Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, prosím, nevíte někdo, kdy má svátek Tobiáš? Už jsem se dočetla, že 12.9, někde zase píšou, že 13.9…atd. Díky, Ziza.
Ahoj, my čekáme Tobíka každým dnem ![]()
Svátek budeme slavit 12. září - na rodina.cz psali že je to podle staršího kalendáře ![]()
A jéje, tak to jsem netušila, že podle církevního kalendáře má svátek už 13. června ![]()
No, stejně asi zůstaneme u toho září aby, bobek, něměl všechno v červnu ![]()
Naše Adlétka se měla jmenovat Tobiáš
Podle knihy Miroslavy Knappové má Tobísek svátek 12.9. - je to podle starších kalendářů. A je to opravdu nádherné jméno ![]()
L.
Lidičky,chápete to???Slavit svátek Tobiáše na 2.11. mi fakt připadá dost morbidní.Nám se tak líbí 12.9. a teď to máme měnit???A ještě k tomu budeme vzpomínat na naše drahé zesnulé,no to je fakt mazec.Proboha,ať se vzpamatuje ten,kdo tohle vymyslel.
kikin píše:
Lidičky,chápete to???Slavit svátek Tobiáše na 2.11. mi fakt připadá dost morbidní.Nám se tak líbí 12.9. a teď to máme měnit???A ještě k tomu budeme vzpomínat na naše drahé zesnulé,no to je fakt mazec.Proboha,ať se vzpamatuje ten,kdo tohle vymyslel.
Mě to teda vůbec morbidní nepřijde. Co třeba ti, kteří se narodili 6.7. nebo se narodili toho 2.11., to je némlich to samý. Oslava svátků mi nepřijde zase až tak důležitá, natož v který den, to je úplné pasé.
kikin píše:
Už je to danné, že bude slavit toho 2.11.?
My teda slavíme 15.7. na Jindřicha, protože je křtěný Tobiáš Jindřich
, ale kdyby měl jméno v kalendáři, tak to necháme jak to tam bude napsané
!
Tak to bude opravdu toho 2.11. Zde
Je prima, že tam vůbec budou
!
Mame taky Tobiase a svatek na dusicky mi projde jako dobre vymysleny datum. Vzhledem k tomu, ze sv. Tobias je patron hrobniku, tak si myslime, ze dusicky jsou skvely logicky datum.
My máme také Tobiase..:-)Narodil se 27.11.2010 a svátek chceme slavit 2.11.No jo no,chudáček bude to mít takhle u sebe..ale co se dá dělat:-)
Ahoj, tak my máme Tobiáška narozeného loni 26.9., než se narodil, tak jsem se dočetla, jak vás tu pár píše, že podle staršího kalendáře má slavit 12.9., ale už jsem viděla pár letošních kalendářů, kde je Tobiáš napsaný toho 2.11., mě to morbidní nepřijde a taky asi v tento den budem slavit.
Koneckonců, vzhledem k tomu, že je malý zářijové mimi, bude se nám ten listopad hodit víc
.
Já mám narozeniny 2.11. (už 26 let) a přijde mi to naprosto normální, jako kterékoliv jiné datum v kalendáři… A když se nám narodí syn, tak se bude jmenovat Tobias - takže on bude mít svátek a já narozeniny…