Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
První dítě jsem si začala užívat cca od 6m, kdy začalo sedět a lézt a posléze brzy si stoupat. Druhé dítě strašně brečelo a bylo na mě příšerně fixované, takže to až tak v 1,5r, kdy konečně přestalo plakat a začalo přijímat i ostatní členy rodiny za své.
@Venetia píše:
No jo, to už bylo s nima docela fajn
Holky já to fakt nechápu, tohleto.
Jako jo, rozumím, že je to legrace a nadsázka… ale mě bývá někdy tak smutno z toho, jak rychle ty děti vyrostly. A i vnučka už je ve škole. To tak rychle utíká, ach jo.
@Anna766 píše:
Jako jo, rozumím, že je to legrace a nadsázka… ale mě bývá někdy tak smutno z toho, jak rychle ty děti vyrostly. A i vnučka už je ve škole. To tak rychle utíká, ach jo.
Půjčím ti na pár dní mého staršího a pochopíš
![]()
@Anna766 píše:
kdyz ja nejsem ten materskej typ no. Mne vyhovuji, kdyz uz se chovaji jako clovek a nejsou tak zavisli. Ted v jejich dospelosti mame skvele vztahy.
@Anna766 píše:
priteluv syn sel ted do prvni a ja jen premyslim, jak strasne dlouha doba to je, nez dosahne nejakeho akceptovatelneho veku. A to jeste u nej hrozi, ze treba nikdy.
@Venetia píše:
kdyz ja nejsem ten materskej typ no. Mne vyhovuji, kdyz uz se chovaji jako clovek a nejsou tak zavisli. Ted v jejich dospelosti mame skvele vztahy.
Chovaji jako clovek?
jakoze do urcityho veku se chovaji jako co? Zvirata nebo veci? Ty jo…uplne je mi z tech vasich reci smutno. Mala je uzasna od miminka a strasne me mrzi, jak to leti. A to je ji teprve 15m. Kdo vi, zda to z vas ty deti neciti, ty vase pocity. Ale kazdeho vec ![]()
@Kukacka123 píše:
Chovaji jako clovek?jakoze do urcityho veku se chovaji jako co? Zvirata nebo veci? Ty jo…uplne je mi z tech vasich reci smutno. Mala je uzasna od miminka a strasne me mrzi, jak to leti. A to je ji teprve 15m. Kdo vi, zda to z vas ty deti neciti, ty vase pocity. Ale kazdeho vec
jako clovek myslim, ze uz se s nima da bavit, delat neco co ma smysl, porad nekvicej, nemaji takove ty detske projevy, nemesis je porad hlidat.
@Kukacka123 píše:
Chovaji jako clovek?jakoze do urcityho veku se chovaji jako co? Zvirata nebo veci? Ty jo…uplne je mi z tech vasich reci smutno. Mala je uzasna od miminka a strasne me mrzi, jak to leti. A to je ji teprve 15m. Kdo vi, zda to z vas ty deti neciti, ty vase pocity. Ale kazdeho vec
zkus trochu nadhledu a sebeironii a třeba pochopíš, jak to holky myslely a nebude třeba jemně moralizovat mezi řádky ![]()
@Keyllah píše:
![]()
zkus trochu nadhledu a sebeironii a třeba pochopíš, jak to holky myslely a nebude třeba jemně moralizovat mezi řádky
Jako vazne? A co delas ted ty?
ja to naprosto pochopila
nejsem zadna sucharka, jen ty pocity proste nechapu
a omlouvam se teda, ze jsem si dovolila ve verejne diskuzi reagovat
navic ver nebo ne, ale nekdo to tak citi bez nadsazky - mam v okoli nekolik pripadu a deti jsou dost chudaci ![]()
Příspěvek upraven 24.09.19 v 12:24
@Venetia píše:
jako clovek myslim, ze uz se s nima da bavit, delat neco co ma smysl, porad nekvicej, nemaji takove ty detske projevy, nemesis je porad hlidat.
U nas kvici jen prasata ![]()
@Kukacka123 píše:
Jako vazne? A co delas ted ty?ja to naprosto pochopila
nejsem zadna sucharka, jen ty pocity proste nechapu
a omlouvam se teda, ze jsem si dovolila ve verejne diskuzi reagovat
![]()
navic ver nebo ne, ale nekdo to tak citi bez nadsazky - mam v okoli nekolik pripadu a deti jsou dost chudaci
Příspěvek upraven 24.09.19 v 12:24
já už mám děti větší, takže chápu, jak to holky myslely, uvidíš
a raději zasmát, než psát o tom, jak ty děti ty pocity z nich určitě cítí
nemám potřebu psát mezi řádky, tak snad jsem to napsala jasně
za mě, chápu, že ty to máš tak jak to máš, jiní to mají třeba jinak, není nutné se hned „urážet“ že se teda omlouváš, že sis dovolila ve veřejné diskuzi reagovat. Není nám pět, ne? ![]()
@Keyllah píše:
já už mám děti větší, takže chápu, jak to holky myslely, uvidíša raději zasmát, než psát o tom, jak ty děti ty pocity z nich určitě cítí
nemám potřebu psát mezi řádky, tak snad jsem to napsala jasně
za mě, chápu, že ty to máš tak jak to máš, jiní to mají třeba jinak, není nutné se hned „urážet“ že se teda omlouváš, že sis dovolila ve veřejné diskuzi reagovat. Není nám pět, ne?
Mne ne, tak nepotrebuji poucovat, jak se mam chovat
Ja jsem se neurazila. Je videt, ze psani na nejake emimino ti hned povi, jaka jsem asi
ver, ze jsem dost sebeironickej i sebekritickej clovek, mam rada srandu. Ale holt nemyslim jako tisic lidi okolo no
jak jsem psala - v okoli mam zkusenosty ze asi citi - ty deti jsou dost chudaci. Tak jsem to jen napsala. A muzu se i zasmat
to je fuk…asi jsi me pochopila uplne jinak, nez to melo vyznit…navic to vlastne nebylo ani na tebe
![]()
@Kukacka123 píše:
Prosímte, zas to nepřeháněj. Já taky nejsem mateřský typ. A věřím, že některé holky to mají jako já. Že prostě nejsou na takový mimískování, přebalování, kojo, šišlání… Navíc pro mě byl horor být prostě doma, nechodit do práce. A to jsem chodila na malou brigádu a stejně. Nejlepší je prostě, když je to dítě větší, je s ním sranda, řekne si co potřebuje, výlety jsou také o něčem jiném, lépe se zábaví… Prostě si to víc užívám s větším dítětem. Jako mimino byl vcelku hodný, spavý a stejně bych prostě znovu do toho nešla
Příspěvek upraven 24.09.19 v 12:39
@vejilka píše:
Prosímte, zas to nepřeháněj. Já taky nejsem mateřský typ. A věřím, že některé holky to mají jako já. Že prostě nejsou na takový mimískování, přebalování, kojo, šišlání… Navíc pro mě byl horor být prostě doma, nechodit do práce. A to jsem chodila na malou brigádu a stejně. Nejlepší je prostě, když je to dítě větší, je s ním sranda, řekne si co potřebuje, výlety jsou také o něčem jiném, lépe se zábaví… Prostě si to víc užívám s větším dítětem. Jako mimino byl vcelku hodný, spavý a stejně bych prostě znovu do toho nešlaPříspěvek upraven 24.09.19 v 12:39