Kdy se může stříhat mimi?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17609
28.4.11 23:03
bertík28 píše:
Já jsem zase slyšela, že je to kvůli cibulkám. Na tu pověru nevěřím, takže mi budeme stříhat až po roce. Zatím nosíme palmičku. Kdyby jí neměla, tak má háro až k puse a to jí bude 7 měsíců. Palmička vypadá i suprově. :palec:

Já teda pochybuju, že cibulky postihne zkrácení o pár centimetrů :think:
Každopádně já dceři taky ušmikla ofinu a do roka budu muset ještě jednou, už skoro nevidí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
irinek
29.4.11 06:58

Tak u nás se to dodrží a bude stříhat po prvních narozeninách. Ale nadruhou stranu,pokud je vlásků hodně, nebránila bych se a klidně ostříhala.

• Citovat
  • Upravit
Lenka76
29.4.11 08:54

ahoj,ja jsem zrovna cetla v Mamince, ze to strihani pred rokem je povera,a ze kdyz dite ma dlouhe vlasky,a leze mu to do oci,tak se udela vic zle,kdyz se to neostriha…my jsme strihali asi v 10.mesicich,protoze to fakt mela v ocich…

• Citovat
  • Upravit
3412
29.4.11 08:59

My jsme malou vzali masinkou v deseti měsících.Vlasy ji nerostly,měla jen chmiri a stejně bychom to dřív.nebo později udělali pro správný růst jejich vlásku.
Teď ji rostou vlasy silnějš a rychleji.
BTW.je mulatka
Pověry jsou kecy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Iwi
3379
29.4.11 09:32

ahoj, tak male je 5 mesici a uz ji to leze pekne do ocicek, tak asi ji to zastrihnu. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
941
29.4.11 16:07

Taky to ted resim … malemu jsou 4 mesice a vcera mi 2 pani rekly, ze mam krasnou holcicku :dance:

Strihate to samy, nebo jste to nechaly na kadernici? A jak se to dela s nesedicim ditetem? :mrgreen:

Tu ofinu mu musim porad odhrnovat, protoze mu to vsude leze do oci :D Nejlepsi je, kdyz ho musim namazat opalovakem na obliceji :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44198
29.4.11 16:15

My jsme měli stříhání dětí v MC - chodí každé 2 měsíce stříhat kadeřnice, dopředu se objednáváme. Byla tam maminka s 8měsíční holčičkou - holčička nebyla moc vlasatá, ale mamince se nelíbilo, že má každý vlas jinak dlouhý a že jí ofinka leze do očí. Tak jí to nechala střihnout. Miminko bylo klidné, sedělo mamince na klíně, drželo hračku.
To taky záleží na kadeřnici a konkrétním naladění dítěte. Ta naše kadeřnice je sama maminka 2 dětí, děti stříhá běžně, takže má spoustu zkušeností. Moje dcerka taky seděla u stříhání a hrála si s dětským klavírkem. Ale byla tam holčička, které maminka nechala dělat asi ve 2 letech moderní sestřih s prostříháváním hlavně vzadu, holčička to vydržela chvíli a potom plakala a vztekala se. Ale nakonec i toto kadeřnice nějak zvládla.

Jinak si celkově všímám, že obligátní culíkaté holčičky už vychází z mody - ani ne tak v MC, ale ve školkách. Vedou krátké nebo střapaté sestřihy jako z katalogů.. To je ale samozdřejmě na jinou diskuzi.

V běžném kadeřnictví někde odmítají stříhat malé děti, buď nemají židle nebo dostatek zkušeností. Ale většinou jsou ochotny ostříhat, pokud dítě sedí a drží(např. tak je to tady u učnic). Vztekající dítě nestříhají, bojí se, že by vypíchly oko atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1313
29.4.11 18:36

Můj Chris se narodil už pomalu s dlouhýma vlasama, který mu vzadu rychle vypadaly…můj manžel si myslel, že když ho ostříhá, že zase porostou všude. Tak ho ve 3 měsících!!! ostříhal a teď za další 4 měsíce máme kudrnatý afro a vzadu to pomalu dorůstá…btw. taky mulátek :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
93
2.5.11 12:17

Já malýho ostříhala asi v 6-ti měsících, všechny vlásky nám vypadali a zbyla jenom přehazovačka nahoře, sjela jsem ho strojkem úplně nakrátko. Už máme vlásky asi 2cm dlouhé, ale krásně zesílily, a rostou pěkně stejnoměrně. Dokonce nemá ani oleželé kolečko vzadu.
Na pověry nevěřím, takže brzy budeme stříhat znovu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9079
2.5.11 21:21
terak píše:
Taky to ted resim … malemu jsou 4 mesice a vcera mi 2 pani rekly, ze mam krasnou holcicku :dance:

Strihate to samy, nebo jste to nechaly na kadernici? A jak se to dela s nesedicim ditetem? :mrgreen:

Tu ofinu mu musim porad odhrnovat, protoze mu to vsude leze do oci :D Nejlepsi je, kdyz ho musim namazat opalovakem na obliceji :roll:

Mě jako holčička nepříjde ani drobek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sabrine
2.5.11 21:28

Ahoj holky :mavam: že vám sem lezu ale jsem kadeřnice a dítě stříhejte kdykoli nemá to vliv jak na rust ani hustotu tu už má danou a ovlivnit se to nedá.
Záleží na kadeřnici jak starý dítě Vám ostříhá.my v salonu máme zkušenosti od pulročního dítěte a výš.Maminka si dítko posadí na sebe zabaví ho a my stříháme :-)

• Citovat
  • Upravit
8petule8
3.5.11 08:47

Ahojte,
můj názor je takový že když háro vyroste dřív, tak se má ošmikat, vždyť u každého je to individuální :wink: My neměli vlásky pořádně ještě ani v pěti letech, jen takový chmíří, ale teď už naštěstí roste 8-)

• Citovat
  • Upravit
941
3.5.11 09:00
bertík28 píše:
terak píše:

Tu ofinu mu musim porad odhrnovat, protoze mu to vsude leze do oci :D Nejlepsi je, kdyz ho musim namazat opalovakem na obliceji :roll:
Mě jako holčička nepříjde ani drobek

Ze jo? Asi mely nejakou laktacni krizi :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
5.10.23 10:30

tina1402

Malú som strihala od pol roku(jsem kadeřnice) a teď má hustejší vlasy jak celá naša rodina dohromady😂Malý má 5mesíc a už nad rozmýšľam tiež (vršek plešatý po stranách vlasy🤦🏻‍♀️),normálne strojkom na jednu délku…Povery neriešim, kočar som taky mala doma 3mesiace pred porodom😉

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí