Kdy dětem zhoustnou vlásky?

Anonymní
31.1.23 23:27

Kdy dětem zhoustnou vlásky?

Ahoj maminky, za jak dlouho vašim dětem zhoustly vlásky a kdy jste poprvé stříhaly? Všichni mi říkají že mám naší holčičce (21 měsíců) ostříhat vlásky, ať jí zhoustnou, jenže mně je těch jejích vlásků líto. Má je sice jemnější a řidší, ale krásně se jí vzadu vlní, má takové rozkošné prstýnky a mně by bylo líto jí to ošmikat. Ale všichni mě straší, že pak je bude mít řídké a škaredé a že bych ji měla ostříhat než půjde do školky, ať jí to stihne pak dorůst a má to pěkné. Tak já nevím, moc děkuji za vaše odpovědi.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9173
31.1.23 23:39
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
31.1.23 23:40

Zamysli se nad tím, jak může zkrácení vlasů způsobit nárůst počtu vlasových cibulek a při troše selského rozumu dostaneš odpověď na to, jestli máš dceru ostříhat nebo ne.
Počet vlasových cibulek je geneticky daný a tím, že ji ostříháš, jen odstraníš ty tenké konce (které se malým dětem často vlní, i když později už mají vlasy rovné), u hlavy to ale bude mít pořád stejné.
Edit: jestli chceš dceři pomoct ke kvalitním vlasům (v rámci genetických možností), zaměř se na kvalitní stravu. Tím jí ostatně pomůžeš i v jiných ohledech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14727
31.1.23 23:47

@Hoa Mai no asi tak, nechapu, kde lidi vzali to “moudro”, ze strihanim houstnou vlasy :zed: to už bych udela mít na hlavě asi úplný afro, protože mě babička v dětství strihala porad nakrátko, ne? :lol:

Ty dětské vlasy asi podle nich čekají na to, až je někdo ostriha, aby se mohly “přeměnit” na “normální”, a kdo to neudělá, bude mít porad na hlavě batoleci chmyricko :lol: Se divím, ze i labutim naroste normální peří a nejsou porad hnědý a ochymreny, asi je někdo musí chodit strihat, aby jim narostly bílý perutě? :P :P :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
31.1.23 23:53
@Semtex píše:
„@Hoa Mai“: Se divím, ze i labutim naroste normální peří a nejsou porad hnědý a ochymreny, asi je někdo musí chodit strihat, aby jim narostly bílý perutě? :P :P :P
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Po světě běhá hromada labutích kadeřníkům přece.

Jinak teda ono to zas není tak úplně mimo, protože tím, že ušmikneš ty ztenšené konce vlasů a srovnáš délku, tak může účes opticky vypadat bohatší. Nicméně reálná hustota bude pořád stejná.

Příspěvek upraven 01.02.23 v 00:01

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
1.2.23 00:00

Nicméně pro zakladatelku: doporučuji ostříhat až ve chvíli, kdy ty vlasy budou mít trochu délku, abys dala účesu tvar a odstranila případné suché a roztřepené konce (ony ty slaboučké miminí vlásky na koncích můžou po pár letech vypadat ježatě a neupraveně). Případně, pokud by jí přední vlasy lezly do očí, tak je nějak lehce zkrátit, pro ty malinké děti je to lepší, než se trápit se sponečkami.
Dcera má skoro 5 let a poprvé a zatím naposled jsem ji stříhala asi před rokem, kdy jsem jí jen lehce zastřihla ty suché, slabé konce miminích vlasů a srovnala délku. Vlasy má krásné, rostou jí sice pomalu, ale má je úplně stejně husté (a řekla bych, že i hustší), než stejně stará dcera kamarádky, které vlasy rostou rychle a stříhaná byla minimálně 6×.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69127
1.2.23 00:46

Ono někdy, když se nechají růst takové ty superjemné vlásky dlouhé, tak pak po ostříhání nejsou tak splihlé, můžou mít víc objemu a působit hustší… Ale reálně to na to vliv nemá, je to dané dost i geneticky.
Mně od batolete tak maximálně zastříhli konečky a do školy jsem šla se superhustými vlasy pod zadek (kterých mi pak v osmnácti půlku sebrala mizerná štítná žláza). Mé děti to bohužel nepodědily. Starší jsem to vždycky tak nějak stříhali, aby to aspoň drželo tvar, ale stejně to byly vždycky takové jemné a nijaké vlasy. První větší zhoustnutí přišlo někdy ve školce, no a druhé bych řekla se vstupem do puberty. Sice stále nic moc (navzdory stříhání, maimální délka na ramena), ale kvalitativní rozdíl vidím.
Mladší budou čtyři a je to fut takových pár superjemných chlupů (ze kterých trvá na dvou copáncích). A to stříhání proběhlo, ať to aspoň nějak vypadá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69127
1.2.23 00:49

Jo a jestli miluješ ty prstýnky, tak bych stříhání rozmyslela, staršímu dítěti po tom prvním ostříhání už nikdy zpátky nenarostly. Ale je možné, že by se to narovnalo tak jako tak i bez nůžek, kdo ví…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15503
1.2.23 05:11

To je hroznej přežitek, střídat kvůli zhoustnutí. Vlasy můžou houstnout postupně i několik let, dceři zastrihuju pravidelně jen konecky, poprvé asi ve 3letech. Kdysi měla chmýří, teď v 8letech má pěkné husté vlasy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85544
1.2.23 06:06

Ja obe deti strihala uz pred prvnim rokem, meli ty vlasky strasne dlouhe, tenke, slabe, nepekne. Strihala jsem co 3-4 mesice. Ostrihani jim vzdy pomohlo. Oba maji huste vlasy, dcera dlouhe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
1.2.23 06:22

Obě děti jsem do tří let stříhala na krátko. Nemám ráda to miminkovský chmýří, co některý maminky pěstujou, hodí pár vlásků do gumiček a batolatům to stejně překáží. Kolem tří let dětem začaly růst krásný pevný a hustý dospělácký vlásky a vypadalo to úplně jinak. Počet vlasových kořínků nezměníš, ten je daný, ale tu vizuální stránku vlasů velmi.

• Citovat
  • Upravit
2411
1.2.23 06:31

Tak ono je to hlavně hnusný, když má dítě řídký (resp. jemný, ale ve výsledku vypadá, jak to vypadá), ale dlouhý vlasy, a ostatní lidi (i děti) to vnímají, ne že ne, tak je pak škoda být za ošklivku kvůli „zdánlivě“ řídkým vlasům. Zejména v případě, že jsou ve školce děti s hustými, resp. silnějšími vlasy, to pak vynikne. V těch kratších to vypadá líp, navíc odpadne cuchání (problém vyloženě jemných vlasů) - ale každého volba, no. Já mám třeba jemný vlasy celoživotně, ale naštěstí relativně husté, takže jsem vizuálně na normě (jen teda to cuchání je problém, ale díky tomu množství naštěstí můžu sem tam nějaký pramen šmiknout).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85544
1.2.23 06:46

@Janli presne, ja myslela, ze to pomohlo vizualni strance. Ty dlouhe praminky vlasu, nestejne rovne, v porovnani s pomalu lysinami nevypadaly pekne, ani v gumicce se mi to nelibilo. Proste jsem to smikla a vypadalo to zpetne mnohem lepe. Pak uz jsem strihala pravidelne a i tak ji to dorustalo. Malej by mel v roce vlasy po ramena, kdybych ho nestrihala :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18791
1.2.23 07:29

Znama má 2 děti. Starší má takové jemne nic i v 5 letech. Plesata byla minimálně do 2-2,5 let. Její dvouletá segra to má jak harry potter. Odejde od kadeřníka a druhy den už to mas zas dlouhý a všude :lol: moje děti mají jemne, ale huste vlasy už od narození. Kluka jsem strihala nějak vs 4m poprvé a holku cca v 7m co ji prerustalo. Osobně nechapu to pesteni tři chlupů kvůli dvoum kudrlinkam. Dodneška si pamatuju holku kamarádky - na hlavně tři chlupy a vzadu měla praminek Jágra. Maminka pyšná jak to má krásne dlouhý a furt si s tím hrála jak ji hladila - vypadala jak opelichane kuře a fakt strašně. Ale znám plno holčiček, co měly krásne huste vlasy cca ve 4 letech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
1.2.23 07:44

Je to nesmysl a pověra. Vlasy „zhoustnou“ tak jedině vizuálně, protože je zkrátíš všechny na stejnou délku. Já osobně obsesi prvními vlásky nechápu, speciálně takovéto „nikdy neostříhám svojí princezničku“ a pak princezna těch pět urousaných pramínků šmudlá do jídla a lezou jí do vlasů. Čest výjimkám, jejichž děti mají odmalička krásné vlasy, které jdou do culíčku/sponek. Kluka jsem ostříhala ještě před rokem a kolem 2 let měl krásného hustého ježečka, dceru jsem taky stříhala poměrně brzy, protože se nechtěla nechat učesat, sponky jí padaly, čelenka vadila a za mě prostě raději kratší praktický sestřih, který dítě neomezuje, než kráska na IG :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí