Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@pe-terka píše:
to je vcelku pozdě! Nebylo to sportováním a nízkou váhou?
Jojo, ale i z teamu jsem byla posledni… ![]()
Já taky v 15ti. A vůbec si nepamatuji, jestli jsem nejprve měla prsa a ochlupení, to fakt nevím a docela by mne to zajímalo, jestli může dostat měsíčky, i když jiné dospívající znaky zatím nejsou vidět. Už se nám to doma blíží, dcery snad poučeny, starší o trochu více.
@Lenka_Hal píše:
Jojo, ale i z teamu jsem byla posledni…
naštěstí tě to nijak nepoznamenalo, jsi žena se vším všudy
![]()
@cancerka píše:
Já taky v 15ti. A vůbec si nepamatuji, jestli jsem nejprve měla prsa a ochlupení, to fakt nevím a docela by mne to zajímalo, jestli může dostat měsíčky, i když jiné dospívající znaky zatím nejsou vidět. Už se nám to doma blíží, dcery snad poučeny, starší o trochu více.
myslím, že zaoblenější vyspělejší holky dostávají menses v průměru dřív.
V 10 a půl letech o prázdninách u babičky
Byla jsou drobounká holčička vzhledově připomínající 8 letý dítě, za pár dnů jsem měla jet na soustředění (atletika). Super kombinace ![]()
Myslím, že m i bylo 11 a nikdo se me na to neptal. Na gyndu jsem šla prvne v 17.
Měsíc před 13. narozeninama den před vysvědčením, šli jsme se ten den se školou do kina a potom jsem přišla domů a zjistila to. Na vysvědčení dost velký průtokáč, pamatuji si to do dneška
A doktorka to zapisovala při prohlídce, tuším 13. leté a pak na gyndě se taky ptali.