. Odsoudit někoho je snadné a najít viníka je tak osvobozující, že?
:palec: …jj,tady jsou všichni milující
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107112
30.6.18 12:46
@Peťulina86 píše:
Zakladatelku lituji, napsat takový dotaz zrovna sem, to chce odvahu :lol: vím jak se cítí, tyto vztahy bývají komplikované a krev neni voda. Přesto se da určitě najít cesta jak v tom zit. Dle mého je toto na psychologa, Vaše odsuzování ji určitě moc nepomůže :zed:

To je jak se dobrovolně postavit na pranýř

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107112
30.6.18 12:50
@paola white píše:
nevim jak to bylo konretne u vas. Co predchazelo tomu, ze jste byli spolu (jestli se jeji rodice rozesli kvuli tobe), ale dokážu pochopit, že se holka nechce kamaradit s zenskou co rozbila vztah jejich rodicu.Muj ex ma taky pritelkyni. Jsem rada, ze ona ma rada obe moje deti. Odesel od nas kvuli ni a mela jsem velky problémy prekonat puvodni averzi, ale nakonec jsem rada, ze nam to vsem nejak funguje a dokazeme vsichni spolecne fungovat

Já to taky chápu …přijde mi to.i logické ,že některé děti ty nove partnery nesnáší …ona za to nemůže

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107112
30.6.18 12:55
@Anonymní píše:
Předsudky má hodně lidí, ale komentovat situaci, jakože jaká jsem špatná, když vůbec. Evíš, jak to celé bylo… každá dovolená peklo, jelikož dělala naschvály, celkové chování fakt nehezké… a vše možné, ale jak píšu nežiješ tu, tak nesuď. Kdyby dcera psala, jak sem špatná já, tak jí to věříš a přikyvuješ, ale jelikož to píšu, z pozice macechy, tak už sem hrozná, ptže to přece ma echy jsou. Co když je pravda, to co píšu, že jsme si všichni oddechly, že tu už nebydlí…
Tak to je normalka
@Zabatko píše:
Mně přijde naprosto přirozené, že má každý rodič raději své dítě, než to cizí, tak to příroda zařídila. Jinak na rozdíl od Tebe si myslím, že pravá rodina je máma, táta a vlastní děti, všechno ostatní jsou slepence, které více či méně úspěšně fungují.

Přesně tak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107112
30.6.18 12:59
@melasa píše: Že děti žárlí na svoje rodiče bych dokázala pochopit, ale že macechy žárlí na děti, to mě hlava nebere. To, že jim děti dělají naschvály je jen o tom že to ty macechy nezvládly.

No jasne :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
451
30.6.18 13:08
@paola white píše:
@rousinka my náme oba děti z předchozích vztahů. Můj ex si je bere 1× za měsíc na víkend, partnerova syna máme doma stále. Miluju je všechny stejně a jsou to naše děti. Kdyby to tak jeden z nás nebral tak by ten vztah nebyl. Děti jsou naše součást a ani jeden bychom nebyli s partnerem co má problém s dítětem toho druhého

Super :srdce: :kytka: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
30.6.18 13:24

sem by mohla kouknout ta milenka, co je v poho s tím, že kuká s nastávajícím otcem dvojčat a bylo by vyřešíno :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová