Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
bertík28 píše:
Já jsem zase slyšela, že je to kvůli cibulkám. Na tu pověru nevěřím, takže mi budeme stříhat až po roce. Zatím nosíme palmičku. Kdyby jí neměla, tak má háro až k puse a to jí bude 7 měsíců. Palmička vypadá i suprově.
Já teda pochybuju, že cibulky postihne zkrácení o pár centimetrů ![]()
Každopádně já dceři taky ušmikla ofinu a do roka budu muset ještě jednou, už skoro nevidí.
Tak u nás se to dodrží a bude stříhat po prvních narozeninách. Ale nadruhou stranu,pokud je vlásků hodně, nebránila bych se a klidně ostříhala.
ahoj,ja jsem zrovna cetla v Mamince, ze to strihani pred rokem je povera,a ze kdyz dite ma dlouhe vlasky,a leze mu to do oci,tak se udela vic zle,kdyz se to neostriha…my jsme strihali asi v 10.mesicich,protoze to fakt mela v ocich…
My jsme malou vzali masinkou v deseti měsících.Vlasy ji nerostly,měla jen chmiri a stejně bychom to dřív.nebo později udělali pro správný růst jejich vlásku.
Teď ji rostou vlasy silnějš a rychleji.
BTW.je mulatka
Pověry jsou kecy
ahoj, tak male je 5 mesici a uz ji to leze pekne do ocicek, tak asi ji to zastrihnu. ![]()
Taky to ted resim … malemu jsou 4 mesice a vcera mi 2 pani rekly, ze mam krasnou holcicku ![]()
Strihate to samy, nebo jste to nechaly na kadernici? A jak se to dela s nesedicim ditetem? ![]()
Tu ofinu mu musim porad odhrnovat, protoze mu to vsude leze do oci
Nejlepsi je, kdyz ho musim namazat opalovakem na obliceji ![]()
My jsme měli stříhání dětí v MC - chodí každé 2 měsíce stříhat kadeřnice, dopředu se objednáváme. Byla tam maminka s 8měsíční holčičkou - holčička nebyla moc vlasatá, ale mamince se nelíbilo, že má každý vlas jinak dlouhý a že jí ofinka leze do očí. Tak jí to nechala střihnout. Miminko bylo klidné, sedělo mamince na klíně, drželo hračku.
To taky záleží na kadeřnici a konkrétním naladění dítěte. Ta naše kadeřnice je sama maminka 2 dětí, děti stříhá běžně, takže má spoustu zkušeností. Moje dcerka taky seděla u stříhání a hrála si s dětským klavírkem. Ale byla tam holčička, které maminka nechala dělat asi ve 2 letech moderní sestřih s prostříháváním hlavně vzadu, holčička to vydržela chvíli a potom plakala a vztekala se. Ale nakonec i toto kadeřnice nějak zvládla.
Jinak si celkově všímám, že obligátní culíkaté holčičky už vychází z mody - ani ne tak v MC, ale ve školkách. Vedou krátké nebo střapaté sestřihy jako z katalogů.. To je ale samozdřejmě na jinou diskuzi.
V běžném kadeřnictví někde odmítají stříhat malé děti, buď nemají židle nebo dostatek zkušeností. Ale většinou jsou ochotny ostříhat, pokud dítě sedí a drží(např. tak je to tady u učnic). Vztekající dítě nestříhají, bojí se, že by vypíchly oko atd.
Můj Chris se narodil už pomalu s dlouhýma vlasama, který mu vzadu rychle vypadaly…můj manžel si myslel, že když ho ostříhá, že zase porostou všude. Tak ho ve 3 měsících!!! ostříhal a teď za další 4 měsíce máme kudrnatý afro a vzadu to pomalu dorůstá…btw. taky mulátek ![]()
Já malýho ostříhala asi v 6-ti měsících, všechny vlásky nám vypadali a zbyla jenom přehazovačka nahoře, sjela jsem ho strojkem úplně nakrátko. Už máme vlásky asi 2cm dlouhé, ale krásně zesílily, a rostou pěkně stejnoměrně. Dokonce nemá ani oleželé kolečko vzadu.
Na pověry nevěřím, takže brzy budeme stříhat znovu.
terak píše:
Taky to ted resim … malemu jsou 4 mesice a vcera mi 2 pani rekly, ze mam krasnou holcicku![]()
Strihate to samy, nebo jste to nechaly na kadernici? A jak se to dela s nesedicim ditetem?
Tu ofinu mu musim porad odhrnovat, protoze mu to vsude leze do ociNejlepsi je, kdyz ho musim namazat opalovakem na obliceji
Mě jako holčička nepříjde ani drobek
Ahoj holky
že vám sem lezu ale jsem kadeřnice a dítě stříhejte kdykoli nemá to vliv jak na rust ani hustotu tu už má danou a ovlivnit se to nedá.
Záleží na kadeřnici jak starý dítě Vám ostříhá.my v salonu máme zkušenosti od pulročního dítěte a výš.Maminka si dítko posadí na sebe zabaví ho a my stříháme ![]()
Ahojte,
můj názor je takový že když háro vyroste dřív, tak se má ošmikat, vždyť u každého je to individuální
My neměli vlásky pořádně ještě ani v pěti letech, jen takový chmíří, ale teď už naštěstí roste ![]()
bertík28 píše:terak píše:Mě jako holčička nepříjde ani drobek
Taky to ted resim … malemu jsou 4 mesice a vcera mi 2 pani rekly, ze mam krasnou holcicku![]()
Strihate to samy, nebo jste to nechaly na kadernici? A jak se to dela s nesedicim ditetem?
Tu ofinu mu musim porad odhrnovat, protoze mu to vsude leze do ociNejlepsi je, kdyz ho musim namazat opalovakem na obliceji
Ze jo? Asi mely nejakou laktacni krizi ![]()
Malú som strihala od pol roku(jsem kadeřnice) a teď má hustejší vlasy jak celá naša rodina dohromady😂Malý má 5mesíc a už nad rozmýšľam tiež (vršek plešatý po stranách vlasy🤦🏻♀️),normálne strojkom na jednu délku…Povery neriešim, kočar som taky mala doma 3mesiace pred porodom😉