Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahojky nevíte někdo kdy nejpozději po prasknutí plodovky by se mělo jet do porodnice?
nám říkali na kurzu, že po prasknutí plodovky se sbalit a rovnou jet…
já jela do hodiny od prasknutí,voda praskla v 8 ráno,v 9 jsem byla v porodce,no a ve 14,25 malá vykoukla na svět ![]()
mikky píše:
Ahojky nevíte někdo kdy nejpozději po prasknutí plodovky by se mělo jet do porodnice?
Ale tobě ještě snad nepraskla doufám ![]()
MarkyM píše:mikky píše:Ale tobě ještě snad nepraskla doufám
ne
poprvé mi praskla jela jsem hned ale jestli se mi to stane teď tak jestli ještě vyčkat nebo taky hned vyrazit ![]()
Nam zas v porodce rikali ze pokud je voda čistá a nezakalena tak maximalne do dvou hodiny v porodnici..me praskla v 7 ráno, osprchovala jsem se, nasnídala, vzbudila manžílka, vytřela po sobě tu potopu a před devátou jsem byla v porodnici.. vše v pohodě. Pokud se ti něco nezdá ject hned..jinak asi neni kam vyloženě spěchat ![]()
Záleží na vzdálenosti porodnice
Nám říkali, že po prasknutí vody (není-li zkalená či jiné komplikace) dojet nejpozději do dvou hodin, takže pokud je porodnice za rohem, není kam spěchat, pokud je vzdálená hodinu a půl jízdy, tak popadnout tašku a jet.
taky záleží na tom, jeslti ti našli v pochvě bacila , v tom případě se musí ihned, aby ti napíchli antibiotika a malý při cestě na svět toho bacila nechytnul
Jak píšou holky, do dvou hodin, pokud je to bez komplikací. Taky mi praskla voda, kontrakce jsem neměla, tak jsem nespěchala. Po dvanácti hodinách po prasknutí jsem v porodce dostala infuzi s antibiotiky
mě praskla voda v 20:45 a začala jsem se pak oblíkat a balit okamžitě. Jeli jsme 20 km… a rodila jsem 8 minut po příjmu do porodnice 21:54.
Takže za mě- okamžitě!
Hned, může se stát, že s vodou „vyjede“ pupečník, skřípne se v pochvě a miminko je bez kyslíku. To je potřeba hned zkontrolovat. Porodní asistentka nám říkala, že se to třeba rok nestane a pak to mají 3× po sobě …
Jinak když se to stane, tak se prej jde hned na císaře.
avm3 píše:
Hned, může se stát, že s vodou „vyjede“ pupečník, skřípne se v pochvě a miminko je bez kyslíku. To je potřeba hned zkontrolovat. Porodní asistentka nám říkala, že se to třeba rok nestane a pak to mají 3× po sobě …
Jinak když se to stane, tak se prej jde hned na císaře.
Tohle bych řekla, pokud praskne voda a je jí fakt hodně, jako taková ta správná filmová potopa. To bych byla asi hodně nervní. Ale při prosakování a pomalém úniku je to riziko mnohem menší.