Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
@Lesina píše:
Copak, považuješ mě za nezodpovědnou a vůbec hroznou matku?Z tvého příspěvku přímo kape mravokárnost.
@taljenka píše:
No ale nechápu ty novější korby, které mají polohování zad
to mi právě přijde dobré aby dítě vidělo
@taljenka píše:
No ale vždyť musí klouzat dolů… No nevim…
Tak u nás malý třeba jezdil v korbě ještě v 9 měsících, to už pohování i využiješ ![]()
@cica píše:ježiš to vůbec!!!jen jestli se ti nechtěla kupovat korbička nebo jestli jsi k tomu měla nějaký důvod. nejsem si jistá ale do sportáku musíš kšírovat ne? tak mi to přijde prostě méně pohodlné a mohu ho tedy naklánět i když nebude sedět?
Obě děti šly do sporťáku ve 4 měsících. Samozřejmě ne do sedu…
@taljenka píše:
No ale vždyť musí klouzat dolů… No nevim…
Jo, já jsem taky byla nadšená, když jsem zjistila, že se mi korba dá polohovat, ale použila jsem to tak dvakrát - prcek fakt klouzal dolů. Přišla jsem na to ale poměrně pozdě, malý už měl 6 měsíců a v korbě sebou mlel. Možná se to ale dělá i kvůli refluxu, malé miminka, které ublinkávají se i v postýlce dávají na šikmou plochu, tak v kočárku při polohování je to pak podobné.
Moje beruška je od narození velká slečna porodní váhu měla 4180g a 53 cm, v půl roce 8740g a 72 cm a nenapadlo by mě jí dát do sportáku, tam šla koncem devátého měsíce, kdy si sama sedla a tím pádem měl sporták smysl, korba je přeci jen taková těsnější ale proto aby se tam cítil prcek dobře, jako v zaavinovčce, malá mi tam krásn usínala a to měla půl roku v prosinci, kdy ještě měla chlupatej fusak a deku a cítila se tam dobře.
Dnešní doba je jaksi moc uspěchaná, kamarádka má tříměsíční holčičku a už jí chce dát do sportáku, proč? Kam spěchá? Nechápu
![]()
ale samozřejmě každého věc, já osobně na sporták nespěchala, dala jsem na jaře na konci devátého měsíce malé… o nic určitě nepřišla, že tam nebyla dřív…
@slonikova píše:
Moje beruška je od narození velká slečna porodní váhu měla 4180g a 53 cm, v půl roce 8740g a 72 cm a nenapadlo by mě jí dát do sportáku, tam šla koncem devátého měsíce, kdy si sama sedla a tím pádem měl sporták smysl, korba je přeci jen taková těsnější ale proto aby se tam cítil prcek dobře, jako v zaavinovčce, malá mi tam krásn usínala a to měla půl roku v prosinci, kdy ještě měla chlupatej fusak a deku a cítila se tam dobře.
Dnešní doba je jaksi moc uspěchaná, kamarádka má tříměsíční holčičku a už jí chce dát do sportáku, proč? Kam spěchá? Nechápu![]()
![]()
![]()
![]()
ale samozřejmě každého věc, já osobně na sporták nespěchala, dala jsem na jaře na konci devátého měsíce malé… o nic určitě nepřišla, že tam nebyla dřív…
no není kam spěchat, ale co když se tam dítko nevejde? kupovat další kočár?? o to tady spíš jde
@slonikova Ono záleží jak bude kamarádka malou ve sporťáku vozit - pokud vleže na podložce - proč ne? Funkčně je to stejně jako hluboký… Pokud chce polohovat, tak to samosebou není nejlepší - ale třeba má důvod - i kdyby to bylo „jen“ ublinkávání…
@j.a.n.i1 Odepínací korbičku jsme plánovali už u prvního. Jenže miminkovský věk nejstaršátku vyšel na zimu a na návštěvě stejně ve fusaku nemohlo být… Takže u dalších dětí jsme to už nepostrádali.
OT - u téhle diskuse si uvědomuji jak moc jsem ráda, že nám už děti dorostly do jakés takés samostatnosti
Huráááá!
Já jsem dávala během osmého měsíce (letos v červnu), právě proto, že korba už byla krátká, malému visely nohy z kočáru
. Pak taky neviděl ven, takže mi většinu procházky prokňučel, jakmile šel do sporťáku, byl klid. I když byl vlastně pořád ve stejné poloze (v lehu), stačilo mu, že vidí kolem sebe a byl spokojený. Další důvod byl, že mám korbu černou a v červnu už bylo dost vedro.
Myslet na to u pořizování kočárku a když mě se dcera vešla v zimě se svýma 70 - 75 cm s hunatým fusakem do kočárku 78cm tak si myslím, že ne všechny děti tady měli v půl roce přes 70 cm aby se ještě nevešli do korbičky a zvlášt ted v létě kdy není potřeba fusak, jen slabou dečku a nebo nic, když jsou pařáky
![]()
@Lesina Tak to já měla celorozepínací fusk, takže spodek jsem nechávala jako podložku a vždy jen oddělala vršek… jinak mám říjňátko
@j.a.n.i1 píše:
@Lesina Tak to já měla celorozepínací fusk, takže spodek jsem nechávala jako podložku a vždy jen oddělala vršek… jinak mám říjňátko
Jj, to já taky. Jenže to moje milované praparchantě se vždy vzbudilo
![]()
Syn šel do sporťáku v 5 měsících. Je v červnu, navíc byl a je dlouhán, takže v listopadu, když jsem vytáhla fusak, tak šel z korby. Mám sporťák do lehu, jezdil tak do 8 měsíců, pak jsem ho dala do polosedu, protože na ležáka už jezdit nechtěl a v podstatě nám to i rehabka povolila. Sám si sedl v 9 měsících a od té doby jezdí teda i normálně v sedě. Do sporťáku klidně, ale zbytečně bych neposazovala.