Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojda maminy,
mám prosbičku, jsem od přírody
masožravec
A miluji tatarák… V těhotenství jsem abstinovala… ale mám dotaz, může se tatarák když se kojí? díky moc s pozdravem
Raději bych to nejedla.Přece jen je tam syrové maso a česnek,ten nadýmá.
Dituska píše:
Ahojda maminy,
mám prosbičku, jsem od přírodymasožravec
A miluji tatarák… V těhotenství jsem abstinovala… ale mám dotaz, může se tatarák když se kojí? díky moc s pozdravem
Taky ho mám ráda, ale raději jsem odolávala…
To sice nevím, ale musím trošku provokovat. Včera jsme slavily s kámoškama narozeniny a měly jsme i tatarák, byl fakt výbornej
.
Tak můžes ze syrových vajec dostat salmonelu a pak přenést na dítě. Ale to bys mohla i jako nekojící. Paraziti ze syrového masa bych řekla, že se mlékem nepřenášejí, na to jsou moc velcí. Takže jo. Asi si ho v nejbližší době taky dám. ![]()
tak ja jsem tatarak v tehotenstvi ozelila, ale bylo to hodne tezke
ted jsou malemu dva mesice a mela jsem ho uz 2×, ale priznavam ze doma v hospode bych si ho asi nedala.
Taky miluju tatarák, ale ještě jsem ho neměla. Sama jsem ho nikdy nedělala, i když to asi ení žádná složitost
a v hospodě se zatím bojím. Ale bude to první věc, na kterou si zajdu, až přestanu kojit ![]()
Jinak o česneku jsem nevěděla, že nadýmá
ten jím normálně
![]()
Třeba česnek každému miminku nevadí,ten náš se kroutil,když jsem ho snědla.
Tak tohle jsem řešila minulý týden
co jsem našla, tak mimču by to při kojení vadit nemělo, jen mně a kdyby tam něco fakt bylo, tak by byl konec kojení. No nakonec jsem se stejně neudržela a dala si. Ale byl domácí, v hospodě bych si ho taky nedala. A zatím dobrý
![]()
Já jsem nezodpovědná matka. Jedla jsem ho i jako těhotná, i jako kojící. Doma bych se s tím nepiplala. Raději si ho dám v osvědčené a prověřené hospodě ![]()
(O salmonele mi teď ani nemluvte - malá ji chytla před měsícem a pořád se jí ne a ne zbavit.
)
Díky, díky…
Samozřejmě myslím, že domácí je větší jistota… Ale nevidím nic špatného ani na osvědčené hospodě… tak díky moc…
Myslím, že bude na stole dřív než jsem si myslela, babičky a prababičky se vzorně starají o zdravou a kvalitní stravu… tak to člověk může natajnačku něčím porušit..
![]()
Já bych skoro řekla, že v hospodě, kde dělají tataráky jak na běžícím páse to může být i bezpečnější - tam by se to profláklo hned, kdyby bylo něco špatně.
Na druhou stranu domácí děláš stejnak z kupovaného hovězího a vajec (domácích vajec bych se bála ještě víc, než kontrolovanýchz klecového chovu, tam se vejce nikdy neválí v infikovaných slepičincích v pidestýlce). Vejce i maso se z této prodejny zpracuje tepelně, takže se hned tak případná infekce neprovalí.